PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13350
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Kiara, Neoma

użytkownik usunięty

znowu przekroczyłyśmy 1000 postów:D

Kiara również nie mogę się doczekać Mamoru:D a na Ścieżki to z rok, półtora trzeba będzie poczekać, ale warto, warto:)

ocenił(a) serial na 9

No ogólnie stronka super też chciałabym żeby przetłumaczyli Sad Love Story, o a tą tajwańską wersję Itazury też bym zobaczyła. Mam nadzieję że na następne odcinki nie będziemy musiały długo czekać chyba powinny co tydzień się pojawiać :) Ale BRIDAL MASK wymiata!!

użytkownik usunięty
kiara_94

Też mam taką nadzieję. Siedzę jak na szpilkach. A obejrzałaś już do tego 44? A Bridal Mask zobaczę, jak skończę EK:)

ocenił(a) serial na 9

Nie jeszcze zostałam na tym 38 ale mam nadzieję że już w tym tygodniu uda mi się wszystkie obejrzeć bo też już siedzę jak na szpilkach :D jak je zobaczę to napiszę :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Jeee ta nowa cesarzowa siostrzenica Bayana jest straszna, to ona usiłowała zabić dziecko Nyang a zgrywa taką miłą i skromną wrrrr... a Tal Tal mi teraz się spodobał, od razu się kapnął że to jej sprawka :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Amerykańce mają mieć nowy dubbing i wydać dvd z całą czarodziejką.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

A niech sobie robią dubbing ja na pewno nie mam zamiaru tego słuchać xD znowu pewnie pozmieniają imiona i przeinaczą wątki ehh :( no naprawdę ta Hudu jest straszna! Tanasili przy niej to złote dziecko! Że też ten tron cesarski nie może się doczekać normalnej, dobrej kobiety tylko zawsze jakieś potwory. Neoma a ty nie chcesz sie wciągnąć w koreańską dramę Empress Ki? Uprzedzamy - grozi niewyspaniem i zaniedbaniem obowiązków :D

użytkownik usunięty
kiara_94

Amerykanie jak Niemcy. Wszystko dubbingują.

Kiara no ta siostrzenica tez wredna, ale dla mnie żadna nie przebije Tanasili. A cesarzowa wdowa jaka z chytra lisica, nie? Też niezłe ziółko. Zobaczysz jakie bzdury będzie Maha do głowy wbijała. Biedna Nyang, dobrze, że po swojej stronie ma tego generała Paka co jest teraz eunuchem, bo tak by sama została:(

ocenił(a) serial na 9

No już obejrzałam do 44 odcinka, muszę powiedzieć że ten Maha strasznie pyskaty się zrobił pewnie po przybranej mamusi, ale dlaczego do tej roli wzięli takie spasione dziecko? ;) ale nie no na serio to bardzo ciekawy bohater się szykuje, taki dwuwymiarowy i tak ciekawie patrzy na Wang Yu, w ogóle mój biedny Wang Yu jak on jest poniewierany przez życie :( ale spoko Miśka to silny chłop więc na pewno przeżyje nie martwy się, tym bardziej że jest teraz przy nim Yeom Bi Su! Ona teraz jest moją ulubioną bohaterką, strasznie mi się podobała jej rozmowa z Nyang, dziewczyna jasno określiła swoją sytuację chodzi mi o tą rozmowę o Wang Yu czy Nyang coś jeszcze do niego czuje :) Masz rację z Cesarzowy Wdowy szkaradny babsztyl jest, sama przystawiła nóż do gardła Tanasili a teraz po jej śmierci zgrywa jej "psiapsiółkę" i robi pranie mózgu Maha no cóż może się to wszystko jakoś wyjaśni :) ale jest tak jak przewidziałam - jadą ostro do przodu i pokażą nienawiść Maha do swojej matki i walkę o tron...

