Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
To może ja odpowiem i potem zadam nowe pytanie:
Odpowiedź to oczywiście: krakersy.
A teraz nowe pytanie:
Jaką marką samochodu jeździ Columbo?
:-) Co Columbo często nosi w kieszeniach plaszcza-tłumacząc to jako swoje śniadanie?
Jajko na twardo. Świetne tematyczne pytanie to było w związku z tym, że mamy prawie Wielkanoc. :)
Nie, to nie były czekoladki tylko lody, ale ok, odpowiem na następne pytanie.
Torbę jakich owoców przyniósł nasz porucznik na miejsce zbrodni i rozdawał podwładnym?
To były banany, a potem jeszcze rozdawał jabłka.
Ale co za przypadek, ja też myślałem wcześniej o tym, żeby zadać to pytanie. :)
Następne pytanie: Jak nazywa się czasopismo, które pojawia się w odcinku "Fałszywy Alarm"?
Moje pytanko: w jednym z odc.z Robertem Clupem,mozemy obejrzeć zacieranie sladów po zbrodni,jako odbicie w... Wlasnie-w czym?
W tym odc.Clup przypadkiem zabija kobietę,a sprzątanie po zbrodni,przewożenie ciała itp.my,widzowie oglądamy jako odbicie w szkle-jakie to szklo?
To jest ten odcinek co przy wejściu był taki dywan?
A jeśli chodzi o odpowiedź to strzelę. Odbicie w szklanym stole?
Następne pytanie:
Na jaki kolor Columbo sugeruje,że digitalis barwi koronkę zęba w jednym z odcinków?
Na mój ulubiony-niebieski:-) Moje pytanie: Co porucznik dostał od żony w prezencie,a co stara się zgubić,w jednym z odc.?
Oczywiście chodzi o płaszcz.
Kolejne pytanie:
Jaka jest ulubiona kanapka porucznika?
Była o tym mowa przynajmniej w dwóch odcinkach. I proszę nie liczyć dżemu bo w sumie go nie dodawał. Chodzi mi o to jaką kanapkę fizycznie robił.
Chleb z masłem orzechowym+rodzynkami+galaretka(dżem-zależy od tlumaczenia)-czy o tę chodzi??
W jednym z odc.Columbo zabrał coś z miejsca zbrodni-kazał to technikom zapakować po oględzinach odłożyć dla niego. Co to było?
To będzie podpowiedź. 4 odpowiedzi i trzeba wybrać 1 prawidłową mając "jedno życie" i wtedy gdy się zgadnie zadaje się swohe pytanie.
Oto możliwe odpowiedzi:
a) łamał wycieraczki
b) wkładał ziemniaka w rurę wydechową
c) oblewał farbą przednią szybę
d) rozbijał szybę kamieniami
:-) Co Columbowi chciały ofiarować(oprócz posiłku) zakonnice pracujące w jadłodajni dla bezdomnych w jednym z odcinków?
W jednym z odcinku Columbo przyjeżdża na miejsce zbrodni-trup pływa w basenie. I moje pytanie-co stało się z butami porucznika?
Strzelam, zmoczyły się bo płytki wokół basenu były mokre od polania wodą przez mordercę?
Jaką w cudzysłowiu chorobę zarzucał jeden z bliźniaków porucznikowi? (w odcinku z braćmi bliźniakami - mordercami)