Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash
Raczej nie accelerated man, ja też się składam ku future flash. A czemu? Bo CW wzoruje się komiksowo na wyglądzie postaci, a więc jeśli mamy postać podobną do tej komiksowej to możemy się spodziewać że CW brało pod uwagę tą postać.
Przykład.
RF z klasycznym strojem komiksowym, historia komiksowa Eoabarda Thawna
Killer Frost to samo
Atom inny wygląd, inna historia ale nazwisko takie samo
Zoom z zupełnie innym strojem, nazwisko takie samo ale historia inna niż komiksowa,
Teraz mamy podobieństwo do future flash, ale jest inny a więc możemy się spodziewać że to najpewniej future flash (niekoniecznie w sumie barry allen, ale najbardziej prawdopodobne)
i historia będzie trochę inna od komiksowego future flasha ;d
EDIT: Ja tam nic innego prócz don't do this nie słyszę xD
"Raczej dając tam randoma nikt nie zareaguje "Oh my God!!!", prędzej coś w stylu "What the fu*k???""
Podobnie jak pisałem przy 'Arrow' i Prometeuszu: random pod 'maską' nie będzie niczym niezwykłym i bardziej zdenerwuje niż ktoś, kogo już widzieliśmy na ekranie (choćby to miał być Julian :D). Także jestem tego samego zdania i podoba mi się teoria z Future Flashem na dzień dzisiejszy (bo to w końcu osoba, którą widzowie mimo wszystko znają a w odcinki z 'retrospekcjami; poznają co najwyżej motywacje i jak do tej ewolucji Barry'ego w zasadzie doszło).
Wydaje mi sie ze kluczowym odcinkiem bedzie 17 niby to zapychacz a w rzeczywistosci moze tam bedzie cos , co popchnie fabule do przodu a dalszym kluczem bedzie LoT bo serial zbliza sie ku koncowi tak wiec bedzie ciekawie , ja dalej zostaje przy swojej teorii ktora pisalem juz w inny watku ze RF dzieki wloczni przeznaczenia wraca do Flasha pomaga Barremu pokonac savitara bo ten okazuje sie Barrym z przyszlosci, bo Barry sam siebie nie bedzie zabijal bo jest za miekki na to, po czym RF zabija Iris a Barry z rozpaczy zabija RF i trafia do wiezienia a na scene wkracza Kid Flash i mamy sezon 4 w ktorym glownym rywalem nie ma byc spedster , choc tak mysle ze Black Flash moze tez odegrac role w pokonaniu Savitara
To by mogło się zdarzyć i pisałem o tym kiedyś, ale z jednym wyjątkiem - Barry raczej nie zabije Reverse-Flasha. W komiksach to zrobił, ale w serialu tego nie widzę.
Nie po przywróceniu Reverse-Flasha i nadpisaniu rzeczywistości przez Spear of Destiny. Głupie by to było, gdyby przez cały sezon w LoT Eobard dążył do tego, żeby wrócić do żywych (bo teraz jest time remnant i musi uciekać przed Black Flashem), a potem miałby zginąć w finale Flasha :D
Ja jeszcze dorzuciłbym do tego dwie inne teorie, jak może wyglądać finał:
1. W 3x19 Flash przeniesie się w przyszłość, to już wiadomo. Ma dowiedzieć się od przyszłego siebie, kim jest Savitar i jak go pokonać.
W S2 rozchodziło się w dużej mierze o time remnants, w finale Barry użył swojej pozostałości czasowej, żeby nie dopuścić do planu Zooma.
W S3 główny wątek to przyszłość, podróże do przyszłości itd. Więc może to wyglądać tak, że w finale przybędzie Flash z przyszłości i razem z Barrym pokonają Savitara.
Ta teoria może się sprawdzić tylko zakładając, że Savitar =/= Future Flash.
Jest też trochę naciągana, bo przecież taki Future Flash przybywając do 2017 roku cofa się w czasie, a co za tym idzie jest ogromne ryzyko spieprzenia przez niego po raz kolejny linii czasu itd. Ale przecież Flash to naczelny ruchacz linii czasu i w tym serialu mało obchodzą ich takie szczegóły, więc jest to całkiem prawdopodobne rozwiązanie.
