Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash
"niz iris i catliyn"*
Jeszcze sie ma za nie wiadomo kogo, paleta sie po innych ziemiach i mysli ze moze robic co jej sie podoba, ogolnie podoba mi sie Joe od ostatnich odcinkow ze sie nie pierdzieli z tymi calymi meta tylko przemawia do rozsadku
Tak czy siak mam nadzieje ze gypsy zakonczy swoj zywot albo kariere w tym serialu razem z Savkiem bo nie wytrzymam
Gypsy taka pyskata, mała... nie będę kończył.
Raczej nie zastąpi Caitlyn. Pewnie niedługo ją odczarują i znów będzie w teamie. A jeśli nie, to krzyżyk na drogę. Prędzej Jesse wróci na stałe niż Gypsy moim zdaniem.
Ja nadal czekam na rozwinięcie wątku Gypsy i Accelerated Mana. Kim on jest, wygląda na sobowtóra Zolomona i to byłby ciekawy wątek.
W 3x20 oczekuję, że wrócą do tego i Accelerated Man odegra jakąś większą rolę w serialu, bo na pewno nie skończy się na głupim cameo.
Joe to ogólnie równy gość. Najrozsądniejszy i najnormalniejszy w tym całym śmiesznym Team Flash. Te jego niektóre dialogi niszczą. Obok Cisco wydaje się najpozytywniejszą postacią i mam nadzieję, że debilkom z CW nie przyjdzie do głowy uśmiercić go tak, żeby Barry został bez żadnego rodzica, nawet przyszywanego.
Zolomon v2 wroci napewno, Joego nie widac w tym promo 19 odcinka ale tez mam nadzieje ze bedzie zyl
Ogolnie Wally od momentu kiedy w ogole sie nie odzywa a jak juz to krotko i tresciwie zrobil sie fajna postacia i juz tak nie wkurza ale pewnie nie potrwa to dlugo
Przeciez Julian jako naukowiec zastąpił caitlin. Skoro w 2024 nadal jest KF to wątpię aby wrócił stara
ostatnie 5 odcinków tego sezonu nakryją czapą pozostałe 18 co do Savitara to nie wydaje mi się aby to był przyszły Barry bo to by było zbyt oczywiste a twórcy zapowiadają że to będzie mega sensacja zresztą Abra Kadabra jasno powiedział że nikt tak go nie skrzywdził ani thawne ani zoom wiec ciężko sobie wyobrazic aby tak Barremu odbiło mi się jednak wydaje że to Julian
Zauważ że Savitar mówił barremu:
Będziesz tam kiedy stanę się sobą
A kto wybiera się w przyszłość do 2024 za miesiąc? Barruś.
W trailerze widać jak się rzuca więc.. ;p
Zwykłe gadanie pod publiczkę. Człowiek w żelaznej masce, to też miała być taka ogromna zagadka i żodyn miał się nie spodziewać.
Po odcinku jak Zoom zdjął maskę (2x14 czy tam 2x15) większość obstawiała, że jest tam prawdziwy Jay Garrick, a około 2x20, kiedy wrócił Henry jasne stało się, że to sobowtór Henry'ego.
Wtedy też dałem im się wkręcić na te ich teksty, że to będzie zaskakujące itd. i myślałem, że skoro panieńskim nazwiskiem matki Henry'ego jest Garrick, to będzie zbyt oczywiste. Nigdy więcej.
Wystarczy popatrzeć na odcinki w tym sezonie - dialogi, twisty, wielkie „przemiany” bohaterów i widać ich kreatywność na tym polu, więc ja nie wierzę, że przy Savitarze nagle wykażą się czymś kreatywnym i będzie to jakaś zaskakująca historia.
,, bo to by było zbyt oczywiste'' Ciekawe dla kogo?