użytkownik usunięty
kiara_94

Hahahaha spasione dziecko:D uśmiałam się. No pyskaty jest, nie ma co się dziwić skoro ta stara żmija zrobiła mu takie pranie mózgu. To, że Wang Yu przeżyje, jest oczywiste. Nawet się o to nie martwię :) ale ten YBS nie lubię. Jakoś od pierwszego odcinka (od kiedy się pojawiła) nie przypadła mi do gustu. Jakoś nie do końca jej ufam. Wracając do Maha, to jego wątek interesuje mnie teraz najbardziej. Ciekawe, czy się wsio wyjaśni. Chyba nie, no bo jak wtedy Nyang by została cesarzową, jakby się wszyscy dowiedzieli, że następca tronu jest jej i Wang Yu synem . No nie wiem, nie wiem. Ciekawe jak to rozwiążą.

użytkownik usunięty

Kiara jest już 45 odcinek. Oj dzieje się dzieje. Ta Cesarzowa jest tak samo podła i okrutna jak tanasili. Wrr... A końcówka odcinka! Niesamowita! Jeszce bardziej się nie mogę doczekać kolejnego odcinka!

ocenił(a) serial na 8

A to właśnie ma być dubbing na nowe czasy, z oryginalnymi imionami i bez kuzynek.

użytkownik usunięty
Neoma

to chociaż tyle dobrego, ale i tak nie ma to jak oryginał :)

ocenił(a) serial na 9

Ojaaaacie!! Normalnie na koniec odcinka padłam!! Nyang wreszcie się dowiedziała, że Maha to Byeol teraz pewnie jest jej łyso ;) Ale Maha staje się coraz bardziej intrygującym bohaterem i dobrze że Nyang wykrzyczała mu i cesarzowej wdowie kto stoi za śmiercią Tanasili. Ale jak mi żal tej Yeon sangung, wiem że też była wredna ale w ostatnim czasie zaczęła pokazywać ludzką twarz nawet ten jej Yeom Byong Su te jego zaloty były śmieszne a jak razem snuli plany na przyszłość prawie się przez nich wzruszyłam a tutaj taki koniec :( No i nasza pani Batoru, nawet nie pisnęła gdy dostała tą strzałą gdy była w beczce, no Miśka musisz przyznać, że zdrada z jej strony już raczej w grę nie wchodzi :) Mam nadzieję że powie Wang Yu co do niego czuje :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Nie muszę przyznać, że owszem, zdrada z jej strony raczej nie grozi. Mimo to i tak nie przepadam za nią:P a koniec na prawdę szokujący! Ciekawe, co zrobi Nyang :) teraz na pewno czulej będzie traktować Maha. A ta cesarzowa wrr.. jędza. Godna następczyni Tanasili:/ też mi się szkoda zrobiło tej służki.

ocenił(a) serial na 9

No tak Maha będzie teraz na pewno numerem jeden, na pewno go uratuje, to księciu Ayu machamy na pożegnanie papapaa!! jakoś mnie to dziecko irytowało to przez geny cesarzyka, a ostatnio cesarzyk opijus jeden po raz kolejny udowodnił że był dupkiem i zawsze nim będzie ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Z bolącym sercem muszę przyznać, że po ostatnim odcinku Cesarz bardzo stracił w moich oczach :(

ocenił(a) serial na 8

A ja z bolącym sercem muszę przyznać, że przegrałam konkurs pisarski:
http://www.thegalaxycauldronforums.com/t7321-gc-s-official-writing-contest-2014- fairy-tale?vote=viewresult
Pocieszcie mnie, co? :(

użytkownik usunięty
Neoma

Noema bardzo mi przykro. Co prawda mój angielski leży i prosi o dobicie, ale na pewno się starałaś i dobrze Ci poszło. Trzymaj się <przytula>

A co to był za konkurs?

