Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.
Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...
Możesz mieć rację. Ja też obstawiam, że Zoom coś pochrzani i energia z akceleratora rozprzestrzeni się po całym mieście tworząc nowych meta w tym Kid Flasha, albo uderzy w Jesse, bo jej bliżej teraz do Star LABS niż Wally'emu, który pewnie będzie sobie siedział spokojnie w domu. Joe nie zaryzykuje, by coś mu się stało i nie pozwoli, by był blisko Star LABS, chyba że ten wcześniej dowie się o tożsamości Flasha i postanowi być blisko całej sytuacji.
Ten plakat jest genialny:
https://i.imgur.com/vI81gA0.jpg
Kto go tam z nimi wie. Może Wally wjedzie sobie wtedy do S.T.A.R. bo chciał powiedzieć cześć Joe albo Barry'emu i bum! Kid Flash is born. A co do plakatu to bardzo przypomina mi Flashpoint. Pamiętam jak parę miesięcy temu były plotki, że w serialu mogą być wykorzystane elementy z Flashpoint.
To nie może być Wally, bo teraz mamy już 100% pewność, że gość jest biały. Ronnie nie ma blond włosów to po pierwsze, a po drugie, gdyby to był on to na widok dwóch Caitlin by oszalał i skakałby w tej celi jak piesek na widok pana, a już przy scenie, gdy KF rzuca w Caitlin soplem lodu dostałby chyba zawału.
Henry też odpada. Gość wygląda raczej na kogoś młodego. Eddie jest bez sensu i popsułby Berlantiemu całą zabawę z Iris & Barry love story.
Pozostaje Bart Allen, albo jakaś wersja Barry'ego lub Jay Garrick kimkolwiek by on nie był.
Liczę na "He killed Nora" xD A tak na serio to rzeczywiście Cisco mógłby w końcu kopać tyłki. Ma repertuar mocy szerszy od samego Flasha, a jakby dorzucić mu fale dźwiękowe jak w komiksie to już w ogóle byłby wymiatacz :P
Jakoś 2 lata temu czytałem "Trinity War" i tam Cisco ładnie wyłączył Flasha. Vibe ma potencjał, tylko muszą go dobrze wykorzystać.
Czyli Zoom nie zabił Killer Frost, bo przypomina mu Caitlin. No urocze, słodkaśne...
Aaa, już miał premierę ten odcinek. Nawet nie zwróciłam uwagi, a widziałam fragment rozmowy Killer z Caitlin i myślałam, że to z jakiegoś odcinka, który nie miał premiery. :)
Zaraz zaraz, jay niby biegał z pomarańczową smugą jako flash - 14 odcinek a zoom niebieska.
Jak niby to robili ? I jak Caitlin w 2 odcinku sprawdziła mu tą prawdomówność - niby wykrywaczem kłamstw.
Jeszcze coś, w jego ciele niby nie było żadnego speed force - jak ?? Zoom w 6 odcinku jakoś ją miał.
@cam_201
Po prostu biegał wolniej, bo ta sprinterka też miała na początku żółtawy błysk, ale gdy przyśpieszyła to zaczął się robić niebieski, po prostu od pewnej prędkości i przez skutek poboczny velocity zmieniał błysk. W odcinku 16 sezonu 2 iris i caitlin mówią że jay na pewno nie biegał tak szybko jak ta sprinterka.
Według mnie opcje są 2: albo twórcy się już sami zagmatwali, co nie jest w najmniejszym stopniu trudne gdy bawi się w serial z podróżami w czasie, albo Hunter opowiadając im o swoim planie nie mówił całej prawdy i dopiero pod koniec sezonu wszystko się wyjaśni.
Wariograf ma skuteczność rzędu 60% czyli niewiele lepiej niż rzut monetą. Poza tym wykrywacz kłamstw bada reakcje fizjologiczną na kłamstwo jako, że kłamiemy kiedy czujemy się zagrożeni lub jesteśmy w niebezpieczeństwie, więc wiadomo... podwyższone tętno, skoki temperatury i tak dalej. Niemniej socjo- i psychopaci potrafią tłumić swoje emocje, więc im łatwiej oszukać przy takim badaniu. Także tutaj o dziwo nie ma lipy :P
https://youtu.be/AcEy97Dp5k4?t=1m44s
Wywiad z Grantem Gustinem z marca, podczas Kid Choice Awards 2016.
Mówił tam, że chciałby zobaczyć elementy Flashpoint Paradox w serialu. No to się doczekał.
Oglądałeś filmik? Grant mówi tam o Flashpoint PARADOX, lucky, który wrzuca breakdowny na YT również mówi o Flashpoint PARADOX, w dyskusjach na reddit także wszyscy piszą o PARADOXIE, a ty sobie za cel egzystencji obrałeś poprawianie mnie, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie.
Nie cel egzystencji, po prostu widzę błąd to poprawiam... Bo to tak jakby chwalić PJ za świetny scenariusz Władcy Pierścieni i kompletnie zapominać o Tolkienie.
