PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45374
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash

RF zabije Iriss 8)

użytkownik usunięty
pogromcaaa

Możliwe, taki zwrot akcji byłby mile widziany ;s

ocenił(a) serial na 10

niestety RF umiera w legends of tommorow

David Dastmalchian będzie odgrywał Abra Kadabrę prawdopodobnie jeszcze w tym sezonie.
https://www.facebook.com/DCTVUniversePage/posts/826295120842127

użytkownik usunięty
Cysiek1991

3x15 odcinek SZTOS
Najlepszy odcinek z 3 sezonu :D :D
Flash lekki łomot savitarowi nawet zrobil :D :D

użytkownik usunięty

https://www.youtube.com/watch?v=rHFIFHfKdpg
3x16 widze ze Zoomik powróci - jego ręka.

ocenił(a) serial na 7

W końcu Eddie :D Szkoda tylko, że pewnie na jakąś minutę w całym odcinku i nic więcej. Ale po zwiastunie odcinek zapowiada się nieźle.

A więc potwierdziło się, Wally to przyszły Savitar. Wally został uwięziony w speed force, oszalał przez to. I znienawidził barrego że go uwięził, rozmowy z nim wszystko potwierdzają

ocenił(a) serial na 7
dunio_4

Nic sie narazie nie potwierdzilo, pozatym caly ten twist z tym prowadzi bardziej do Future Flasha.

Sam Savitar ma podobny wyglad do Future Flasha w tym kostiumie bez CGI

Cos mi sie wydaje ze Flash zabije kogos w tym sezonie, coraz czesciej sie pojawia ten motyw

ocenił(a) serial na 7
dunio_4

to byłoby ok, bo Wally mnie irytuje od samego początku, niestety szanse są małe na taki odważny krok. Prawdopodobnie skończy się, że Savitar znowu zostanie wrzucony do SF dzięki czemu Wally będzie mógł wyjść.

ocenił(a) serial na 7

https://www.instagram.com/p/BRZAi_qBFjU/

Zdjecie z następnego odcinka

ocenił(a) serial na 6

Zdjęcia promujące 3x16: http://imgur.com/a/YHLJw

Ronnie, Eddie, Barry z S1 (co ciekawe bez emblematu), Jay Garrick.

Zwiastun kolejnego odcinka z polskimi napisami: https://www.youtube.com/watch?v=J2lV3aVD6H4

ocenił(a) serial na 6

https://scontent-waw1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/sh0.08/e35/p750x750/1712601 1_1880309112251256_5304492061775364096_n.jpg

Kostium Savitara vs. Kostium Future Flasha.
Nie twierdzę, że Savitar = Future Flash czyli Allen z przyszłości, ale na pewno wykluczyć na 100% tego nie można.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

i to cały czas powtarzane przez savitara zdanie "i'm the future, flash." albo , że jest z przyszłości albo, że jest future flashem.

2Pac

Hmm, że podkładający głos to tak akcentuje z tą 'pauzą' pomiędzy słowem 'future' a 'flash', tak jakby był tam przecinek w zdaniu a tak naprawdę nie ma tam nic i chodzi o 'Future Flash' jednym ciągiem (później Savitar powie: przecież mówiłem ci kim jestem, Barry: 'Future Flash' xD). Ciekawe, ciekawe, nie powiem :)

ocenił(a) serial na 6
2Pac

A kiedy on powiedział, że jest Future Flashem?
Zawsze mówi z przecinkiem "I'm the future, Flash". To może być zwykła zagrywka ten cały kostium i to gadanie Savitara, na razie nie wiadomo.
Ale widząc jak oni w tych serialach robią villainów, zawsze jest nim ktoś, kogo jest się najłatwiej domyślić. Potem robią te wszystkie twisty i inne zasłony, żeby zbić widzów z tropu, a na koniec i tak spod kostiumu Zooma wyskakuje taki Garrick/Zolomon, a spod Prometheusa Adrian Chase.

2Pac

On nie mówi, że jest z przyszłości. On mówi, że jest przyszłością. Oczywiście... ta pauza może być zmyłką i tak naprawdę cały czas podpowiadali nam jego tożsamość, czyli "Future Flash" :P

Azazel94

Ja jestem ciągle przekonany, że to może być naprawdę barry allen z przyszłości, aka future flash. W 2 sezonach tożsamość sprinterów była prawdziwa, po prostu sprytnie cw ukrywało tożsamość prawdziwych postaci

Znał wszystkich z team flash, wiedział co się wydarzyło na e-2 że spotkało się reverba, wiedział o przeciwnikach flasha, zooma i RF. I jak inaczej podejrzenia uniknąć że to on? Przypakować go, zmienić głos, i sprzedać bajeczkę Jaya Garricka że to pierwszy sprinter.

