Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?
(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)
Zapraszam do zgadywania :)
Caramel pisane nietypowo bo przez "K"
Pytanie ile lat obejmuje akcja 5 sezonów House'a? - ciekawa jestem ile uzasadnień znajdziecie ja mam 2:)
radze zwrócić baczniej uwagę na pierwszy sezon
Ale to prawda że Wilson wypomina mu 15 lat z tym samym mieszkaniem i samochodem
okolo pieciu zewzgledu na to ze w kazdym sezonie mamy odcinek swiateczny:) tak mi sie wydaje:)
Od sezonu pierwszego do sezonu trzeciego minęło 3 lata.(House powiedział to chyba wywalając którąś z trójki).
Gdy samobójstwo popełnił Kutner, House powiedział że był z nimi 2 lata. Więc jakby nie liczyć do śmierci Kutnera 5 lat.
ok 5 lat to poprawna odpowiedź według mnie :) Ja też liczyłam to według wypowiedzi postaci, ale święta to dobre i bardzo proste uzasadnienie.
Czasami trudno wpaść na najprostsze odpowiedzi :D
ok to ja zadam pytanie w takim razie skoro swieta to dobra odpowiedz:))
W pewnym odcinku House kazal robic swojej ekipie badania, ale mogl je robic tylko ten kto mial pewien przedmiot:) o jaki przedmiot chodzi?
mozna opisac:)
Jeden to gdy jest żołnierzem i traci nogę (w tym śnie oczywiście), a drugi gdy ma problemy z oddawaniem moczu. Śni mu się że pęka mu pojemnik na mocz.
czy to bylo cos o babci? bo tak mi sie cos kojarzy a to odcinek ktory najbardziej mi sie nie podobal wiec nie chce mi sie go drugi raz ogladac:)
mówił o babci, ale chodziło mu o ojca; to było coś o surowej dyscyplinie chyba
dwie kobiety-obie
dwaj mężczyźni- OBAJ
kobieta i mężczyzna - oboje
hmmm czyżby House lub Wilson był kobietą? (tak wynika z tego co piszecie)
HOuse powiedzial: Strach przed noca pod golym niebem lub kapiela w lodzie powoduje cos tam cos tam....:) czyli pewnie o to chodzi:)
w takim razie moje pytanie brzmi: dlaczego Cuddy obciela pewnemu praktykantowi krawat?
bo go nie przypial spinka. przenosily sie na nim bakterie.
2 sceny w których widzimy ulubiona bluze wilsona. ta szara z napisem czerwonym.
gra w pokera u housa i moment, w którym wilson zostaje wezwany do szpitala (fałszywie, bo house przeszukuje jego mieszkanie) i jeszcze amber miała kiedyś na sobie jego bluzę
jeśli mam rację, to: na co chorowała (prawie) osiemnastoletnia dziewczyna zakochana w housie?
mam do was takie pytanie: czy kojarzycie żeby którykolwiek pacjent nosił okulary?
Bo ja nie. Fatalna idealizacja, bo nie wydaje mi się żeby wszyscy akurat mieli super-zdrowe oczy. a soczewki w warunkach szpitalnych? kwestia dyskusyjna...
Prawie osiemnastoletnia dziewczyna miała w głowie jakieś zarodniki(skomplikowana nazwa łacińska), które podczas trzęsienia ziemi wydostały się i uniosły w powietrze.
Jakie ksywki nadał House graczom w pokera u siebie w domu kiedy przedstawiał ich Wilsonowi??
Wtrącę pytanie:
-Dlaczego House został lekarzem?
(wiąże się z tym pewna historia(i nie chodzi tu o film))
House będąc nastolatkiem wpinał się z kolegą na drzewo, kolega spadł i zranił się, House pojechał z nim do szpitala. Weszli złymi drzwiami a tam był pewny dozorca. Kolega dostał zakażenia i lekarze nie wiedzieli co zrobic, więc zawołali tego dozorcę, który był lekarzem i jednocześnie 'buraku' japońskim niedotykalnym.
Dozorca wiedział, że personel go nie zaakceptuje i nawet się o to nie starał, ubierał się byle jak, i nie udawał, że jest jednym z nich. Wszyscy w szpitalu go ignorowali poza chwilami gdy był im potrzebny, bo zwykle miał rację i wtedy musieli go słuchać.
To tak w skrócie ;))
ok skoro nie ma chcetnych:)
House zapytal Cole'a w jaki sposob zdobyl majtki Cuddy. Cole odpowiedzial ze pomogla pewna rzecz:) Co konkretnie?
ok to ja znowu zadam:))
Kiedy Chase byl w mieszkaniu, gdzie mieszkal Wilson (2 sytuacje nalezy podac)
pozwólcie że się wtrące ale mam pytanie na które ja nie znam odpowiedzi pytałam się już kilka osób i nic ale dlaczego tam wszyscy mówią do siebie po nazwisku np. House i Wilson są przyjaciółmi a mówia do siebie po nazwisku to nielogiczne
Nie wiem, ale mże dlatego, że zwykle widzą się w pracy, a tam zachowują się bardziej formalnie. Tak samo jak Mulder i Scully z "Z Archiwum X" też mówili do siebie po nazwisku, a byli agentami FBI.
Ciężko jest zadać pytanie żeby się nie powtarzało.
Może takie: Ile razy House w swoich rękach prezentował nam bieliznę Cuddy - > Każde sztuka liczy się raz.
Prawdziwą bieliznę Cuddy tylko raz. Później na eliminacji w sali wykładowej. Miał w ręku rzekomą bieliznę Cuddy która okazała się później Amber.
Jaki tytuł medyczny ma Dr Cuddy ?
(o House nie było nic wspomniane na ten temat więc nie pytam)
no ale jeszzcze mi sie zdaje ze prezentowal w czasie przeszukania jej domu w czasie, gdy zaachorowal jej zlota raczka:) na 100% grzebal jej w szufladzie:)
Nie jest chyba powiedziane jaki ma tytuł. Jest tylko wyszczególniona jej funkcja jako pracownika akademickiego(dziekan).
było wcześniej pytanie jaki plakat ma Wilson w biurze i zostało odpowiedziane że jeden - dotyk zła a ma więcej
In his office, Dr. Wilson (Robert Sean Leonard) has posters from movie Robert Redford's Ordinary People (1980) and the classic films Orson Welles's Touch of Evil (1958) and Alfred Hitchcock's Vertigo (1958).
To prawda że House zawołał do niej Pani profesor, ale ona jest troszeczkę za młoda żeby mieć tytuł profesorskimi.
Wydaje mi się, że to zawołanie było tylko wynikiem okoliczności (zajmowała się studentami).