znowu przekroczyłyśmy 1000 postów:D
Kiara również nie mogę się doczekać Mamoru:D a na Ścieżki to z rok, półtora trzeba będzie poczekać, ale warto, warto:)
Haha Umino ma za fajny głos jak na niego, starsza wersja była bardziej śmieszna :) miał chyba bardziej rozkopane włosy. Masz rację Motoki jest po prostu cud miód orzeszki ciekawe czy Usa będzie w nim też zakochana bo jak na razie potraktowała go tylko jako przyjaciela w starszej wersji były ochy i achy a tutaj nic takiego, Mamoru też tak bez iskier potraktowała tylko było wydłużone spojrzenie i nic takiego, może to nadrobią w następnych odcinkach :D ja czekam na Beryl to musi być postać mistrzostwo no i na razie jeszcze nie było Nephrite jak ja bym chciała żeby zrobili znowu wątek miłości Naru do Nephrite acchhhh :) Tak Mamoru jak zawsze cudowny lecz jak zwykle było go za mało :D
Ja mam nadzieję, że nie będzie żadnego wątku Naru i Nephrite. Ba! Na pewno nie będzie, w koncu tego nie było w mandze. Chyba mnie jedynej ten wątek się nie podoba:D Jednak wolę oryginał, także mam nadzieję, że w tej wersji nie będzie żadnych głupich fillerów.
No szkoda, szkoda, że tak mało jest Mamoru. A jeszcze bardziej szkoda, że odcinki są tak rzadko emitowane;( wolałabym jeden odcinek na tydzień. Weź teraz czekaj człowieku tyle czasu na kolejny odcinek:( no, teraz to jeszcze nic, bo to dopiero początek, ale jak akcja się rozkręci, to dopiero ciężko będzie wysiedzieć te 2 tygodnie w oczekiwaniu na odcinek:/
Rzeczywiście Luna i Mamoru mają podobne głosy. Usagi troszkę też ;)
Rzeczywiście trochę za mało dokuczania było - za to zapatrzyli się wzajemnie na swoją urodę.
Tak ogólnie na razie mało kretywni są. Chyba tylko Usagi upadek ze schodów dodali. Mamusia mało zareagowala na to ;)
Żal, że od razu Ami wprowadzają.
Tak Usagi ma ten sam głos :) W ogóle ja opłakuję brak róży w tej wersji, przecież ten pomysł z rzucaniem różą był po prostu wspaniały, nowatorski i taki romantyczny. Ja tam sobie jeszcze marzę żeby zekranizowali Codename Sailor V, dziewczyny też chciałybyście? :D może jak pójdą na tej fali popularności nowej wersji Sailor Moon to zekranizują to też :) Właśnie popatrzyłabym sobie jeszcze na jeden odcinek z samą Usagi :) coś za szybko lecą z tą akcją, pewnie w trzecim będzie już Mars.
http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-07-09/sailor-moon-musical-trailer-stre amed/.76494
trailer z nowego musicalu SM. Padłam i nie wstaję:D Mamoru mnie rozwalił/a:D a Markury jak piszczy haha. Nie mogę z tych musicali, kiedyś jeden oglądałam i tak się uśmiałam. Tragedia:D
Ja nie wiem czy im się to kiedyś znudzi... ale serio dali by sobie już spokój xD ja nie wiem co oni z tym mają, że w roli Mamoru obsadzają kobiety -.- ktoś im chyba musi powiedzieć, że to kompletna paranoja i chyba tą osobą będę ja :D Tak te musicale są seryjnie profanacją to jeszcze PGSM choć było kiczowate miało w sobie pewien czar :)
Dziewczyny lubicie zboczone komedie?:D Jeśli tak to polecam "B gata H kei". Oglądam to anime już trzeci raz i za każdym razem wyję ze śmiechu. Nie ma odcinka, który by mnie nie rozbawił. Główna bohaterka jest taką agentką, że głowa mała:D jak lubicie się pośmiać, to musicie obejrzeć chociaż pierwszy odcinek (odcinków jest 12). Oczywiście anime nie jest niewiadomo jak zboczone. Nie ma tak żadnych wulgaryzmów, czy chamskich zachowań. Główna bohaterka ma tylko "lekkiego" fisia na punkcie swojego pierwszego razu:D
Krótki opis:
Yamada, szkolna piękność, po rozpoczęciu nauki w szkole średniej stawia sobie za cel odbycie stu stosunków seksualnych z setką różnych partnerów. Z powodu swojej nieśmiałości do mężczyzn, dziewictwo postanawia stracić z równie niedoświadczonym chłopakiem. Jej wybór pada na kolegę z klasy - Takashiego Kosude.