Większość osób chyba kompletnei nie ogarnia że savitar powstanie przez
swoją własną pętlę. Czyli barry stanie się savitarem przez swoją inną wersję czasową, i tak w kółko, pętla bez początku i końca, w komiskach była masa takich sytuacji
,,aby tak Barremu odbiło mi się'' Speed force miesza zmysły, gdy barry przez szmat czasu widziałby tylko, jak iris umiera i umiera to każdy by zwariował
Zresztą tylko sprinter może zostać uwięziony w speed force
A historia juliana zmieniającego się w savitara byłaby z dupy
CW postacie bierze pod uwagę wygląd z komiksów i tyle, RF komiskowy origin strój klasyczny
Zoom strój nowy, origin nowy
Savitar, po części strój future flash, future flash z inną historią
ja bardziej obstaje przy Julianie cos mi tak mówi że to on niektórzy twierdzą że to jay garrick ale to jest niemożliwe aby był Savitarem jest zbyt dużą legendą we flashu aby cw podniosło na niego rękę natomiast co do future flasha mimo że większość jest już w 100 procentach pewni ze to on jest Savitarem myślę jednak że te teksty i dialogi które na to wskazują są tylko zmyłką scenarzystów abyśmy byli pewni że to Barry ja jakos tego tak nie widzę i będę mocno zdziwiony jeśli to future barry jest Savitarem no chyba że w jakiś sensowny i logiczny sposób to wytłumaczą
Czytałem dziś rano na reddicie rozkminę o The Rivalu.
Zastanawiali się, czemu Savitar nie użył go, żeby ten zajął jego miejsce w Speed Force, tylko zadał sobie tyle trudu z Wallym. Przywrócenie mu mocy z Flashpointu, czekanie aż Barry go wytrenuje i zmanipulowanie go, skoro mógł użyć Rivala, którego miał pod ręką, a zamiast tego go zabił.
Zaczęli rozkminiać, że Rival nie mógł zająć miejsca Savitara w Speed Force, bo Savitar to Edward Clariss :D Ale w tym jest tyle samo sensu, co w teoriach o Wallym i Jay'u.
Najprostsze wytłumaczenie, to po prostu Rival był za wolny, żeby otworzyć wyłom do Speed Force. Barry go pokonał bez jakiegoś wielkiego trudu, a skoro nie dał rady, to Savitar go zabił, bo po co mu taki bezużyteczny gość.
Wg nich argumentami za tym, że Rival = Savitar jest jego komiksowa historia. Rival utknął w Speed Force na wiele lat (chyba 50) czyli podobnie jak Savitar i potrafił przejmować cudze ciało (zdaję się, że podkradł je od Maxa Mercury'ego).
Kolejna teoria, to że H.R. = Abra Kadabra.
W 3x18 zjawił się dopiero na sam koniec odcinka tłumacząc się tam chyba jakąś randką.
O tym, że H.R. może być Abra Kadabrą spekuluje się od dawna, bo jego sposób bycia, te wymachiwanie pałeczką/różdżką i cała sylwetka przypomina trochę komiksowego Abra Kadabrę.
Tu z kolei argumentem jest ten gadżet do zmieniania twarzy, który ma H.R., i którym chwalił się w jednym z odcinków. I rzecz jasna obaj są z E-19.
Też uważam, że coś jest nie tam z tym H.R'em, gość jest dziwny i może okaże się w S4, że to ktoś zupełnie inny. Już widzę ten dialog: „I am someone else. I am something else” xD
A jak Jay = Zoom, skoro Zoom zabił Jay'a? Wtedy też każdy się zastanawiał.
W tym serialu wszystko jest możliwe.
Abra Kadabra na pewno ucieknie Gypsy. To zbyt ważny villain, żeby go ot tak posadzili na krześle elektrycznym. Pewnie nawet się w tym temacie nie wysilą, tylko zrobią tak, że AK użyje swoich sztuczek, uwolni się z kajdanek, ogłuszy Gypsy i zwieje :D
Nie mówię, że H.R. = Abra Kadabra, ale coś z nim jest nie halo, więc możliwe, że to jakiś meta.
