Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?
(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)
Zapraszam do zgadywania :)
Się wepchnę poza kolejkę ;)
Co robili Foreman z Chasem jak wymieniali ile lat nauki zajęło im dojście do obecnego stanowiska? ("Four years of college, four at med school, two years of residency, another four of sub-specialty training...." )
Jak nikt nie zadaje to ja zadam taką łatwiutką dla podtrzymania zabawy :P
Jak ma na imię Bezwzględna Suka, i czyją bluzę miała na sobie, gdy House odwiedził ją w domu? :)
w orginale jej ksywa brzmi lepiej:P na imię ma Amber a miała na sobie bluzę Wilsona bodajże z uniwersytetu
ponieważ i tak wiem (ach, ta skromność:P), że mam rację, niech ktoś inny zada pytanie, bo nic nie przychodzi mi do głowy
to może ja Jakiego koloru była bielizna Cuddy która musiała zdobyć nowadrużyna Houa i kto to zrobił ?
zdobył je Cole (ten Murzyn) i były, ale tutaj chyba, czarne
tam były jakieś takie zawirowania, że nie jestem pewna czy czarne czy czerwone były w końcu jej:P
Ja mam pytanie :)
W którym odcinku serial House MD spotyka film Powrót do przyszłości i dlaczego?
:)
Mmm to pytanie mnie zaintrygowało. Ciekawe o jakie skojarzenie Ivanowi chodzi. Movie connections, osobę, czy taki trywialny szczegół jak deskorolka?
Hmmm... tu chodzi o osobę :) trzeba oglądnąć dokładniej jeden odcinek :) jak oglądałaś Powroty, to na pewno poznasz tą osobę :):)
To nie była najprostsza zagadka Ivanie:) wręcz przeciwnie.
Jako fanka "Powrotów" stwierdzam, że w odcinku "Whatever It Takes" w roli Lou wystąpił słynny z kontaktów z łajnem Biff, czyli Thomas F. Wilson.
A Oto potwierdzenie:
http://www.imdb.com/name/nm0001855/
Skoro jesteśmy przy aktorach. Pewien przystojniak, który grał pacjenta House'a wystąpił też w "Kościach" jako strażak morderca i w "O krok od domu" jako równie zabójczy typek. Kto to taki?
Dobra jestem? Wzajemnie:D - jesteśmy dobrymi przeciwnikami:) Obawiam się jednak, że lepiej mi wychodzi odpowiadanie, niż zadawanie.
Dla ułatwienia powiem, że w "Kościach" grał w 2x10. Teraz i Ty możesz się przyjrzeć obsadzie, a z pewnością poznasz "naczelnego" pacjenta jednego z odcinków:).
znalazłam to, bo jak zna się nr odcinka "kości" to już formalność na imdb:P ale nie podam niech inni się pomęczą:P nawiasem mówiąc, to nie była łatwa zagadka bez tej podpowiedzi
To może ja się dołączę do zabawy:)
może nie jest to zagadka na jaką czekacie ale mnie to nurtuje i może mi pomożecie:) a mianowicie jaką herbate podała Cameron Housowi kiedy Ten chorował.
Cudowny uzdrowiciel :):) mam nadzieję, że ta odpowiedź Cię satysfakcjonuje :):)
Cudowny uzdrowiciel :):) mam nadzieję, że ta odpowiedź Cię satysfakcjonuje :):)
"Cudowny uzdrowiciel" spełnia prawie wszystkie kryteria, łącznie z aparycją:). Niestety Ron Livingstone nie grał w "Kościach" ani "O krok od domu".
http://www.imdb.com/name/nm0515296/
W przypadku osoby, którą mam na myśli nie pytano "TB or not TB", jeśli już to raczej "MTB or not...":D
Przypominam: Poszukiwany jest tajemniczy przystojny "naczelny" pacjent jednego z odcinków House'a, który grał również w "Kościach" (Bones) i "O krok od domu" (Close to Home).
