znowu przekroczyłyśmy 1000 postów:D
Kiara również nie mogę się doczekać Mamoru:D a na Ścieżki to z rok, półtora trzeba będzie poczekać, ale warto, warto:)
Pewnie nie - starszawe już są, a niektóre na emeryturze... Ale pewnie kilka osób powróci.
Ciekawe, czy będziemy długo czekać na wszystkie Czarodziejki jak w pierwszym sezonie?
Ciężko będzie się przyzwyczaić do nowych głosów. Obyśmy długo nie musiały czekać :)
Mi chyba nawet nie... To nowa wersja, animacja będzie inna i głosy też.
Już w niedzielę się czegoś dowiemy.
Można zobaczyć dziewczyny :)
http://neoma2.tumblr.com/
Mamorka świnie nie dali :(
Głosy aktorek:
Moon: Mitsuishi Kotono (czyli tylko Usagi wraca)
Mercury: Hisako Kanemoto
Mars: Rina Satō
Jupiter: Ami Koshimizu
Venus: Shizuka Ito
Kogoś kojarzycie?
Dziewczyny wyglądają świetnie! Ami i Rei są śliczne:) Neoma jak tylko pokażą Mamorka to daj znać. Co do aktorek, znam Ami Koshimizu (Mako). Fajny głos, będzie do niej pasował :) kojarzę też Hasako Kanemoto (Ami). Użyczała głosu dziewczynce, więc zobaczymy jak jej pójdzie. Reszty nie znam. Ciekawa jestem kto będzie podkładał głos za Lunę. Ona ma taki charakterystyczny, ciężko będzie mi się przyzwyczaić do innego. Dobrze, że Usagi będzie ta sama no i Mamoru (przynajmniej tak mówili, nie wyobrażam sobie innego głosu).
http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-04-27/kotono-mitsuishi-leads-sailor-mo on-crystal-cast
znalazłam coś takiego. Dziewczyny na prawdę wyglądają wspaniale! Szkoda, że nie pokazali Mamorka:( a coś wiadomo kiedy premiera? Bardzo mnie cieszy, że Yasuharu Takanashi będzie pracował nad muzyką. Jest on genialny! Muzykę, którą stworzył do Fairy Tail nie da się opisać słowami. Najlepszy soundtrack jaki kiedykolwiek słyszałam w anime! Oj, już nie mogę się doczekać. To będzie coś wspaniałego!:)
Ojej ale super!! projekty postaci są bardzo piękne takie dojrzałe twarze :) coś mi nie wyglądają na piętnastolatki xD Miśka a ta melodia to jest z endingu?? cudowna....
Premiera piątego lipca o 19 czasu japońskiego :) Tylko odcinki co dwa tygodnie w soboty...
Łeee dlaczego co dwa tygodnie ;( nie dość, że kazali tyle czekać, to jeszcze co 2 tyg odcinek :( Kiara ten filmik niestety jest fanowski.
Ich buzie mają spiczaste podbródki, nie są tak zaokrąglone jak poprzednio, dlatego wydają się starsze.
W sumie to mam deprechę, bo wydaje się, że się mangi trzymają... :(
To dobrze, że wyglądają jak w mandze, więc dlaczego depresja?
Mnie tak się bardzo podobają. Są śliczne.
Tak są śliczne ale serio wyglądają raczej na osiemnastolatki :) no ale co tam, jak ma być bardziej dojrzale i na podstawie mangi to niech będzie, zawsze jak będzie niefajne można to zbojkotować i zacząć od nowa oglądać starą wersję :D zastanawia mnie fakt...gdzie jest rysunek Mamoru??? :/ dlaczego go nie opublikowali przecież to mega istotna postać :D ojej to szkoda że tylko fanowska wersja bo już zdążyłam się zauroczyć :)
Muzyka ładna.
Miejmy nadzieję, ze brak Mamoru oznacza, że intensywnie dyskutują nad kolczykiem i szerokością barów, a nie że go wycięli :( Lepiej niech błyszczy, jak go pokażą...
Potwierdzone, że ma być 26 odcinków. Mi się mało wydaje. Co myślicie?
