PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45378
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania możliwości pisania postów (limit 1000) zakładam "nowy" temat, a właściwie jego kontynuację zapoczątkowaną przez BluRay2012.

Ostatnio był poruszany temat zdjęcia maski przez Zooma i reakcji na to Barryego. Ale.... moim zdaniem, tak na prawdę to zdziwnie Allena to reakcja na coś innego. Zwiatun jest tak zmonotwany, że sugeruje nam jednoznaczną myśl, ale już w niejednej zapowiedzi tak było... Niby ma być tak a w odcinku już jest inaczej. Co prawda Zoom ściąga maskę u siebie w więzieniu ale wg. mnie nie jest to odcinek 14 Oczywiście mogę się mylić, zobaczymy...

BluRay2012

Tak, zwłaszcza tej wersji :D

Azazel94

Skoro to zły byt związany z czasem to zgaduję, że to ktoś w rodzaju Time Trappera. Był przedstawiony w JLA Adventures: Trapped in Time.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

No zrąbaniem Barryego już jest sam fakt że pojawił się u Reverse Flasha jak miał postać Wellsa. Teraz Wells może wymyślić inny plan by pokonać Barryego, przez co też jest zagrożony ten fakt że nie będzie żadnego wyłomu który był na końcu 1 sezonu. Przez co też nie zginie Eddie. Przez ten odcinek może się narodzić jeszcze więcej teorii co do kolesia w masce. Trzeba się skupić na gościach którzy mają pieprzyki ;) wiem wiem Jay ma no ale teraz wszystko może być możliwe skoro tak Flash miesza w przeszłości i przyszłości ;)

Azazel94

A czy tylko dla mnie nie ma kompletnie sensu fakt ze w 02E16 - okazuje się ze Jay to Zoom - i mam na myśli fakt że to od początku ta sama osoba. Bo ja rozumiem ze mogło być ich dwóch - no ale wychodzi na to że nie...

użytkownik usunięty
Avernus20

Jay to Zoom - ten wątek już był pod koniec s02e15...

użytkownik usunięty

Już jest odcinek Trajectory z napisami

cam_201 - cytuje - "i mam na myśli fakt że to od początku ta sama osoba."
Wiem ze Jay ściągał maskę już wcześniej, ale myślałem ze to po prostu "Drugi Jay" lub trzeci, z przeszłości, przyszłości lub innej teraźniejszości, whatever - jaki sens ma że ten "dobry Jay' to Zoom...

ocenił(a) serial na 7
Avernus20

Kompletnie nie rozumiem Twojego toku myślenia. Co Ty w ogóle masz na myśli?1
1. To, że Jay i Zoom to jedna osoba, ale tak naprawdę jedna jak 'rozdzielający się' Reverse Flash? Jeśli tak, to kto powiedział, że to tylko jedna osoba? Na jakiej podstawie tak mówisz?
2. Czy to, że Zoom to Jay, ale dziwi Cię, że jest ich dwóch o takich samych twarzach? Zapomniałeś o przenoszeniu się w przeszłość? Zoom pojawił się 'skądś' i nikt nie wie skąd. Chyba, że wie, ale tego nie mówi w serialu. Zatem równie dobrze może być z przyszłości E-2. Osobiście mam nadzieję, że twórcy zafundują ciekawszą wersję, a możliwośći jest mnóstwo. Niekoniecznie logicznych, co Flash i Arrow od dawna udowadniają.

ocenił(a) serial na 10
Zjacer

Być może się mylę ale Avernusowi chodzi chyba o to że Cisco miał wizje kiedy akurat dotykał hełmu "naszego" Jay-a, A jak wiemy akurat ten "nasz" nie jest Zoomem, Chyba że ja też czegoś nie rozumiem :D

ocenił(a) serial na 7
rufcik

Tego nikt nie powiedział. Wiadomo w tym momencie, że Jay brał Velocity, którego zażywanie ma efekty uboczne. Tym efektem ubocznym mogło być nawet powstanie Zooma jako osobnego bytu, ale jego 'przodkiem' jest Jay i w ten sposób są ze sobą połączeni i wizjach Vibe traktowani jako jedna i ta sama osoba.

