Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Super:) nie czuję się mocna w najnowszych odcinkach, ale udało się:)
Teraz moje pytanie:
Gdzie ( do jakiego miasta ) płyną statkiem Państwo Columbo?
Do kraju to do Meksyku, ale do jakiego miasta? Nie pamiętam. Chyba nie do Acapulco. :)
Poproszę o podpowiedzi.
Wiem gdzie, ale nie wiem jak dokładnie nazywała się ta militarna akademia dla kadetów. W każdym razie Columbo zamieszkał w pokoju tamtejszej Akademii:)
:)
W odcinku "Konspiratorzy", Columbo udaje się do księgarni.Tam szczególnie zainteresował się pewną książką, którą z zaciekawieniem przeglądał. Co to była za książka?
Ponieważ była już w tak zaawansowanym stadium choroby, że zostało jej niewiele czasu życia. Dodatkowo nie pamiętała tego, co zrobiła.
Teraz takie pytanie:
Dlaczego Adrian Carsini- morderca z odcinka "Koneser win", pozbywa się swojej kolekcji win, wrzucając je do oceanu?
Tak, dobrze:) Wina utleniły się pod wpływem zbyt wysokiej temperatury. Bolesna strata;)
Kolekcja życia, strata ogromna. A ile to pieniędzy...Przyznam że to mój ulubiony odcinek:)
Na pewno w "Kryzysie tożsamości" jest mowa o tym że chińczycy wycofali się z olimpiady. Natomiast z drugim tytułem to strzelam na "Decydującą rozgrywkę":)
W jakich dwóch odcinkach mamy motyw zatrucia się poprzez zaciągnięcie dymem papierosowym?
Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu na pewno i chyba w Słodka, lecz śmiertelna.
W "Zapomnianej damie":) porucznik chciał sprawdzić jak to zrobiła "zapomiana dama", tyle że u niego gorzej z kondycją;) dodatkowo Pies nie dawał mu spokoju:) bardzo lubię tą scenę
Gdzie morderca z odcinka "Test na inteligencje" chowa broń tuż po zabójstwie?
Jest i parasol i kominek. Broń schował do parasola, a parasol do kominka. Dobra odpowiedź:)
Oczywiście,że tak.
Tak na marginesie, ten serial był kręcony w tak długim okresie czasu, że przetoczyło się wtedy ile etapów rozwoju tecbnologii. Najpierw maszyny do pisania, potem ich rozwinięte wersje, faxy, pierwsze komputery i ich rozwój, pierwsze komórki i potem ich mniejsze siostry na początku XXI wieku.
Owszem. W końcu pierwszy odcinek mamy w roku 1968, a ostatni w 2003. To duża rozpiętość czasowa. Faktycznie, widać to bardzo na podstawie rozwoju technologii. W niektórych odcinkach zawsze zadziwia mnie że mordercy bez oporów wykonują połączenia, bez obaw o jakieś tam bilingi;) A w późniejszych odcinkach tego już nie ma.
Dzwonią z domu, nie zwracając na nic uwagi, tak było np w "Śmiertelny stan umysłu", " Morderstwo przez tel", czy "Kandydat na zabójcę". Dziś już takie zagrywki nie mogłyby mieć miejsca;)