PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45382
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.

Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...

ocenił(a) serial na 3
Azazel94

ktoś się orientuje czemu służą te przerwy? czy to tylko sztuczne przedłużanie emisji serialu? Jeśli tak no to trochę kretyński zabieg, ale co ja wiem.

ocenił(a) serial na 9
Dereal

Sztuczne przedłużanie emisji tylko po to, aby serial mógł skończyć się w maju.

BluRay2012

Ale ta 2 miesięczna przerwa czemuś wcześniej służyła, superbowl czy świąteczna była chyba.
No i po 2 sezonie "tylko" 5 miechów do 3 sezonu.

Cysiek1991

Nakręcenie odcinka to średnio 7 dni a nawet 8. Odcinki pojawiają się raz w tygodniu, więc od czasu do czasu (nie licząc 'świąt' i innych wydarzeń) są robione takie 'przerwy', dzięki którym ekipa ma czas na kręcenie odcinków na zapas/podtrzymanie tempa. Ma to zazwyczaj miejsce w serialach stacji ogólnych, które kręcę systematycznie odcinki w trakcie trwania danego 'sezonu' serialowego.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Napaliłem się na ten odcinek, ale ta 3 tygodniowa prawie całkowicie wyzerowała mój hype. Przynajmniej Legends of Tomorrow nie idzie na przerwę i będzie co oglądać.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Dokładnie heh, w trailerze widać ojca Jaya/Zooma/Huntera - sam nie wiem kto kim jest :p
Ale na to wychodzi że zoom to hunter zolomon z E-2 - brat blizniak ? jaya.

ocenił(a) serial na 6

Ja tam nie będę snuł teorii odnośnie Jay'a, ani kto jest w celi, bo już napisałem o tym wiele w innych tematach, ale wreszcie poznamy genezę Zooma.
Z trailera wnioskuje, że jest to Hunter Zolomon, seryjny morderca skazany na karę śmierci przez krzesło elektryczne. W momencie egzekucji doszło do wybuchu akceleratora Wellsa, porażony prądem Zolomon uzyskał moce speedstera i tak powstał Zoom. To by tłumaczyło dlaczego jest takim świrem.
Zachorował, wynalazł Velocity, które podtrzymuje go przy życiu, ale do pełnego wyleczenia potrzebuje speedforce innego speedstera i tu za cel obrał sobie Barry'ego.

Azazel94

Czyli Zoom to jakis psychol?

ocenił(a) serial na 7
mania19

Ja z trailera zrozumiałem, że to seryjny morderca, który podczas wybuchu akceleratora siedział na krześle elektrycznym i tak został speedsterem. Więc można powiedzieć, że psychol ;)

butcher4

Jeżeli masz racje to nawet nie glupio to wymyslili :)

lexus123

Czy jest już sneak peak S02E18?

ocenił(a) serial na 7
Cysiek1991

jest. wpisz w google "flash s02e18 promo" i pierwsza pozycja to będzie to czego szukasz.

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Kevin Smith opublikował zdjęcie Jasona Mews z planu 21 odcinka. Wygląda na to, że jego rola będzie większa niż tylko cameo. Póki co wiadomo, że wcieli się w meta human superzłoczyńcę, oraz że będzie nosił maskę. Nie mam pojęcia kogo może zagrać.
http://comicbook.com/2016/03/30/kevin-smith-shares-first-look-at-jay-mewes-on-th e-flash/

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Chciałbym na nowo otworzyć temat gościa w masce. Wszystko za sprawą promo 18 odcinka.
Wygląda na to, że w masce jest Zolomon z E-2, co chyba dość mocno komplikuje sprawy?
Zolomonem miał być Zoom, wszystko szło dobrze, ujawnił swoją twarz, było według komiksu... ale teraz?
Okazuje się, że Zolomon z E-2 jest w masce, Jay z E-2 nie żyje. Zolomon z E-1 prawdopodobnie nadal siedzi na ławce w E-1, a Jay z E-1... ?? No właśnie, brakuje tej postaci, co z nią? I kim w końcu jest Zoom? Którym Zolomonem? Którym Jayem? Podejrzewam, że faktycznie w grę wchodzą kolejne Earth'y bo nie widzę innej możliwości. Chyba, że to kolejny Time Traveler z magiczną, podręczną maszynką do przeszczepu twarzy.

