PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Jestem świeżo po odcinku więc zakładam temat, podzielcie się swoimi opiniami, ja muszę ochłonąć i na spokojnie pomyśleć, bo twórcy nieco mnie zbili z tropu. ;)

maIinowa

Cóż tu wiele mówić, swego czasu ta scena jak wychodzi z toalety była hitem internetu. Trochę to krzywdzące względem Fassbendera, który za swoją rolę zasłużył przynajmniej na nominację do Oscara, ale cóż poradzić:-)

Fassbender i Hardy to takie dwa przypadki, co lubią się pokazywać nago. To samo Ewan McGregor. Kiedyś śmiałam się ze znajomym, że McGregor ma w każdym kontrakcie zapis, że musi mieć przynajmniej 2 sekundową scenę z nagim małym Ewanem.

Ja usłyszałam już nawet opinię, że jestem zboczona, bo podoba mi się Hardy.

Binula

Nie oglądałam filmu ale chyba wiem już co obejrzę w wolnym czasie:)

Dlatego,że podoba Ci się Hardy masz być zboczona? To ja też widocznie jestem;)

alien_2

No, dyskusja pokroju tych - żałuj, jak nie czytałaś:-P
Śmiem twierdzić, że jest lepsza od samego odcinka finałowego. Bo w końcu jak można rozciągnąć dyskusję o penisie na 250 postów. Jest tam wzmianka o tym, że Eric nie jest obrzezany, że tego w Szwecji się nie robi, że Stany pod tym względem są lepsze, bo to higieniczne i inne hity.

Polecam:-)

ocenił(a) serial na 6
Binula

XDDD

ocenił(a) serial na 10
Binula

Mały? Wcale nie był taki mały... Weźmy pod uwagę to, że Eric ma 194cm. Przy takim wzroście wszystko wydaje się małe. Poza tym nie był w gotowości. :P

Carmela

No fakt, jest nawet jakiś fajny podział na to w języku angielskim. There are shower and grover. Umówmy się więc, że Eric jest zdecydowanie grower:-)

ocenił(a) serial na 9
Carmela

a przyrodzenie Erica/Alexa nie było może zamazane ??

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Oczywiście, że nie było. Aż sobie zastopowałam, żeby móc się nacieszyć tym widokiem. :D

ocenił(a) serial na 9
Carmela

ojj chyba muszę wymienić szkła w okularach i oczywiście zrobić sobie powtórkę z tym fragmentem odcinka ;D

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Zrób to! Naprawdę przyjemnie było na to popatrzeć. 6 sezonów na to czekałam!

ocenił(a) serial na 9
Carmela

a może tym nam chciał zrekompensować odejście z serialu... ojj oby nie !! ;)

Carmela

I było mu zimno:P

alien_2

Jak zimno, w końcu się opalał. Nie widziałaś jakie miał brązowe ramiona? Pewnie w ogóle nie zauważyłaś ramion z wrażenia:-P

ocenił(a) serial na 9
Binula

ja zauważyłam ! oglądam tak swoje po upalnym dniu na plaży ;D ii dlaczego nie dostrzegłam małego haha

more_than_a_woman

ja niestety dostrzegłam i nie wiem co powiedzieć ;D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

aaaaż tak ?? ;>

more_than_a_woman

no jakoś tak... ;) może to nie był jego tylko komputerowa wstawka hahh

ocenił(a) serial na 10
maIinowa

No proszę cię... Mi się naprawdę podobał. :P Nieważne czy duży, czy mały. Ważne, że Erica. :)

Carmela

Musiałabym go widzieć bardzo z bliska,wtedy bym ostatecznie stwierdziła,czy mi sie podoba czy nie :P zresztą,to tylko jego przyrodzenie,dzięki Bogu nie musi paradować nago po ulicach;)

ocenił(a) serial na 10
maIinowa

On to lubi. Widziałam jak w jakimś wywiadzie "nieśmiało" przyznał, że takie sceny mu wcale nie przeszkadzają.

Carmela

On mówił w jakimś amerykańskim show, że u niego w rodzinie wszyscy chodzili nago, bo nie uznawali nagości za coś wstydliwego. Zażartował, że swojego ojca widział w spodniach pierwszy raz jak miał 12 lat.

