PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45393
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash
ocenił(a) serial na 8
ZuberP2M

Dawno mnie tak serial nie wciągnął fabularnie, jak Flash, jeżeli chodzi o taki typ. Co rusz strzał po żebrach jakimś zwrotem akcji, co chwila jakieś subtelne nawiązania do komiksów i fabuła, którą naprawdę ciężko rozszyfrować. W głowie powstaje multum opcji odnośnie tego kim jest Wells i jak już jest się przekonanym, że jest np. Barrym, bam, zabija kogoś z zimną krwią..., jak jest się przekonanym, że jest Eobardem Thawne [Reverse Flash], bam, pokazuje swoje dobre oblicze i kogoś ratuje/ pokazuje jak bardzo zależy mu na Flashu.

Aktor, który gra Harrisona powiedział jakiś czas temu, że celowo każde zdanie wymawia po kilka razy, by nadać każdemu kilka znaczeń, żeby rozszyfrowanie jego postaci było jeszcze trudniejsze.
W 9 odcinku mamy scenę, w której Wells mówi, że Reverse ma takie same moce, jak "Flaaaash" tak specyficznie ciągnie to słowo, Reverse też to robi np. w scenach na stadionie [wcześniej], nasuwa się, że to może ta sama osoba... potem scena, w której Joe rozmawia z Eddim, wreszcie blondyn wyskakuje z pytaniem "And the Flaaash?...do you know him?" I bam, strzał w żebra od autorów, bo kolejna osoba mówi to w takim specyficznym stylu. :)

ocenił(a) serial na 7
Lordnar

też ostatnio zauważyła ten sposób wymowy Wellsa :) i już myślałam że zagadka rozwiązana a tu bam!!!
i po temacie :P

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Na szczęście nie usunąłem jeszcze odcinka numer 9 więc posłuchałem sobie panów i jak dla mnie Żółciutki mówi w stylu doktora Wellsa:) ale kto to może wiedzieć jak jest naprawdę :P

ocenił(a) serial na 7
ZuberP2M

No ja też się temu przysłuchałem, ale Eddiego nie wyłapałem. No, ale też dziś np. Eddie już nie widział wroga we Flashu tylko tego dobrego i chyba już przeszła mu chęć łapania Flasha więc w takim razie, które pokolenie się wkurzy na Flasha z rodu Eddiego i powstanie RF? Chociaż w sumie tu też nie można być niczego pewnym.

Duży PS! Czy Wam też tak mocno rzuciło się w oczy w scenie Iris i Eddiego na posterunku na biurku kiedy Iris usiadła na nim, że Eddie co chwilę patrzy Iris na piersi? Kurde no ja nie mogłem się nadziwić? Czy to tak ma być? Czy chłop się nie mógł powstrzymać :D
Chociaż pewnie to drugie bo ja sam tak robiłem :D Bądź co bądź, Iris to urodziwa kobieta więc uwagę przykuwa. :):)

ocenił(a) serial na 8
ZuberP2M

No nie dostrzegłem tego :D
Iris jest przeznaczona Barry'emu, na tej linii nie będzie zgody, w komentarzach na YT jest teoria, że Barry obije Iris, a potem Eddie dowie się, że jest Flashem. To sprawi, że:
a) Stanie się jednym z Reverse Flashów,
b) Stanie się Cobalt Blue.

Osobiście czekam na to, aż pokażą Reversa z new 52. Wiem, że dużo oczekuję, ale takiego wroga dawno nie widziałem.
W przybliżeniu wygląda tak:
http://fc02.deviantart.net/fs71/i/2014/350/c/2/reverse_flash_new_52_by_uncannykn ack-d8a22d2.jpg

W skrócie podróż w czasie może mieć uboczne skutki, w tym wypadku są dośc dobrze widoczne. Coś, jak połączenie Jokera z Reverse Flashem [ten poziom badassowości].

ocenił(a) serial na 7
Lordnar

No ten Revers wygląda dość konkretnie :) ja bym powiedział, że to bardziej mix Reversa z Goblinem z Marvela :P

PS. W Polsce można kupić komiksy?

ocenił(a) serial na 8
ZuberP2M

Chyba tylko na allegro, nie słyszałem o jakiejś oficjalnej dystrybucji. Dodatkowo new 52 chyba nie jest tłumaczone na nasz język, chyba, że na jakichś forach robią to fani.
Jest kilka stron z 5-10 komiksami od DC, ale jak komiks dobry, to dowalają cenę taką, że nie idzie się pozbierać.