ocenił(a) serial na 9

Ojej Neoma, ale nie przejmuj się na pewno będzie jeszcze dużo konkursów :) ale właśnie co to był za konkurs związany z Sailor Moon i innymi postaciami?? A o czym napisałaś?? :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Miśka jak oni testują naszą cierpliwość, odcinka 46 jak nie było tak nie ma :( strasznie długo musimy czekać. Ja już w ramach tęsknoty zaczęłam oglądać kolejną dramę Queen of the game gdzie główną rolę gra nasz wspaniały król Goryeo! I wygląda tam jeszcze lepiej, już bez tego niebieskiego wdzianka które nosił cały czas w "Empress Ki" :D Niestety jest ta drama tylko po angielsku i strasznie ciężko się to ogląda ale no czego nie robi się dla Wang Yu ;) Drama jest nawet ciekawa Wang Yu uwodzi pewną kobietę która jest córką wroga jego ojca, chce się przez to zemścić :) W ogóle ciekawe jak oni przez te 5 odcinków zdążą rozstrzygnąć wszystkie sprawy w Empress Ki, to ona w tak krótkim czasie musi jeszcze zdążyć zostać cesarzową i trochę sobie porządzić, chyba że zrobią drugi sezon? No sama już nie wiem :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Nawet nie mów. Nie dość, że każdy odcinek się kończy w takim momencie, że trzeba szczękę zbierać z podłogi i po prostu MUSI się włączyć zaraz następny, to jeszcze tyle trzeba czekać:( nie wiem jak zniosę tę udrękę po 49 odcinku, jak będę musiała czekać na ostatni. Co do zakończenie, to na pewno dobrze to zakończą. W końcu w jeden odcinku przez godzinę dużo, dużo się dzieje. Oto akurat jestem spokojna. Teraz w między czasie czytam sobie mangi i nowelkę No. 6, ale tak mnie nudzi, że masakra. Nie wiem czy dam radę przeczytać do końca, ale z drugiej strony chcę zobaczyć jak się skończy. Pewnie mi to trochę zajmie, ale postaram się:) wolałabym już czytać mangę (jest też manga No.6), ale niestety nie ma wszystkich rozdziałów po polsku:( a Nezumi jest taki śliczny *_*

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Na forum zwanym Galaxy Cauldron urządzają konkursy literackie. Ostatni był w długim weekendzie, więc wzięłam udział. Temat o baśni. Naturalnie pisałam o Usagi i Mamorku :)
Starałam się, ale angielski to jednak język obcy.

użytkownik usunięty
Neoma

Temat o baśni? Ooo to musiało być piękne :) chciałabym to przeczytać oczywiście po polsku. Neoma nic się nie przejmuj. Na pewno pięknie to napisałaś.

ocenił(a) serial na 9

Haha fajnie to ujęłaś "zbierać szczękę z podłogi" :D no na serwisach angielskich już jest przetłumaczona cała drama tylko u nas się tak opieprzają xD ale poczekam na polską wersję bo wtedy jest większa frajda z oglądania :D

użytkownik usunięty
kiara_94

Kiara w przyszłym tygodniu mają być nowe odcinki Cesarzowej. W końcu :)

ocenił(a) serial na 8

Ma być nowy musical z kobiecym Mamorkiem i na plakatach są dwa różowe bachory... Podobno maja się wymieniać - a może jednak nie? ;)

użytkownik usunięty
Neoma

A widziałam dzisiaj tą informację. Ostatnio często zaglądam w nadziei, że pokażą nam Mamorka z nowego anime :)

użytkownik usunięty

Łaa jest już zwiastun nowego anime!! http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-06-05/sailor-moon-crystal-1st-promo-vi deo-streamed-update/.75249 szkoda, że nie ma Mamorka ;(

użytkownik usunięty

Nie no i Mamoru będzie miał inny głos ;(

ocenił(a) serial na 9

No obejrzałam ten zwiastun i mam takie mieszane uczucia :/ animacja jakaś taka dziwna i powolna a co wy o tym myślicie?? No ten aktor co grał Mamoru to już trochę stary jest więc chyba się nie sprawdził :( chyba pozostanie mi wrócić do starej wersji ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Mnie się strasznie trailer podoba. Kreska jest śliczna. Dziewczyny wyglądają wspaniale. Już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że pokażą nam jeszcze Mamoru nim anime wyjdzie. Żałuję trochę, że Mamorek będzie miał inny głos. Byłam pewna, że on, tak samo jak Usagi, będzie miał starego seiyuu. No, ale nie ma co się załamywać. Ten nowy na pewno sobie dobrze poradzi (taką mam nadzieję:))

ocenił(a) serial na 8

No ja jak i Kiara nie jestem pod wrażeniem... Najgorszy jest brak Mamorka...