A na którym stosunku już jesteś? :) bo upchnąć 100 w 12 to trudno. Coś 8 na odcinek? ;)
Ja wiem, że to tasama - to był wrafinowany dowcip.
Róże rzeczywiście były cudowne i wlaśnie Mamorek ma też je w tym musicalu.
Już wiemy, że trzeci odcinek ma być z Rei - ciekawe, czy Jadeite zostanie od razu wykończony.
Anime już 3 razy oglądałam:D ale bohaterka dzielnie walczy, żeby przeżyć swój pierwszy raz z wybranym kolegą:D
Ok Miśka twój opis sprawił że serial serio mnie zainteresował :) no może być trochę zboczone oby tylko było śmiesznie :D już zaraz wezmę się za oglądanie :)
jest prześmieszne! Ja na każdym odcinku wyłam ze śmiechu:D na prawdę świetna komedia :)
A pozostałe 99 w nowym sezonie? ;)
Nowe openingi Czarodziejki:
https://www.youtube.com/watch?v=xJKowQCMZT4
https://www.youtube.com/watch?v=V-n-VFA0FAs
A może;) na razie niech zaliczy pierwszego:D
haha opening z Tytanów:D nawet pasuje. drugi mi się nie podoba
Haha Miśka normalnie strzał w 10 super anime :D już kończę pierwszy odcinek i na pewno wezmę się za kolejne :D ta bohaterka faktycznie jest skończoną idiotką a ten jej wybór taki wystraszony chodzi ale chyba też coś czuje chyba się w końcu naprawdę zakochają :D i jeszcze ta jej podobizna latająca na chmurce też jest super :D
No anime jest przegenialne! Bohaterkę uwielbiam! Nie nazwałabym jej skończoną idotką. Po prostu ma lekkiego "fisia" i tyle. Agentka z niej niezła:D Oglądaj dalej:)
obejrzałam już całe anime i masz racje główna bohaterka jest super bardzo ją potem polubiłam i Katsume czy jakoś tak mu było jeszcze bardziej, już myślałam że doczekamy ich pierwszego razu ale jednak nie ;) najśmieszniejsza była jeszcze ta mała normalnie tam każda jedna była zboczona o matko co za klasa xD a ta w różowych włosach to co to było?! sanktuarium własnego brata xD Jak myślisz Miśka będzie drugi sezon?? jak ja bym chciała żeby był :)
Kosudę, Kiara, on nazywał się Kosuda:Dno anime jest przezabawne:D drugiego sezonu na pewno nie będzie. Manga ma 9 tomów i jest zakończona, a akcja z anime kończy się jakoś na 6 bodajże. Czytam teraz mangę. Jest dopiero 7 tomów przetłumaczonych. W ostatnim odcinku trochę pozmieniali, no ale musieli zrobić jakieś zakończenie. Manga tez świetna. Kreska trochę brzydsza niż w anime, ale daje radę:D najlepszy moment był, kiedy Yamada zrobiła walentynkowe czekoladki dla Kosudy i zastanawiała się czy do tych czekoladek nie powinna dorzucić parę włosów łonowych:D hahaha myślałam, ze wtedy padnę:D a Takeshita leżała taka zmarnowana i mówi do Yadamy "posyp je nimi" hahaha boskie:D
A tak właśnie Kosuda :) Takeshita jest też super taka przyjaciółka to skarb :D a to mówisz że jest jeszcze 3 tomy mangi kontynuacji tak? muszę jakoś doczytać resztę :) masz rację jest przezabawne ja co chwilę płakałam ze śmiechu, oj szkoda że nie ma kontynuacji . Miśka jakbyś znowu wpadła na jakąś fajną komedię romantyczną to daj znać :) ja obecnie z dram mogę polecić Bridal Mask oraz Q10 (to jest japońska). Bo coś na tą Empress Ki to się chyba nie doczekamy :(
Jasne:) jak znajdę coś co Wam może się spodobać, to na pewno polecę :)
no coś czekam, czekam i nie mogę się doczekać na moją Cesarzową :(
Na stronce podali info, że Cesarzowa zostanie skończona we wrześniu, bo są jakieś problemy z tłumaczeniem :(
o niee no bez jaj jakie problemy? sama mogę im to przetłumaczyć przecież jest angielskie tłumaczenie na stronkach o dramach echh :/ a czy przypadkiem dzisiaj ma być kolejny odcinek Sailor Moon?
No mają jakiś problem i trzeba czekać.