mejki

Kto by pomyślał, że drugi sezon 'na koniec' spowoduje takie rozkminy, jak teorie jakie snuliśmy podczas s1 do pewnego momentu na temat Wellsa/RF :D Przyznam, że do ostatnich odcinków nawet nie zadawałem sobie pytania, kim jest Zoom.. napiszę nawet więcej: myślałem, że jego tożsamość nie będzie poruszona i ma to być koleś w przebraniu i nic więcej.. :p Robi się to jednak już trochę męczące - liczę, że w s3 będzie również główny zły sezonu, ale tak normalnie, bez żadnych rozkmin na temat tożsamości postaci..

ocenił(a) serial na 9
mejki

Po obejrzeniu tego promo wydaje mi się, że Hunter Zolomon to syn Jaya Garricka (scena w której otrzymuje hełm). Obaj z Earth-2. Natomiast słuchając słów Zooma wynika, że Flash z Earth-2 to druga tożsamość Zolomona stworzona po to "aby dać ludziom nadzieję, a następnie ją im zabrać". Ale dalej nie wiemy kim jest koleś w masce i skąd wziął się drugi Hunter/Jay (ten którego zabił w 14 odcinku).

mejki

Moim zdaniem nie ma dwóch Zolomonów, ani dwóch Jayów po prostu Zolomon to Jay tylko z innej ziemi. Hunter Zolomon wcale nie musiał się nazywać Jay Garrick, wystarczy, że miał takie same DNA i tyle.

mejki

Bardziej przychylałbym się do teorii z rozszczepieniem przez Velocity 9.

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Zdjęcia z 18 odcinka 2 sezonu pt.: "Versus Zoom"
http://comicbook.com/2016/03/30/the-flash-versus-zoom-photos-released/
Czy tylko mi wydaje się, że na 7 zdjęciu Cisco próbuje użyć swoich mocy?

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Których mocy? Właściwie jakie on ma jeszcze moce poza tymi, które widzieliśmy? Nie pamiętam już tej jego rozmowy z sobowtórem w E13, nie ogarniam też komiksów, a ciekawi mnie, co on jeszcze potrafi.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Dobra, nieważne. Już znalazłem.

ocenił(a) serial na 8
Azazel94

Podziel się ;) Chętnie się dowiem :)

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

http://i.imgbox.com/1rK50VZV.png
A co myślicie o tym ? W jednej chwili rozmawia z Barrym normalnie a zaraz potem zmienia się w jakiegoś demona.

razor96

Może po prostu taki dodatek do zmiany głosu, tak jak RF miał czerwone oczy.

ocenił(a) serial na 6
Puchy11

Tak ale Reversovi oczy się jarzyły a tu poprostu stały się czarne. A co do głosu to Reverse tylko zmieniał głos tak jak Barry a tutaj wiemy od początku czyj to jest głos ale nie wiemy jak to sie stało

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Opis odcinka 2x18 "Versus Zoom":
Wyposażony w urządzenie tachyon, Barry (Grant Gustin) wierzy, że jest na tyle szybki, aby powstrzymać Zooma (gościnnie Teddy Sears) i chce otworzyć wyrwę, aby go złapać. Harry (Tom Cavanagh) mocno sprzeciwia się temu planowi, ale po tym jak Barry go przekonuje, Harry ujawnia, że Cisco (Carlos Valdes) ma moc ponownego otworzenia wyrwy. Tymczasem bolesna historia Huntera Zolomana (Teddy Sears) z Ziemi-2 zostaje ujawniona.

Data emisji: 19.04.2016

Czyli wiemy już jak Barry wróci na E-2. Nie przy pomocy Cosmic treadmill, jak kiedyś ktoś pisał, a z pomocą mocy Vibe'a.

użytkownik usunięty
Azazel94

Ciekawi mnie jednak nadal kim jest więzień Zooma.

ocenił(a) serial na 9

Jason Todd (wiem, stare, ale musiałem).

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Zgadłem z używaniem mocy przez Cisco. Ciekawe czy sprawi sobie kostium do końca sezonu?

lexus123

troszkę się zaczynam gubić we flashu.
nie czytałem żadnego komiksu a wiadomo że twórcy serialu modyfikują świat z nich znany.
na jakiejś stronie było że zoom to malcolm thawne potężniejszy brat bliźniak eobarda.
na innej znalazłem że to hunter zolomon i to tą wersję przedstawią z tego co widziałem w zwiastunie 18 odcinka.
dzisiaj patrzę jeszcze gdzieś że malcolm to jakiś cobalt blue.
na ziemi 1 odpowiednikiem jay'a jest hunter zolomon, a na ziemi 2 on jest zoomem to kto jest jego odpowiednikiem na ziemi 1.

