PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640699}

Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 181329
7,8 65 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

4 sezon

ocenił(a) serial na 9

EPICKI spadek formy w 4. sezonie. Ewidentnie jedyna szansa na kontynuację, to konkurs scenariuszy.

Mikolaj_16

każdy odcinek w 4 sezonie to inny gatunek
1-sf
2--dramat obyczajowy
3-kryminał
4-melodramat
(na razie tyle zobaczyłem)

ocenił(a) serial na 10
tisoc

Dla mnie trzeci odcinek to normalny regularny horror. Straszne, co się może zrodzić w ludzkiej głowie. Przerażający epizod.

Mikolaj_16

ktoś już się zgłosił G.F. Darwin: https://www.youtube.com/watch?v=MFUUydRo-OQ

ocenił(a) serial na 8
Mikolaj_16

W 4 sezonie w odc. nr 1 usłyszeliśmy głos pinkmana i to było miłe

Mikolaj_16

Najlepszy sezon z całego serialu

ocenił(a) serial na 10
Mikolaj_16

Nie mogę się zgodzić, oj absolutnie nie :) Obejrzałam pierwszy odcinek czwartego sezonu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Jeśli o ten chodzi to wg mnie Black Mirror trzyma wysoką formę. Pomysł na USS Callister jest wprost genialny. Pozostaje w klimacie i tematyce, a kończy się nadzwyczaj optymistycznie, jak na Black Mirror i jednocześnie w ogóle nie wyłamuje się z konwencji. Wręcz przeciwnie! To coś nowego i bardzo swieżego. Chylę czoła. Jeżeli ten "epicki spadek formy" utrzymuje się w całym czwartym sezonie, to już nie mogę się doczekać kolejnego seansu. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

Obejrzał drugi epizod i trzeci epizod. Z nieskrywaną satysfakcją stwierdzam, że "epicki spadek formy" Czarnego Lustra się utrzymuje., a trzecim odcinkiem to już całkiem podryfował w przepaść. :)

Sylwiaczek666

W Crocodile spadek formy, czy Hand The DJ również? Serio? Przecież te odcinki trzymały za twarz jak żaden z trzeciego sezonu.

ocenił(a) serial na 7
Mikolaj_16

Serio? Przecież USS Callister jest rewelacyjny. Może nie porusza problemów z którymi może się zetknąć każdy wraz z rozwojem technologii, tak wyraziście jak poprzednie, ale i tak mi się podobał. Na co dzień szary gościu zamienia się w dowódcę statku kosmicznego rodem ze Star Treka w grze, którą sam stworzył. :) Jestem po 3 odcinkach pierwszego sezonu i jakoś Netflix zaczął mi z automatu puszczać 4. sezon. Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i jeśli to jest ten spadek formy to nie mogę się doczekać kiedy obejrzę sezon 2. i 3.

ocenił(a) serial na 9
Mikolaj_16

Nie zgodzę się, że sezon 4 jest słaby bo zacząłem całe BM oglądać dopiero miesiąc temu od 4 sezonu (nie wiedzieć czemu tak z automatu było na Netflix) i wessało mnie niesamowicie. Po prostu niektórym zaczyna się już BM nudzić, to normalne:) Sezon 4 ma słabsze momenty, ale np. odcinek US Callister obejrzany przez kogoś kto wcześniej nie oglądał niczego w temacie kopiowania świadomości po prostu miażdży.

Mikolaj_16

A tymczasem zapowiedź piątego sezonu!
https://www.youtube.com/watch?v=0xilsm5CO2A
Więcej najnowszych zwiastunów: Facebook Trailery Srailery

Mikolaj_16

Mam zgoła odmienne zdanie. W porównaniu do bardzo słabego trzeciego, czwarty to znowu poziom w górę, które miały pierwsze dwa.