Kurde pod Koniec to mi prawie serce stanęło, myślałem, że specjalnie skończą w jakimś
niedorzecznym mega momencie i tydzien bedzie trzeba czekac... na szczescie ufff...
Szczerze mówiąc, byłam trochę zaskoczona tym co Debra zrobiła, po tym co widziałam przy scenie z Quinnem myślałam raczej, że powie Dexowi, że nie chce się od niego oddalać i inne sratatata. Być może dobrze, że stało się jak się stało. Mimo wszystko jestem trochę rozczarowana, bo sezon ma potencjał, ale słabo jest wykorzystywany póki co. I uważam, że Vogel jeszcze ma jakieś haki, bo Dexter za szybko się od niej chce odseparować.
Jak dla mnie to sezon jest mega poki ci o kazdy odcinek jest na bardzo wysokim poziomie, co jest dla mnie zaskoczeniem po swietnym poprzednim sezonie.
Ja po nienaturalnym zachowaniu Deb z Quin właśnie najgorszego się spodziewałem i miałem racje, że przypał. ALe Vogel miała racje co do Deb. Ciesze się, że Dex już ma dość Vogel, idealnie to wszystko jest wywarzone, bo jeszcze jeden odc i mogła by się zacząć w tych relacjach między nimi męcząca.
Nawet bym Tobie nie odpisał, gdybym wcześniej przeczytał Twoje następne posty.
Ja szczerze mowiac spodziewalem sie czegos wiecej po tym sezonie, a narazie jest moim zdaniem po prostu fajny, mam nadzieje ze sie rozkreci potem, szczegolnie ze ma byc to prawdopodobnie ostatni sezon. Co do zakonczenia to mnie juz Debra tak Wku**ia, ze to szok, najpierw robi to co robi (kto ogladal ten wie, nie chce spoilerowac), a za chwile wielce przerazona leci Dextera ratowac, nosz kur...
Ps. Niech ktos oznaczy ten temat spoilerem, zeby nikomu nie psuc serialu
odcinek Scar Tissue jest zdecydowanie punktem zapalnym - myslę że teraz się zacznie...A Debrah, przypomina Chrisa Moltisanti z Rodziny Soprano, co sezon to coraz głupsze, decyzje i posunięcia...może skończy też podobnie:D
Przecież jej zachowanie jest jasne i logiczne względem tego co się stało i jaka jest Deb, do tego Vogel błyskotliwie te wszystkie stany opisuje i ma bardzo dużo racji, przez co jeszcze prostsze powinno być zrozumienie jej sytuacji. Jak wy oglądacie to ja nie wiem...
tak samo, zrozumienie nie jest trudne. Baba chce zabić, potem ratuje, chce odejśc potem wraca, odrzuca zaręczyny potem tęskni...zwichrowanie z poplątaniem. She has to go...
ja również ciary dostałem na końcu, z jednej strony fajnie, że pokazali, że jest ok, ale,,, czy na pewno est wszystko ok? nie wiadomo, może trafić do szpitala z cieżkimi obrażeniami, a tego nie wiemy, Trzeba tylko czekać na kolejny odcinek, świetny sezon, szkoda, że ostatni, ale jeśli mają tak zakończyć to już lepiej niż jakimś dretwymi odcinkami o dupie marynie ;]
UWAGA SPOILER!!!!!!! UWAGA SPOILER!!!!!!!
Powiedzcie mi skad ten A.J Yates miał u siebie w komputerze wszystkie notatki dr Vogel?? Po tym jak usłyszał rozmowę pomiędzy nią a Dexterem, co shakował jej kompa? :P
jak dla mnie 8 sezon - jasne ma niewykorzystany potencjal - ale jest najzwyczajniej nuuuuudny. Kazdy odc przegadany. Raz na jakis czas sie cos stanie (np zakonczenie 4 odc). To w koncu ostatni sezon. powinien byc napakowany-wrecz przeladowany akcja. powinno cos sie dziac. no i mam nadziej na powrot tej laski dextera z 7 sezonu :3
mi tam się bardziej podoba akcja gadana i analizy emocji ludzkich jak i charakterów:P
Analiza charakterów? W tym sezonie? No proszę Cię...
Coś takiego to może było na początku serialu, ale teraz to jest jak rozmowa z przedszkolakami.
A gdzie tam niby było przypuszczenie, że ktokolwiek zginie?
Gdyby grubasek wyciągnął Dextera to już zacząłby mi się zarysowywać uśmiech na twarzy, bo wtedy można by liczyć, że jednak Deb utonie.
Nie ma żadnych przypuszczeń w serialu, to moje osobiste przypuszczenie, że ktoś zginie pod koniec serialu.
No mozliwe, chociaz watpie zeby dextera usmiercili. A tak wgl to czy tylko mi sie wydaje ze Vogel bdzie morderca?
W końcu serial to dramat, a, że to ostatni sezon to mogą tak skończyć. Od początku nie ufam Vogel i może specjalnie tak to mieszają, żeby ja zaczynać podejrzewać, chodź po ostatnim odcinku dosyć wyraźnie widać, że to ten typ z kamerami w pokojku, a to że miał dzienniki Vogel może oznacza, że jakoś z nią współpracuje, nie wiem, jest 3 w nocy, raczej z dupy teraz pisze pomysły niż z głowy...
Według mnie serial skończy się śmiercią zarówno Deb jak i Dextera, Harrisonem zajmie się Queen siostra Angela(jak zwykle nie pamiętam imienia) Lampucera? Oczywiście stanie się to za sprawą Vogel i Neurochirurga. Zakładam, że Queen jednak się dowie kim jest Dexter ale go nie wyda. To są moje osobiste przypuszczenia - oby było inaczej.
Ja chciałbym serial zakończył się upozorowaną śmiercią Dextera: wrzawa+pogrzeb a w ostatniej scenie się okazało, że Dex pracuje dla FBI z nową tożsamością.