Powinno być w sam raz. Akcja w mandze szybko się dzieje, więc jestem pewna, że w anime nie będzie jakiś głupich fillerów. Już na prawdę nie mogę się doczekać :D
I mnie tam kolczyk nie przeszkadza. W sumie to bardziej Mamoru podoba mi się w mandze. Jest taki zadziorny:D coś czuję, że nie zawiodę się na tym anime. Tfu, tfu, odpukać:D
No tak 26 odcinków to taki standard długości :) szkoda że nie tyle co w pierwszej serii ale trzeba przyznać że było tam dużo takich zapychaczy, więc może zostawią same najlepsze wątki :) hehe Neoma dobre "dyskutują nad kolczykiem i szerokością barów" no mam nadzieję że wybiorą najlepszą opcję :)
No ale w dawnej anime Mako się pojawiła dopiero w 24 odcinku. A oni chcą teraz wszystko w 26 przerobić? W wersji z żywymi ludźmi coś koło tego dopiero księżniczka się pojawiła...
Niektórzy nawet chcieliby, aby w tych odcinkach zmieścić dwa sezony - widzicie to?
No tak, tylko że w starej wersji było strasznie dużo fillerów. Z resztą zobaczymy. Może chcą podzielić Czarodziejkę za dwa sezony? I będzie 2 x po 26 odcinków. Do wakacji już niedługo, więc szybko się przekonamy :)
Hej Kiara patrząc po Twoich ocenach, widzę, że dużo dram oglądasz. Poleć coś, ale z napisami. Mój angielski leży i prosi o dobicie. A ten dramat historyczny oglądałaś po pl?
https://www.youtube.com/watch?v=cCG3YhTVsGM
coś dla prawdziwego otaku
marzenie<3
Ale przy 26 odcinkach nie będzie czasu na Usagi samodzielnie, będą musieli od razu wprowadzić wszystkie dziewczyny. Nie będzie czasu na nie-głownych bohaterów. jak Naru czy Motoki czy rodzina Usagi
Na razie tylko jeden sezon - roczny, bo odcinki co dwa tygodnie. Chociaż wszyscy liczą na więcej.
Na razie wiemy o 26 odcinkach - to ma być sezon, bo emisja co dwa tygodnie. Oczywiście wszyscy proszą o więcej.
Przy 26 odcinkach nie dadzą Usagi solo, tylko od razu wszystkie dziewczyny. Nie będzie też pewnie drugoplanowych bohaterów jak Naru, Motoki czy rodzina usagi.
W sumie mi osobiście wcale nie zależy na Naru, czy Motokim. Ta seria ma się skupić na mandze, a w mandze Naru i Motoki byli tylko drugoplanowymi postaciami. Stara wersja była pełna różnych wątków, które nie miały z mangą nic wspólnego. Osobiście dużo bardziej podoba mi się manga, niż stara SM. Do niej mam tylko sentyment przez wzgląd na dzieciństwo. Także jak dla mnie wszystko zapowiada się bardzo na +. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję:)
Tak ostatnio jestem zafascynowana koreańską dramą każdy serial to majstersztyk, teraz oglądam Empress Ki super drama chociaż teraz mam pewien niesmak bo strasznie mnie wkurza pewien bohater szczerze polecam :) ale moją ulubioną jest Bridal Mask główny bohater jest po prostu mega czad wypas, wszystkie są historyczne i mega patriotyczne, obydwie możesz obejrzeć po polsku na dramaqueen/pl :D
Oj Neoma zmartwiłaś mnie tym że nie będzie rodziny Usagi i Motokiego tak liczyłam na jego związek z Mako :) to straszne że tak to skracają i wycinają super wątki :(
A ta co ostatnio oglądałaś? Ta historyczna? Zainteresowała mnie. Lubię takie klimaty.
Hej dziewczyny tak się zastanawiam. Te 26 odcinków to ma być adaptacja całej mangi, czy może pierwszego sezonu?? No bo byłam pewna, że całej mangi. W całej mandze akcja szybko się dzieje, więc może jakoś by to wcisnęli w te 26 odcinków. Natomiast teraz jak tak sobie myślę, to może to będzie ekranizacja pierwszego sezonu?? Choć z drugiej strony nigdzie nie było informacji, że chcą podzielić anime. Czytałam tylko w Otaku, jak wypowiadał się producent, że chcą wiernie przenieść mangę na ekran. A wy co myślicie?? Neoma była jakieś info odnoście czy to będzie jeden sezon, czy kilka?
Ostatnio oglądałam właśnie tą Empress Ki chyba o tą ci chodziło, skoro Cię zainteresowała to ją obejrzyj na pewno się nie zawiedziesz i tak jest historyczna i główną bohaterką jest babka która nie da sobie w kaszę dmuchać xD Ojej ja miałam nadzieję że te 26 odcinków to miał być tylko pierwszy sezon a nie cała manga, nie wyobrażam sobie jak oni to wszystko w nich zmieścili to jakaś patologia by była ;)
No właśnie teraz tak się zastanawiam jak oni to zrobią:/ mogli podać jakieś konkretniejsze informacje. Liczyłam na ekranizację całości.