Zoom odwiedza CCPD na nowych zdjęciach z 20 odcinka 2 sezonu "Rupture"
http://comicbook.com/2016/04/28/the-flash-zoom-pays-visit-to-central-city-police -department-in-n/
Oficjalny opis 22 odcinka 2 sezonu pt.: "Invincible"
Po tym jak Zoom (gościnnie Teddy Sears) wysyła na Central City armię meta-ludzi z Earth-2, Barry (Grant Gustin) jest zszokowany gdy widzi, że ich przywódcą jest sobowtór Black Canary z Earth-2, Black Siren (gościnnie Katie Cassidy). W międzyczasie Wally (Keiynan Lonsdale) wychodzi na ulice aby pomóc Flashowi powstrzymać meta-ludzi, co niepokoi Joe (Jesse L. Martin). Iris (Candice Patton) i Henry (gościnnie John Wesley Shipp) są zaniepokojenie starciem Barry'ego z Zoomem.
Premiera 17 maja 2016 r.
Ubiegłeś mnie, bo właśnie miałem wrzucać ten opis.
"Wally takes on the streets to help The Flash". Ciekawe na czym będzie polegała ta pomoc. Wygląda na to, że Wally nie uzyska w kolejnym odcinku mocy. Szkoda.
Barry leżał 9 miesięcy w śpiączce po trafieniu piorunem. Wally musiałby wstać, otrzepać się i zacząć od razu biegać w kostiumie, co byłoby strasznie słabe i naciągane.
Myślę, że na początku będzie z nim tak jak z Roy'em i Arrowem. Roy nie wiedział kim jest Arrow, był jego fanem i przez pewien czas był jego "oczami i uszami". Z Wallym może być analogiczna sytuacja. Przez pewien czas będzie pomagał Flashowi, a dopiero potem zrobią boom, dadzą mu moce, zrobią pomocnikiem Flasha, a potem być może zostanie Flashem, gdy Barry zniknie (zgodnie z wycinkiem z gazety Wellsobarda). Pytanie tylko jak do tego wszystkiego dojdzie.
Wally nie byłby na tyle głupi żeby pomagać flashowi bez mocy i iść na pałę na metaczlowieka
Moze bedzie mial moce, lub przynajmniej nwm jakas bron moze ukradnie z star labs ?
Oj, Wally wielokrotnie pokazał nam swoją "inteligencję". Więc wcale nie zdziwi mnie jak będzie ganiał za metami z wywieszonym językiem, uzbrojony w cięte riposty i w każdej chwili gotowy żeby strzelić focha.
Ze zniknięciem Flasha to raczej nie to bo twórcy idą raczej prawdziwymi latami , w serialu jest obecnie 2016 a Flash zniknął w 2024 to by musiało być tym samym roku.
A czy ja napisałem gdzieś, że Barry zniknie jeszcze w tym sezonie czy nawet następnym? Podałem kolejność wydarzeń, nigdzie nie uwzględniłem sezonu czy roku.
Serial bazuje na podróżach w czasie. Np. pod koniec S3 Barry może przenieść się z jakiegoś powodu w przyszłość i w S4 zobaczymy powiedzmy rok 2023-2024, w którym według wycinka z gazety zniknął.
W S5 Flashem zostanie Wally, a rola Granta Gustina ograniczy się do jakichś retrospekcji. Mogą też nastąpić niespodziewane zwroty i to, co widzieliśmy w tej gazecie wydarzy się kilka lat wcześniej.
Akcelerator oryginalnie miał wybuchnąć dopiero w 2020, jednak Eobard podszywając się pod Wellsa przyspieszył wybuch o 6 lat. Zniknięcie Flasha też może nastąpić kilka lat wcześniej np. w 2018 czyli w 4-5 sezonie serialu.
Raczej na pewno to pokażą i nie będą czekali z tym do 2024 roku czyli do 10. sezonu serialu. Jakiś skok w czasie będzie na pewno.
Też tak uważam, tamta linia czasu - bez zabitej matki barrego, uległa zmianie 3 razy :
- przez eobarda i barrego gdy cofneli sie w czasie do 2000 r.
- przez barrego w 14 odcinku 1 sezonu
- przez barrego w 17 odcinku 2 sezonu
Nie moge zrozumiec jednego. Org w komiksie flasha matka tez byla zabita. A przed cofnieciem sie flasha i thawna do 2000 istniala komiksowa linia czasowa.
Nie ma żadnej linii czasu, w której żyła matka Barry'ego. Aby Barry został Flashem, Nora musi zginąć.
Przeczytałem i ciekawią mnie trzy rzeczy:
1) Jak Wally planuje pomóc?
2) Co tym razem wymyślą, by nie zakończyć konfliktu w Rupture?
3) Jak oni wszyscy przeszli do E-1? Cisco nadal nie zamknął przejścia? Czemu?