PS. Nie zdziwię się, jeśli Jesse będzie kiedyś speedsterką po dzisiejszym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
rufcik

trzeba też zauważyć że są dwa hełmy :) przecież jak się pojawili na Ziemi-2 to tam też był hełm Garricka ;)

użytkownik usunięty
Ra_s_al_Ghul

Jakie dwa hełmy...

ocenił(a) serial na 10

Wydawało mi się że był jeszcze jeden na Ziemi-2. Może to tego Rivala. Później poszukam

ocenił(a) serial na 10
Zjacer

Z tego co Wells z Ziemi-2 mówił to przez niego powstał Zoom. Więc cholera wie kim on jest. Może klonem?

ocenił(a) serial na 6
Ra_s_al_Ghul

Hełm był elementem pomnika Flasha na E-2 i Barry odparł nim atak Killer Frost i Deathstorma z tego co pamiętam, a Wells powiedział, że to on stworzył Zooma, bo założył z góry, że wybuch jego akceleratora to sprawił jak w przypadku pozostałych meta, a zapewne Zoom jest tworem Velocity tak jak Trajectory.
Jay to ta dobra wersja jaką dla Trajectory była ta laborantka Eliza czy jak jej tam, a Zoom to jego złe alter ego, które jest skutkiem ubocznym Velocity.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Być może, byłoby to ciekawe z tym złym alterego. Ale na pewno prawdziwy Jay Garrick to ten gość w masce.

ocenił(a) serial na 10
Avernus20

A może w masce jest Jay z Ziemi-1, a Zoom jest Jay'em z Ziemi-2, który pod wpływem V-9 rozszczepił się na dwie osoby?

użytkownik usunięty
duska007

Kreisberg powiedział że gdy dowiemy się kto jest więźniem Zooma to wszystko nabierze sensu. Jeśli okazałoby się że pod maską żelazną jest Jay, to ja bym nie powiedział że miałoby to sens..

ocenił(a) serial na 10

Dla mnie nie ma już sensu fakt, że Jay jest Zoomem. Ale po ostatnim odcinku ta teoria nie wydaje mi się, aż tak głupia.
Chociaż nie powiem, żeby żarty z Jay'a mnie nie śmieszyły ;>

duska007

Czyli widzę że nie tylko dla mnie to wszystko jest jakieś dziwne, bądź naciągane. I nie mówie tu tylko o 'duska007' ale o reszcie postów. Teorie widzę różne, zobaczymy jak się to wszystko rozwinie.

Rufcik - to z wizjami to dobrze myślisz, to jeden z faktów przez który Jayzoom jest taki wątpliwy.

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Zdjęcia z 17 odcinka 2 sezonu "Flash Back"
http://comicbook.com/2016/03/23/the-flash-flash-back-photos-released/

ocenił(a) serial na 10
lexus123

Wydaję mi się że ten Jay Garrick który był w Team Flash to Jay z Earth-1 który pracuje dla Zooma. I on właśnie opowiadał Caitlin że nie znalazł siebie na Earth-1 tylko znalazł Huntera Zolomona który wygląda jak on. W chwili gdy go Zoom zabił i powiedział że trochę się skomplikowało chodziło mu zapewne że nie ma swojego człowieka. Niekoniecznie chodziło o to że zabił samego siebie. Zoom wysyłał masę ludzi do Earth-1 by powodowali że Barry stanie się szybszy by czerpać z niego speedforce. A ten oryginalny Jay to moim zdaniem ten gość w masce. I dlatego ma maskę by nie przebić się przez tą szybę no i też dlatego by nie patrzeć na niego bo prawdopodobnie Zoom to brat bliźniak Jay'a czyli Hunter Zolomon ale z Earth-2. Spójrzcie że gość w masce siedzi w takim samym zamknięciu co Flash. Skoro Zoom potrafi skakać po innych ziemiach to być może uprowadził Jay Garricka z Earth-1 już wcześniej, tym bardziej że nic o nim nie wiemy. Kim był czy czym się zajmował.
A to dlaczego Zoom "świeci" na niebiesko to myślę że to wina Wellsa i nie jest on do końca szczery z Team Arrow. To taka moja podstawowa teoria.

A jeśli Zoomem nie jest Hunter Zolomon to może jest ktoś kto przejął ciało Huntera Zolomona z E-2. Już raz taki motyw widzieliśmy odnośnie Wellsa i Reverse-Flasha. Jeśli tak to Zoomem może być dosłownie każdy. Nawet i Barry Allen. Ten który przeniósł się w czasie z obsesją pokonania Zooma/Garricka. Zobaczymy jakie będą konsekwencje cofnięcia się w czasie. Być może ten odcinek to będzie Origin Zooma. Być może ten "duszek" będzie miał wpływ na powstanie Zooma. A być może nic z tych rzeczy ;) kto wie. Też nic się nie dowiedzieliśmy o Eddiem z earth-2 ani chyba z tego co pamiętam o Henrym Allenie.