dunio musze Ci zwrócić honor przejrzałem wczoraj te odcinki w których Savitar rozmawia z Barrym sam albo przez Juliana i po analizie tego co mówi to można naprawdę wywnioskować że to Future Flash chociażby przez motyw z Reverbem z ziemi 2 tylko Barry mogł to wiedzieć bo tylko on tam był z Cisco tym bardziej ze po tym jak Savitar wspominał jak on wszystkich swietnie zna to musi to być ktoś z team flash Cathlyn jest killer Frost wiec odpada Joe i Irish też bo to raczej niemożliwe Wally za mało inteligentny na Savitara Cisco tez nie widze w tej roli a wiec zostaje Julian i Barry z tym że Julian nie jest i nie był speedsterem no chyba ze by wymyślili jakąs bajeczke co do HR to jego znikniecie w ostatnim odcinku to raczej dla mnie znak ze zaczal wspolpracowac z Savitarem
wydaje mi się czeka nas powtórka z drugiego sezonu czyli podobnie jak zoom Savitar zbierze swoją armie za pomocą Alchemy Barry i spolka ich pokonają wysla Savitara do speed force po czym Barry zepsujei linnie czasu ponownie
bardzo ciekawe a najlepszy może być tekst ja się poswiecam dla ciebie zostawiam wszystko abys mogl zyc i twoi bliscy byli bezpieczni a ty tworzysz flashpoint i wszystko niszczysz no to zemsta slodka hehe
przeciez to juz ktos na tym forum chyba wymyslil taka sama albo bardzo podobna teorie z time remnant
A nie bylo przypadkiem sceny gdy saviatar mowi, ze zrobil mu to przyszly barry?
A co jeśli Savitarem jest H.R.? Osobiście obstawiam Future Flasha ale z gościem jest coś nie tak więc może to on. IMO to będzie słaba zagrywka bo to będzie ten sam motyw ze "zdradą" jak w poprzednich sezonach.
https://www.youtube.com/watch?v=y1rgshcRSjM
Urywek komentarza pewnej osoby:
"- and to finish the voice at 2:17 when he said barry we hear his real voice and for me its exactly the same of hr voice"
Cały czas odnoszę wrażenie, że tym razem scenarzyści specjalnie kierują nasze myśli w stronę tego, że Savitarem jest wersja Flasha. Żebyśmy myśleli, że chcą nas zaskoczyć, po mimo że 'domyślamy się' kim 'powinien' być, żeby faktycznie nas zaskoczyć.
Jednakże, gdyby wprowadzili takie rozwiązanie i okazałoby się, że HR to Savitar, to ja dziękuję - pasuję.
HR nigdy nie będzie Savitarem, nie ma takiej opcji bo historia jego byłaby kompletnie z dupy.
Savitarem musi być sprinter, aby zostać uwięziony w speed force
Dlatego napisałem ,że "okazałoby się, że HR to Savitar, to ja dziękuję - pasuję. ".
Patrząc na to, jak rozwiązują wiele spraw twórcy, nie zdziwiłbym się, gdyby taki scenariusz miał miejsce, wytłumaczyliby to logiczny z ich punktu widzenia sposób ;)
Po prostu powstała u mnie myśl - przynajmniej w moim odczuciu - że jesteśmy naprowadzani na to, że Savitar = Flash, przez co, tym wielkim shockerem może być to, że niekoniecznie Savitar = Flash i w dziwny, sobie znany sposób nam to wytłumaczą... Albo powiedzą, bo tak i już :)
Ja tam nigdzie nie słyszę głosu H.R. Zwykłe robienie szumu o nic i już doszukiwanie się w takich pierdołach nie ma tutaj sensu.
W tamtym sezonie też były podobne akcje z gościem w żelaznej masce. Ktoś dostrzegł, że ma pieprzyk na szyi czy tam z tyłu głowy w dokładnie tym samym miejscu co Teddy Sears, a jak się potem okazało na końcu, to nie miało żadnego znaczenia, bo to były celowe zmyłki scenarzystów.
