PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45482
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.

Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...

użytkownik usunięty
BluRay2012

Nora ? Może z earth 2

ocenił(a) serial na 9

Podróż w czasie prawdopodobnie.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Ciekawe jak zespół dowie się, że Jay to Zoom.

ocenił(a) serial na 9

Dowiemy się w środę, ale osobiście obstawiam, że sam się ujawni.

użytkownik usunięty
BluRay2012

No, ciekawe jak się ujawni skoro wyłomy są zamknięte, a następna podróż do innej ziemi będzie w 18 odcinku.

lexus123

Kolejne promo crossoveru Flasha i Supergirl, czyżby wyścig? :D

https://www.youtube.com/watch?v=yP4g1gk41HE

ocenił(a) serial na 9
luckyskill

Pewnie Supergirl wygra, przecież Flash stracił aż 2% swojej szybkości.

BluRay2012

Nie sądzę aby robili jakiś wyścig, a to promo pewnie ma nakręcić "hype" na odcinek.

ocenił(a) serial na 9
luckyskill

Będzie wyścig, oficjalnie potwierdzili.

ocenił(a) serial na 9
BluRay2012

Wietrzę remis :)

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Barry będzie dżentelmenem i nie poniży damy.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Wygra Zoom hahaha

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Kevin Smith już wie co będzie w 3 sezonie serialu i twierdzi, że jest to niesamowite.

BluRay2012

Zapewno Gorilla Grod będzie głównym wrogiem. Bo inaczej nie widzę... Chyba,że to będzie jakaś grupa złoczyńców

ocenił(a) serial na 9
LordVader345

Grodd jest na 90% pewny jako wróg sezonu. Chociaż oglądając LoT widzę małą szansę na Rouges War.

BluRay2012

Stawiam na wszystkie dwa razem.

ocenił(a) serial na 9
LordVader345

2/3 drużyny Rouges toczą ze sobą wojnę, ale ich starcie jest przerwane przez inwazję z Gorilla City. To może się udać.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Grodd jak dla mnie jest niemożliwy. Musiałby się pojawić minimum w 9-10 odcinkach do tego pewnie jeszcze inne goryle. Serial wiele by na tym stracił, bo pewnie zaczęliby oszczędzać na czymś innym i Flash mógłby podzielić losy Arrow, które właśnie w S3 zaczęło się sypać.
Inwazja z Gorilla City przypominałaby Planetę Małp. Już widzę Cisco, który sypie cytatami z filmów jak z rękawa.

Możesz tak w skrócie wyjaśnić o co chodzi z Rogues War? Nie czytałem komiksów, więc nie ogarniam.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Jesse James czyli pierwszy Trickster, który w tym czasie był agentem FBI zebrał drużynę zreformowanych Rouges w składzie Pied Piper, Heat Wave i Magneta, żeby zdjąć Rouges Captaina Colda w składzie Weather Wizard, Mirror Master, Trickster (Axel Walker) i Captain Boomerang (Owen Mercer). podczas starcia pojawia się The Top wraz ze swoimi Rouges (pamiętam, że byli tam Tar Pit, Girder i Mur Mur, więcej nie pamiętam), którzy byli pod wpływem jego hipnozy. Później okazało się, zreformowanie Rouges (oprócz Magnety) stali po dobrej stronie również z powodu hipnozy. Oczywiście Flash (Wally West) próbował ich powstrzymać. Podczas bitwy Cold zabił The Topa, a całe starcie przerwał atak Zooma i Reverse Flash na Flasha. Gdy ta dwójka się pojawiła Rouges uciekli.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

No nieźle. W sumie to by pasowało do końcówki S1, kiedy Captain Cold uwolnił kilku metahumanów kwitując to słowami "Pamiętajcie kto pomógł wam nie odbyć tego lotu donikąd". Teraz mają u niego dług, więc po rozwaleniu Savage'a i powrocie do 2016 może zrekrutować swoją paczkę.
Lepsze to niż planeta małp, ale tylu villainów może przyćmić Flasha i zepchnąć go na drugi plan i z większością meta już walczył, więc trochę odgrzewany kotlet by się zrobił. Musieliby to jakoś dobrze rozegrać, żeby nie wiało nudą.
Ciekawi mnie też kiedy Wally i Jesse staną się speedsterami (o ile w ogóle do tego dojdzie).

BluRay2012

A potem co się znimi stało? Rodzielili się?

ocenił(a) serial na 9
LordVader345

Dalej nie czytałem (po Rouges War zacząłem czytac Batman - War Games), ale z tego co wiem to do Rouges Colda dołączyli Trickster (James Jesse) i Heat Wave, drugiego Trickstera (Axel Walker) ten pierwszy nieźle sponiewierał i na jakiś czas odszedł, Magneta porządnie oberwała od Weather Wizarda, Pied Piper stanął po stronie Flash (Piper i Wally są przyjaciółmi), a reszta działał na własną rękę.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Ja się obawiam tego że Barry Allen zginie i jego miejsce zajmie czarnoskóry Wally West. A co do złoczyńcy w sezonie 3 fajnie jakby wrócił Reverse Flash

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Kolejne info z 21 odcinka:
- będą sceny związane z ulubionym odcinkiem Kevina Smitha z 1 sezonu
- wprowadzą coś ikonicznego i zarazem smacznego dla uniwersum Flasha
- Zoom pojawi się w tym odcinku

BluRay2012

Wiadomo coś o powrocie Grodda? I czy Bart Allen ma się pojawić w 3 sezonie?