Jak na razie w finałach obu sezonów dochodziło do cofnięcia się w czasie przez Flasha i tu też mogłoby tak być tyle tylko, że tym razem to jego wersja z przyszłości cofnęłaby się ze swoich czasów do 2017 roku.
2. W celu uratowania Iris, Barry przeniesie ją w przyszłość do XXX wieku i tam zostawi. Wtedy Iris będzie dalej żyła, ale już nie w tym czasie.
Ta teoria ma taką zaletę, że w komiksach Iris urodziła się w XXX wieku. Została (chyba przez Reverse-Flasha) przeniesiona do XX wieku (czy tam XXI, mniejsza o to) ze zmienionymi/wymazanymi wspomnieniami. Zajęła się nią inna rodzina i po tym, jak RF ją zabił, Barry spotkał ją jakiś czas później właśnie w przyszłości.
Taki wątek do komiksu może i pasuje, ale na serial jest zbyt zawiły. Zrobi się z tego za duża telenowela, gdyby chcieli to idealnie skopiować, czego zwykle nie robią.
Inspirują się komiksami, ale wiele zmieniają, więc tu punktem wspólnym może być ten XXX wiek, ale zrobią to tak, jak opisałem czyli Iris zostanie przeniesiona do XXX wieku, żeby ją uratować przed śmiercią i w S4 nie będziemy oglądać jej w ogóle.
Barry z nią teraz zerwał i to zerwanie mogłoby nabrać sensu (bo teraz nie ma go w ogóle), gdyby tak się to zakończyło. W S4 Allen znalazłby sobie inną dziewczynę, zacząłby żyć inaczej, a w S5 mogliby znów wprowadzić Iris i wątek Impulse'a.
No właśnie ciekawa rzecz, w s1 i s2 Barry cofnal sie przypadkiem w czasie (śmierć Cisco, vandal savege) ciekawe czy będzie w s3
W S3 porzucili podróż w przeszłość na rzecz podróży w przyszłość i w 3x09 przez przypadek powędrował do przyszłości, więc schemat się zgadza.
W 3x19 już normalnie sam z siebie przeniesie się w przyszłość. Nie ma powodu by się cofać, skoro Savitar jest z przyszłości.
Poza tym Jay mu zabronił. Teraz siedzi w Speed Force, ale myślę, że Allen mimo, że jest idiotą już się co nieco nauczył i po tych wszystkich akcjach z Flashpointem i opier*olem w crossoverze od Digga i reszty, daruje sobie podróże w przeszłość.
Teraz dzięki podróżom w przyszłość mogą wprowadzić dużo ciekawsze wątki jak podróż do 2020 lub 2024, podróż do XXX wieku (Impulse) itd.
Jak będzie się ściśle trzymać tego zakazu, żeby nie skakać w przeszłość to skok w przyszłość będzie podróżą w jedną stronę ;)
BossLogic słynie z zajebistych przeróbek. Tu, jak wg nich wyglądać powinien Savitar, kiedy zdejmie zbroję: https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/14488135_897860390347245_19461 56274315952128_n.jpg?ig_cache_key=MTM2MDk0NDI3MjA4MTU2MDQwNw%3D%3D.2
Wygląda zajebiście. Podobny do komiksowej wersji. Szkoda tylko, że Gustin to chuderlak i jeżeli Savitar ma być Future Flashem, to coś takiego nigdy się w serialu nie stanie. Już wyobrażam sobie Gustina paradującego z gołą, szczurzą klatą xD
Ale taki Eddie np. by się w takiej roli sprawdził, bo Cosnett ma zbliżoną budowę ciała do tego gościa z wizualizacji BossLogic.
Dwa sneak-peeki z 3x17:
https://youtu.be/ocehMwmcAEI
https://youtu.be/-hWr8yXjExY
O ja pier... jaki Melissa Benoist ma zajebisty głos!
Może ten crossover nie będzie taki tragiczny. Może zapychacz, ale chyba lepszy taki zapychacz, niż kolejne żałosne rozterki miłosne Allen-Westów, Snow-Albertów i jakieś durne śmieszki H.R'a.
Za kawałki w tym crossoverze odpowiedzialna jest gościówa, która przygotowywała utwory do La La Land (w warstwie tekstowej) i słuchając Melissy czuć trochę klimat z tego filmu.
