Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Czego dotknęli Columbo i morderczyni z odcinka "Piękna lecz śmiertelna", co sprawiło problemy dermatologiczne na skórze dłoni?
Tak, to była roślina, daję podpowiedzi:
A. Trujący bluszcz
B. Pokrzywa
C. Wilcza jagoda
D. Barszcz Sosnowskiego
:)
Nie jestem pewna....Coś mi świta że w "Filmowym morderstwie", morderca ma puchową niebieską kurtkę....
Podaj tytuły przykładowych trzech odcinków, w których mamy do czynienia z pojawieniem się w trakcie śledztwa szantażysty, którego zabija morderca.
"Morderstwo z książki", "Lepszy wróbel w garsci..." i ...., no trzeciego nie mogę sobie przypomnieć, chyba, że z podpowiedzią. ;)
A już chciałam dawać podpowiedzi;) no jeszcze jest "Przekaz podświadomy", " Sztylet wyobraźni"...W każdym razie prawidłowo odpowiedziałeś:) a tak na marginesie, to jacy lekkomyślni są szantażyści, którzy prosto w twarz mordercy mają odwagę ich szantażować. Wiadomo że ich dni są policzone;)
A to proste:) w "Columbo na uczelni";) ale mnie denerwowali ci studenci, chyba najbardziej irytujący mordercy z całej serii
W kieszeni fartucha szpitalnego, który miał na sobie Columbo, dobrze pamiętam?
No to teraz może takie pytanie:
Co gubi panna młoda gdy zostaje porwana w odcinku "Nie czas umierać"?
Trafiłeś na odcinek który raz oglądałam, bo mi się wyjątkowo nie podobał;) także nie mam bladego pojęcia i będę strzelać: może była jak Kopciuszek i zgubiła bucik?;)
Ha ha ha;) no to celny strzał;) chciałam pisać że welon, ale but bardziej obrazowy;)
To teraz dam coś takiego:
W jakich dwóch odcinkach mamy motyw nastawiania zegarka o 5minut do przodu? W których odcinkach jest o tym mowa?
Na pewno w "Filmowe morderstwo", gdzie indziej były przestawienia czasu, ale większe, np. w "Uwaga, morderstwo może zaszkodzić zdrowiu", ale może chodzi o odcinek "W świetle poranka"?
"Filmowe morderstwo" tak, o to mi chodziło, tam jest właśnie 5min. "Uwaga!...."nie, nie o takie coś mi chodziło. W "Świetle poranka" jest 5min? Jeśli tak, to mój błąd że nie zwróciłam uwagi...
Nie wiem, coś tam mówili o wstawaniu i o której kto o której kto dokładnie wstaje,ale szczegółów nie pamiętam.
To lepiej podaj podpowiedzi do drugiego tytułu i będzie wszystko jasne.
Tak będzie najlepiej, a więc:
A. "Kandydat na mordercę"
B. "Spróbuj mnie złapać"
C. "Cygara dla szefa"
D. "Koneser win"
Chodziło mi o A:( w tym odcinku ofiara miała w zwyczaju przestawiać zegarek o 5 min do przodu
A w takie coś jak piłkarzyki trochę, nie pamiętam jak to się nazywa, no taki stół i stoi się przed nim i coś się palcami z boku robi, żeby można było grać...
Takie coś nazywa się flipper;) tak, w to też grał i w sumie o te trzy rzeczy mi chodziło:) najbardziej lubię tą scenę jak grają w rzutki;) jak zwykle Columbo udaje najpierw nieporadnego, by na sam koniec pokazać swoje mistrzostwo:)
Tak, jeszcze w "Motylu w odcieniach szarości" też to było, ale ja pytałem tylko o dwa przykłady. ;)
Aktorka Janeth Leigh gra w odcinku "Zapomniana dama", a w którym odcinku gra jej córka Jamie Lee Curtis?