Tylko czy zatrudnia nastolatka czy zrobia z niego doroslego

ocenił(a) serial na 9
LordVader345

Nic nie wiadomo. Musimy czekać na koniec sezonu albo na San Diego Comic Con.

ocenił(a) serial na 9
lexus123

CW opublikowało opisy odcinków seriali na pierwszy tydzień kwietnia i niestety wśród nich nie ma Flasha. Oznacza to, że po 17 odcinku Flash znowu idzie na przerwę (ale nie dłuższą niż 2 tygodnie).

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Ile jeszcze tych przerw...

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Kanadyjskie promo 16 odcinka 2 sezonu pt.: "Trajectory"
https://youtu.be/11InmICasMY
Tak jak przypuszczałem, to Trajectory zamknęła Flasha w celi.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

To już robi się nudne że Barry od każdego nowego speedstera dostaje na początku łomot. Najlepiej niech skończy gadać że jest najszybszym żyjącym człowiekiem przed każdym odcinkiem

ocenił(a) serial na 6
razor96

Bo jest najszybszym żyjącym człowiekiem. On mówi o swoim świecie, swoim czasie. Reverse Flash przybył z przyszłości, a Zoom jest z innej Ziemi, więc ma prawo tak mówić.
I raczej dziwne byłoby, gdyby nie dostawał łomotu. Z villainami zawsze tak jest. To nie może być spacerek, że wpadnie sobie taki RF czy Zoom i Barry już na początku sezonu rzuca nimi po ścianach, tylko muszą zaznaczyć siłę i wyższość tego drugiego i ten dobry ma dążyć do tego, żeby stać się lepszym i go pokonać.
Barry cały czas się rozwija. On nie jest wcale jeszcze tak do końca zaznajomiony ze swoimi mocami. Zna wiele trików, ale nadal się uczy. RF i Zoom to już starzy wyjadacze, z resztą Zoom chyba ukradł komuś speedforce, dostał też 2% szybkości Barry'ego, które przekazał mu Wells, więc to też wpływa na jego moc.

Nudne to się już się dawno zrobiło Arrow, w którym Oliver po spędzeniu 5 lat na wyspie, rozwaleniu Malcolma, Deathstroke'a i Ra'sa czyli łącznie około 9 lat doświadczenia, dostaje wpierdziel od przypadkowych randomów z ulicy, nad którymi ma ogromną przewagę i zawsze musi mu ktoś ratować tyłek - Dig, Lance.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

W weekend odbył się event Heroes and Villains fan fest. Był na nim Teddy Sears (Jay Garrick/Zoom) i został zapytany o tożsamość człowieka w masce:
"Ja naprawdę nie wiem kim jest ta osoba. Nie wiem nawet, czy ktoś z obsady to wie! Nie mam pojęcia... Moglibyśmy wziąć i otworzyć scenariusz 23 odcinka, i okazałoby się, że to ja! Nigdy nie wiesz! Na sto procent czuję, że jednak musi być to kolejny wielki przeciwnik, tylko nie wiem który...
Postać grana przeze mnie - Zoom, uwielbia mieć wszystko pod kontrolą swojej mocy. To rodzaj tyrana, który rozkoszuję się swoją władzą nad innymi. Bardzo możliwe, że ten zamaskowany mężczyzna i jego tożsamość jest dla Zooma zagrożeniem".

Wszyscy sugerują się kolorem włosów, pieprzykiem na szyi (Sears ma pieprzyk w podobnym miejscu), ale pewnie jak zwykle pod maską kryje się dubler tak jak było w przypadku RF i Zooma. Myślę, że obsada naprawdę nie wie nic na temat tożsamości tego człowieka i dowiemy się kto to jest dopiero w finale.
Do tej pory uważałem, że jest to Hunter Zolomon z E-0 (jeżeli ktoś na tej Ziemi zginie, giną również jego doppelgangerzy na pozostałych Ziemiach), ale może będzie to ktoś zupełnie inny, kluczowy dla S3 i zostanie w finale wprowadzony.
W finale S1 było małe intro do S2 - otwarcie wyłomu, przez który przeleciał hełm Garricka, gość w żelaznej masce może być podobnym zabiegiem.
Do tej pory nie wiedzieliśmy kim jest antagonista. W przypadku RF zagadką było to jak to się stało, że jest nim Wells, a z Zoomem była już głębsza rozkmina, bo miał zakrytą twarz i tu teorii było mnóstwo.
Może w S3 zmienią koncepcje i od razu wyłożą przeciwnika Flasha na tacy i powoli będą przybliżać jego sylwetkę i motywy, które nim kierują.
Ktoś gdzieś narzekał, że ten sezon nie ma pobocznych villainów jakim był np. Trickster czy Captain Cold, ale jak dla mnie ten gość w masce jest dużo ciekawszy, a Zoom w pojedynkę robi tak zajebistą robotę, że nie potrzeba nikogo innego. W sumie mieliśmy przez moment Killer Frost, teraz na chwilę wróci Pied Piper.