Miałem nie oglądać 3x17, ale w 2x15 LoT szykuje się bardzo ciekawy odcinek, więc chyba zabiję czas do Legend oglądając ten crossover.
Info z pewnej strony, abra kadabra pochodzi z przyszłości podobno. Jeśli to prawda, i faktycznie zna tożsamość savitara to bardzo możliwe że w musicalu poznamy tożsamość savitara
To żadna tajemnica, że on pochodzi z przyszłości. W komiksach pochodzi z LXIV wieku. I Abra Kadabra będzie nie w musicalowym crossoverze, a w 3x18.
Jest szansa, że w 3x17 zdradzą tożsamość Savitara, ale mała. Musieliby walnąć jakąś scenę na sam koniec kompletnie z dupy, bo fabuła tego odcinka nie ma nic wspólnego z Savitarem. Ja tam sobie tego jakoś nie wyobrażam. Stawiam na 3x18. Bo niby jak mieliby to zrobić? 39,5 min śpiewania, stepowania i tańczenia, a na koniec myk i Savitar zdejmuje maskę?
W S2 z Zoomem taka scena miała jeszcze ręce i nogi, tu kompletnie nie pasuje.
Z resztą potwierdzili na Playfest, że w tym sezonie tożsamość Savitara będzie zupełnie inaczej pokazana niż w S1 i S2, więc taka scena ze zdjęciem maski odpada.
Wciskanie Abra Kadabry jako villaina odcinka to strzał w stopę, bo to właśnie jeden z nielicznych villainów non-speedsterów, którzy mogliby pojawić się w S4 jako main villain.
W sumie to nie jest wykluczone. W 3x18 Abra Kadabra ma zdradzić tożsamość Savitara w zamian za wolność. Jeżeli Allen się zgodzi (a o to nie trzeba się martwić), to puści go wolno, a ten wróci w S4.
Wtedy będzie kolejne powiązanie między S4 Arrow, a S4 Flasha - wincyj dramy i czary mary jako motyw przewodni sezonu (W Arrow był Darhk i całe to gówno z tym Khushu Idol).
3x17 "Duet"
#3 sneak-peek: https://youtu.be/F_6zWctq2pE
WTF?? MUSIC MEISTER Z MOCAMI SPEEDSTERA XD
Nie wiem czy w komiksach tak było (sądząc po reakcji ludzi pod tym filmikiem, nie), ale w serialu Music Meister najwidoczniej posiada moc absorbowania mocy i wspomnień meta-ludzi, których wprowadził w trans i stan śpiączki, bo sporo też wie o Wallym i jego "przygodzie" w Speed Force.
Pojawi się też Martian Manhunter.
Gustin w kolejnym już wywiadzie opowiada jakie to ujawnienie tożsamości Savitara będzie inne niż poprzednich villainów, jakie szokujące, niespodziewane, zupełnie inny level! itp. stwierdzenia, więc jestem niemal na 100% pewien, że to będzie Barry Allen z przyszłości.
W tym serialu nie ma czegoś takiego jak "niespodziewane", "szokujące", a ten sezon może i jest na zupełnie innym levelu, ale żenady.
Oni zawsze tak chrzanią, żeby niby odwrócić uwagę, a potem i tak wszystko jest zgodne z przewidywaniami.
Jeżeli jednak chociaż ten jeden raz uda im się mnie zaskoczyć, to czapki z głów, ale raczej na to nie liczę.
Zawsze robią wieli hype "WOW! ODCINEK Z GORILLA CITY BĘDZIE TAKI ZAJEBISTY!", "ŻODYN Z WAS SIĘ NIE SPODZIEWA KTO KRYJE SIĘ POD ŻELAZNĄ MASKĄ, ŻODYN!", a potem jest jeden wielki bełt.
Niech już dają ten 3x18 i koniec tej durnej zabawy i wyliczanek.
Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że teorii na forum jest wiele i potem ciężko się ludziom się przyznać, że dali się zaskoczyć :) każdy będzie twierdził, że i tak to wiedział, bo w jednej z 3594 teorii wymienił również tę, która faktycznie się zrealizowała i po obejrzeniu odcinka "mogę przysiąc, że ta była zawsze mi najbliższa" :D
Dokładnie to samo było z facetem w masce w s2 gdzie teorii było sporo i można przeczytać bodajże w drugim wątku "najświeższych informacji".
