Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Aaa... Niebieski strój do ćwiczeń na siłowni:) to w odcinku "zabójczy trening".
Skąd znali się ze sobą Max Wspaniały i morderca z odcinka "Columbo pod gilotyną"?
Byli jednocześnie w jedym z krajów afrykańskich, chyba w Kongo i jeden z nich siedział tam w więzieniu, chyba Max.
Co prawda to była Uganda, a nie Kongo, i obaj byli w więzieniu, ale uznaję to:) tak jest!
No tak, Uganda, masz rację, coś w nazwie kojarzyło mi się z literą G w środku. ;)
A i obaj byli w więzieniu, aa, to musiało mi się skojarzyć z innym filmem gdzie tylko jeden z bohaterów był w afrykańskim więzieniu.
Może pomyliło Ci się z odcinkiem "Błędna reakcja", tam jeden był więźniem, a drugi tylko robił zdjęcia więźniom.
To nie ten odcinek.
Dam podpowiedzi:
a) Ślady zbrodni
b) Morderstwo w Malibu
c) Spoczywaj w pokoju, Pani Columbo
d) Śmiertelny stan umysłu
Niestety nie pamiętam, żaden z tych odcinków nie nasuwa mi odpowiedzi. Ale obstawiam odp C.
Zadam nową zagafkę.
W jaki sposób Columbo zostaje zmoczony w odcinku "Fałszywy alarm"?
A w taki, że dziewczyna z "haremu" mordercy (chyba ta jego główna kochanka) wskakuje do basenu- mocząc w ten sposób porucznika:)
Nie:) o tym nie mówił Columbo. Dam podpowiedzi:
A. Wskakuje na Columbo
B. Drapie Columbo w ucho
C. Szczeka
D. Wchodzi pod kołdrę
:)
Brawo:) tak, właśnie tak Pies ma w zwyczaju robić:) Mowa o tym w odcinku " Najniebezpieczniejsza partia"
Na pewno ofiara siedziała tyłem do mordercy i zobaczyła go w lustrze. Więc napiszę mało precyzyjnie, ale w plecy. Pewnie po stronie serca.
W takim razie podaję podpowiedzi:
A. Okup za nieżywego człowieka
B. Morderca ze szklarni
C. Morderstwo w Malibu
D. Pomocna śmierć
Niestety nie, to było w odcinku "Pomocna śmierć". Columbo mówił że interesuje go wróżenie z ręki i dla przykładu powróżył mordercy i mężowi ofiary.
Oto kolejne pytanie:
Jaka część garderoby była szczególnie przydatna ofierze zamkniętej w sejfie z odcinka "Spróbuj mnie złapać"?
But? Nie, nie było mowy o użyteczności butów w sejfie. Może podam taką podpowiedź, że używał tego do wydrapania wiadomości.
Ha, to wiem, że służyło do zaznaczenia wiadomości, ale ja myślałem, że używał zapałek do tej kartki, a do drapania po skrzynkach myślałem, że używał czegoś co było w sejfie.
Zapałek też używał, ale chodzi o konkretną rzecz, coś z garderoby, co posłużyło do drapania:) daję podpowiedzi:
A. Pasek (sprzączka)
B. Spinka do mankietów
C. Marynarka (guziki)
D. Szelki
:)
To pójdę szlakiem paska. ;)
W jakim odcinku pasek odegrał ważną rolę w śledztwie prowadzonym przez porucznika?
Szlakiem paska, he he;) Ważną rolę pasek odegrał w odcinku "Morderstwo, mgła i cień". O ten odcinek chodzi?:)
Teraz ja atakuję;)
W którym odcinku Columbo jest obecny na wyścigach konnych?
Co morderca zbiera z podłogi wagonika w końcowej scenie odcinka "Cygara dla szefa"?
Bardzo podobne pytanie miałam zamiar zadać;) w tej scenie morderca zbiera tytułowe cygara. Myśli, iż jest w nich ładunek wybuchowy. Bardzo lubię tą scenę.
Ja też, a poza tym już nie pierwszy raz mamy zamiar zadać podobne pytania. ;)
Oczywiście poprawna odpowiedź. :)
Piękne są widoki z kolejki górskiej i cała ta otoczka wokół tej sceny jest świetna. Fakt, to już kolejny raz, kiedy mamy podobny zamysł w tym samym czasie:)