Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?
(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)
Zapraszam do zgadywania :)
sary ze sie wtracam ale mam prosbe......a ty duzo osob zaglada...:)moglby mi ktos zgrac 4 i 5 sezon house na plytke i wyslac poczta??kase oczywiscie zwroce z nadwyzka<drobna:)>mysle ze sie jakos dogadamy...baaardzo bym chciala obejrzec dalsze odc....na tvp ost nie ma co liczyc a nawet jesli to we czw jestem zajeta zawsze:<...probowalam sciagac z neta ale moj net jest zdecydowanie za wolny..sciagnelam 2 odc i przez caly ms wogole nie chodzil....:(...prosze was bardzo o pomoc:) moj mail choo@interia.eu
a co do motoru housea to chyba honda CBR...pozdro:)
Widzę, że już wszystko wyjaśnione w sprawie piętra.
Ja jeszcze napisze, że w piątej serii jest odcinek, w którym house idzie schodami, bo winda jest niby zepsuta. No i widać tam tyle, że wchodzi co najmniej na drugie piętro ;). Ale jak potem wchodzi do biura, to jest strasznie zmęczony i mierzy sobie puls, więc jest to na pewno więcej pięter (4)
Kończęc sprawę pięter - proszę zwrócić uwagę, że przy każdej windzie mamy rozpiskę oddciałów szpitalnych i na 4 piętrze obok onkologii widnieje oddział diagnostyczny Grega;)
Motor House'a to Honda CBR1000RR, co widać m.in. w odcinku "Daddy's Boy - 2x05.
A tu fotki
http://images.google.com/images?q=Honda+CBR1000RR&um=1&ie=UTF-8&ei=ls23SdT_F9iS_ gaWxKW3Cw&sa=X&oi=image_result_group&resnum=1&ct=title
Zagadka: Mówią, że miłość jest niezbędna do życia. CO WEDŁUG GREGA JEST WAŻNIEJSZE DLA PRZETRWANIA? (2 SEZON)
Prościzna:DDD - Evan
Co o tym świadczy? W 5x04 podczas aresztowania gliniarz podaje jego imiona;)
W JAKIEJ KOLEJNOŚCI GREG PRZYJĄŁ CZŁONKÓW SWOJEJ PIERWSZEJ EKIPY (Cameron, Foreman i Chase) i skąd to wiesz?
inna wersja odpowiedzi na pierwszą zagadkę - gabinet House'a nie jest na żadnym piętrze ;-)
akcja tak naprawdę toczy się w studiu, a nie w budynku, który widać co jakiś czas z lotu ptaka...
House zatrudnił najpierw Foremana ( chcial mieć kogoś ze zmysłem ulicznym ) potem chasa ( Dzięki jego tacie ) i Cameron ( za to, że jest ładna ). Dowiadujemy się tego z pierwszego odcinka ;)
Czy aby na 100% w 1x01 kolejność jest podana, czy tylko przyczyny zatrudnienia?
A co powiesz na 2x17 "All In" minuta 9-10 (rozmowa Chase z Foremanem)?
Pozdr.
Najpierw zatrudnił Chase`a, który mówi, że zanim zatrudniono Cameron widział już kartę pacjentki ESTER. A że Foreman dopiero teraz się o tym dowiaduje to znaczy, że karta do tego momentu nie wypłynęła i jest trzeci. A można też powiedzieć, że zatrudniał ich z odstępami minimum miesięcznymi...
Teraz moja zagadka...
Na jaką chorobę cierpi matka Foremana? Ale to chyba za proste :)
Do takich samych wniosków doszłam jak Szalony;). A co do choroby to wyglada na demencję lub Aldshaimera.
Co Szef na to?:) Opierałam się na 3x20;)
Jak jesteśmy przy markach pojazdów, to proszę o MARKĘ WOZU WILSONA:)
Banał :P marka to VOLVO :) Model już zgaduję, ale... S40?
Hmmm jaką by tu Wam zagadkę zadać :)
Jak się nazywał mały biały piesek Wilsona, którego chciał się pozbyć House? :)
Na nic lepszego nie wpadałem xD
3 lub 4, sam nie pamiętam bo na przemian oglądam te sezony :P
teraz Twoja kolej na zadanie zagadki :)
Mam taką jedną, ale byłaby chyba za trudna, i sam nawet nie znam odpowiedzi xD Jak nikt nie będzie miał pomysłów to zadam, na razie się z nią wstrzymam :P
We wczorajszym ostatnim odcinku 3 serii była częściowa odpowiedź na to pytanie.
House zwalniając Chase'a powiedział mu, że jest tutaj najdłużej i czas na zmiany (czy jakoś tak)
Możesz :) Rodzice House'a to Blythe i John Housowie, dowiadujemy się tego w odcinku Daddy's Boy (2x05)kiedy rodzice go odwiedzają.
Szczyt banału - jest alergoimmunologiem, tyle że nie powiem Ci w którym momencie się tego dowiadujemy, pewnie w którymś z pierwszych odcinków.
Pytanie trochę podchwytliwe, aczkolwiek proste.
House ma dwie specjalizacje: z nefrologii (dziedzina medycyny zajmująca się chorobami nerek) i z chorób zakaźnych.
Pora na moją zagadkę ;]
Ile sztuk Vicodinu (w zaokrągleniu) skonfiskował Housowi Tritter?
było chyba cos około dwudziestu..chodzi ci o te przeszukanie w domu??? miał tego niezłą torebeczkę :D
Tak, chodzi mi o tą ilość skonfiskowaną z domu i biura. I chodzi o sztuki a nie opakowania.
znaleziono u niego 600 tabletek.
Prawnik Wilsona mu o tym mówi, a wynika to z policyjnego raportu.
pytanie osobiste
Jakiego koloru nosi majtki House i oczywiście dlaczego jesteśmy tacy zboczeni, że to wiemy? ;)
Kiedyś się rozebrał u Cuddy w gabinecie wykrzykując jej w twarz (mniej więcej) "This leg had a muscle!" Bokserki miał wtedy na 90% niebieskie.
Zgadza się majtki były białe, bądź szare ( kolory były jakieś dziwne i ciężko mi to dokładnie ustalić, ale masz rację ;) )
Twoja kolej ;)
Dla Wilsona ma Dancing Queen (odcinek jak House jedzie na pogrzeb swojego Ojca)
Ale ja wspomogę Cię i uściślę, jaką piosenkę house ma ustawioną na swoją ekipę? Podpowiem, że to ten sam odcinek :)
Mam fajną zagadkę, lecz nie znam odpowiedzi na poprzednie pytanie nie mogę jej zadać.. :P Poczekam na coś łatwiejszego, może nie zapomnę :D
Trzy razy. Jedna z żon była Kanadyjką, inna nie miała nogi a z trzecią rozwodził się w sezonie trzecim i House się jej psem Hektorem opiekował.
Imprezowe majteczki.
Jakiego koloru były majteczki Cuddy, które zdobyli kandydaci na członków zespołu Huose'a?