Najlepszych komiksów niestety nie znajdziesz w Polsce. Na Amazonie są wszystkie, ale nie wiem jak dokladnie wygląda wysyłanie ich do Polski.

ocenił(a) serial na 7
Lordnar

Może się kiedyś skuszę i zamiast serialu to komiks poczytam :) Dzięki za informację.

ocenił(a) serial na 7
ZuberP2M

http://www.comicsforest.com/?s=flash

ocenił(a) serial na 10
Lordnar

Nie do końca to prawda, bo we wcześniejszych odcinkach Barry potrafił się już pojawiać szybko obok różnych gości, podobnie jak Reverse Flash, wydaję mi się że to błąd twórców że wcześniej z niego zrobili szybkiego gościa a teraz już sobie nie daje rady z dwoma gośćmi z "pistoletami". Ale nie ma co się do tego czepiać, to serial na podstawie komiksów więc wszystko gra.

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

Ja wiem....? To, że Barry nie rozwalił tych dwóch szybko było spowodowane inną taktyką. Nie chodziło by ich rozbroić chyba, tylko o to zeby oni się rozwalili na wzajem i broń także. Dlatego chyba tak to wyglądało.

ocenił(a) serial na 8
Lordnar

Nie wiemy na razie czy zabił tych policjantów czy tylko znokautował.

ocenił(a) serial na 8
BluRay2012

Poza tym, co zostało już wymienione, trzeba wspomnieć, że:

* Batmana nigdy nie zobaczymy w universum Arrow, co więcej nie zobaczymy też jego uczniów, nikt o nim nie wspomni [komiks Barry'ego], w DC nie ma komiksów o Batmanie w komiksie o Flashu, czy innych postaciach, jakieś komiksy są, ale nigdy nie przedstawiają istniejących postaci,
* Potwierdza się powoli teoria, że Wells to Allen. Nawiasem jego strój jest inny, niż Reversa zapowiedzianego, jako głównego rywala Flasha [Flash ma strój z błyskawicą na głowie [takie szwy], Wells też to ma, zapowiedziany Revers tego nie ma, dodatkowo ma więcej czerni, no i nie wygląda, jakby ktoś go spray'em pomalował.

Odcinek bardzo dobry, no i mamy pierwszy prawdziwy wybuch w Universum Arrow, wreszcie nie wyglądał, jak petarda, poleciał asfalt, bardzo przyjemny efekt.

ocenił(a) serial na 7
Lordnar

Nie mogę się zgodzić. Batman pojawił się w dzisiejszym odcinku :) jakby nie patrzeć.

ocenił(a) serial na 7
ZuberP2M

to nie był komiks o Batmanie tylko Space Ghost :) ale bardzo podobny
http://dc.wikia.com/wiki/Thaddeus_Bach_(Space_Ghost)

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Ah, no tak, dzięki za informację. Widać go ułamki sekund i ciężko było ich odróżnić poza tym, że korpus był trochę zbyt jasny :)

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Zwracam honor ;)

ocenił(a) serial na 7
ZuberP2M

spoczko też na początku myślałam że to Batman :D

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Nadzieje mi zrobili, że jest szansa dla nietoperza, ale już rozwiałeś te nadzieje.

