Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
W odcinku "Morderstwo przez telefon":) to były kije bodajże aktora grającego w Obywatelu Kanie;)
To teraz mam takie bardzo nietypowe pytanie. :)
W jakim klasyku lat 70. pojawia się "Pani Columbo"?
Pojawił się w czterech odcinkach: W świetle poranka, Kryzys tożsamości, Morderstwo w programie dnia i w W proch się obrócisz.
Nietypowe, fakt:) Pani Columbo w serialu nie pojawia się nigdzie, jest tylko o niej mowa:) no chyba że chodzi Ci o serial "Pan Columbo"?;)
Nie, chodzi mi o film. Tylko to pytanie jest takie z przymrużeniem oka bo ona się tam nie przedstawia jako żona Porucznika Columbo.
Szczerze to nie wiem. To, że przez telefon rozmawia z nią, to jest w "Koneserze win" i "Zabójczym treningu". Jeśli gdzieś było, to jak już w "Spróbuj mnie złapać"...
Nie, nie chodzi mi o serial "Columbo" tylko kompletnie inny film z lat 70. Zaraz dam podpowiedzi.
Podpowiedzi:
a)Mistrz kierownicy ucieka
b)Ojciec Chrzestny 2
c) Brudny Harry
d) Szczęki 2
I tu będzie kompletny strzał. Jako że a) i d) nigdy nie oglądałam, a b) i d) tak dawno że nie pamiętam. Obstawię C, bo w tym filmie były jakieś dziwne dialogi, heh;)
W Ojcu Chrzestnym? Lepiej kojarzę część 1. W sumie mogłam się domyślić, gdyż tam bohaterami są Włosi;)
Mordercę zdradziło zaproszenie na wystawę w galerii. Na nagraniu z zabójstwa (które miało być rzekomo po wyjściu mordercy do galerii), zaproszenie znajduje się na biurku, co sugeruje manipulację z czasem morderstwa. Zdradziły też otwierające się na dźwięk drzwi.
W odcinku "Piękna lecz śmiertelna", Columbo zwraca uwagę na nietypowy słoiczek od kremu. Postanawia wziąć sobie jeden pusty słoiczek. Na co chce go przeznaczyć?
Hehe, nie na pojemnik do kawy;) to może dam podpowiedzi:
A. Pojemnik na ciastka dla Psa
B. Pojemnik na spinki do mankietów
C. Pojemnik na herbatę
D. Pojemnik na rodzynki
Tak czułam że to wybierzesz;) ale niestety, odp B;) właśnie dlatego tak to zapamiętałam, że Columbo i spinki do mankietów to jak abstrakcja;)
Nie o to mi chodziło. Policjanci dali tylko alibi na noc, a nie na czas morderstwa. Daję podpowiedzi:
A. Para małżeńska, z którą morderca spowodował kolizję
B. Barman z baru w którym morderca się upił
C. Bezdomny, który widział pijanego mordercę
D. Prostytutka
Tak, chodzi mi o pierwsze morderstwo-pisarza. Morderstwo, którego dokonał konstruktor bomb na zlecenie.
Tak jest:) i ten słynny tekst mordercy z kobietą: " w Pana stanie trzeba wezwać policję. A w Pani stanie trzeba wezwać chirurga plastycznego";)
Zadaj jeszcze tutaj zagadkę, ale założę już na przyszłość kolejny wątek, jak tu się skończy miejsce to potem tam będziemy kontyunować.
Skończmy tą zagadkę tutaj, nowe pytanie zada się już w nowym wątku bo limit 1000 odpowiedzi się zbliża.