użytkownik usunięty
torbacz92

Wszystkiego dowiemy się 20 kwietnia, najdokładniej ( z tłumaczeniem ) 21 kwietnia, wystarczy czekać. Ja się uzbroiłem w cierpliwość

ciekawe kogo zapodadzą w 3 serii jako głównego antagonistę, skłaniał bym się że inertia

ocenił(a) serial na 9
torbacz92

podobno Grood

MrMarvinPL

Byłoby super! :)

matiiii

Grodd jest pobocznym wrogiem sądzę że nst speedster może Rival

torbacz92

Niewykluczone. Tylko, że po drugim sezonie ja np. będę miał dosyć speedsterów jako 'głównych złych' sezonu - widać, że robione to na tę samą formułę co poprzedni, pierwszy sezon (aczkolwiek 'zgadywankę' przesunęli na później). Jeśli w s3 zrobili by ponownie ten sam motyw byłoby to zmęczenie materiału jak dla mnie. Grodd byłby swego rodzaju powiewem świeżości, a i żadnych zgadywanek co do tożsamości nie byłoby (no chyba, że najpierw byłby jakimś mastermindem działającym z cienia i dopiero np. w mid-season finale wyszłoby, że to Grodd). Jeśli nie postawią na goryla to pewnie tylko z powodu tego, jak dużo kosztuje wyprodukowanie odcinka z jego udziałem...

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Dla mnie wątek z Groodem był nudny ;)

Intermario

Dla mnie też ALE gdyby pokusili się o parę ciekawych historyjek z komiksów z Groddem włącznie z "Planetą Małp".. ahh, marzenia ściętej głowy :)

matiiii

w sumie mogłaby być w 3 serii wciśnięta minifabuła z groddem jakieś 3 czy 4 odcinki pod rząd tylko że wtedy musiałaby być naprawdę fest zrobiona , epizody z kapitanem coldem lepsze były. co do speedsterów główną osią fabuły niestety oni raczej pozostaną. w 3 serii mogliby dać ich dwóch ale nie że obaj zostaną pokonani w finale tylko np. Rival zostaje pokonany potem epizod z coldem nst parę odcinków z różnymi metaludźmi a potem dwa ostatnie Barry pokonuje np. Inertię , i raczej bo Daniela Westa jeszcze później pewnie pokażą może w 4 serii a myślę że przedłużą serial.

ocenił(a) serial na 6
MrMarvinPL

Grodd to zwykłe spekulacje w dodatku mało prawdopodobne.
Pomyślcie ile poszłoby kasy na CGI. Zooma czy RF wzbogacili o pioruny, wibrującą rękę, czy świecące oczy, resztę odwalił aktor w kostiumie, a goryla trzeba zrobić całkowicie za pomocą efektów w dodatku nie jednego goryla, bo Grodd na pewno nie byłby jedynym, a mowa była o całej armii goryli, które musiałyby się pokazać w co najmniej w 9-10 odcinkach. To kupa kasy.

Pewnie dadzą jakiegoś speedstera, w końcu było ich w komiksach chyba około 30 o ile się nie mylę. Nie wiem ilu z nich było tymi złymi, ale zawsze ktoś się znajdzie. Może tak jak ktoś pisze dadzą Rivala, pokażą Speed Force, to byłby ciekawy wątek. Do tego pewnie powróci RF, pokombinują coś z Wallym i Jesse. Potencjał jest na pewno.

Oby nie było Grodda, bo ze świetnego serialu zrobi się Planeta Małp. Dwutonowy goryl to nie jest odpowiedni villain dla speedstera.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

