Kompletnie oszolomiony jestem tym miniserialem. Dawno nie widzialem tak fantastycznie nakreconego filmu o ludzkich... odruchach, moralnosci. Fabula filmu opiera sie na analizie ludzkich ulomnosci, ktore zwykle dostrzegamy je za pozno, albo widzimy je jako efekt uboczny pewnych sekwencji zdarzen.
Krotko, mamy doczynienia z filmem ukazujacym jak zaawansowana technika moze zniszczyc zycie ludzkie. To wlasnei ta technika ktora ma nam ulepszych zycie, staje sie nagle gwozdziem do trumny naszych oczekiwan zyciowych.
3 rozne epizody, 3 rozne historie ktore kazda z nich niesie mnostwo przeslan. Jesli pierwszy episode byl niemal zartem, ale ogladalo sie naprawde super (sex ze swinia, kto by pomyslal) to drugi epizod zdawal sie byc bardziej nuzacy, jednak z niesamowita puenta. Za sama koncowke filmu, za wlasnie te puenta I wspaniale realne pokazanie showbiznesu daje 10/10.
Niesamowite przedstawienie naszej rzeczywistosci telewizyjnej w krzywym zwierciadle. Wlasnie zaczalem sie zastanawiac, czy moglbym sie tak sprzedac?
No I trzeci, genialna czesc. Niezwykle przejmujacy odcinek, zakonczenie niemal z zycia wziete. Jak dla mnie wlasnie ten ostatni epizod byl najlepszy bo mocno dotyka mnie osobiscie. Bardzo kontrowersyjny ale z glebokimi przemysleniami.
Black mirror to wyjatkowy serial gdzie po kazdej czesci musisz siasc I chwile sie zastanowisc na wieloma sprawami.
dodam do siebie, ze wlasnie obejrzalem 3 odcinki durgiego sezonu I podnioslem ocene serialu. Drugi odcinek byl po prostu wyrywajacy z butow. Jeszcze nigdy nie ogladalem zadnego serialu ktory oferuje tak glebokie zrozumienie wielu rzeczy, tak daje tak klarowne I wazne przeslanie dla widza.
Jak dla mnie to takie Twilight Zone tyle ze w bardziej inteligentnym przeslaniu.
Serial świetny! Po każdym odcinku łapałem się na tym że mi szczęka opadała.. Każdy odcinek to coś innego. Trafnie pokazuje to co może stać się z człowiekiem przez manipulację, szum informacyjny, sztuczną rzeczywistość czy rozwiązania rodem z przyszłości. Po każdym odcinku czułem poczucie beznadziei, a to dlatego że takie historie mogą zdarzyć się naprawdę (oczywiście chodzi mi o kontekst historyjek). Cieszę się, że obejrzałem oba sezony i czekam na kolejny. Drugi odcinek jak napisaliście wyżej - po prostu max! Ale najbardziej dobijającym i najmocniejszym mimo wszystko wydaje mi się drugi z sezonu 1 (o reality show). Szczerze serial POLECAM!