PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506885}

Czerwony orzeł

Águila roja
2009 - 2016
8,0 2,5 tys. ocen
8,0 10 1 2479
Czerwony orzeł
powrót do forum serialu Czerwony orzeł

myślałam nad tym jak jest z Gonzalem bo on w 1 sezonie kilku odcinkach wydaje się że wierzył w Boga w następnych odcinkach (nie koniecznie w 1 sezonie tylko innych) wydaje się jakby Gonzalo był nie wierzącym. Nawet jest 1 scena w sezonie (chyba 4) jak Satur był w kościele, a Gonzalo czekał przed kościołem na niego i potem rozmawiali. W filmie też było coś związane z tym nawet jak dobrze sobie przypominam to Satur powiedział do tego księdza Mateo, że Gonzalo jest nie wierzący.

To jak to w końcu było z nim bo ja już się pogubiłam.... :) :) :)

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.... :) :)

użytkownik usunięty
stokrotka251

Nie trudno się pogubić, Gonzalo mocno ucierpiał i to na wskutek śmierci ukochanej, która zginęła w straszny sposób,
zemsta na tych którzy to zrobili to jedno, ale sprawa jaką żywi Gonzalo do Boga jest prosta, zabrał ukochaną, również brak wiary dąży do tego co widzi nasz bohater, morderstwa, bezprawie, brak sprawiedliwości, biedota, głód, i anarchia nad krajem, jest uczony wiele się nauczył, dużo czyta, wie o Bogu i stworzeniu świata wszystko, a jednak sprawa wiary i to czy rozmawia z Bogiem to tajemnica jego samego.
Sprawa z krwawymi łzami posążka Maryi, czy przejawy końca świata, to wszystkie rzeczy w które nie wierzył Gonzalo, choć miało to sens z Biblią, odgrywało zupełnie inną rolę, bo zjawiska takie jak te, dzieją się przypadkiem, i czasem są wyobrażone przez zdarzenia, czy bełkoty zwykłych ludzi.
Jest wiele scen w odcinkach AR w których Gonzalo cierpi, płacze, odpycha od siebie religijne wątki, ale i walczy o sens.
Ale jak jest naprawdę w fabule serialu i filmu, nie wiem do końca, jednak, już w XVII w. byli ludzie niewierzący, nie uznawali Boga, i tak jest do dzisiaj, po prostu Gonzalo był jednym z niewierzących, albo przez to że wycierpiał straszne rzeczy, i nie mógł sobie wybaczyć śmierci ukochanej, albo po prostu taki był wybór...

Pozdrawiam :)

Dzięki teraz już jakoś to sobie poukładałam..... :) :) :)

użytkownik usunięty
stokrotka251

Cieszę się że mogłem pomóc :)
Sprawa wyjaśniona bo faktycznie tak się dzieje nie trudno zauważyć to w serialu i w filmie :)

No miałam już to kiedyś pisać ale tak mi zeszło więc teraz się zmobilizowałam i w końcu napisałam.....

użytkownik usunięty
stokrotka251

No i proszę chyba wszystko wyjaśnione, dobrze ze to napisałaś, jest pytanie, jest odpowiedź, teraz jak ktoś nie będzie wiedział, zaluka tutaj, a ty masz pewność co do twojego pytania, bo moja odpowiedź myślę że się na coś przyda :)

No właśnie trzeba pytać o wszystko co się nie jest pewnym albo ma się wątpliwości.....

Ty to wiesz przeważnie o wszystkim bo siedzisz dłużej w AR ja krócej ale powoli to mamie wyjaśniam nie które rzeczy a ona dłużej ogląda AR ale nic z forum nie czytała..... a ja nadrabiam..... :) :) :)

użytkownik usunięty
stokrotka251

Dokładnie, jeżeli masz wątpliwości, lub pytanie wal tutaj, ludzie interesujący się AR - podpowiedzą i doradzą :)