dobra, złamię się - Kristoffer Polaha spełnia wszystkie te kryteria, choć nie pamiętam go z Kości
Nie nie nie... chodziło mi o kolesia który niby uzdrawiał a House w tym odcinku stawiał sobie punkty "House vs God", ten co rzekomo zmniejszył guza pacjentce... a okazało się, że zaraził ją jakimś wirusem... teraz już mam nadzieję moja odpowiedź jest dobra :)
radzę to rozsądzić, bo się pobijemy:P
oto wyniki mojego "śledztwa" (z FW chociaż najpierw znalazłam wszystko na imdb):
Kristoffer Polaha
- Dr House jako Jeff Forrester
- Krok od domu(Close to Home)jako Alistair Joyce
- Kości (Bones) jako Will Hastings
dodatkowe info - House M.D - sezon 2 odcinek 6 "Spin" jako zawodowy kolarz który wg House'a miał przyjmować sterydy(bo cóż by innego:P)
Pomyśl trochę, już dostatecznie dużą podpowiedź podałem w moim poście...
religijny uzdrowiciel, zaraził wirusem pacjentkę Willsona, przez co zmniejszył się jej guz (bodaj w wątrobie) a w tym odcinku House przyznawał sobie i Bogu punkty w tabelce wysmarowanej na jego białej tablicy w gabinecie...
JAK MOŻNA NIE ZGADNĄĆ TEGO PO TAKICH PODPOWIEDZIACH ????????!!!!!!!!!!!!!
Koledzy, widzę że sytuacja się zaogniła:) Nie pojęłam Twojej aluzji Ivanie. Myślałam, że mówisz o aktorze, który grał lekarza w "Tb or not TB". Teraz wiem, że chodziło Ci o Thomasa Dekkera (I na imdb)http://www.imdb.com/name/nm0215281/ , który zagrał w "House vs. God". Przykro mi, ale on nie pasuje... z przyczyn obiektywnych.
Chodziło mi oczywiście o Polahę, który grał kolarza... Zwycięzca zadaje pytanie;)
ok, więc zadaję, a kolegę Ivana proszę, żeby nie krzyczał na ludzi jeśli nie ma racji...
co jest osobie, która jako jedyny pacjent House'a w przychodni stwierdza, że go lubi i mu ufa i nie chce innego lekarza. co stało się tej osobie, na co choruje i jakie ma "dodatkowe komplikacje", jeśli można to tak nazwać, oraz który to odcinek, sezon i co tej osobie opowiada House o kimś ze swojej rodziny
trochę rozbudowane,ale raczej proste pytanie
Zwracam Honor :):) aczkolwiek jak przeszukiwałem IMDb nasz uzdrowiciel grał w sezonie drugim epizodzie dziesiątym "Kości"
Serio? Patrzyłam kilka razy i im więcej razy zerkałam, tym bardziej jego nie było w obsadzie... Zostawmy już ten temat. Nawet gdyby był w Bones, to nie było go w "Close..."
Gdybyś jeszcze miał wątpliwości...
Bones 2x10
http://www.imdb.com/title/tt0901048/fullcredits#cast
Uzdrowiciel
http://www.imdb.com/name/nm0215281/
Pozdr.
Podejrzewałam, że chodzi o "tę idiotkę, którą przerosła antykoncepcja" z 1x04 "Maternity". Ta kobieta nie była chora, była w ciąży, o czym House poinformował ją w obrazowy sposób sugerując, że ma ona "pasożyta".Te dodatkowe komplikacje to nieświadomośc tej kobiety w kwesti ojcostwa jej "pasożyta". Chciała ona by House przebadał jej męża, sprawdził, czy to on jest ojcem dziecka bez jego wiedzy pod pretekstem sprawdzenia jego stanu zdrowia. Jednakże House się w tym odcinku nie zwierza.
Ostatecznie typuję kobietę z "One day, one Room" 3x12. Ufała ona Gregowi choć innych nie chciała nawet słuchać. Została ona gwałcona i ona też była w ciąży. House opowiedział tej dziewczynie historyjkę o swej apodyktycznej babce. Nie było to całkiem wyssane z palca, bo mówił myśląc o swoim "ojcu" (człowieku, ttóry go wychował).