H.R. kompletnie tu nie pasuje. Musieliby stworzyć jakiś totalny mind fu*k, żeby wyjaśnić jego origin i byłoby to odgrzewanie kotleta po Wellsobardzie, a to podobno ma być coś nowego, ciekawego, dlatego tak przeciągają odkrycie jego tożsamości.
A to, że Berlanti, Panabaker i Gustin sobie klepią w wywiadach, że to będzie szok, zaskoczenie, niedowierzanie i w ogóle jedno wielkie wtf, też nic nie znaczy, bo oni zawsze tak gadają.
Nie bez powodu tematem przewodnim tego sezonu jest przyszłość. Podróż do przyszłości, zmiana przyszłości, teraz kolejna tym razem kontrolowana podróż do przyszłości, gadanie Savitara, że jest przyszłością.
To pewnie będzie jedna z wersji Allena, jakich było wiele w tym serialu. Jak nie jakieś time remnant, to po prostu Future Allen.
Co do H.R., to pisałem już kiedyś, że jest z nim coś nie halo i wiele teorii o nim krążyło w internecie, ale pewnie w tym sezonie tego wątku nie rozwiną, tylko poczekają z tym do S4 albo rzucą tylko coś w finale.
Rozszerzony trailer odcinka 19
https://www.youtube.com/watch?v=UmOlhBHWYCM
Widać Topa i Mirror Mastera którzy sprawiają ostry wpierdziel barremu ;D
W 100% się z Tobą zgadzam, zwłaszcza z drugim akapitem. Kolejny raz Tom jako nowy, zły speedster nie miałoby już kompletnie sensu i byłoby strzałem w stopę. Przedstawiłem tylko jeden z komentarzy na temat Savitara. Tak, jak wspomniałeś sezon 3 dotyczy przyszłości, dlatego powtórzę się, ale każdy inny wariant niż Savitar = Flash jest obecnie bez sensu.
Odnośnie już samego HR, mam tylko nadzieję, że fabuła z nim związana będzie dobrze rozegrana i liczę na miły cliffhanger pod koniec sezonu :)
BREAKING NEWS: Julian wciąż żyje! https://twitter.com/VanFlarrowFan/status/852090339594821632
Na planie jest JWS (czyli wyprowadził się już ze Speed Force), Violett Beane, ale brakuje Panabaker. Killer Frost na pełnej.
MEGA SPOILER DOTYCZĄCY FINAŁU:
Filmik z finału sezonu 3x23: https://youtu.be/TLbRbV1lRk8
Dziwne video. Jest pogrzeb, ale jest też Iris. Załamana nawet Gypsy i jest też... Nora. Ale Nora jako jedyna jest ubrana na biało, co sugerować może, że jest tylko wytworem czyt. Speed Force.
Barry żegna się z Iris i pozostałymi, potem odchodzi. Czemu? Czyżby jedynym sposobem na pokonanie Savitara (którym jest on sam z przyszłości) było oddanie się w ręce Speed Force czyli w tym przypadku Nory i to dlatego odchodzi z nią za rękę?
Na tym video i powyższych zdjęciach brakuje jedynie Caitlin, ale Panabaker jednak też była na planie i kręcili z nią jakieś sceny, tu zdjęcie: https://i.redd.it/1s4y8p6ko5ry.jpg
Skoro Julian nie przekręci się w tym sezonie, to ciekawi mnie, czy pozostanie w obsadzie, czy może zrobią z nim to samo co z Patty i wprowadzą wątek, gdzie Julian wraca z powrotem do UK lub opuszcza CC.
,,Barry żegna się z Iris i pozostałymi, potem odchodzi. Czemu? Czyżby jedynym sposobem na pokonanie Savitara (którym jest on sam z przyszłości) było oddanie się w ręce Speed Force czyli w tym przypadku Nory i to dlatego odchodzi z nią za rękę? ''
Bez kitu, też mam takie wrażenie. Myślę że to jest baaardzo prawdopodobne
To ciekawe kto umarł skoro wszyscy tam są. Jay Garrick to raczej był niż jego ojciec, nawet HR jest. Jedynie brakuje Harrisona i Jessy Wells, ale wątpię by ich zabili i też żeby opłakiwali śmierć Future Flash'a.