King Shark był ciekawym villainem, ale twórcy "oszczędzali go" tłumacząc to własnie kasą, jaką trzeba było włożyć w CGI. Sporo ich to kosztowało, a był to tylko jeden epizod (w sumie 2, ale w tym pierwszym widzieliśmy nieco innego, mniejszego King Sharka). Grodd i reszta jego armii byłaby raczej niewykonalna przy takim budżecie stacji.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Grodd i jego armia mogliby być wrogiem w przyszłorocznym crososverze. Zagrożenie z które zjednoczy Legendy, Green Arrowa, Flasha i Rouges. Ciężko byłoby zrobić cały sezon wokół inwazji, ale 2 czy 3 odcinki byłyby w sam raz.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Jest w komiksach jakaś kobieta-villain, taka naprawdę groźna, z którą Barry mógłby mieć problem? Może tym razem dadzą kobietę.
Z tego co się orientuje był jakiś gość, który używał magii. Patrząc na to co się porobiło z Arrow w tym sezonie, nie zdziwiłbym się, gdyby kogoś takiego upchnęli do Flasha. Może nie jako głównego villaina, ale jakiegoś pobocznego.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Oprócz tych co się już pojawiły to kojarzę jeszcze 2:
1. Magneta - chora psychicznie była dziewczyna Wally'ego z mocami marvelowskiego Magneto.
2. Blacksmith - organizowała czarny rynek pod Central City i Keystone City. Potrafiła łączyć materię organiczną z nieorganiczną. Zorganizowała własnych Rouges, pomogła im udoskonalić ich zdolności i koordynowała ich podczas walki z Flashem.
A ten Mag o którym piszesz to Abra Kadabra - to magik z 64 wieku, którego w sztuczki w przyszłości nie były niczym specjalnym. Cofną się w czasie do 20 wieku gdzie przy pomocy futurystycznej technologi odniósł sławę, ale z czasem ludzi przestały interesować jego przedstawienia. Zaczął więc okradać banki. Jakiś czas później zawarł układ z demonem Neronem i otrzymał magiczne zdolności.

Azazel94

"Oby nie było Grodda, bo ze świetnego serialu zrobi się Planeta Małp. Dwutonowy goryl to nie jest odpowiedni villain dla speedstera."
Pomijając kwestie techniczne: jak to nie odpowiedni? Grodd to jeden z bardziej rozpoznawalnych przeciwników Flasha. Teoretycznie można byłoby powiedzieć, że każdy przeciwnik Flasha, który nie jest speedsterem nie jest odpowiedni na wroga dla kogoś tak szybkiego. Tutaj potencjał również jest, bo historia Flasha z Groddem w serialu ładnie zarysowana. Mimo to faktycznie kwestie techniczne to druga strona medalu i bez odpowiedniego kosztorysu nawet nie mają co się zabierać za takie przedsięwzięcie.

ocenił(a) serial na 8
matiiii

A moze mirror master? :)

XarduneK

Możliwe, że będę żałował tej wypowiedzi ale.. wystarczy, by nie był to speedster i będę usatysfakcjonowany :p
Co do Mirror Mastera: koleś wydaje się bardziej na złoczyńcę odcinka aniżeli kogoś na cały sezon. W serialu pewnie byłby kolejnym meta-człowiekiem, który powstał z powodu wybuchu akceleratora.

ocenił(a) serial na 9
matiiii

Czemu nie, gdyby dobrze rozwinęli wątek Mirror World, to Mirror Master mógłby być złoczyńcą sezonu.

Azazel94

epizod z Błękitnym Skarabeuszem mógłby być.
wracając do obecnej serii, jak myślicie kim jest facet w masce?
ja mam kilku pretendentów do tego tytułu ale zawsze jest jakieś Ale.
na pewno nie ragnar lothbrok to nie ta historia, może innym razem.
btw Winter is Coming.
Mam nadzieję że jeszcze Reverse Flasha zobaczymy w tej serii w akcji.

ocenił(a) serial na 6
torbacz92

Reverse Flash na 100% jeszcze wróci. Być może nawet jako Wellsobard. Co prawda został wymazany, ale ostatnie cofnięcie Barry'ego w czasie trochę namieszało, m.in z Rathaway'em, a jak się coś w linii czasu namiesza, to ona potem oddaje, więc może coś pokombinują i zrobią tak, że Wellsobard jeszcze się pojawi.
Podczas wizyty Future Barry'ego był w pewnym momencie dziwnie spokojny, jakby coś uknuł. Zastanawia mnie to, że tak łatwo i szybko łyknął bajeczkę Barry'ego o tym, że udało mu się wrócić do swojego czasu i potem tą drugą z tym liścikiem. Czy nie mógł tego jakoś sprawdzić za pomocą Gideon? Przecież już kiedyś sprawdzał dzięki niej jak wygląda przyszłość.
Fani bardzo polubili Cavanagha w roli Wellsobarda, więc pewnie jeszcze go kiedyś zobaczymy.

Co do faceta w masce, to ma być jakaś bomba dużo większa niż tożsamość Zooma, dlatego trzymają to w takiej tajemnicy. Według mnie, nie będzie to kolejny Jay z E-1, E-9, E-1500, a jakaś postać, która może być kluczowa dla S3.
Może i ten gość ma pieprzyk na szyi w tym podobnym miejscu, co Jay, ale to mnie jakoś nie przekonuje.