Trzy odcinki - trzy historie, każda o czymś innym, każda opowiedziana bardzo mądrze, każda mająca w sobie to coś co od razu przykuwa wzrok do ekranu; niesamowity mini-serial od Anglików, daje do myślenia i zmusza do refleksji, znakomita satyra, świetne dialogi, całość przerażająco realistyczna, mimo iż akcja dzieje się w przyszłości
Perełka wśród seriali, naprawdę warto obejrzeć!
1 odc fikcyjny i nie do pomyślenia w świecie realnym więc raczej niepoważna produkcja...unikać jak ognia.
po pierwsze spójrz na gatunki, jak byk jest napisane, że to serial sci-fi, po drugie jeśli przerwałeś serial po 1. odc. to żałuj bo był akuratnie najsłabszy w mojej opinii :]
odcinek 1 - 5
odcinek 2 - 7
odcinek 3 - 5
czyli serial średni. zobaczymy, jak wypadnie drugi sezon
Pierwszy odcinek jest, najprościej rzecz ujmując, idiotyczny. Fatalnie napisany, źle zagrany i kompletnie odrealniony. Przemogłem się jednak i postanowiłem oglądać dalej. Z drugim było trochę lepiej - widać, że twórcy mieli coś niegłupiego do powiedzenia, szkoda tylko, że uczynili to w tak pretensjonalny sposób. Taka coelhowska mądrość. W trzecim w końcu moja cierpliwość została nagrodzona - najlepszy z odcinków, z ciekawą wizją, dobrym wykonaniem i w końcu naprawdę dobrze zagrany. Jak najbardziej warty uwagi.
Jeśli miałbym oceniać każdy epizod z osobna, pierwszy dostałby dwóję, drugi mocną czwóreczkę, a trzeci zasłużoną siódemkę. Całości jednak wyżej niż na cztery nie ocenię, bo wciąż mam niesmak po pierwszym odcinku (bynajmniej nie spowodowany jedynie motywem ze świnią).
Nic dodać, nic ująć.
W mojej opinii pierwszy odcinek wcale najsłabszy nie był. Wręcz przeciwnie - wiele nam mówi o polityce i politykach.
Zgadzam się z Tobą. A powyższych krytykantów należałoby wrócić do szkoły podstawowej, czy średniej, czy gdzie tam teraz uczą interpretacji poezji (o ile te osoby nadal nie są uczniami wspomnianych placówek - wówczas zachęcam do wytężenia uwagi na lekcjach polskiego). Cały serial to dzieło pełne metafor. Daje dużo do myślenia i wzbudza bardzo konstruktywne i ciekawe dyskusje po każdym odcinku. Nie jest do "łyknięcia" odcinek po odcinku, a bardziej do przemyślenia. Jeśli ktoś szuka sensacji i przygody, to może się zawieść.