3) Kiedy Barry zyskał wzmocnienie z tachionów pobiegł tak szybko, że trafił na Ziemię Supergirl. Z racji, że Zoom jest bardziej doświadczony w używaniu mocy i dzięki mocy Flasha, może będzie ich przenosić po kolei. Albo Rupture będzie mógł otwierać wyrwy.
Zwiastun 20 odcinka z polskimi napisami wraz z małym opisem postaci Rupture która pojawi się w tym odcinku.
https://www.youtube.com/watch?v=ZTHO_-XWPpk
1) Było powiedziane, że Rupture to będzie Dante z E-2.
2) "Komiksu Flashpoint Paradox", komiks to "Flashpoint".
3) Czemu danie mocy Wallemu byłoby bez sensu?
Według Carlosa Valdesa tożsamość gościa w masce nie będzie miała żadnego sensu dopóki nie poznamy jego historii, jak i dlaczego trafił do celi. Wszystko wtedy zostanie wyjaśnione w satysfakcjonujący sposób. Sprawi ono, że chronologia, historia i motywacje Zooma będą maiły sens.
Kevin Smith wraca na plan Flasha w sierpniu aby nakręcić kolejny odcinek.
Dobrze, że pokażą origin tej postaci. Bałem się, że użyją jej tylko jako cliffhangera. Czarny ekran > logo THE FLASH> scena z gościem w masce, gdzie poznajemy jego tożsamość > THE END i czekajcie do września na wyjaśnienia, mamy was w dupie.
Wychodzi na to, że finał oprócz walki z Zoomem będzie też opierał się w dużej części na gościu w masce.
Wally został już dawno odstrzelony, bo kolor skóry się nie zgadza (gość w masce na 100% jest biały). Eddie i Ronnie czyli dwie najgłupsze teorie też już dawno wykluczyłem, choć dla wielu nadal jakimś cudem są pewniakami. Henry'ego również bym tu skasował tak samo jak ojca Huntera.
Po słowach Valdesa można się domyślić, że będzie to albo zupełnie nowa postać jak Bart Allen, albo ktoś, kogo znamy, ale gdy go zobaczymy wywoła u nas szok i total mind fu*k - Barry (np. z innej linii czasowej), albo Eobard. Tutaj potrzebne będzie wyjaśnienie i to szczegółowe. W przypadku Eddiego, Ronniego i reszty widz domyśliłby się bez problemu sam.
Jest jeszcze możliwa teoria z prawdziwym Garrickiem. Zoom skądś jego nazwisko musiał wziąć, jego ojciec miał jego hełm, który musiał dostać od kogoś podczas służby. Tu też potrzebne byłoby wyjaśnienie i przybliżenie tej postaci i jako, że serial nie słynął wcześniej raczej z jakichś mega zwrotów, to stawiałbym jednak na tego prawdziwego Garricka, a Barta dołożą do serialu w kolejnych sezonach.
Dodatkowym mind fu*kiem mogłoby być np. gdyby okazało się, że The Real Jay Garrick z Earth-2 jest sobowtórem Eobarda z E-1. To też byłoby mega i w sumie mi by się spodobało, ale to byłoby już chyba za wiele.
Co do Smitha dodam, że będzie kręcił odcinek między 4, a 7.
Myślę że to Barry Allen - bylibyśmy zaskoczeni gdyby zdjął maskę i nie miałoby to dla nas sensu.
W przypadku Jaya - nie wiedzielibyśmy kim jest - jeśli byłby nową postacią.
Moim zdaniem to właśnie z 2024 roku jest ten Barry i cofnął się jakimś cudem tutaj. W końcu gazeta pokazuje że flash zaginął.
Też tak myślę. Nawet to miałoby sens. Gdy Flash cofa się w czasie razem z revers flash, to być może po walce przypadkiem trafił na ziemie 2, gdzie zoom go złapał i w ten sposób dowiedział się że na 1 ziemi jest jakiś inny sprinter. Tylko dziwi mnie że gdyby to okazało się prawdą, czemu nie zabrał jego prędkości. A może zabrał tylko nie wyleczyła go :)
Nie sądzicie, że to może być ktoś niezwiązany z Barrym? Przecież gdyby Zoom trzymał Barta to na pewno chciałby użyć go jako bodźca dla Barrego do oddania szybkości i jego zachowanie odnoście gościa w masce byłoby znacznie inne. Tymczasem on go tam trzyma po prostu bo jest dla niego niewygodny na wolności, ale widocznie nie planuje nic z nim zrobić tylko go tam więzić, a zabić bo tak za bardzo też nie chce. Widać po nim, że to musi być ostateczność jakaś.
Australijskie promo 3 seriali - Barry spotyka własną matkę:
https://youtu.be/xVzvzf0b1lU
Z jego historii to wiem tylko to, że jest 2 bratem Cisco, na imię mu Armando i jest złoczyńcą. Zdolności ma podobne do swojego brata, może przemieszczać się przez wymiary (czyli w serialu na inne Ziemie), strzelać piorunami. Jego pancerz może powstrzymać pociski i ataki Vibe, a jego kosa pozwala mu wykrywać i drenować energię.