PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498136
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Siemka :) mam pytanie zagadkę :) na którym piętrze szpitala House ma swoje biuro?

(powiem, że mam satysfakcjonujące uzasadnienie odpowiedzi na to pytanie)

Zapraszam do zgadywania :)

Ayane

Caramel pisane nietypowo bo przez "K"

Pytanie ile lat obejmuje akcja 5 sezonów House'a? - ciekawa jestem ile uzasadnień znajdziecie ja mam 2:)

Crazy_Ivan

radze zwrócić baczniej uwagę na pierwszy sezon
Ale to prawda że Wilson wypomina mu 15 lat z tym samym mieszkaniem i samochodem

ocenił(a) serial na 8
nikkasu

okolo pieciu zewzgledu na to ze w kazdym sezonie mamy odcinek swiateczny:) tak mi sie wydaje:)

ocenił(a) serial na 8
ewcynka16

Od sezonu pierwszego do sezonu trzeciego minęło 3 lata.(House powiedział to chyba wywalając którąś z trójki).
Gdy samobójstwo popełnił Kutner, House powiedział że był z nimi 2 lata. Więc jakby nie liczyć do śmierci Kutnera 5 lat.

ocenił(a) serial na 8
paulinka1262

no ale swieta to tez dobre uzasadnienie:))) wyszlo na to samo:D:D:D

ewcynka16

ok 5 lat to poprawna odpowiedź według mnie :) Ja też liczyłam to według wypowiedzi postaci, ale święta to dobre i bardzo proste uzasadnienie.
Czasami trudno wpaść na najprostsze odpowiedzi :D

ocenił(a) serial na 8
nikkasu

ok to ja zadam pytanie w takim razie skoro swieta to dobra odpowiedz:))

W pewnym odcinku House kazal robic swojej ekipie badania, ale mogl je robic tylko ten kto mial pewien przedmiot:) o jaki przedmiot chodzi?
mozna opisac:)

ewcynka16

to był model oka
:)

Crazy_Ivan

Pytanie: Czego House i Wilson oboje nie lubią jeść??

ocenił(a) serial na 8
nikkasu

zdrowa zywnosc??

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

skoro nie ma pytania ja zadam.

2 sny house?

zakrencona_

Jeden to gdy jest żołnierzem i traci nogę (w tym śnie oczywiście), a drugi gdy ma problemy z oddawaniem moczu. Śni mu się że pęka mu pojemnik na mocz.

ewcynka16

To prawda nie lubią zdrowej żywności. Jest jedna rzecz, której nie lubią z tej nie zdrowej??

nikkasu

zdaje się że oboje nie lubią żelków br/> br/>

ocenił(a) serial na 9
kuba1313

Jaki sekret rodzinny House wyznał zgwałconej dziewczynie??

ocenił(a) serial na 8
kawalkowa

czy to bylo cos o babci? bo tak mi sie cos kojarzy a to odcinek ktory najbardziej mi sie nie podobal wiec nie chce mi sie go drugi raz ogladac:)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

mówił o babci, ale chodziło mu o ojca; to było coś o surowej dyscyplinie chyba

ocenił(a) serial na 9
Elinor

surowa dyscyplina zgadza się, a jak dokładnie ojciec go karcił?

ocenił(a) serial na 10
kawalkowa

będę zgadywać, bo nie pamiętam: wkładał go do zimnej wody?

ocenił(a) serial na 9
kuba1313

dwie kobiety-obie
dwaj mężczyźni- OBAJ
kobieta i mężczyzna - oboje
hmmm czyżby House lub Wilson był kobietą? (tak wynika z tego co piszecie)

ocenił(a) serial na 10
dondziorex

masz wątpliwości?

ocenił(a) serial na 8
Elinor

HOuse powiedzial: Strach przed noca pod golym niebem lub kapiela w lodzie powoduje cos tam cos tam....:) czyli pewnie o to chodzi:)

w takim razie moje pytanie brzmi: dlaczego Cuddy obciela pewnemu praktykantowi krawat?

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

bo go nie przypial spinka. przenosily sie na nim bakterie.

2 sceny w których widzimy ulubiona bluze wilsona. ta szara z napisem czerwonym.

ocenił(a) serial na 10
zakrencona_

gra w pokera u housa i moment, w którym wilson zostaje wezwany do szpitala (fałszywie, bo house przeszukuje jego mieszkanie) i jeszcze amber miała kiedyś na sobie jego bluzę

jeśli mam rację, to: na co chorowała (prawie) osiemnastoletnia dziewczyna zakochana w housie?

ocenił(a) serial na 9
Elinor

mam do was takie pytanie: czy kojarzycie żeby którykolwiek pacjent nosił okulary?
Bo ja nie. Fatalna idealizacja, bo nie wydaje mi się żeby wszyscy akurat mieli super-zdrowe oczy. a soczewki w warunkach szpitalnych? kwestia dyskusyjna...

ocenił(a) serial na 8
dondziorex

Ja pamiętam, chłopczyk który widział kosmitów.(Miał brata w sobie)

ocenił(a) serial na 9
paulinka1262

Prawie osiemnastoletnia dziewczyna miała w głowie jakieś zarodniki(skomplikowana nazwa łacińska), które podczas trzęsienia ziemi wydostały się i uniosły w powietrze.