Kurczę tak myślę i myślę i jeśli faktycznie okaże się, że to będzie adaptacja pierwszego sezonu, to się załamię;( chcę resztę;( już się nastawiłam na całość. Chcę zobaczyć Sailor Cosmos!;(
Na razie co wiemy:
Ma być 26 odcinków przez rok. Oczywiście wszyscy liczą na więcej, ale na razie tyle potwierdzili. Co ma sens, bo nie mogą przeciez planować z takim wyprzedzeniem.
Większość się zgadza, że te 26 odcinków to ma byc o królestwie ciemności, zwłaszcza wiemy, że się zaczyna od Beryl i poszukiwać srebrnego kryształu, Ale niektórzy się dopatrzyli , ze 26 rozdziałów ma manga do końca Czarnego Księżyca. A są i jednostki, co twierdzą, że całą mangę da się w 26 odcinków :)
Sama na początku myślałam, że jakoś wcisną całość w 26 odcinkach, ale to jednak za mało. Jednak chyba wyjdzie na to, że to będzie sezon o Królestwo Ciemności. Sama nazwa SM Crystal! A poza tym jakby miała być całość, to chyba by pokazali resztę czarodziejek, nie? Sama już nie wiem :( jeśli to będzie pierwszy sezon, to mam nadzieję, że zrobią też pozostałe! Chcę zobaczyć Artemisa z ludzkiej postaci, chcę Sailor Cosmos i chcę ślub Usagi i Mamoru! ;( Neoma jak tylko pojawią się jakieś konkretniejsze informacje, to pisz.
Kiara, źle się wyraziłam ;) Na razie nie wiemy na pewno, czy będą Naru i Motoki - mogą mignąć. Ale raczej nie poświęci się im wiele czasu, jak jest tylko 26 odcinków.
(Ostatnio filmweb nie pokazał mojej wiadomości i napisałam ją ponownie, a teraz wychodzi , że się powtarzam strasznie, grrr)
Ja tam czekam na lepsze pokazanie wątku Beryl i naszego Endymiona :) ciekawa jest ta jej nieodwzajemniona miłość. Wiecie może zrobią tak że jeden odcinek będzie trwał godzinę to wtedy ucisnęliby całą serię ;) Miśka tutaj masz link do serialu który Cię zainteresował :) http://www.dramaqueen.pl/drama/koreanska/empress-ki/
Nie, no godzinę to nie będzie, a szkoda.
Dziękuję bardzo za linka. Jak skończę to napiszę jak wrażenia:) a mogłabyś mi jeszcze powiedzieć co to była za drama z tą parą zakochanych w niebie, co mieli takie trudności i w ogóle. Pisałaś, że taka nieszczęśliwa miłość.
A to masz na myśli chyba Butterfly Lovers :D ale to nie była drama tylko film :) też są polskie napisy. Jeden z piękniejszych filmów jakie widziałam :) http :/ /chom ikuj .pl /Taiyo-Chan/filmy+azjatyckie/Mo+hup+leung+juk-Butterfly+Lovers znaczy oni w nie byli zakochani w niebie :) oni zawsze jak się reinkarnowali to ich miłość była skazana na niepowodzenie :)
Kiara gdzie Ty oglądałaś tą Empress Ki? Na tej stronce, co mi podałaś jest tylko 44 odcinki:( no w takim momencie koniec:( nie mogę znaleźć reszty odcinków:(
Ale tam jest 50 odcinków... na dramaqueen http://www.dramaqueen.pl/drama/koreanska/empress-ki/#toggle-id-4 tylko ja jeszcze do końca nie dotarłam jestem na 38 odcinku ;) a ty już tak daleko zawędrowałaś aż do 44? o jacie :) jak mnie ten cesarzyk i Seung Nyang wkurza to nie masz pojęcia!!! a co reszta odcinków się nie wyświetla???
A teraz do mnie dotarło... bo widzisz to jest nowa drama i ona jest w toku produkcji :D na pewno wkrótce się pojawią nowe odcinki :) musimy czekać aż je wyprodukują i przetłumaczą, na jednym z odcinków właśnie widziałam na logo stacji symbol igrzysk olimpijskich w soczi a to było chyba na 30 odcinku więc świeżynki xD
Tak, tak, wiem już o co chodzi. Drama niesamowita! Strasznie mi się podoba! Od razu przypomniało mi się Saiunkoku Monogatari. Z niecierpliwością czekam na resztę odcinków. A Seung Nyang uwielbiam! Cesarza też, jest taki słodki i kochany, choć teraz troszkę się zmienił. Zobaczymy jak będzie dalej. A SN rewelacyjna! Jaka ja byłam z niej dumna jak się nie dawała i lała te głupie służą i wręcz nie mogłam się doczekać, żeby ukręciła łeb tej podłej suce Tanasili. SN moja bohaterka! Wspaniała, mądra, piękna, odważna, silna! A w ogóle to co zrobili z jej ojcem było takie okrutne;(
No wiesz ja tam ociupinkę się z Tobą nie zgadzam... wybacz mi ale lubiłam Nyang ale jak jej ta szajba odwaliła po śmierci synka i zgłosiła się do bycia konkubiną to mi ręce opadły... Biedny Wang Yu w takiej kobiecie się zakochał, takie świństwo mu zrobiła, normalnie Wang Yu w tej dramie jest moim numerem jeden mam nadzieję że jakoś go połączą z panią Batoru chociaż jej też na początku nie lubiłam. Ale patrz co ta Nyang zrobiła jak Wang Yu poparł premiera to ta od razu wskoczyła do łóżka cesarzykowi, a ten cesarzyk taki dupek za przeproszeniem. Seryjnie już ostatnio zaczęłam darzyć większą sympatią Tanasili, Dang Gi Se, żal mi Tanasili że tak skończyła chociaż jestem świadoma jej świnstw, zaczęłam ją cenić za to jak pokochała to nieswoje dziecko (dziecko Nyang o zgrozo! ciekawe jak oni to rozwiążą z tym Mahą), a Dang Gi Se zaczęłam cenić za ten szacunek i przywiązanie wobec ojca, nawet te służki cesarzowej ta Yeom i ta druga starsza mnie zadziwiły a Nyang jest straszna!!! Taka zemsta za jaką cenę!! Tak to co zrobili jej ojcu było okrutne, taki koreański Jurand ze Spychowa. Ale masz racja drama super i strasznie działa na emocje i wciąga aż jest trochę niebezpieczna ;) faktycznie ten cesarzyk jest podobny do tego Saiunkoku Monogatari tylko tamten był szlachetniejszy :)
Ja również się z Tobą ociupinkę nie zgadzam:) Nyang nie odwaliła szajba. Każda by chyba tak zareagowała jakby straciła nowonarodzonego synka. A potem jeszcze dowiedziała się, że kochany Wang Yu się ożenił. Wstąpiła na dwór, żeby się zemścić na ludziach, którzy wyrządzili jej tyle złego. A batoru nie lubię i mam nadzieję, że nie będzie z WY. A cesarz po prostu uroczy, no przesłodki! Tak o nią zabiegał, tak się starał. Choć tak jak pisałam wcześniej, teraz troszkę się zmienił, ale zobaczymy jak będzie w pozostałych odcinkach. Tanasili po prostu nienawidziłam! Nie mogłam się doczekać, aż ją zabiją. Była tak podła, okrutna wrrr. Najgorsze słowa cisną mi się na usta. A ta jej niby miłość do synka, to moim zdaniem była choroba psychiczna i nic więcej. A te jej służące! Okropne, zwłaszcza ta stara jędza. Wrr! Aż się krew gotuje. Musze jednak przyznać, że polubiłam Dang Gi Se. Paskudny drań, ale ma coś w sobie. Jest taki pociągający. Szkoda mi go było, jak Nyang wybiła mi oko tą spinką:( również jestem ciekawa jak rozwiąże się sprawa tego Maha. A tak w ogóle musze jeszcze napisać, że uwielbiam ekipę króla Wang Yu. Jego ludzie są świetni! Zwłaszcza jego eunuch. No jak on się przebierał to boki zrywałam:D a ten strażnik cudeńko:D lubię też Tal Tala. Za to Bayan od początku nie wzbudzał mojego zaufania, Nie lubię dziada. Zmienny jak wiatr zawieje. A ta cesarzowa wdowa, też niezła z niej lisica. Drama na prawdę świetna! Uwielbiam taki historyczne klimaty! A te ich szaty i ozdoby CUDO!