użytkownik usunięty
Neoma

No szkoda. Sądząc po waszym nastawieniu, to pewnie nie spodoba się wam nowy Mamoru.

ocenił(a) serial na 9

Mnie najbardziej zdziwił brak jakiegokolwiek dynamizmu w tym zwiastunie, to nawet starsze openingi miały go więcej chociaż były tworzone 20 lat wcześniej. Fajnie ktoś to zauważył na tumblurze nasza Usagi biegnąca do szkoły bez kanapki a z samym plecakiem, czy to na pewno nasza Usagi?? ;) http://neoma2.tumblr.com/post/88005097393/knight-of-tuxedo-kirarisailordream-no Neoma to było na twoim blogu :) No i tutaj jeszcze takie jedno porównanko http://neoma2.tumblr.com/post/88062355858/sailor-moon-past-present-this-really i mam też takie wrażenie że nowa Usagi ma za długie włosy xD

użytkownik usunięty
kiara_94

Aj Kiara marudzisz:P może niż wyjdzie anime pokażą jeszcze jeden trailer. Ja nie mam się do czego przyczepić. Usagi jest śliczna i mam nadzieję, że nie będzie non stop wyjącą ciapą, jak w starej wersji. Wtedy to się zawiodę. Matko niech pokażą Mamoru, bo nie wytrzymam do lipca :D

ocenił(a) serial na 8

Ja tam zawsze głoszę słuszną zasadę, że lepiej się nastawić na najgorsze. Wtedy albo można się miło rozczarować ;) albo mieć rację ;)
Kiara, no własnie brak dynamizmu... A nieobecnośc Mamoru bardzo źle wróźy....

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Sorcia ja tam zawsze jestem maruderem ;) ale Neoma ma świętą rację lepiej się zawsze nastawić na najgorsze wtedy się zawsze będzie zadowolonym :D No ja też się obawiam co z tym Mamoru :) mam nadzieję że nie okaże się dziewczyną hahhaah xD taki tam żarcik ale u Japanoli wszystko możliwe ;) Ejj ja tam lubiłam wyjącą ciapę jaką była Usagi była przynajmniej ciekawą postacią a nowa Usagi będzie chyba tylko taką wrażliwą i dobrą Serenity a dobrze wiemy że dawnej Usagi do Serenity było bardzo daaleko chociaż to była jej wcześniejsza inkarnacja ;) ciekawe jak potraktują w nowej wersji Beryl i jej miłość do Mamoru ciekawe też co z Pluto czy pokażą jej miłość do Mamoru no bo w końcu to w mandze było jasno zaznaczone a w końcu chcą się trzymać mangi i chyba zrobią tak że Nephrite coś poczuje do Mako, Jadeite do Rei co nie?? Już się pogodziłam z myślą, że Nephrite i Naru will never happen chociaż ciężko mi było :) Ogólnie bardzo fajnie że kręcą od nowa to anime, będzie o czym gadać co oglądać i co krytykować :D i będzie można też z nostalgią wrócić do starego i porównywać :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

http://www.youtube.com/watch?v=1-ZC9XsmIhw i to jest dynamizm!! :D I Mamoru na koniu jest ;) a dziewczyny jaki jest wasz ulubiony opening?? też ten sam? :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Nowy opening też może będzie dynamiczny:P mój ulubiony to ten z serii Stars :)

ocenił(a) serial na 8

Wkleiłam nową część wypociny, jak kogoś to interesuje ;) Po nie powiem jakim czasie..
Stars jest świetny, ten drugi z piewszej części też (chociaż domyslny widz może zgadnąć, kto jest księżniczką ;). Jak oglądałam pierwszy raz, to Polszmat do końca dawał pierwszy opening. (Ach, te bose stopy Usagi i przewiewna sukienka).

