Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Przestawił elementy gilotyny z napisany bodajże "bezpieczny" i "niebezpieczny", a morderca myślał, że tego nie zrobił.
O tego typu odpowiedź ci chodziło?
Co robił Columbo w ostatnich scenach w odc. "Wrobiona w morderstwo" z dłońmi?
Podpowiedź (jedna odpowiedź prawidłowa)
A) mył dłonie
B) usilnie trzymał je w kieszeniach
C) ubrudził dłonie farbą
D) próbował wyciągnąć drzazgę
Ogólnie to bardzo dobrze pamiętam poszczególne sceny tego odcinka, że tam byli grubi i łysiejący kucharze, morderca zatruł go przez wino itd. ale nie pamiętam dokładnie motywu.
Jeśli chodzi o podpowiedź to miałem na myśli 4 warianty odpowiedzi jak wyżej. ;)
Chyba się nie rozumiemy. Do tej pory podpowiedzi były w stylu:
a) chciał po nim przejąc restaurację
b) nie chciał zorganizować u niego jakiejś uroczystości
c) chciał, aby ofiara nie wyjawiła jego tajemnicy
d) nie chciał aby ofiara spotkała się z kimś innym
Ha, ha, ale to ja od ciebie miałem dostać podobny zestaw podpowiedzi, a na to wychodzi, że sam sobie je wymyśliłem i jeszcze ulokowałem tam prawidłową odpowiedź. :)
Chodziło mi dokładnie o to,że zaproponował mu pracę w jego w firmie ale zaliczam oczywiście współpracę.
Jaką potrawę w jednym z odcinków podano Columbo gdy był w jadłodalni dla bezdomnych?
Raczej to jest dobra odpowiedź, więc zadam swoje pytanie.
W którym odcinku Columbo gdy schodził ze stromej skarpy spektakularnie się przewrócił?
To może zgadniesz:
a)Morderca ze szklarni
b)Kandydat na mordercę
c)Umysł ponad prawem
d)Cygara dla szefa