Rozmawiał z Joe savitar, jakby go znał dobrze. A czemu się stanie tak, wydaje mi się że barry może się poświęcić zamiast Iris, przez co trafi do speed force. Wtedy jego pretensje w odcinku, miałyby sens taki że wszyscy pozwolili aby się on poświecił a nie zginęła Iris.

A dzięki włóczni przeznaczenia albo black flashowi mogą cofnąć te wszystkie wydarzenia i nie będzie barry siedział wieczność w speed force aby stać się savitarem

ocenił(a) serial na 6

Jak Wally wydostanie się ze Speed Force?
Jay Garrick zajmie jego miejsce: http://i.imgur.com/VxDOIh1.jpg

Ta mina Barry'ego mówi wszystko. Garrick przekaże mu swój hełm na znak przejęcia pałeczki od najstarszego Speedstera. Teraz Barry będzie tą "głową rodziny" Speedsterów. Garrick się poświęci, bo w sumie nie jest ważną postacią w tym serialu. JWS dostaje 4 odcinki na sezon, w których nie odgrywa raczej wielkiej roli i dalej będą mogli to kontynuować w kolejnych sezonach, bo Barry będzie mógł się z nim komunikować i wysłuchiwać jego rad.
Jednocześnie Garrick po wylądowaniu w Speed Force stanie się kolejnym głównym podejrzanym co do bycia Savitarem i karuzela będzie kręciła się dalej.

W promo 3x16 jest nawijka o byciu bohaterem. Eddie mówi chyba tam Barry'emu, że nie jest bohaterem i nigdy nie był. Savitar też powiedział mu, że z jego perspektywy jest głównym złym. Teraz w Speed Force Barruś dozna oczyszczenia, a ten hełm będzie oznaczał, że teraz jest wielkim hero.
W Arrow też kręcili podobną dramę z Olim i jego rozterkami czy jest bohaterem dla Star City, czy nie.

Oczywiście druga opcja jest taka, że Jay, którego tam widać nie jest prawdziwy, a jedynie pod jego postacią przemawia Speed Force do Barry'ego tak, jak było z Norą w poprzednim sezonie, ale liczę, że tego nie zrobią.

Azazel94

To chyba jakaś tradycja... Barry co sezon musi tracić ojca. W tym tempie niedługo zabraknie mu bliskich do tracenia.

ocenił(a) serial na 6

Kolejny pogrzeb? http://yvrshoots.com/2017/03/shoot-the-flashs-barry-allen-grant-gustin-in-a-ceme tery-that-cant-be-good.html

Albo Barry odwiedza tylko grób ojca, bo ciuchy ma raczej niezbyt "pogrzebowe".
To są zdjęcia z odcinka, który reżyseruje Tom Cavanagh (widać go stojącego tyłem na ostatnim zdjęciu).

ocenił(a) serial na 6

Teorie na temat Savitara rozwinęły się na pełnej.

W gronie podejrzanych są: Barry z przyszłości, Wally, Jay Garrick, Eddie Thawne.

Dlaczego ten ostatni?
"The boy Joe raised, the man Iris loves" - to powiedział Savitar. Jego zazdrość, że Joe go wychował i zawsze miał z nim dobre stosunki (Eddie nie miał), i że Iris go pokochała (bardziej niż jego, bo odrzuciła jego zaręczyny). Zawsze był zazdrosny o Barry'ego, a jeżeli przyjąć, że taki Eddie to taki trochę komiksowy Malcolm Thawne (jest mnóstwo podobieństw między nimi), to Malcolm był chorobliwie zazdrosny o Barry'ego.
Skąd wiedziałby o takim Reverbie? Gdy utknął w Speed Force, mógł zajrzeć w przyszłość i zobaczyć co działo się z Barrym i resztą w przyszłości (po jego śmierci), co Reverb powiedział Vibe'owi itd. Do tego mówiąc o Reverse-Flashu nie nazwał go Eobardem, a po nazwisku "Thawne". Eddie zdaje się, że mówiąc o RF nazywał go właśnie w ten sposób.