Aktualnie nie zaskoczy nikogo jeśli będzie to Future Barry, Wells z e2, Jay Garrick (mógł zwariować w więzieniu w SF), Eddie, nowy speedster, który nie był pokazywany do tej pory, Julian, najmniejsze szanse ma Wally oraz Jesse, ale też pewnie już ktoś ich podejrzewał. Chyba nikogo nie pominąłem.
,,Dokładnie to samo było z facetem w masce w s2 gdzie teorii było sporo''
Serio? Przecież od momentu zdjęci maski zooma było prawie wiadomo że tam siedzi Garrick ...
Savitar to future flash, i nie ma innej opcji
Dla mnie od 3x09 faworytem jest Future Flash. Przez jeden moment dałem się zbić z tropu, ale wątpię, żeby był to Julian/Random/Eddie, a już taki Wally i Jay odpadają dla mnie całkowicie. To nie ma sensu. Tzn. Random ma sens, ale wtedy nie będzie żadnego wielkiego "Oh, God!!", jak to mówił Gustin czy tam Berlanti podczas Playfest.
Z facetem w masce mieszali do tego stopnia, że co tydzień były nowe teorie. Tam był gość z blond włosami, potem trochę jakby mulat/czarny (Wally) z blond włosami, chociaż niektórzy (w tym ja) uważali, że po prostu to nie kolor skóry, a od siedzenia w brudnej celi trochę się usmolił.
Potem dali typa, który miał na szyi pieprzyk w tym samym miejscu, co gość grający Zolomona/Garricka, na koniec mieszali z kolorem oczu, aż w końcu dali siwego faceta. Koło 2x20 już było pewne, że to Henry aka "The Real Jay Garrick".
http://i.imgur.com/7HsSjGh.jpg
Nie wiem czy to dobrze czy źle, że film DCU trzyma podobieństw serialu flash ; d
Odcinek 3x19, w którym Flash przeniesie się do przyszłości, żeby pogadać z przyszłym sobą będzie emitowany w TV 25 kwietnia.
Niby nic nadzwyczajnego, ale przypomnijcie sobie słynny nagłówek z Time Vault: https://i.redd.it/jkzxydyvs3oy.jpg
Data w nim to April 25 2024.
HYPE HYPE HYPE HYPE.
Ten nowy kostium Flasha, który niedawno robili Gustinowi był pewnie szykowany na ten odcinek. Już nie mogę się doczekać.
https://www.youtube.com/watch?v=UBVkwzxqFqQ
promo 3x19, chyba sporo wyjaśnia :D
Wyjaśnia wszystko.
Skoro sezon jest o przyszłości, Savitar ciągle powtarza „I'm Future, Flash”, pokazują w nim przemianę Allena, który rozważa zabijanie villainów jak Oliver i wpada w szał, bo nie może nic zrobić, to wiadomo było, że Savitar = Future Flash.
Teraz tekst z tego promo „You are gonna be so surprised when you find out” raczej nie zostawia już żadnych wątpliwości.
To teraz wiadomo dlaczego Flash zniknął podczas kryzysu, bo Barry z 2017 zamknął go w Speed Force tworząc Savitara. Kostium kozacki, załamany Barry też wymiata, wygląda jak jakiś lump ale to tylko uwydatnia jego mroczną otoczkę która się narodziła po śmierci Iris. Ogólnie czekam na 3x19
Abra Kadabra mowi ze najwiekszymi wrogami Barrego byl RF,Zoom oraz Clifford DeVou (The Thinker) ktory ma niby cos wspolnego z komiksem Trial Of The Flash, w ktorym Barry trafia do wiezienia
Pewnie zabije Savitara przez co trafi do wiezienia i bedzie temat na 4 sezon
Swoja droga czytal ktos te komiksy z tym Thinkerem? Sam villian wyglada calkiem ok z tymi "strzykawkami" w glowie i w serialu moze wygladac jeszcze lepiej
Jak się ogląda odcinek w nocy, to się na pewne rzeczy nawet nie zwraca uwagi. Rzeczywiście wymienił takiego gościa, więc wygląda na to, że zdradzili tym samym villaina S4, który wg Berlantiego ma nie być speedsterem.