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

mi by wystarczyło gdyby tak paradował po moim mieszkaniu ;D

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Nie rozpalaj mojej wyobraźni. :D

ocenił(a) serial na 9
Carmela

ojj chyba słyszałam jak mnie woła po szwedzku ....

ocenił(a) serial na 6
more_than_a_woman

XDDDDDDDDDD

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

żart ; ))

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

na wszelki wypadek poinformowałam, ostatnio ostrożnie trzeba dobierać słowa na forum :)

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Skopiowane z YT. ktoś też zadał to pytanie. Odpowiedź: Hjalmar Söderberg, "Den allvarsamma leken"

ocenił(a) serial na 7
La_Patylia

Owszem, ja to podałam na YT i tutaj :)

ocenił(a) serial na 10
gunia5

W anglojęzycznej wersji Wikipedii pojawiła się już wzmianka o scenie czytającego Erica ;)

en.wikipedia.org/wiki/The_Serious_Game

ocenił(a) serial na 7
Fatoom

No i po co gapiłam się jak sroka w gnat w tą okładkę, żeby to rozszyfrować? Przecież wiki wie wszystko... ;)

gunia5

Tym bardziej, że tam były ciekawsze rzeczy w tej scenie, żeby popatrzeć.

ocenił(a) serial na 7
Binula

Hmmm... Tak? :) Jakoś nie zauważyłam... ;)

ocenił(a) serial na 10
Dustinfucker

Wow! Genialny odcinek, chyba najlepszy z tej serii :)
Moje podsumowanie:

+ Alcide i Sookie: odkąd Alcide pojawił się w serialu, chciałam, żeby on i Sookie byli razem. parę sezonów później, w końcu się doczekałam.
+ Alcide: zmiana fryzury na lepsze, zachowanie również. odkąd odszedł od watahy, powróciła moja sympatia do niego :)
+ Jason i Violet: Violet wydaje się być interesującą postacią (wampirzyca-katoliczka), mimo niemiłego początku. nie wiem czemu, ale podoba mi się para J. i V.
+ Tara!: nareszcie jakaś interesująca scena z nią i jej mamą. tęskniłam za taką Tarą, bo przez cały sezon była przeźroczysta ;/
+ Bill: no more Billith! powraca Bill, którego kiedyś tak uwielbiałam: (choć ma już trochę zmarszczek) piękny, dostojny (Bill-autor książki), dbający o Sookie (w 7 sezonie walka Alcide-Bill??)
+ Jessica: najpierw wspiera Billa, potem chce chronić Adeline (tak to się pisze?) i Andy'ego. Uwielbiam jej postać ;)
+ Eric: nagość! :D^^ zbyt krótko był w tym odcinku, ale za to jaki widok :). Eric nie umrze, nie ma szans :D
+ dziewczyna Sama w ciąży :) (jak ona się nazywała?)
+ Niall: wielki powrót - uwielbiam go!
+ Warlow: wiedziałam, że w końcu okaże się złym wampirem. był mega przystojny, ale jego postać niestety okazała się słaba. Dobrze, że zginął (choć liczyłam na coś bardziej efektownego)

- co to za akcja z tym kościołem? co ma z tym wspólnego Sam Merlotte?
- Willa: lubię jej postać, ale szkoda, że jest jej tak mało.
- czekanie do czerwca 2014 na kolejny sezon! wielki minus.

Dustinfucker

Odcinek finałowy rewelacja :)

- Mimo, że nie ma już Billith to i tak dalej nie trawię Billa, ma tupet pytając pod koniec odcinka Sookie czy może ją ochraniać.
- Trochę szkoda, że Warlow został uśmiercony :P
- Mam szczerą nadzieję, ze Eric nadal żyje i podróżuje razem z Pam po świecie. I obydwoje wrócą w kolejnym sezonie.
- Jessica i jej wyrzuty sumienia, lepiej późno niż wcale
- Sam burmistrzem lol :P
- Fajnie, że wrócił dziadek Jasona i Sookie :) Oby było go więcej w 7 sezonie.
- Bardzo mnie cieszy para Sookie i Alcide :D Pasują do siebie :)
- Polubiłam nawet Violet :P
- Podobała mi się rozmowa Tary z matką.
- Szykuje się atak zmutowanych wampirów?
- ciekawe gdzie podziała się Sarah?