Oj oj Wang Yu ożenił się z tą siostrzenicą bo myślał że Nyang nie żyje... gdy Nyang dowiedziała się od Bayana że Wang Yu szykuje się do ślubu powinna pędzić do Goryeo czym prędzej i mu się pokazać to na pewno do tego ślubu by nie doszło, a tak Wang Yu taki smutny chodzi :( ale masz rację jego wesoła kompania jest super! chociaż ten Bang (ale fakt przebrania i gadane to on ma)też mi podpadł, dlaczego nie powiedział Wang Yu że Nyang była w ciąży?! Ja już nie wiem jak to zakończą boję się dalej patrzeć tak chciałabym żeby Wang Yu był szczęśliwy ale związek z Nyang chyba jest ostatecznie pogrzebany i nie ma szans na wskrzeszenie :( Bayana i Tal Tala nie lubię :/ tacy podejrzeni są ... Ja wiem że śmierć nowonarodzonego synka musi być szokiem ale mimo wszystko ta jej mania zemsty też zaczyna przypominać chorobę psychiczną i JAK DO LICHA MOGŁA WEJŚĆ DO ŁÓŻKA CESARZYKA SKORO TAK NIBY KOCHAŁA WANG YU I DLACZEGO MU TAKIE ŚWIŃSTWO ZROBIŁA I NAWET NIE POWIEDZIAŁA O CIĄŻY!!!! aż się sfrustrowałam :)
Nie powiedziała mi o ciąży, bo myśli, że dziecko zmarło (nie wie, że Maha to jej syn, ma tylko takie podejrzenia), więc po co miałaby mu przysparzać jeszcze większego cierpienia. Tak samo z Bangiem. Nie powiedział Wang Yu, że Nyang była w ciąży, żeby jeszcze bardziej nie cierpiał, a teraz to wiadomo. Byłby niezły bigos, gdyby się teraz dowiedział, że Maha jest jego synem. Bardzo jestem ciekawa, jak rozwiążą tą sprawę. Podejrzewam, że Wang Yu nie dowie się prawdy. I co do jego związku z Nyang, to już z opisu i początku pierwszego odcinka dowiadujemy się, że nic z tego nie będzie. Nyang zostanie cesarzową. Swoją drogą szukałaś może informacji o tej dynastii Yuan? Ciekawa jestem jak było na prawdę, Mamy notkę w pierwszym odcinku, że historia jest trochę zmieniona. Poszperałam trochę po necie, ale nic konkretnego nie znalazłam.
Ja tam jestem zdania że zawsze trzeba gadać całą prawdę, lepiej by było gdyby Wang Yu wiedział o ciąży Nyang przynajmniej lepiej zrozumiałby jej zachowanie a tak ma dobre podstawy by zacząć ją nienawidzić... Wydaje mi się, że Wang Yu jednak dowie się że to jego syn pamiętasz tą scenę jak mały Maha przybiegł do niego i wpadł mu w ramiona? Aż cesarzowa wdowa była tym zaskoczona :) może zleci mu chwilową opiekę nad nim, chociaż nie wiem z niby jakiej przyczyny! ale on po prostu musi się dowiedzieć, niezłe jaja byłyby gdyby przenieśliby akcje kilka lat później i Maha zacząłby walczyć o władzę z Ayu i szczerze nienawidził swojej prawdziwej matki chcąc pomścić Tanasili, ale nie wiem czy chcieliby tak ciągnąć to w nieskończoność xD Tak sprawa dynastii Yuan też mnie zaciekawiła, musiałabym też poszukać informacji :) Kurczę naprawdę szkoda mi Tanasili wiem że była wredna, ale mimo wszystko to przez cesarza taka się stała po prostu chciała utrzymać za wszelką cenę swoją pozycję i to też przez swojego ojca który ją ciągle naciskał :( Zresztą Tanasili przypomina mi Azulę, jest tak trochę do niej podobna, ten jej głos, wygląd i charakter :)
Hej Miśka jak już obejrzałaś wszystkie dostępne odcinki Empress Ki to teraz Ci polecam Bridal Mask na mój gust jest jeszcze lepsze od Empress Ki no i jest mniej odcinków tylko 23 chyba :) jest po prostu ŚWIETNA!! A główny bohater miodzio :) i też jest historyczna ale trochę bardziej współczesna. Też możesz ją obejrzeć na dramaqueen po polsku :)
Czekam, aż będą dostępne wszystkie odcinki Empress Ki. Jak obejrzę, to wtedy wezmę się może za inną. Też patrzyłam się na tę stronkę z dramami i zainteresowało mnie kilka tytułów:) nawet napisałam na ich forum prośbę o tłumaczenie tajwańskiej wersji Itazury:D jak skończę EK, to na pewno jeszcze coś obejrzę. Dzięki za polecenie. jak natrafisz na coś ciekawego, to pisz:) zainteresowały mnie szczególnie Angel Eyes i Bride of the Century