Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?
(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)
Zapraszam do zgadywania :)
jak się nie mylę coś banalnego, chyba po prostu "hasło", albo nie ma hasła w ogóle!, nie mogę dokładnie sobie przypomnieć ;)
Hasło z komputera Cuddy brzmi - jak wyżaj napisałam - "Imprezowe majteczki".
Jakiego koloru były majteczki Cuddy, które zdobyli kandydaci na członków zespołu Huose'a?
hasło brzmi "cizia" jest o tym mowa w pierwszym odcinku drugiego sezonu kiedy house chce dostać przypadek skazańca
moje pytanie
jak miał na imie ogrodnik cuddy?
Nie cizia, ale "imprezowe majteczki" - patrz 2x01
Cytuję: Cuddy's password for her computer is "Party Pants".
http://www.imdb.com/title/tt0606011/trivia
Ogrodnik Cuddy to Alfredo, co wynika z "Humpty Dumpty" 2x03
Ponawiam pytanie: Jakiego koloru były majteczki Cuddy, które zdobyli kandydaci na członków zespołu Huose'a?
... To była ironia House'a [u nich bardzo popularne są kawały i podkpiwanie z Kanadyjczyków]...
Mój dubel namieszał trochę, przepraszam.
Racje ma LG i to ona zadaje następną zagadkę.
Ponawiam odpowiadź: Ogrodnik to Alfredo
Jak Wilson udawał Boga, to Wouse pytał go, co robi we czwartek. CO ZATEM MIAŁ BÓG ZAPLANOWANE NA CZWARTEK?
Na pewno?
A co to była za scena co House siedzi przed komputerem i zgaduje hasło wpisując je do komputera, aż w końcu ktoś z jego pracowników mówi wciśnij po prostu enter albo coś w tym stylu?. Była taka scena czy mi się coś śniło?.
Nie chce mi się tego szukać.
Czy to był sen? Trudno nam to zweryfikować.
Jak Wilson udawał Boga, to House pytał go, co robi we czwartek. CO ZATEM MIAŁ BÓG ZAPLANOWANE NA CZWARTEK?
OK macie rację
znalazłem "swoją" scenę (4 sezon, 10 odcinek, 16minuta), House włamuje się do komputera... PACJENTKI :/, wpisuje różne hasła, a trzynastka wciska po prostu enter ;)
;DDD Sprawa haseł i hasełek zakończona
Jak Wilson udawał Boga, to House pytał go, co robi we czwartek. CO ZATEM MIAŁ BÓG ZAPLANOWANE NA CZWARTEK?
Jeżeli chodzi Ci o odcinek 2x19 "House vs God" to Wilson nie chciał grać z Housem w pokera to był umówiony z Grace, pacjentką chorą na raka, z którą miał krótki romans, ale już mieszkali razem i House w ten pokrętny sposób zmusił go do przyznania się do romansu (tyle czy chodziło o czwartek to nie pamiętam).
Lub teoria nr 2 zgodna z teorią stworzenia ;]
Wilson w czwartek (4 dnia tygodnia) stworzył Słońce, Księżyc i gwiazdy <wiem, że to absurdalne> hehe
To nie o to chodzi. Chodzi o odcinek z 2 serii (więcej nie powiem). Greg miał rezonans, a Wilson obserwował badanie i wygłupiał się - udawał Boga - "House tu Bóg...."
Wówczas House spytał Wilsona (Boga), co robi we czawrtek i Willson odparł, że jest zajęty bo...
;D
W którymś z odcinków House stoi na balkonie razem z Wilsonem i widok z okna w dół wskazuje na 2 piętro, a nie na 4 :]
Ja też czasem wyglądam z balkonu sąsiada z dołu, co nie znaczy, że tam mieszkam... Zerknij na rozpiskę przy windzie i zobaczysz, że na 4 piętrze jest oddział diagnostyczny, onkologia... ttd;)
No jest rozpiska, ale dotyczy szpitala, w którym kręcą Housa, a nie koniecznie jego biura.
221B (tak jak Sherlocka Holmesa) - widać to jak House z Wilsonem wychodzą z mieszkania Housa.
Widać to też na scenie, w której Greg odbiera przesyłkę (o ile się nie mylę ostatni odc. 3 sezonu) :)
Co widział w swoich halucynacjach nasz Doktorek, kiedy pomieszał lek na migrenę, LSD i pare innych specyfików?
Niestety nie mam teraz żadnego pomysłu na zagadkę, więc pozwalam Ci zadać za mnie :D Jak coś wymyślę to napiszę :)
Mogę się dołączyć do zabawy ?;)
House nosi buty firmy Asics model Nimbus lub Nike Dunkeros :)
Teraz ja zadaję pytanie? Hmmm,to może tak : jakim lekiem House zastępuje na króki czas Vicodin?
Z tego co wiem,działanie Viagry jest zgoła inne niż Vicodinu ;)
Oczywiscie Metadon ,wygrywa Ayane ;)
Widuje się go z czerwonymi lizakami :) Jeśli chodzi o smak no to jest dużo możliwości ale obstawiam truskawkowy :D
Skoro nikt nie zadał zagadki, to ja mam taką.
Którego z popularnych muzyków House nazwał filozofem (podczas jednej z setek przepychanek słownych z Cuddy) i tekstu jakiej piosenki użył jako "teorii" tegoż filozofa?
Chodzi oczywiście o Micka Jaggera i o tekst piosenki: "You can't always get what you want"
Czym zatruł się aktor z ulubionej telenoweli House'a?
House zdobył stopień licencjacki na Johns Hopkins University (2x12) i studiował medycynę na Johns Hopkins Medical School, którego nie skończył. Pozostałą część studiów odbył na University of Michigan (2x03).
House włamał się kiedyś do mieszkania Wilsona i dokładnie je przeszukał. Przy okazji poczynił tam pewne szkody. Co to za szkody?
House skasował Wilsonowi serial :P jakoś tak to leciało: "del feugo del amor" za to że Wilson zabrał mu gitarę odcinek 4x01
zagadka: jak nazywa się pianino House'a?