użytkownik usunięty
Azazel94

Na oficjalnym ''Fanpeugu...'' Flasha pojawił się 2 minutowy kawałek filmu o tym jak Trajectory trafia do star labs i zamykam barrego itd.

ocenił(a) serial na 6

Ta wizja Cisco, ciekawe o co tam chodzi. Może w ten sposób Team Flash dowie się o tożsamości Zooma, za pomocą wizji Vibe'a.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Może. Póki co wiemy, że ostatnie 5 min ma być potężną bombą.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Na pewno, dzięki tej wizji dojdą do tego :)

@up skąd wiesz ?

ocenił(a) serial na 9

Producenci opowiadali o odcinku i tam właśnie wspomnieli o tym, że nie chcieli byśmy przegapić ostatnich 5 min i coś tam. Oglądałem to jakoś w sobotę, a że nic nowego nie powiedzieli to nie wstawiałem. Sorry, że nie podrzucam linka, ale zmęczony jestem i nie chce mi się szukać.

ocenił(a) serial na 9
lexus123

2 promo crossovera Flasha z Supergirl:
https://youtu.be/gclqTd7O6TU
https://youtu.be/XtN5lTIUHeA

użytkownik usunięty
BluRay2012

Przeczytane na FB Flasha
"My name is Barry Allen, and I'm the fastest man alive if you don't count Reverse Flash, King Shark in water, Zoom, and probably Jay when he had his powers."

Spokojnie, pamiętaj, że w komiksach Barry stworzył Speed Force, a gdyby na samym początku był najszybszy, trudno byłoby ciągnąć wątki.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Eee, coś przegapiłem? Co ma flash na kostiumie? Na logo...

ocenił(a) serial na 6
tasmankrk

To wygląda jak to tachionowe cudo RF z S1, którego prototyp ukradł z Mercury Labs i dzięki któremu jego Speedforce stało się stabilniejsze, bo wcześniej co jakiś czas tracił szybkość i odzyskiwał ją tylko na chwilę, przez co nie mógł wrócić do swojego czasu.
Barry w E17 ma cofnąć się właśnie do S01E11, gdzie podszyje się pod dawnego siebie, żeby dostać od Wellsa/RF kilka cennych rad jak być szybszym.
Być może ukradnie mu to urządzenie z tego jego tajnego pokoju, albo dowie się jak takie zbudować. Dzięki niemu dostanie takiego kopa, że będzie potrafił przenieść się na inną Ziemię, ale w wyniku jakichś komplikacji trafi nie na tą co trzeba i znajdzie się w świecie, gdzie żyje Supergirl.

Azazel94

Świetnie rozpisane, podzielam zdanie. Ładnie też 'łączyło' by crossover z Supergirl aniżeli umieszczać to w jednym i tym samym (skoro inne stacje to raczej pasuje to połączyć po najmniejszej linii oporu, a taką się wydaje 'komplikacja' z inną Ziemią).

ocenił(a) serial na 10
matiiii

No ale przecież odcinek z Supergirl będzie w poniedziałek, a Flash we wtorek. Więc chyba coś nie tak?

Ra_s_al_Ghul

To dwie różne stacje, chronologia wcale nie musi być powiązana z premierą odcinka, jak to ma miejsce na TheCW.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Promo 2x17 "Flash Back": https://youtu.be/CHfPj_gk0_E
Premiera: 30.03

BLACK FLASH is coming! Ten odcinek to będzie sztos.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Oooo tak. Nie mogę się doczekać. Zastanawia mnie tylko ten "duch" co to, kto to ?

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Dłuższa wersja promo:
https://youtu.be/3KNDRCmonT8
To nie jest Black Flash. Thawne nazwał to Time Wraith. Nie ma czegoś takiego w DC Comics. Możliwe, że tamta linia czasu został wystarczająco naruszona i w ten sposób próbuje się bronić.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Wiem. Time Wraith - Widmo czasu. Wellsobard jak widać dobrze wie co to jest, pewnie już to widział. Może to coś ściga tych, którzy namieszali w linii czasu i gdy tylko znów się cofną, podąża za nimi, bo nie atakuje nikogo innego, tylko Barry'ego. Albo coś sknoci cofając się, co jest do niego podobne.
Nie mogłem się doczekać tego odcinka, odkąd pojawił się opis, a po tym krótkim promo mam ciarki.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Ja też. Nie mogę się doczekać powrotu Wellsa/Thawne'a.