I znowu trzeba czekać rok na nowe odcinki :P Mam nadzieję, że sezon 7 będzie miał 12 odcinków

Dustinfucker

Odcinek rewelacja, tyle się działo, że szok. Wszystko wyszło na plus:
- nie ma Billith
-nie ma Warlowa
- wrócił Nialla
- Violet okazała się fajną laską
- Sookie jest z kimś normalnym
- Bill nadal kocha Sookie

Cieszę się, że Eric zginął, nareszcie skończy się na forum pianie z zachwytu nad nim. Fajną zrobili mu scenę odejścia, bez zadęcia i patosu.

Binula

Nie, nie skończy się pianie z zachwytu:P I na pewno żyje, bo kto oglądałby to gdyby nie było Erica?:P

alien_2

Ludzie, którzy mają dość tej postaci i słabego aktorstwa Skarsgarda:-)

Binula

Wszyscy trzej? Jeżeli Eric nie żyje to serial skończy się po kolejnym sezonie, który będzie miał 5 odcinków.

alien_2

Nie rozumiem kwestii wszyscy trzej.

Myślę, że twórcy wiedzą co robią. Eric nie jest jedyną postacią w tym serialu, są tam inne postacie poza nim i ludzie, którzy są ich fanami.

Jak dla mnie w serialu pojawiło się wiele nowych ciekawych postaci, jak chociażby Adylin, Violet (przedtem jej nie lubiłam, ale w finale była świetna), Niall, Willa, no i wreszcie Alcide wraca do łask,

ocenił(a) serial na 7
Binula

Ciekawa jestem, jak sobie Sookie poradzi bez światełka i bez wampira-ochroniarza :)

gunia5

Przecież ona ma nadal swoje światło. Wiadomo, że Bill będzie ją i tak ochraniał, bo ją kocha.

ocenił(a) serial na 7
Binula

To dlaczego nie mogła przywołać go (światła) w łazience? Co do Billa - pewnie będzie chciał ją ochraniać, ale da durna pinda będzie się stawiać.

gunia5

A to już inna sprawa, choć nie dziwię jej się absolutnie. Ona naprawdę ma pod górkę z tymi wampirami i dobrze zrobiła, wiążąc się z kimś w miarę normalnym. A że wybrała go na zasadzie rosyjskiej ruletki - cóż-)
Mi się wydawało, że to kwestia tego, że Warlow ją wyssał z krwi i ona nie zdążyła się zregenerować.

ocenił(a) serial na 7
Binula

W miarę normalnym? W odniesieniu do tego serialu, to brzmi nieco dziwnie :) Może i masz rację co do światełka, ale wolałabym, żeby je straciła :) Mogłoby być zabawnie :)

gunia5

No wiadomo, że za 2 dni znowu ktoś jej skopie dupę, a ona rozstanie się z Alcidem.
Swoją drogą, jeżeli każdy sezon trwał po parę dni, a teraz był przeskok o 6 miesięcy, to ona z Alcide'm jest w najdłuższym związku (zakładając, że zeszła się z nim krótko po śmierci Warlowa).

ocenił(a) serial na 7
Binula

A skąd wiadomo, że pomiędzy Warlowem i Alcidem nikogo nie było? Ona nie wie co zrobić z własną d... i zalicza wszystko, co się rusza.

gunia5

No niestety od 6 sezonu tak to wygląda. Raczej nie było, bo ich gadka na cmentarzu (zanim wróciła do Warlowa) miała chyba zapowiadać to, co nastąpiło później.

6 sezonem zrobili Sookie wielką krzywdę. Ten wątek Warlowa był właściwie zupełnie niepotrzebny i oprócz więzi z Lilith kompletnie nic nowego nie wniósł.

ocenił(a) serial na 5
gunia5

W łazience nie próbowała użyć światła tylko supernowy co ją dziadek chciał nauczyć.