Jakie ksywki nadał House graczom w pokera u siebie w domu kiedy przedstawiał ich Wilsonowi??

kawalkowa

nie wiem jak w twoim tłumaczeniu ale u mnie to był gość z pralni, księgowy oraz facet z przystanku.

ocenił(a) serial na 9
kuba1313

dokładnie tak ;))

ocenił(a) serial na 8
kawalkowa

Wtrącę pytanie:
-Dlaczego House został lekarzem?
(wiąże się z tym pewna historia(i nie chodzi tu o film))

ocenił(a) serial na 9
paulinka1262

House będąc nastolatkiem wpinał się z kolegą na drzewo, kolega spadł i zranił się, House pojechał z nim do szpitala. Weszli złymi drzwiami a tam był pewny dozorca. Kolega dostał zakażenia i lekarze nie wiedzieli co zrobic, więc zawołali tego dozorcę, który był lekarzem i jednocześnie 'buraku' japońskim niedotykalnym.
Dozorca wiedział, że personel go nie zaakceptuje i nawet się o to nie starał, ubierał się byle jak, i nie udawał, że jest jednym z nich. Wszyscy w szpitalu go ignorowali poza chwilami gdy był im potrzebny, bo zwykle miał rację i wtedy musieli go słuchać.
To tak w skrócie ;))

ocenił(a) serial na 8
kawalkowa

no ja z mojej strony moge potwierdzic:) mozessz zadac pytanko:)

ocenił(a) serial na 8
ewcynka16

ok skoro nie ma chcetnych:)

House zapytal Cole'a w jaki sposob zdobyl majtki Cuddy. Cole odpowiedzial ze pomogla pewna rzecz:) Co konkretnie?

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

Modlitwa ^^ (oddaję pytanie:))

ocenił(a) serial na 8
Eveline15

ok to ja znowu zadam:))

Kiedy Chase byl w mieszkaniu, gdzie mieszkal Wilson (2 sytuacje nalezy podac)

użytkownik usunięty
ewcynka16

pozwólcie że się wtrące ale mam pytanie na które ja nie znam odpowiedzi pytałam się już kilka osób i nic ale dlaczego tam wszyscy mówią do siebie po nazwisku np. House i Wilson są przyjaciółmi a mówia do siebie po nazwisku to nielogiczne

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem, ale mże dlatego, że zwykle widzą się w pracy, a tam zachowują się bardziej formalnie. Tak samo jak Mulder i Scully z "Z Archiwum X" też mówili do siebie po nazwisku, a byli agentami FBI.

ewcynka16

Raz był kiedy chodziło o tę dziewczynę z nowotworem. Kiedy Wilson się do niej wprowadził.

ocenił(a) serial na 10
danomik

a drugi podczas swojego wieczoru kawalerskiego

ocenił(a) serial na 8
emily91

ok niech ktos z was zada pytanie:))

ewcynka16

Ciężko jest zadać pytanie żeby się nie powtarzało.

Może takie: Ile razy House w swoich rękach prezentował nam bieliznę Cuddy - > Każde sztuka liczy się raz.

ocenił(a) serial na 8
nikkasu

Prawdziwą bieliznę Cuddy tylko raz. Później na eliminacji w sali wykładowej. Miał w ręku rzekomą bieliznę Cuddy która okazała się później Amber.

ocenił(a) serial na 8
ewcynka16

Jaki tytuł medyczny ma Dr Cuddy ?
(o House nie było nic wspomniane na ten temat więc nie pytam)

ocenił(a) serial na 8
paulinka1262

no ale jeszzcze mi sie zdaje ze prezentowal w czasie przeszukania jej domu w czasie, gdy zaachorowal jej zlota raczka:) na 100% grzebal jej w szufladzie:)

ewcynka16

raz zakład- czerwone, drugi raz -różowe zgadza się

paulinka1262

Nie jest chyba powiedziane jaki ma tytuł. Jest tylko wyszczególniona jej funkcja jako pracownika akademickiego(dziekan).

ocenił(a) serial na 8
nikkasu

Gdy Cuddy była ze studentami House zawołam ją "Pani Profesor"

użytkownik usunięty
paulinka1262

było wcześniej pytanie jaki plakat ma Wilson w biurze i zostało odpowiedziane że jeden - dotyk zła a ma więcej

In his office, Dr. Wilson (Robert Sean Leonard) has posters from movie Robert Redford's Ordinary People (1980) and the classic films Orson Welles's Touch of Evil (1958) and Alfred Hitchcock's Vertigo (1958).

paulinka1262

To prawda że House zawołał do niej Pani profesor, ale ona jest troszeczkę za młoda żeby mieć tytuł profesorskimi.
Wydaje mi się, że to zawołanie było tylko wynikiem okoliczności (zajmowała się studentami).

nikkasu

Na jej drzwiach pisze M.D. czyli ma tytuł doktora medycyny.