Naciągane jak cholera, ale może komuś taka teoria się spodoba. Ja tam tego nie kupuję. Niech przywrócą Eddiego, ale jako Cobalt Blue, a nie Savitara.

użytkownik usunięty
Azazel94

Czy tylko ja lubię jak Savitar gada przez Juliana? :D

ocenił(a) serial na 6

Jego pierwsze łączenie z Julkiem było mocne, kiedy Julian nagle krzyknął jakby miał Tourette'a :D

Nie, nie tylko Ty :D

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Też pomyślałam o Eddie'm właśnie po tych słowach. Ale potem Savitar powiedział coś o jakiś mitach, że zawsze je lubił i to mi nie pasowało.

Jakby tak się nad tym zastanowić to na Savitara pasuje każdy i nie pasuje nikt jednocześnie.

PesiTorres

"Jakby tak się nad tym zastanowić to na Savitara pasuje każdy i nie pasuje nikt jednocześnie."
Bo Savitar to taki drugi Prometeusz z 'Arrow': na poczekaniu w zasadzie mogą wymyślić kogokolwiek i będzie najprawdopodobniej pasować..

użytkownik usunięty
matiiii

Najprawdopodobniej w najblizszych odcinkach barry dowie sie kim jest. Savitar mowil ze barry byl przy tym gdy on "powstawal"

ocenił(a) serial na 9

Imyslac zdrowo rozsądkowo Savitor to nie:
Jay bo to bohater,
Wally to Kid Flash i jest raczej za głupi żeby tak manipulować,
Barry kocha Iris po uja miałby ją zabijać,
Jesse bo to kobieta,
RF czeka raczej inna przyszłość,
Zoom bo jego zabrały zmory czasu i sam wyglądał wtedy prawie jak zmora.
Najlepszym kandydatem jak pisałem na początku jest Eddie. W finale pierwszego sezonu wciągnęło go coś w rodzaju robaczej dziury. Może Flashpoint czy jego odkręcenie go jakoś reanimowało.
Albo to ktoś zupełnie nowy ale to byłoby głupie.

Ja obstawiam i tak future flasha. Savitar znał szczegóły że na e2 był reverb, wiedział o thawne i zoomie że barry walczył z nim. Tylko garstka osób o tym wiedziała. Dodatkowo rozmawiał z osobami team flash jakby ich bardzo dobrze znał.

Wzorowanie się na future flash na pewno nie jest przypadkowe a w new 52 w komiksach future flash też chciał zabić barrego. ;)

użytkownik usunięty
dunio_4

Opis 3x18
Flash walczy z Abra Kadabrą, gdy go schwytał, dostaje od złoczyńcy ofertę nie do odrzucenia, ponieważ za jego uwolnienie, zdradzi tożsamość Savitara. Zdesperowany Barry w celu uratowania Iris, przyjmuje ofertę Abra Kadabry, lecz w dopełnieniu umowy, przeszkadza im wejście Gypsy, która chce przechwycić złoczyńcę dla swoich powodów i podczas walki wręcz, Abra Kadabra ucieka. Barry jest wściekły, że to przez Gypsy złoczyńca uciekł, ale ukochana Cisco nie chce ustąpić i zmusza go do wybrania jej strony. Tymczasem Julian jest nadal chłodny w stosunku do Caitlin, jednakże to się zmienia, gdy Caitlin zostaje ranna w bitwie z Gypsy.

Raczej tożsamośc savitara poznamy szybciej ;d

ocenił(a) serial na 6
dunio_4

Stawiam, że w kolejnym odcinku podadzą tę informację widzom, bo w 3x17 jest ten śmieszny musicalowy crossover, więc ciężko będzie upchnąć tam coś o Savitarze, chyba że w końcowej scenie po napisu "The Flash" to dadzą.
Przecież nigdy nie dowiadujemy się razem z Allenem, tylko ten idiota dowiaduje się na samym końcu xD

ocenił(a) serial na 7

Mam nadzieje ze ta Gypsy spadnie z klifu czy czegos bo nawet Caitlin nie jest tak denerwujaca jak ona

ocenił(a) serial na 6

Ehh... znowu odpieprzają kichę.
Liczyłem, że Abra Kadabra będzie main villainem któregoś z kolejnych sezonów albo przynajmniej villainem na kilka odcinków, a tu pewnie kolejny gostek jak ten Shadow, którego spartaczą i pożegnają po jednym odcinku. Mirror Mastera też potraktowali jak gówno.
Liczą się tylko speedsterzy.

Skoro wpadnie po niego Gypsy, to powróci też na pewno Accelerated Man. Abra Kadabra to ten siwy dziadek ze zdjęć, które wrzucałem jakiś czas temu.

