Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
No jakoś tak wyszło, że nie wiedziałem, gra ta też poszerza wiedzę, to kolejny przykład.
"W świetle poranka", "Wielkie oszustwo"i....kurcze nie pamiętam...chyba "Ciężar dumy"?
:) to teraz takie pytanie na spostrzegawczość:
W odcinku "Łabędzi śpiew", morderca używa czerwonego, charakterystycznego termosu. W którym jeszcze odcinku widzimy taki sam (może nawet ten sam) termos?
Nie, nic mi o tym nie wiadomo;) podaję warianty:
A. Przekaz podświadomy
B. Morderstwo przez telefon
C. Pisz albo giń
D. Umysł ponad prawem
Niestety nie:( odp C jest prawidłowa. W "Pisz albo giń", w scenie gdy Columbo puszcza w areszcie nagranie na taśmie. Dość długo kamera skierowana jest na ten termos.
Mam coraz większe luki w pamięci bo w ciągu ostatnich kilku miesięcy aż tak dużo odcinków nie ogladam.
A teraz jeszcze do tego przeniesiono weekendowe emisje tego serialu na ok. 4:35 w TV Puls i 1:15 w Pulsie 2. :(
Tak? Czyli kto to ma oglądać? Cierpiący na bezsenność? Szkoda, bo sobotni odcinek oglądałam:(
Ja tez, ale jutro już nie będzie, w tą niedzielę jeszcze będzie o 5:55, a potem już te zmiany co napisałem powyzej. TV Puls to bez przerwy zmienia coś w ramówce, jeszcze we wrzesniu ten serial był przed 13:00, potem przed 11:00 i tak coraz wcześniej, a szkoda bo w 2016 regularnie wyemitowano większośc odcinków.
Nie wiem dlaczego takie zmiany. Myślałam że spora jest oglądalność Columbo. Może znów będzie na 13Ulicy- tam często powracają do tych samych filmów. Z "Co ludzie powiedzą" na Pulsie też kombinują.
Tam widać w Pulsie pracują bardzo nerwowe osoby, zauważą jakiś jeden odcinek pewnie ze słabą oglądalnością i przesuwają na taką porę gdzie wiadomo, że oglądalność będzie jeszcze gorsza. Wiosną kilka sezonów z lat 70. było też w TVN 7, może kiedyś będą też w TVN Fabuła, albo inna stacja zaskoczy emisją tego serialu. Chociaż dobrze, że w internecie jest łatwo dostępny, ale wiadomo, że w TV lepiej bo wielkość ekranu, bo jakość,itp.
Jasne że lepiej oglądać w tv. Jedyną rozsądną podstawą do zmian emisji jest oglądalność, czyli musiał mieć dość słabą:/ Prędzej znów na TVS dadzą, niż w jakimkolwiek TVN. No zobaczymy. Masz rację, zawsze można obejrzeć w internecie:) ja mam jeszcze zgrane na cd;)
O ile dobrze kojarzę, to morderczyni szuka kluczy w takich ozdobnych donicach z piaskiem.
"Wielkie oszustwa" dość późno obejrzałam, chyba nie był zbyt często w tv. Ale odcinek znakomity:)
Ostatnio w TVS był nie wiadomo czemu pomijany, a w 13 Ulicy nie wiadomo dlaczego przed tym odcinkiem emitowali oznaczenie, serial tylko dla dorosłych, he he.
Tylko przed tym odcinkiem??;) Nie jest w nim nic innego niż w reszcie:) widocznie pewne fakty uznali za gorszące, hehe;)
Miałam wrażenie, że na 13Ulicy wiecznie puszczają odcinek "Kobieta w czerni", albo "Morderstwo w programie dnia", a pierwszych 2,3 sezonów nie puszczają wcale.
To może takie coś:
Jaką zakrwawioną część garderoby znaleziono w odcinku "Projekt morderstwa"?
Nie mam pojęcia. Jedyne co, to w "Błędnej reakcji" zaczyna się od wycinania liter do anonimu...Innych wycinanek nie pamiętam:) poproszę o podpowiedzi:)
Podaj tytuły trzech odcinków, w których odbywają się zajęcia/wykłady na sali wykładowej:)