Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Tak się zastanawiałam i zastanawiałam, bo pamiętałam ten dowcip, ale nie mogłam skojarzyć z odcinkiem. Ale już wiem:)
"Morderstwo w programie dnia":)
To może teraz takie pytanie:
Jakiej walizki (w sensie jak wygląda), poszukuje Columbo na lotnisku w Londynie, w odcinku "Sztylet wyobraźni"?
Tak:) dokładniej to fioletowa w kwiatki (własność Pani Columbo). Dobra odpowiedź:)
Kto w odcinku "Umysł ponad prawem" chodził z Psem na smyczy?;) ( Nie chodzi o Columbo)
Tak, zapamiętałam to, bo chłopiec tłumaczy że nazwa pochodzi od Myszki Mickey;) heh;)
"Błędna reakcja", "Spoczywaj w pokoju Pani Columbo" i chyba w " Morderstwo pod szkłem"
Z serii wymień odcinki:
Wymień 3 odcinki, w których możemy podziwiać Columbo w smokingu:) (bez płaszcza)
Sprawa immunitetu, Zapomniana dama i Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu
To teraz takie pytanie:
W jakim odcinku Columbo zabiera swojego psa na wystawę czworonogów?
W odcinku "Morderstwo:autoportret":) Pies jest zazdrosny i prawie gryzie Columbo;)
W sumie żadne tak mi się jednoznacznie nie kojarzy.
Może żadne? He,he
No dobra, coś muszę wybrać.
C?
No jak żadne!;) Trzymam się reguł gry:)
Dobrze wybrałeś, te hasło to trener, brawo:)
Magicznym, to w " Iluzjoniście" i w "Columbo pod gilotyną"...nie pamiętam niczego innego, ale pewnie było;)
Podszywa się? Przecież on jest Włochem:) po włosku rozmawiał w "Śmiertelnej wygranej"... Nie wiem gdzie się podszywał:(
Normalnie w serialu gada po angielsku i gra amerykańskiego policjanta o włoskim korzeniach, a w jednym odcinku przebrał się za Włocha, nawet w stylu takim mafijnym.
Podpowiedzi odcinków:
a) Konspiratorzy
b) Spróbuj mnie złapać
c) Morderstwo, mgła i cienie
d) Tajny agent
No tak, ma włoskie korzenie, choć w jakimś tam odcinku mówi że jest Włochem. Przebrał się w stylu mafijnym? Niczym Al Pacino?;) A, Bi C odpada, więc zostaje tylko odp. D:)
Odgadłam dzięki eliminacji w podpowiedziach:) choć ten mafijny strój mi się kojarzy
Co się przytrafiło porucznikowi w odcinku "Cygara dla szefa", kiedy był w ciemni u mordercy?
Morderca wystrzelił mu jakieś serpentyny czy coś w tym stylu w sprayu na jego włosy.