Nie wiem o wszystkim, bo sporo jest rzeczy które przeoczyłem w AR....staram się to naprawić, ale pojawia się coś nowego - ehhhh.....
Ale czytając posty innych czy niekoniecznie moje (taka skromność) można sporo nadrobić.
Jeżeli masz pytanie zawsze możesz na mnie liczyć.....jeżeli nie będę tego wiedział postaramy się razem tego dowiedzieć :)

ocenił(a) serial na 9

no to ja mam inne pytanie:) po obejrzeniu 1 sezonu zaczelem ogladac 2 i...mam wrazenie ze ominelem przynajmniej kilka odcinow. wyjasni sie to wszystko pozniej? chodzi mi o dowiedzenie sie przez gonzala o mordercy i takie inne. jedyne wyjasnienie jakie widzialem to przypomnienie poprzedniego sezonu ktore bylo na poczatku 2 sezonu..wiele scen z tego przypomnienia moim zdaniem nie mialo miejsca w 1 sezonie

użytkownik usunięty
zygus1990

Ale poplątałeś to pytanie, jeżeli chodzi ci o to czy Gonzalo dowie się o mordercy to będzie długi epilog,
trwa przez 2 Sezony - przez te sezony będzie dowiadywał się kto był mordercą, kto zlecił mu zabójstwo i wszystkie sprawy związane z nim samym, przecież miał też motyw, w późniejszych odcinkach wszystko się wyjaśni, tak jest sformułowana fabuła, nie wszystko od razu w jednym sezonie bo to nie ma sensu, ten wątek będzie się wydłużał jak to kim jest jego rodzina, czyli pytanie Gonzalo Kim jestem ?
dochodzą też różnie motywy zagadki i przygody, np. szklana kula, Kazamaty 700 korytarzy, sierociniec, klasztor karmelitanek, stara wieża okolic wioski, a wszystko to jakoś jest ze sobą powiązanych....
A sprawa mordercy wyjaśni się pod koniec 2 Sezonu, o to bądź spokojny, i oglądaj z uwagą :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 9

nie do konca sie zrozumielismy;p po obejrzeniu 1 sezonu zaczelem ogladac 2 i na wstepie 2 sezonu bylo przypomnienie 1...i w tych urywkach przypominajacych bylo wiele (moim zdaniem) scen nie zawartych w 1 sezonie. stad tez moje pytanie czy to jest zabieg celowy i akcja przeskoczyla o kilka miesiecy czy..i tu nie wiem co sie dzieje;p mam nadzieje ze tym razem zrozumiemy sie lepiej ^^

użytkownik usunięty
zygus1990

Rozumiem cię :)
I nie wiem dlaczego ta wątpliwość bo to co było w urywkach 2 Sezonu było w 1 Sezonie...
skąd to pytanie dotyczące czegoś co było, a uważasz ze nie, musiałeś przeoczyć sporo rzeczy jak nie pamiętasz co działo się wcześniej....
Przy każdym nowym Sezonie jest przypomnienie tego co było w poprzednim, co uważam za genialne.
Jeżeli ściągałeś serial z neta to nie dziwię się pytania, bo dużo jest wyciętych rzeczy, i dlatego tego nie widać.
Zawsze jest wszytko poukładane - jeżeli nie ma tego w 1 Sezonie co było przypomnieniu 2 Sezonu to masz wycięte sceny.....uwierz mi że ja się nie pomyliłem bo obejrzałem serial ze 100 razy i jestem jego fanem :)

użytkownik usunięty

Też miałem taką sytuację, odpowiedź to wycięte sceny z serialu :)

ocenił(a) serial na 9

ok rozumiem ale az nie chce mi sie wierzyc ze tyle jest wycietych scen;/ gdzie moge obejrzec/sciagnac poszczegolne sezony zeby nie bylo wiecej tego typu rzeczy?

użytkownik usunięty
zygus1990

A jednak, zależy od autora podanego linku, jak chciał zaoszczędzić na pamięci pliku to kanciarstwo, już trafiłem na takich, nie raz chciałem ściągać AR po 11 minutach kończył się odcinek, lub było sporo wyciętych scen.
Oszustwo to w sieci popularność, nie wiem dlaczego administratorzy stron download' u nic z tym nie robią.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem