Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
He, nie pamiętam tej sceny w ogóle. Poproszę o podpowiedzi, może coś mi się przypomni.
To dość długa scena:) Oto podpowiedzi:
A. Chce ukraść płaszcz
B. Chce ukraść parasol
C. Chce ukraść rękawiczki
D. Chce ukraść kapelusz
:)
Na nic ukrywanie, bo trafiłeś w cel idealnie;) o to chodziło:) dla ułatwienia podałam, że w deszczową noc. Ogólnie przez większość odcinka para morderców poszukuje zaginionego parasola;) także brawo!
Dzięki, ale też wskazałem na parasol bo akurat pamiętam, że Columbo używał parasola, żeby udowodnić winę, ale nie wiedziałem czy wtedy, tzn. w tej scenie w pytaniu też chodziło o parasol.
Tak, dokładnie, w ostatniej scenie Columbo używa parasola by udowodnić winę. A to dlatego, że ofiara zostawiła parasol na miejscu zbrodni, a hydraulik go zabrał. Dlatego też trzeba było wykraść mu ów parasol.
Co nielegalnego dzieje się na pokładzie lecącego helikoptera w odcinku "W proch się obrócisz"?
Spokojnie, rzucam koło ratunkowe. :)
a) rozrzucane są prochy nad wzgórzem Hollywood
b) na pokładzie palone są kubańskie cygara
c) pozbywa się nielegalnych pieniędzy
d) helikopter wznosi się w powietrze pomimo zamkniętej przestrzeni powietrznej
Koła ratunkowe mi pomogły, bo teraz sobie przypominam, że była scena rozrzucania prochów nad wzgórzami Hollywood. Tak więc odp A.
Oto kolejne pytanie:
W odcinku "Najniebezpieczniejsza partia", morderca pakuje walizkę ofierze pozorując jakoby zrobił to sam. Co zwróciło uwagę porucznikowi, iż ofiara nie mogła sama się spakować?
W jakim miejscu widzimy Columbo gdy po raz pierwszy pojawia się on w odcinku "Koneser win"?
Jaki błąd przy ubieraniu ofiary popełnił morderca z odcinka "Morderstwo w Malibu"?
Dobrze pamiętam bo tam były jeszcze podkolanówki, ale chyba o majtki chodziło?
Podkolanówki były, ale nie było w tym błędu, gdyż kobieta nosiła podkolanówki do spodni.
W jakim odcinku Columbo używa zabawki w celu zmuszenia mordercy do przyznania się do winy?
Zastanawiam się i przychodzi mi na myśl tylko zestaw "małego chemika" z odcinka "Zemsta dentysty"....
To może pytanie z odcinka, który jeszcze tu nie był (o dziwo!) poruszany. Chodzi o pilotażowy odcinek "Przepis na morderstwo".
W jaki sposób kochanka mordercy pomogła mu w uzyskaniu alibii?
Nie było pytań bo ten odcinek oglądałem tylko raz i niespecjalnie go pamiętam. ;)
Nie wiem, proszę o podpowiedzi, choć nie wiem czy pomogą.
Skoro widziałeś raz, to myślę że podpowiedzi pomogą:):
A. Była z mordercą w Acapulco
B. Morderca spędził u niej noc
C. Kochanka udawała żonę w samolocie, robiąc sceny złości
D. Morderca dostał wezwanie do kochanki, rzekomo jako jego pacjentki
:)
Niestety nie:( odp C jest prawidłowa. Kochanka udaje żonę w samolocie, rozdmuchują sprzeczkę, by mieć świadków, po czym wysiada jeszcze przed odlotem. W tym czasie żona już dawno nie żyje. Bardzo dobre alibi.
Ano tak, coś sobie przypominam, ale i tak pora przypomnieć sobie w całości ten odcinek.
No jasne:) pończochę:) jak to powiedziała ofiara " zestaw jak na halloween";)
To teraz takie pytanie:
Jaka część ciała musi być duża u magika? ;) Mowa o tym w odcinku "Iluzjonista".