ocenił(a) serial na 8
Neoma

A w mandze Rei i Mako ich wykończyły ;) , więc chyba z tymi pairingami będzie średnio.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Tak ze Starsów też jest bardzo żywy :) No tak wykończyły ich, ale teorytycznie kiedyś w poprzednim życiu stanowili pary więc może to jakoś dopowiedzą albo z "ciężkim sercem ich unicestwią" xD ale ja tam jestem za parą Mako+Motoki <3

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Ale Reika też jest w mandze i nawet nie wyjeżdża ;)
Pojawił się szkic Mamoru, podobno z dobrego źródła ;) Akurat w Zielone Świątki hehehe

użytkownik usunięty
Neoma

Podaj linka

użytkownik usunięty

Kiara dodali dwa odcinki Cesarzowej. Matko, co tam się dzieje!! Nie wytrzymam chyba do końca. Niech szybko dodaję kolejne:D

ocenił(a) serial na 8

http://neoma2.tumblr.com/post/88287048353/royalbk-myloveformamoruchiba
A proszę - tylko jest niepokolorowany.

użytkownik usunięty
Neoma

A dziękuję. Niepodobny, ale poczekam, aż będzie w kolorze i w ruchy, wtedy ocenię :)

ocenił(a) serial na 9

Obejrzałam te dwa kolejne odcinki Empress Ki i Miśka masz rację oj dzieje się dzieje. To straszne dlaczego tam najfajniejsze postacie umierają? Miśka myślisz, że Maha naprawdę nie żyje? To byłoby potworne!! Może go jeszcze jakoś wskrzeszą coś mi się wydaje że w tym palce maczała Seo sangung :/ I do tego jeszcze pani Batoru niee!!!! dlaczego??!!! Chociaż tłumacz też wyraża to samo zdanie i też na koniec odcinka oddał jej szacunek :) I dlaczego Wang Yu nie powiedział Maha że jest jego synem kiedy jeszcze żył, tak czekał na nie wiadomo co, potem zaś Wang Yu zakazał mówić Nyang że Maha nie żyje no co za ludzie, żyją w ciągłych kłamstwach i tuszowaniu prawdy xD Ci scenarzyści chyba to robią specjalnie, żeby widzowie dostali nerwowego załamania :) Tak Neoma już ten szkic widziałam, takiego trochę kujonka informatyka z niego zrobili coś mi się to średnio podoba xD

użytkownik usunięty
kiara_94

No Maha umarł i raczej już nie zmartwychwstanie. Teraz najbardziej mnie ciekawi, czy ta starucha powie cesarzowi kim są rodzice Maha, czy nie. I w ogóle jakiego szoku doznałam, jak się okazało, kto jest szefem Domu Orła. Normalnie gacie opadły z wrażenia. Tego się za nic nie spodziewałam. I teraz głupieję. Cholera wie jakie on ma intencje.

ocenił(a) serial na 9

No to też mnie zaskoczyło normalnie spadłam z krzesła :D nigdy bym się nie spodziewała, że to on jest szefem domu orła, był ostatnią osobą którą bym o to podejrzewała xD taki oddany cesarzykowi chodził za nim cały czas taki był do rany przyłóż a tutaj takie coś!!! No właśnie też nie wiem co on knuje, najgorsze jest to jak ta starucha powie o Maha to on to usłyszy i na pewno niecnie wykorzysta. Ja mam jednak cichą nadzieję że Maha jakimś cudem żyje może mu ta starucha jakiś chińskich ziółek dosypała takie na spanie na trzy dni co też było w Butterfly Lovers zresztą oglądałaś ten film już? :) Bo to była strasznie ważna postać ten Maha i wiązałam z nim wielkie nadzieję i ty chyba też on po prostu musi żyć. Tak chciałam zobaczyć go z Wang Yu jak go uczy jeździć na koniu i takie tam :) normalnie ronię gorzkie łzy ;( Takie biedne i smutne życie miał, przez nikogo nie kochany :(