I też take odchodzenie Barrego jak zaraz wróci. Prawie niemożliwe jest, żeby bawić się w serial Flash innym Flash'em co byłoby z drugiej strony czymś świeżym i fajnym. Za bardzo ludzie pewnie polubili Grant Gustin.
Ja stawiam, że jednak Caitlin spadnie z rowerka.
Jest co prawda na jednym ze zdjęć z planu, ale to może być np. jakiś jej duch itp. zwidy kogoś tam.
Skoro jest na jednym ze zdjęć w towarzystwie Wally'ego i H.R., to czemu nie ma jej potem ze wszystkimi?
Harry ściemniał z tą chorobą, a poza tym nawet jeśli to on by zmarł, to Julianowi by to wisiało, bo go nie znał, a on na jednym ze zdjęć razem z Cisco ryczą jak w końcówce 3x18. Julian zżył się tam najbardziej z Caitlin. Śmierć Joe, H.R., czy Iris by mu wisiała (a oni wszyscy i tak są tam obecni, więc odpadają).
Gdyby to okazało się prawdą, to Julian moim bohaterem. W S1 i S2 to chłopak Caitlin umierał, a teraz byłaby zamiana ról :D
Flash w komiksach umarł i nie było go przez długie lata, więc pewnie będą chcieli to do serialu przemycić, ale na pewno nie będzie to cały sezon bez Gustina.
Dadzą kilka odcinków bez niego albo odegra inną rolę - Reverse-Flasha, który podszyje się pod niego. Gdzieś tam to kiedyś opisywałem jak wygląda ta historia od strony komiksów i jak mogłaby wyglądać w serialu, ale nie chcę mi się teraz tego szukać.
Gustin mógłby zagrać villaina i to byłoby ciekawe wyzwanie dla niego.
"Gdyby to okazało się prawdą, to Julian moim bohaterem. W S1 i S2 to chłopak Caitlin umierał, a teraz byłaby zamiana ról :D"
Haha :D
Swoja droga takie dobrowolne oddanie sie barrego w rece speedforce moglby byc dobrym zakonczeniem calego serialu nawet
wiec zapewne w następnym odcinku czyli s03e19 dowiemy się kim jest Savitar i musze zwrocic honor osobom które od dawna twierdza ze to future flash bo to już jest raczej pewne a pewnie słowa Savitara że Barry będzie przy tym jak on powstaje to odnosi się do 19 odcinka Barry który udaje się w przyszlosc w dobrym celu czyli uratowania Iris i całej załogi nie zdaje sobie sprawy ze właśnie ta jego wycieczka i spotkanie ze swoją przyszłą wersją spowoduje ze Savitar powstanie a Barry ze złości wrzuci swoja przyszła wersję do speed force i historie powstania Savitara mamy jak nic:)
OPIS 3x20 „I KNOW WHO YOU ARE”:
VIBE STAWIA CZOŁA KILLER FROST – Barry (Grant Gustin) i drużyna poznają Tracy Brand (gościnnie Anne Dudek), która jest naukowcem i może być kluczem do pokonania Savitara. Niestety, Killer Frost (Danielle Panabaker) także wpada na jej trop, więc Team Flash musi zmierzyć się ze swoją dawną przyjaciółką, co sprawia ogromne trudności Cisco (Carlos Valdes).
W związku Joe (Jesse L. Martin) i Cecile (gościnnie Danielle Nicolet) dochodzi do ogromnego zwrotu.
Reżyser: Hanelle Culpepper
Scenariusz: Bronwen Clark & Joshua V. Gilbert
Premiera: 2/05/2017 (USA), 3/05/2017 (PL)
Tytuł sugeruje, że Barruś wreszcie dowie się kim jest Savitar i wygląda na to, że Caitlin dołączy do Savitara i będzie tą, która zdradzi z jego przepowiedni.
Aa, no i nasz Joe chyba wreszcie zarucha. Good for him!
