Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
To może pytanie z tego samego odcinka:
Gdzie morderca poznał się ze swoją ofiarą? ( Nie chodzi o żonę, a zabitego na złomowisku )
Ależ proszę bardzo:)
Poznali się w:
A. Szpitalu psychiatrycznym
B. Więzieniu San Quentin
C. Hotelu na Karaibach
D. Galerii Sztuki
:)
Będą podpowiedzi: :)
a) Sprawa honoru + Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu
b) Test na inteligencję+ Śmiertelna partytura
c) Nocne życie porucznika + Okup za nieżywego człowieka
d) Kryzys tożsamości + Dziwna znajomość
No jak mogłam tego nie wiedzieć!;) To jasne że w "Sprawie honoru" Columbo ma stłuczkę z Meksykanami, a w "Uwaga! Morderstwo......" z samym mordercą, hehe;) Oczywiście odp A:)
Wywołałeś "Uwaga! Morderstwo może szkodzić zdrowiu", więc może taki cytat-zagadka z tego odcinka:
"Jaka jest różnica między fryzjerem, a stylistą?"
W odcinku "Zabójczy trening" ofiara przed śmiercią zjada obfity posiłek. Z jakiej kuchni narodowej pochodziło to jedzenie?
Skoro weszliśmy w pytania kulinarne, to kontratakuję:
W odcinku "Przekaz podświadomy", zarówno ofiara, jak i Columbo jedli pewną rzecz. Jaką?:)
Nawiasem mówiąc był za słony przez co chciało im się pić, to ja mam teraz tak samo po zjedzeniu zupy na kolację. ;)
W warcaby? Nie mam pojęcia:( W "Najniebezpieczniejszej partii"? Pamiętam robota MM7 grającego w szachy, lecz nie Columbo:(
Tak, trafiłaś z tytułem odcinka. Właśnie tam, żeby było śmieszniej gra z weterynarzem w warcaby , a ma zająć się sprawą szachisty.
Podaj dwa odcinki, w których mordercy są posiadaczami w mieszkaniu stołu bilardowego:)
Na pewno w "Morderstwo przez telefon" i gdzieś na pewno jeszcze, tylko gdzie? Hmm, poproszę o podpowiedzi.
Na pewno to było jeszcze w latach 70 i to chyba bardziej w początkowych niż końcowych odcinkach z lat 70.
Dobrze kojarzysz, bardzo dobrze:) oto podpowiedzi:
A. Projekt morderstwa
B. Morderca ze szklarni
C. Ciężar dumy
D. Morderstwo z książki
:)
Oczywiscie B, na pewno wiedziałem, że coś z początku lat 70. bo kojarzyłem, że niedawno oglądałem jakiś odcinek z bilardem i to było coś z pierwszych bardziej sezonów.
Świetne pytanie. Na pewno "Koneser win" i "Morderstwo autoportret". Z trzecim mam kłopot. Obstawiam "Ciężar dumy", coś takiego mi się kojarzy:)
Trzeci tytuł błędny. Tam zwłoki wrzucono do wody, ale nie wypłynęły na plażę.
Propozycje:
a) Morderstwo, mgła i cienie
b) Rekwiem dla upadłej gwiazdy
c) Morderstwo pod szkłem
d) Morderstwo w Malibu
No właśnie, nie byłam pewna czy te zwłoki wyłowiono, czy na plaży się znalazły. Ale teraz jak czytam te tytuły, to jestem prawie pewna że na plaży znalazły się zwłoki z portugalskimi butami;) odp A:)
To teraz z innej beczki:
Do którego odcinka scenariusz napisał sam Peter Falk?
To teraz takie pytanie.
Gdzie indziej niż w swoim domu morderca malował swój obraz w odcinku "Morderstwo: autoportret"?
Co lubi robić Pies gdy jest w domu? :) ( Jest o tym mowa przynajmniej w dwóch odcinkach)
Kojarzę jedną scenę jak Columbo idzie do kogoś, żeby naprawił telewizor i mówi, że Pies lubi oglądać telewizję, drugiej sceny nie mogę sobie przypomnieć, jestem jej bardzo ciekawy, możesz mi ją przypomnieć? :)