Nowy odcinek będzie jutro :) są w pierwszą i trzecią sobotę miesiąca
http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-07-19/sailor-moon-crystal-theme-song-m usic-video-shows-new-anime-footage/.76840
Coś cudownego <3
Teledysk super i jest kilka spojlerków ;) dziewczyny a znalazłyście już odcinek 2 po polsku? Bo ja na razie nie potrafię, czyżby jeszcze nikomu nie chciało się przetłumaczyć?
http://www.kreskoweczki.pl/kreskowka/75929/sailor-moon-crystal_odcinek-2/
wczoraj był na animeon, ale wolę tłumaczenie z kreskóweczek :)
Miśka dzięki :) haha była ta scena "czy ten kot przed chwilą nie mówił?" ;) ale turbodoładowanie było z mniejszym impetem xD Jejeje i wreszcie była Beryl :)
Nie ma za co. Szkoda, że napisów nie ma w sobotę, czy niedzielę, tylko trzeba czekać do pon/wtorku. Jednak ważne, że są. Na animeon też tłumaczą, ale te tłumaczenia nie bardzo mi się podobają. Te z kreskóweczek znacznie lepsze :)
Ja grzecznie w oryginale oglądałam :) Widzicie, po co człowiek uczy się języków :)
Turbodoładowanie rzeczywiście lepsze w oryginale - a poza tym klasyczny Mamorek mówił to z takim cudownym stoicyzmem :) A ten obecny stanowczo powinien zdjąć już garniturek :)
Widełko świetne - ciekawe, czy to przyszłe sceny, czy tylko w teledysku będą?
No właśnie ten cudowny stoicyzm :D brakowało go, faktycznie ten swój surdut to już nosi w drugim odcinku, niech wreszcie ubierze się w normalne wdzianko :) Tak nauka języków to jedyna umiejętność ze szkoły która przyda ci się w życiu czyli w oglądaniu filmów, anime itp :)
Niestety nie oglądałam ;( jestem w Polsce na urlopie i mój kopm w domu jest tak stary, że to cud, że jeszcze chodzi. Nie mogę nic obejrzeć, bo strasznie muli. Nadrobię zaległości jak wrócę :)
o witamy Artemiska :) już obejrzałam no jak na razie chyba najlepszy odcinek scena z Mamoru w autobusie była przesłodka, Usagi znowu wyszła na skończoną idiotkę xD No i wreszcie ujrzałam swojego ulubionego bohatera - Nephrite :D No Jadeite chyba przeżył, Rei go chyba tylko "przegoniła" :D
No tak Neoma Jadeite na pewno żyje bo to tak wyglądało jakby się teleportował :D ale fajne to było jak Jadeite tak popatrzył na Rei i się prawie zakochał uhuhuhu :D
A to fajne było. Obecnie ich szipuję :) Generałowie młodziutko tu wyglądają, co? Zwłaszcza Jadeite. Ja też byłam pewna, że się teleportował, ale niektórzy nie wierzą.
W autobusie najlepszy stoicyzm Mamoru i nerwy Usagi :)
Taak Usagi o mało co nie zwariowała w tym autobusie :) Polecam wam kolejną dramę Gentlemens Dignity można obejrzeć na love-drama.pl jest to komedia o starych kawalerach jest lekko śmieszna potem zaczyna się romantycznie, strasznie wypoczywam przy tej dramie ;)
To chybna najbardziej stoicki Mamorek ze wszystkich. Mam nadzieję, że będzie miał jakąś iskierkę...
Ach co to był za bal... :D dziewczyny oglądałyście? Scena tańca była znacznie rozbudowana. I w następnym odcinku pojawi się już Makoto :)
Hejka :) co wy na to żebyśmy stworzyły własne forum na jakiejś stronce? Bo mam takie wrażenie że filmwebowi nasze wpisy się nie podobają i coś nieźle tutaj miesza, przynajmniej tak mi się wydaje posty znikają i pojawiają się :/ tutaj jest taka stronka że niby można założyć darmowe forum ht tp://w ww.pun .pl/index.php mam nadzieję że to nie jest jakaś ściema, proszę obejrzyjcie to :)
Hej, hej dziewczyny! Wróciłam z urlopu i obejrzałam w końcu odcinki! Poprzedni odcinek świetny! Mamoru taki był śliczniutki w tym autobusie *_* a przemiana Rei genialna! W jednym momencie ogień wyglądał jak żywy! Wczorajszy odcinek też świetny. Śliczny bal:) czekamy teraz na Mako :) a no i Rei nie jest taką zrzędą hehe
tak chyba tak :) na tej stronce co wam w poprzednim poście przysłałam jest wszystko napisane jak założyć forum jakbyście chciały możemy spróbować :) Tak Miśka Mamoru w autobusie był przepiękny :D ten ogień faktycznie jak żywy aż się bałam czy mi laptop nie spłonie xD