Krążą spekulacje, że ta Tracy Brand grana przez Anne Dudek może okazać się tak naprawdę Meloni Thawne. Wiele osób tak twierdzi.
Ma to być geniusz z przyszłości, stąd zapewne jej kluczowa rola w pokonaniu Savitara.
W komiksach była ona przodkiem Eobarda Thawne'a. W przyszłości poślubiła syna Barry'ego i Iris, Dona. Don i Meloni mieli potem syna o imieniu Bart, który stał się później czwartym Flashem.
Przyszła na świat w XXXI wieku, a potem zdaje się, że wylądowała w LXIII.
A co do tego, kto w finale spadnie z rowerka, to jest teoria, że to H.R. (oby).
Tom Cavanagh jest na zdjęciach z planu, tych robionych na cmentarzu, ale ma tam charakterystyczną fryzurę dla Harry'ego z E-2.
Mam nadzieję, że Harry wróci, bo H.R. to ćwok i upierdliwiec nic nie wnoszący do tego serialu.
Ale z drugiej strony z gościem jest coś nie halo, więc może się okazać jakimś Johny'm Quickiem czy kimś tam.
Anne Dudek także pojawi się w finale. Była na planie, kiedy kręcili te sceny na cmentarzu: https://pbs.twimg.com/media/C9T1IBeV0AAGKKJ.jpg
Czyli to jakaś większa rola, niż jeden odcinek.
A co do tej babki w bieli, która wygląda jak Nora Allen, ludzie piszą, że to nie ona. Aktorka, która ją gra czyli Michelle Harrison od kilku dni jest gdzieś na urlopie i wrzuca zdjęcia na portale społecznościowe, co oznacza, że raczej na planie w Vancouver obecnie nie jest.
Ale może to jakaś jej dublerka, bo wygląda podobnie i ubrana jest jak Nora Allen w dniu śmierci.
Kid Flash w goglach: https://pbs.twimg.com/media/C9SXQ1PVwAEWJVv.jpg
Niestety to nie są jego gogle (a przydałyby mu się jak w komiksie), a gogle Vibe'a, ale wygląda w nich kozacko :D
Póki co nie zanosi się na powrót Accelerated Mana.
Brakuje co prawda zdjęć z planu odcinków 3x19-3x22, ale raczej gość w tym sezonie się już nie pojawi.
Był zwykłym cameo, ale niewykluczone, że wróci w S4.
I ostatni news tym razem z IG - w wyglądzie S.T.A.R. Labs zajdą chyba jakieś zmiany. Coś mi parę dni temu mignęło chyba na IG Feltona i był tam podpis o jakichś zmianach, ale nie chce mi się tego teraz szukać.
Pewna teoria z filmiku luckiego.
Moze HR zginie, zamieni tym swoim urzadeniem twarz na twarz Iris i się poświęci.
Ten sezon wprowadza coraz ciekawsze wątki, jak dla mnie s1 i s2 nawet w połowie nie mogą się równać z tym
Wątki może i są ciekawe, villain może i jest dobry, sporo nowych postaci: Kid Flash, Jesse Quick, Killer Frost, coraz lepszy Vibe, czy Alchemy/Julian + Garrick, ale jest też H.R, który jest kretynem. Za dużo dramy, za dużo zapychaczy, za dużo Iris, z którą nie wiedzą co zrobić, więc robi już nawet za asystentkę podczas operacji albo wozi się po S.T.A.R. Labs, jakby nie miała własnego życia i przede wszystkim za głupi Allen + upierdliwy Kid Flash.
Robi się też tłok jak w Team Arrow. Niech uśmiercą H.R., bo jak jeszcze się okaże, że on też jest meta-człowiekiem, to ja już wysiadam.
Gdyby tak nie skupiali się na tej cholernej dramie i nie odwalali takich akcji jak w odcinku z gorylami, to sezon byłby bardzo dobry, a tak jest co najwyżej średni.
Chociaż te ostatnie odcinki mogą go trochę uratować. Czekam na ten 3x19, bo to wreszcie jakiś powiew świeżości.