Jeśli zgadłam, to proszę o przytoczenie 2 wersji historii, dlaczego House został lekarzem. W których odcinkach to mówi i do kogo.
zgadłaś, choć chodziło mi o tą drugą historię, ze zgwałconą dziewczyną. nie wydaje mi się, żeby tamta pierwsza ufała Gregowi, a ta druga mu to wręcz mówi
dla uzupełnienia, dziewczyna była również chora, miała chlamydie i z takim podejrzeniem przyszła do kliniki
Ivan, zwracanie honoru mi niepotrzebne, następnym razem się zastanów po prostu
Jesteś bezczelna. Wali mi to co o mnie myślisz, a zwróciłem Ci honor z grzeczności, a Ty na tą grzeczność zareagowałaś "jest mi to nie potrzebne"... W takich sytuacjach jak Cię mama widzę nie uczyła... też z grzeczności mówi się dziękuję.
LG, trochę za bardzo czasochłonna ta Twoja zagadka, dlatego nikt nie odpowiada:P poprzednia po podpowiedzi była banalnie łatwa w poszukiwaniach, a tutaj trzeba przeszukać odcinki, żeby się dowiedzieć, bo oczywiście pamiętam, że o tym opowiadał, ale gdzie i kiedy to już nie bardzo.... gratuluję pamięci do takich szczegółów :)
Wiem ze 1 wersja jest odnosnie Japonczyka, ktory zawsze mial racje i dlatego ludzie musieli go sluchac w szpitalu, a Greg mial wtedy bodaj 14 lat i dlatego zostal lekarzem, a 2 wersja... hmmm moze chodzi o odc. 4X07 "Ugly" kiedy House mowi do kamery (ironicznie) ze zdecydowal sie byc lekarzem odkad obejrzal "Patach Adams" :) pozdrawiam
Jesli dobrze odpowiedzialem to moja zagadka brzmi: Co z odc. 2X24 "No Reason" jest prawdą (w sensie jakie wydarzenia z tego odc.) ? :) Pzdr
prawdą jest początek do postrzału (jakieś 2 min.) oraz sama końcówka (ok.30s) w której Greg jest wieziony na urazówkę po postrzale. reszta, jak się wydaje, to majaki House'a, ale tu nic nie jest pewne:P
Gratulacje futrzakowi;) Tytułem dopowiedzenia - wersja o Japończyku pojawiła się w odcinku 3x07 - "Son of a Coma Guy":)
ok, chyba ja zadaję pytanie
po czym House poznał, że Cuddy bierze hormony żeby zajść w ciążę? chodzi mi mniej więcej dokładnie jakie "objawy" zaobserwował i jak je przedstawia Cuddy (nie chodzi mi oczywiście o jej cycki i tyłek:P)
raz w miesiącu szła do oddziału dla noworodków i wychodziła z łzami w oczach, inaczej sie zachowywała była miła..chyba tak to było...
zapomniałam... wcześniej zaprosiła Wilsona na randke (on tak myslał) a ona po prostu szukała kandydata na dawcę...House powiedział mu że moze mieć raka wiec ten zrobił jej po kryjomu wszystkie badania ale nic nie wyszło, wtedy ten sie skapnał.
ok, mniej więcej tak:) a na testach wyszedł podwyższony poziom hormonów, a skoro to nie był czas płakania u noworodków i jedzenia bodaj mrożonego jogurtu (to druga rzecz po której poznawał kiedy Cuddy ma okres) to wiedział co się dziej
zadajesz
ok, chyba teraz ja zadaje zagadkę...dlaczego Foreman wrócił do House'a??? na razie nie mam pomysłu na nic ambitniejszego. :)
Foreman wrócił bo pomimo wielu poszukiwań nigdzie indziej nie mógł znaleźć pracy.Poza tym myślał, że Cuddy podwyższy mu pensję ale się przeliczył :P
1) Foreman kocha pracować w Princeton, choć tego nie przyznaje jest tam szczęśliwy
2) Okazuje się, że za bardzo upodobnił się już do House'a by ktoś za wyjątkiem Cuddy mógł go na swym terenie tolerować - nie mógł utrzymać swej posady i znaleźć innej poza PP
3) Foreman wrócił do House'a jako oczy i uszy Cuddy.
Kupno pewnego sprzętu domowego uświadomiło Willsonowi sporo o nim samym i jego związkach z kobietami. W zakupach pomagała mu Amber (czytaj Zdzira) i Greg. O jaki sprzęt chodzi?