Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Dobrze, to zadam kolejne pytanie:
W odcinku "Iluzjonista", porucznik mówi że dostał coś na urodziny od żony. Co to było?
a) Cygara dla szefa
b) Sprawa honoru
c) Filmowe morderstwo
d) Wielkie oszustwo
Właśnie. A tak zawsze podobała mi się makieta z tego odcinka:)
Na dobranoc ostatnie pytanie:
Jaki dodatkowy element ubioru, posiadał Columbo w odcinku "Morderstwo prawie doskonałe"?
Tak jest! Miał stłuczkę, wcześniej, bo zajmował się naprawianiem lusterka wewnętrznego, zamiast uważać na drodze;)
To teraz takie pytanie.
W jakim odcinku i przed jakim zwierzęciem uciekał porucznik Columbo?
W odcinku "Sprawa honoru", Columbo ucieka przed młodym bykiem:) Myślę że właśnie o to chodziło.
Zadaję pytanie:
Jakie alibi miał morderca z odcinka "Morderstwo przez telefon"?
Tak jest! Był na badaniu kardiologicznym. Bardzo dobrze! Swoją drogą uważam że to bardzo ryzykowne, żeby nie powiedzieć głupie alibi. Morderca dzwoni z zamiarem popełnienia morderstwa, słyszy całą zbrodnię, równocześnie podłączony jest do aparatury mierzącej ciśnienie. Można być opanowanym nawet mistrzowsko, ale nie wierzę że ciśnienie nie wzrośnie. Jest to bardzo ryzykowne, a poza tym, w filmie wiele się na to Columbo nie powołuje.
Jaką rybę zamówiła w restauracji (na wynos) ofiara z odcinka "Fałszywy alarm"?
Trudne pytanie zadałeś, nie mam pojęcia:) to może być każda ryba. Strzelam że to tuńczyk
A i B jedynie mi pasują, ale łosoś jest bardziej prawdopodobny:) także odp B?
Świetnie:) to teraz takie pytanie:
W odcinku "Zabójczy trening", kiedy Columbo jest u Milo Janusa (mordercy), opowiada mu, że Pani Columbo dzięki ćwiczeniom opracowanym przez Janusa, wyleczyła się z pewnej choroby. Jakiej?
Hmm..., jakby było to graficznie przedstawione to bym bardziej to zapamiętał bo jestem wzrokowcem. ;)
No więc, albo depresja albo coś w stylu żona Columbo była gruba ale jak ćwiczyła to nie stała się grubsza. :)
Tak, chodziło mi o depresję:) wtedy też Columbo mówił że jest grubsza, ale nie potraktowałam tego jak choroby;) graficznie? To miałabym napisać: stoi Columbo w płaszczu, Milo w dresie i sekretarka Mila w bikini?;)
He he, nie, jakby w serialu coś się podobnego działo, np. ktoś był w depresji i osobiście tłumaczy jak pomogły jej ćwiczenia to bardziej byłbym pewny.
Albo gdzie stali i jak byli ubrali gdy to opowiadał to też bym bardziej wiedział, a tak to nie byłem na 100 % pewny. ;)
To z tym przedstawieniem graficznym to był taki żarcik. ;)
Czyli po opisie ubrań też byłbyś pewien;) ale byłoby to wtedy za proste, nie sądzisz?;) Bardzo dobrze Ci poszło:) no, jeśli napisałabym w co Columbo był ubrany-to wiele Ci to nie da;)
Pierwsze co przychodzi mi na myśl, to że testował cierpliwość mordercy;) w sumie nie wiem co testował, jedyne co przychodzi mi do głowy, to że testował jaką prędkość rozwija jego peugeot- w sensie sprawdzał zrobienie zdjęcia przez radar. Ale to pewnie nie o to chodzi;)
A właśnie, że o to chodzi! :) Chodziło mi właśnie o testowanie działania fotoradaru.
Czekam na twoje pytanie. :)
Serio? He he, byłam pewna że idę złym tropem;)
To może takie pytanie:
W jakim odcinku Columbo stukał ( rozbijał skorupkę ) jajkiem o narzędzie zbrodni?
Hmm, coś takiego mi majaczy po głowie, ale co dokładnie i w którym odcinku to nie za bardzo pamiętam. Poproszę o podpowiedzi, może wtedy przypomni się dokładnie ta scena.
Było podłużne, gdyż to był klucz do opon (chyba tak to się zwie ). Broń palna to nie była, fakt;)
Podpowiadam:
A. " Śmiertelny stan umysłu"
B. "Zaszyta zbrodnia"
C. "Kryzys tożsamości"
D. "Kandydat na mordercę"
:)
Niestety nie trafiłeś:( mogłam bardziej obrazowo ująć pytanie;) chodziło o odpowiedź B. Kluczem do opon lekarz zabił na parkingu pielęgniarkę.
Aa... ja na początku odrzuciłem tą odpowiedź bo w tym odcinku myślałem tylko o tej operacji.
Tak, ale pierwsze morderstwo do którego przyjechał Columbo, było właśnie pielęgniarki;)
Zadaję kolejną zagadkę:
Który z bohaterów i z jakiego odcinka czytał książkę "Przemiana Pani McTwig"- czyli szaloną opowieść o zwariowanej kobiecie wyjeżdzającej w podróż i mającej romans z karłem?;)
O matko! Było w tym serialu takie coś??? Nic nie pamiętam, absolutne zero. :/
No było, było;) dam podpowiedzi, będą "2 w 1 ":
A. Ofiara w odcinku "Sztylet wyobraźni"
B. Mąż morderczyni w odcinku "Zapomniana dama"
C. Pani Columbo w odcinku "Zabójczy trening"
D. Żona mordercy w odcinku "Playback"
:)
Nie:( prawidłowa odp B:) mąż "zapomnianej damy". Jest nawet taka scena, kiedy Columbo jest w księgarni i sprzedawca opowiada mu o czym jest ta książka:)