ocenił(a) serial na 7
ZuberP2M

sorry ??:D nie chcicałam :D

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Nie no dobrze. Przynajmniej już więcej nie zrobię z siebie głupka :P
Dobra oglądnąłem raz odcinek 10 po angielski, a teraz dla utrwalenia z napisami bo już są, także do zo ;)

ocenił(a) serial na 7
ZuberP2M

:d ja też chyba sobie z napisami obejrzę :)

ocenił(a) serial na 10
Lordnar

Wydaje mi się, że można mieć nadzieje na jakieś cameo Batmana lub któregoś z jego uczniów. Póki co pomaleńku serialowe uniwersum krąży wokół Mrocznego Rycerza, przykładowo
- występy Huntress, której jak wiadomo miastem działania jest Gotham City;
- kilkakrotnie wspominano i ukazywano miasto Blüdhaven, gdzie jak wiadomo rezyduje Nightwing (m.in. odcinek s02e19, w którym w Blüdhaven, znaleziony został Roy)
- odcinek "Suicide Squad" (s02e16) W epizodzie w celi A.R.G.U.S. pojawia się Harley Quinn, w którą wcieliła się Cassidy Alexa, a głosu bohaterce użyczyła Tara Strong (seria gier "Arkham"). Ulubienica Jokera uwzględniona jest jako "Deranged Squad Female", jednak jej wypowiedź nie pozostawia złudzeń, że mamy do czynienia z Harley Quinn. w innym odcinku Diggle wspomina, że wg Lyly, Cutter jest bardziej stuknięta niż poprzednia kobieta w Suicide Squad. Prawdopodobnie chodzi o Harley Quinn.
- padaja też żarty odnośnie Arrowcave, czy Arrowmobile. ;p
- no i artykuł we Flashu gdzie nadmieniona jest fuzja Wayne Tech i Queen INC. (http://www.ibtimes.co.uk/arrow-flash-gotham-crossover-report-hints-three-shows- coming-together-1480964)

A jeśli chodzi o komiksy w komiksach DC, to tu się mylisz, na gigantyczny przykład przeczytaj "The Flash #123", słynny "Flash of Two Worlds", od którego zaczęła się cała historia z mulitiversami.

ocenił(a) serial na 9
FANTAoSTAs

Nightwing będzie głównym bohaterem serialu Titans produkowanego przez TNT, który na 99% będzie w uniwersum Arrow/Flash.

BluRay2012

"I've told you it would Break" - tekstem odcinka dla mnie.

ocenił(a) serial na 7
robhans

haha no fakt :D tekst kapitalny :D

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Nie będę dublował wpisów nade mną co do odcinka, ale bardzo mocno zaintrygowało mnie co chciał zrobić Wells w momencie kiedy Barry zdecydował się chwycić rakietę i skierować ją na drona. Strasznie się spiął i widać było, że był w stanie wyskoczyć z wózka i lecieć do Barrego. Ciekawe jakie byłyby tego konsekwencje gdyby się ujawnił albo gdyby się zapomniał i niechcący wstał z wózka żeby pogratulować Barremu akcji :D

ZuberP2M

Dla mnie są chyba dwie opcje tego, co chciał zrobić. Jedna to być może chęć pomocy gdyby Flash się faktycznie zawiesił i rakieta miała w niego walnąć. Drugą mógł być czający się wybuch radości gdyby Wells był rzeczywiście Reversem, a Barry zginął w taki sposób xD Obstawiam jednak pierwszą :)

ocenił(a) serial na 8
ZuberP2M

Uwielbiam Wellsa <3 I cholera nie wiem czemu, ale kocham tą scenę. A to w końcu tylko trampek na asfalcie :)
Dokładnie tak jak napisałeś - był w stanie wyskoczyć z wózka i lecieć do Barrego. To chyba ta jego troska tak mnie ujęła w tej postaci. Jeśli Wells okaże się zły i zdradzi Barry'ego, Cisco i Caitlin to będę baaaaardzo zawiedziona i smutna. No i wściekła :)

ocenił(a) serial na 10
Agness_92

Skoro Wells jest taki dobry, to czemu zabił Simona Stagga? Bez skrupułów. Allen nikogo by nie zabił

ocenił(a) serial na 8
yerodinek

Widocznie miał powód. Z tego co pamiętam Stagg nie był jakoś krystalicznie dobry.

ocenił(a) serial na 10
Agness_92

Co nie zmienia faktu, że złych dobrzy bohaterowie nie ubijają. Coś czuję, że jeszcze nie raz nas ten serial zaskoczy, szczególnie jeśli chodzi Wellsa. Nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia :-)

