Moim zdaniem zdecydowanie lepszy od 1.Było w nim nawiązanie do idola i wielkiego brata.
Jak na razie odcinek 1 ocena 6, odcinek 2 ocena 8.
Wydaje mi się, że odcinek 2 krył w sobie o wiele większą metaforyczność wartą wspomnienia, niż odniesienie do Big brother'a ^^
Tak masz racje że przesłanie jest głębsze, ja jedynie tak w skrócie napisałem o odniesieniu do tych programów rozrywkowych.Jestem aktualnie po 3 odcinku, który niestety ponownie obniżył ocene dla serialu.Odcinek 3 nie był tak kontrowersyjny jak 1 ,ale wiało w nim nudą.3 epizod oceniam na 6.Dla tych co nie oglądali przedstawia on świat przyszłości gdzie ludzie mają wszczepione czipy pozwalające nagrywać widziane obrazy i je pózniej odtworzać.
Uwielbiam ludzi, którzy mają w dupie innych i strzeszczają im film.
Odcinek nr. mi się podobał najbardziej.
"Dla tych co nie oglądali przedstawia on świat przyszłości gdzie ludzie mają wszczepione czipy pozwalające nagrywać widziane obrazy i je pózniej odtworzać."To dobre tym zdaniem streściłem cały film.To dobrze że nie dali opisów odcinków na filmweb bo to dopiero by była tragedia:)
ja bym w ogóle nie porównywał 1 i 2 odcinka bo po prostu są zupełnie inne i nie można powiedzieć że któryś jest lepszy. Jest po prostu inny i jak dla mnie ma zupełnie inne przesłanie. Dużo tej inności w mojej wypowiedzi ale no cóż, każdy odcinek przedstawia zupełnie różny obraz świata i jego słabości... i to jest esencja jak dla mnie