Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 183 tys. ocen
8,3 10 1 182849
7,7 47 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

Rozwalił mnie totalnie ten odcinek.
A po za tym w mojej głowie zrodził się z tego odcinka pomysł na inne seriale.
Np. Coś na wskroś tych wszystkich CIA.
Jest tu rozwiązywanie zagadki zgonów.
Innym pomysłem było stworzenie z tego jakiegoś post-apo.
Gdy zobaczyłem Hangar z tymi wszystkimi ciałami.
Podobała mi się także końcówka w tym Miasteczku.
Czuć Amerykańskie klimaty.
Ale w odcinku był Londyn.

Odcinek bardzo mi się podobał.
Tak był bardzo Amerykański bo w sumie gdyby nie te pszczoły to nawet bym nie powiedział że to BM.

I to może wydać się bezsensowne,
Ale szkoda że nie pokazali co dalej zakończyli odcinek w pewnym momencie i tak wiem że "przecież prawdopodobnie wiadomo co będzie"
Ale ja chętnie bym zobaczył kontynuacjie nawet jeśli to ma być typowo amerykańskie niczym z tego typu filmów.

ocenił(a) serial na 10
Bitek96

Mnie najbardziej ciekawiło, a wierzę że wątek nie został wyjaśniony (chyba że coś przegapiłem), to to co się dalej stało z pszczołami. Po takiej akcji z pewnością system straciłby ogromnie w oczach opinii publicznej, która domagałaby się jego natychmiastowego wyłączenia, ale jednocześnie taka akcja spowodowałaby zapaść ekosystemu w całym kraju i zupełne zniszczenie rolnictwa i sadownictwa. Bardzo jestem ciekaw jak to się dalej potoczyło.

A tak swoją drogą odnośnie robo-pszczół. Oglądając ten odcinek miałem przeogromne uczucie deja vu, poneiważ blisko 3 lata temu Greenpeace wypuścił klip mówiący dokładnie o tym samym. Rzuć na to okiem i koniecznie podziel się swoimi przemyśleniami: https://www.youtube.com/watch?v=CGTNjPow3LM

ocenił(a) serial na 9
Bitek96

Wg mnie słaby odcinek, m.inn. jak można schować się przed pszczołami w łazience, i nie zabezpieczyć dziurki od klucza czy wentylacji lol