Czarne lustro
powrót do forum 1 sezonu

Pierwszy odcinek

użytkownik usunięty

Po pierwszym odcinku zastanawiam się czy jest w ogóle sens brnąc w ten serial. Kompletny brak realizmu. Fabuła z założenia ma wywoływać w widzu przemyślenia, ale jej twórca jest tumanem, który nie ma pojęcia o funkcjonowaniu państwa. Fiasko. I to druzgocące.

ocenił(a) serial na 8

musisz pierwszy odcinek jest pierwszy, później jest miazga co się wyprawia, bo nie wiem czy wiesz każdy odcinek polega na czymś innym z innymi postaciami

użytkownik usunięty
Mortemignis

Roger. Jadę dalej z koksem.

ocenił(a) serial na 8
Mortemignis

Trzeci odcinek to jakaś kpina, nie twierdzę że porywacze nie mogliby wystosować takiego głupiego żądania bo różne świry istnieją w świecie natomiast absolutnie nikt na poważnie nie brałby nawet przez sekundę pod uwagę tego aby takie żądanie spełnić. Służby szukałyby księżniczki a jesli by nie zdołali jej odbić to najwyżej oprawca zamordowałby by ją i tyle, THE END. Więc to była jak dla mnie zbyt duża bzdura gdyż zbyt duża naiwność bije z tego odcinka.

ocenił(a) serial na 8

nie musisz tego po kolei oglądać jeśli masz wątpliwości włącz np. S02e02 pamiętam że bardzo dobry był ten odcinek może cię przekona

użytkownik usunięty
Mortemignis

Oglądam po kolei. Drugi odcinek bez zarzutu. Dzięki za zachętę.

ocenił(a) serial na 8

No i git, mówiłem im dalej tym lepiej

Mam ten sam problem, tylko udało mi się zmusić do trzeciego i jest biedne jak jasna cholera. Nudne, pretensjonalne, bez polotu, nagrywane jak amatorskie trudne sprawy... Szukam w tym czegoś kultowego i legendarnego, o czym piszą na prawo i lewo. Może w 2011 to było fajne, ale próbuje dopiero teraz i się zmuszam.

ocenił(a) serial na 10
Geohound

Ekspert. Skoro to taki gniot czemu nie stworzysz lepszego? Z tak wyszukanym gustem stworzysz na pewno serial o którym nikt nie zapomni

BelleAngelo

Mam taką zasadę, że nie rozmawiam z ludźmi o argumentach "nie podoba się, to zrób lepiej" - nie zniżam się do takiego poziomu.

Uważam, że odcinek 1 był dobry, a argument "brak realizmu " jest krzywdzący dla serialu który jest satyrą - zdarzenia i sytuacje nie musza być zgodne z realiami tylko mają ukazywać zła i wyśmiewać je
problematyką pierwszego odc jest:
1. Jak zdanie społeczeństwa zmienia sytuację co do tego czy powinien stworzyć nagranie (podobnie jak w show w odc drugim)
2. główny punkt to to hipokryzja społeczeństawa, wszyscy się oburzają ale nikt nie odchodzi do odbiornika
3. Media takie jak telewizja, które zmuszane są do postępowania niemoralnie dla popularności stacji.
4. No i ewentualnie siła internetu czyli z jaką łatwością można stworzyć coś co zobaczy cały świat i nie będzie wiadomo kto to zrb