Po latach przypomniałem sobie serial który oglądałem w dzieciństwie. Wspaniałe uczucie :) Muszę przyznać, że Dwa Światy to produkcja niezwykła. Wspaniały, w miarę spójny świat fantastyczny,ciekawa fabuła, która naprawdę wciąga i każe śledzić dalsze losy bohaterów. Zakończenia większości odcinków mają miejsca w takich momentach, w których po prostu nie można podarować sobie oczekiwania na następny odcinek w niepokoju i z podnieceniem.
Ciekawe kreacje postaci, szczególnie antagonistów - Ashki i Gryvona - widz naprawdę ich nienawidzi :) Irytować może czasem "lelawość" i gra głównego bohatera (choć może nadaje to więcej autentyzmu postaci, która jest przecież zwykłym chłopcem a nie perfekcyjnym hollywoodzkim herosem), a także naiwne elementy scenariusza, które momentami jakby sztucznie wydłużają fabułę i dodają bohaterom kłopotów, których łatwo można byłoby uniknąć.
Ogólnie rzecz biorąc, jest to jeden z fajniejszych seriali jakie miałem przyjemność oglądać :) W mojej ocenie: mocne 8/10 & Ulubione :)