użytkownik usunięty
Ra_s_al_Ghul

Chyba nie umiesz łączyć faktów..
Trajectory gdy wypiła V-9 i pobiegła szybko , jej błyskawica zaczęła się robić niebieska..
Zoom to efekt V-9 lub innego serum szybkości

ocenił(a) serial na 10

No tak kolego ale jak to powiedział Wells to on stworzył Zooma ale nie powiedział jak. A Hunter Salomon nie musiał być speedsterem jak jego "brat" Jay Garrick. Mógł mu właśnie Wells podawać jakieś serum. Może właśnie obsesją Zooma było to że chciał być szybszy od brata którego więzi. Ale to tak jak mówię moja podstawowa teoria. Na pewno się to zacznie wyjaśniać. Ale ciekawi mnie to co teraz się stanie po przeniesieniu się Barryego do przeszłości. Jak było widać w trailerze nowego odcinka Reverse Flash rozgryzł że ktoś się "podszywa" pod Allena z przeszłości. Więc z tą wiedzą Reverse Flash może postąpić inaczej. Te skoki Barryego w czasie kiedyś mogą wywrócić to universum serialowe do góry nogami

lexus123

Dobrze widzę?

Supergirl S01E18 jest połączony z naszym Flashem?

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Garść Sneak Peeków z Supergirl 1x18 czyli crossovera Flash & Supergirl:
1# https://youtu.be/uyAS9Z2oTkU
2# https://youtu.be/VYByUvHF5xw
3# https://youtu.be/Yws76GQHaYo
4# https://youtu.be/jd0GiipI0Kc

Jak dla mnie raczej dupy nie urywa, ale przekonamy się w poniedziałek.

użytkownik usunięty
Azazel94

Taaak :D
Tachiony ! Wells z przeszłości da barremu tachiony :D

Azazel94

Pierwszy fajny reszta kicha

użytkownik usunięty
Korzen_9

2 też jest niezły :P

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

No tak średnio bym powiedział, ale jak mówisz zobaczymy w poniedziałek.

lexus123

Kolejny Sneak Peak z crossoveru, Barry w siedzibie DEO

https://www.youtube.com/watch?v=zFJycjf_sE8

ocenił(a) serial na 9
lexus123

Jay i Silent Bob nie pojawią się w 21 odcinku 2 sezonu reżyserowanym przez Kevina Smitha, ale za to Jay Mewes pojawi się w jakiejś roli w tym odcinku.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Zaraz zaraz, w 18 odcinku co będzie ? o.O

ocenił(a) serial na 9

Dowiemy się jutro. Póki co cisza, ale wedle wstępnych informacji Flash znowu odwiedzi Earth 2.

użytkownik usunięty
BluRay2012

Dziwi mnie to że w tym najnowszym odcinku ( 2x 17 ) jest pokazanych 2 flashy...
A w 1x15 ( tsunami, cofniecie sie w czasie o jeden dzien ) jest jeden, tak jakby laczy sie z wczesniejszym barrym.

ocenił(a) serial na 9

Wreszcie zrobili tak jak trzeba. Choć dość późno o tym pomyśleli. Łap Flash vs Flash z jutrzejszego odcinka: https://youtu.be/NCV_zt-1Ef8

ocenił(a) serial na 9

Wreszcie zrobili tak jak trzeba. Choć dość późno o tym pomyśleli. Łap Flash vs Flash z jutrzejszego odcinka: https://youtu.be/NCV_zt-1Ef8

ocenił(a) serial na 9

BluRay2012

Skończę chyba ze sneak peakami i nie chce wiedzieć kim jest Silent Bob xD

Pierwszy sezon był zajebisty nie wiedząc co na mnie czeka.

Cysiek1991

Wiadomość niby się wysłała moja, a był wciąż otwarty edit. Wyjaśnia to triple message Buraya2012 xd

ocenił(a) serial na 9
Cysiek1991

Silent Bob to nie jest postać z DC Comics. Jay (Jayson Mews) i Silent Bob (Kevin Smith) to dwoje z filmów Kevina Smitha. Ich pojawienie się to miałoby być tylko cameo.

ocenił(a) serial na 9
Cysiek1991

Silent Bob to nie jest postać z DC Comics. Jay (Jayson Mews) i Silent Bob (Kevin Smith) to dwoje z filmów Kevina Smitha. Ich pojawienie się to miałoby być tylko cameo.

ocenił(a) serial na 9
Cysiek1991

ocenił(a) serial na 9
Cysiek1991

ocenił(a) serial na 9
Cysiek1991

ocenił(a) serial na 9
Cysiek1991

BluRay2012

Strasznie słabe CGI :/

lexus123

Będzie 3 sezon :D!

ocenił(a) serial na 6
Cysiek1991

To już wiadomo od 3 tygodni.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Rozszerzone promo 18-go odcinka "Versus Zoom":
https://www.youtube.com/watch?v=2DZYHFGkaNg

O ja pierdziele, co za sztos! Teraz tylko czekać 3 tygodnie na to cudo.