Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 183 tys. ocen
8,3 10 1 182860
7,7 47 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

Hej, jestem w 1 odcinku 2 sezonu i zastanawia mnie dosyć dlaczego autorzy w każdym odcinku muszą dać jakiś wątek erotyczny, a czasami jest to jeden z głównych wątków. Myślicie, że jest możemy być to w celu ukazania, jak bardzo nasz świat jest przesączony seksem i jak media coraz bardziej starają się nas przywyczaić do tego typu obrazów?

vniverse

A jesteś osobą naturalnie aseksualną czy osobą która próbuje pozbyć się swojej seksualności z powodów religijnych bo uważa to za wielki okropny grzech i że samo myślenie o tym jest grzechem?

W 1 przypadku - no cóż, potraktuj to jako zwykłą ciekawostkę związaną z ludzką naturą i nie narzekaj

w 2 przypadku - po prostu nie oglądaj jeśli masz z tym wielki problem albo oglądaj i idź potem do spowiedzi :D

Marnexx

Wiem, że nie usatysfakcjonuje Cie moja odpowiedź, ale ani jedno ani drugie. Natomiast mam pewne zdanie na temat seksualności i epatowania seksem we wszelkich mediach. Widzę, że pokazywanie seksu w taki sposób, a raczej nawalanie nim wszędzie źle wpływa na ludzi. Daje im pewne standardy, które muszą spełniać, a dodatkowo ogranicza ich obraz w kontekście miłości i relacji.

Marnexx

I dość przykre, że jesteś tak ograniczony oceniając na podstawie opinii podając tylko dwa niezbyt sensowne opcje.

vniverse

komedii romantycznych jest aż za nadto, a one pokazują głównie kontekst miłości i relacji

Marnexx

Chyba nie rozumiesz tego o czym piszę.

ocenił(a) serial na 8
vniverse

nie lubisz posuwać?