Ostatnio na reddicie nawijali na temat Abra Kadabry i pisali, że fajnie byłoby, gdyby zagrał go Radcliffe. Może trochę za młody, ale z odpowiednią charakteryzacją mogliby dać radę.
Teraz mamy Feltona, mnóstwo odwołań do Harry'ego Pottera. Radcliffe byłby kolejną, ciekawą osobą w obsadzie.

ocenił(a) serial na 6

I oczywiście znów robienie z Allena idioty na pełnej.
"Walić łapanie villaina, wypuszczę go, bo wie kim jest Savitar!!".
A pewnie nic nie wie, tylko zrobi go w chu*a jak każdy xD

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Ja się nie zdziwię jakby Abra Kadabra brak udział przy powstaniu kamienia filozoficznego.

ocenił(a) serial na 7
PesiTorres

Przerażająca myśl mnie naszła, którą mogliby wymyślić tylko w CW. Savitar = Future Flash, który postanowił kogoś zabić i ten straszny akt zmienił dobrego Barrego Allena w potwora :D

Azazel94

Po ostatnim odcinku osobiście podejrzewałem Kid Flasha, wszystko zgadzałoby się... stworzył samego siebie i przez Barrego utknął w Speed Force. Trochę naciągane, bo Savitar musiałby być Time Remnantem Wallego, który nie został wyciągnięty z "więzienia", ale nie takie rzeczy się robiło we Flashu. Eddie raczej odpada przez Legendy.

ocenił(a) serial na 9
Kwarc

Jak przez Legendy?

ocenił(a) serial na 6
Kwarc

Eddie odpada w ogóle, nie chodzi tu tylko o Legendy.

Byłem fanem teorii, że Tommy Merlyn = Prometheus. Cholernie bardzo chciałem, żeby się tak stało, a zostałem zaorany przez Guggenheima :D
We Flashu też nie ma szans na powrót Eddiego. Nie w takiej postaci. Ja nadal liczę na jego udział jako Cobalt Blue.

ocenił(a) serial na 6

Polecam tu zajrzeć od czasu do czasu: https://www.instagram.com/flashbehindtheseams/

Kilka zdjęć zakulisowych z Savitarem i jeden filmik, gdzie kręcili ujęcie Wally'ego, który miał zwidy z Savitarem w 3x15.

https://www.youtube.com/watch?v=fkdQlXj8EVE

Filmik na yt przedstawiający wszystkie zmiany czasu Barrego w serialu xD

ocenił(a) serial na 6

W USA mają teraz rozkminy o Harrym z E-2, że to on zostanie Savitarem.

Traktuje H.R. jak gówno i ogólnie dziwnie się zachowuje.
Dosyć łatwo zniósł przeprowadzkę Jesse na E-1 jak na niego. Niby tam wciskał kit o chorobie, ale i tak stać go było na więcej, a darował sobie wykłady, groźby itd.

Dlaczego miałby zostać Savitarem?
"One shall fall" - Jedno [z was] upadnie, tłumacząc dosłownie. Teraz wszyscy są przekonani, że chodzi o Iris, bo ona umrze, ale ten zwrot można tłumaczyć na wiele sposobów.
Co, jeśli Jesse zaginie/odwali jej/utknie w jakimś miejscu/zostanie sparaliżowana itp. itd.? Wtedy Harry byłby mocno wkur*iony, na tyle mocno, żeby stać się Savitarem.
On jako jeden z nielicznych wie o tych wszystkich szczegółach, o których opowiadał Savitar. Wie o Reverbie, o Thawnie, o Zoomie, doskonale zna Team Flash.
Savitar nazwał H.R. "fejkowym Wellsem", pozerem, tchórzem, cisnął mu podobnie jak Harry.

Kolejna naciągana teoria, ale wklejam, bo może ktoś tam jeszcze coś na ten temat powie.

ocenił(a) serial na 6

Zaskakująca ciekawostka z planu: Obecnie kręcą 3x20 i... UWAGA...

Julian nadal żyje.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Pewnie jest Savitarem, takim Julianem z przyszłości. I przez to Caitlin straci kolejnego "ukochanego" :D

PesiTorres

Wymyślacie coraz durniejsze tezy ;D Savitar mówił że Iris musi umrzeć albo on. Ja obstawiam future flasha ktoregos

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Kim jest/są future flash?

ocenił(a) serial na 6
karol3w

http://theflash.wikia.com/wiki/The_Future_Flash