BluRay2012

odcinek spoko, chociaż gdyby się zastanowić to ta walka nie miała sensu, policja mogła by zwyczajnie podczas obławy na dwóch gości z miotaczami wysłać snajpera, i ten by ich poskładał albo chociaż obezwładnił, oczywiście tak być nie mogło bo co byś my oglądali :D

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Podobał mi się bardzo odcinek :) Cold i Heat dają rade :). Iris nawet mniej irytowała ale wciąż jej nie lubię. Padła ciekawa kwestia z ust Wellsa odnośnie tego że Barry pomaga mu się poprawiać. To bardzo dosadnie mówi o tym że Wells to Reverse Flash. Kolejny motyw. Barry wyciąga ze swojego starego plecaka jakiś tam zeszyt czy coś a na okładce jego jest animowany Batman!! coś tutaj nie gra. Bo na to wychodzi że Batman już jest w cholerę stary i już długo służy skoro nawet robią z nim pamiątki. A to nie możliwe bo Oliver był w podobnym wieku do Bruce'a.

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

To nie Batman tylko Space Ghost (czyt poprzednie komentarze ;p)

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Jak dla mnie to animowany Batman, jeśli nie to ok, bo już się bałem że twórcy serialu zniszczyli całe universum. Ufff

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Aż odpaliłem sobie scenę jeszcze raz i zatrzymałem na niej, uff faktycznie to Space Ghost. Kamień z serca. Tak apropo Space Ghost to dość ciekawa animacja ;)

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

Iris to niezła laska jak dla mnie. Niech gra jak chce byle lepiej niż Laurel. Dzięki niej przynajmniej jest na co popatrzeć w tym serialu :P a nie ciągle ten Barry :P

ocenił(a) serial na 10
ZuberP2M

No jeśli o urodę chodzi to faktycznie niezła z niej kobieta :) bardziej mi się podoba od Lauriel.

P.S. Kurde jak dobrze że się okazało że na okładce był Space Ghost a nie Batman. Już chciałem spisać na straty te seriale ;)

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Odcinek świetny, ale więcej nie napisze bo nie chcę powtarzać tego co inni wyżej napisali.
Jeśli ktoś by nie wiedział: obraz Fire & Ice który ukradli Heat i Cold kupili Osgood i Rachel Rathaway czyli rodzice Hartley'a Rathaway Pied Pipera, który zadebiutuje w kolejnym odcinku. Słowa Osgooda, że nie ma już syna jest nawiązaniem do komiksów gdzie rodzice Hartley'a się go wyrzekli przez to, że został złoczyńcą.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

oo fajna ciekawostka, nie wiedziałam tego :) dzięki

BluRay2012

Również dzięki za ciekawostkę! :)

BluRay2012

Tak btw w promo następnego odcinka jest scena (okolice 0:12) gdzie Wells używa mocy bez kostiumu. Początkowo myślałem, że to Flash, ale dr jest bez wózka :)

ocenił(a) serial na 7
Puchy11

odcinek ekstra, najbardziej podobało mi się wejście chłopaków z prison break.
iris włazi nie tam gdzie trzeba ale cóż czasem i tak bywa......
wiem że pisze to co wszyscy wcześniej ale już nie mogę się doczekać nowego odcinka :D

ocenił(a) serial na 9
Puchy11

To Barry bez stroju nie Wells.

BluRay2012

Sorry, chodzilo mi o 0:15-16. Nie tylko ja tam widze Wellsa, w komentarzach ludzie tez o tym pisza ;)

ocenił(a) serial na 9
Puchy11

Tak to jest Wells. Głupotą jest pokazywanie czegoś takiego w promo

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Kolor błyskawic taki jak i RF :) Fakt, że pokazali coś co mogło w sumie być największym plusem odcinka, ale też chyba trochę sprawili, że teraz jak na szpilkach się będzie czekało do wtorku/środy

ocenił(a) serial na 9
ZuberP2M

No tak, ale pokazywanie w promo czegoś czego ludzie nie są w 100% pewni i stanowi jedną z największych zagadek serialu to po prostu kur*stwo.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Może myśleli, że nikt nie ogląda tego :P albo, że ludzie nie zauważą.