To z więzieniem też bardzo prawdopodobne zważywszy na scenę w 1x23.
Zagwozdką ciągle jest czy faktyczna wypowiedź brzmi:
"I'm the Future, Flash"
czy
"I'm the Future Flash"
Mały dzyndzelek a potrafi rozwiązać sytuację. Niestety w wymowie ciężko to wychwycić. A myślę też, że nie bez powodu akurat tak sformułowana wypowiedź pojawiła się w serialu ;)
https://i.redd.it/jkzxydyvs3oy.jpg
Myślicie że w 3x19 Flash porwie Flasha z 2024 i stąd będzie ten nagłówek? Będzie torturował samego siebie z przyszłości aby dowiedzieć się kim jest Savitar?
Pamietajmy o tym ze sam RF mowil ze ten Barry w przyszlosci to zupelnie inna osoba, w sensie madrzejszy,sprytniejszy, i majacy o wiele wiecej sztuczek i umiejetnosci (nie mowiac o ogolnym doswiadczeniu)
Wiec nie ma na to opcji ze mlodszy Barry da sobie rade ze swoja przyszla wersja, ale tutaj kazda glupote wcisna
Ale współczesny Barry to umysłowa ciota poznawcza, Azazel dawał to bólu o tym znać :D
Pewno desperacko będzie go błagał na rzęsach.
Albo po prostu Barry z 2024 uratuje Iris, poświęcając się tym samym (jest szybszy przez doświadczenia i zamieni się ciałami z Iris) i nagłówek z 2024 byłby wciąż aktualny.
No chyba ze o torturowanie go chodzilo ci wlasnie blaganie do usranej smierci to akurat mozliwe x D
A mi się zaczyna wydawać że jest nim Barry z 2017 roku. Teraz skoczy do przyszłości gdzie jego 7 lat starsza wersja będzie załamana po śmierci Iris. Co jeśli przyszły Barry zechce zająć miejsce naszego Barrego? Nie może go zabić no bo wymazał by sam siebie, nie ma jak odebrać mu prędkości więc pozostaje opcja zamknięcia go w SF. Później wystarczy cofnąć się w czasie i zająć miejsce naszego Allena u boku Iris. No i nagłówek z gazety by się zgadzał że Flash zniknął bo przeniósł się w czasie do 2017. Sam Savitar mówi że to przyszły Barry zamknął go w SF, nie chce go zabić no bo to on, a Iris została mu odebrana przez jego późniejszą wersję dlatego czeka na odpowiedni moment żeby zabić Barrego bo wie że niedługo ten przyszły zastąpi miejsce obecnego w Team Flash i życiu Iris. Przez te wszystkie lata spędzone w SF odwaliła mu korba no i bum Savitar jak malowany.
Jest w tym jedna sprzeczność, która może nie bardzo przeszkadza w CW, ale powinni jej unikać - Savitar nie może być aberacją czasową wynikającą z podróży Flasha do przodu, bo wszystko co jest dalej jest jeszcze nietknięte przez Flasha. Tak jak w pierwszej scenie przy zabójstwie matki liczba Flashy i ich miejsce zmienia się dopiero przy kolejnych powrotach - oni nie byli tam od samego początku.
W innym razie mielibyśmy zamknięty układ gdzie niezależnie od działań przyszłość jest już określona i wszystkie kroki (również podróże w czasie) są dokładnie obliczone.
No raczej tak, nie ma innego barrego :P
A pewność jest taka, że zobacz w jakim stanie jest star labs, rozwalony, Caitlin jest KF, cisco najpewniej już nie gada z barrym, wally na wózku. Ciężko by było pracować w takich warunkach
Swoja droga w tej promce 19 odcinka w 18 sek. widac chyba Juliana (wiec pewnie dolaczy do Killer Frost)
19 odc. to jest ten ktory rezyseruje Tom Cavanagh i na zdjeciach z planu Barry byl na cmentarzu (pewnie przy Iris grobie)
Mozna juz chyba obastawiac na 100% ze Savitar to Future Flash co chyba dobitnie przekazal Abra kadabra "ze nie spodziewal sie ze flash bedzie taki mlody" on sam jest z przyszlosci , ja tylko czekam az nam pokaza jak Savitar dokladnie powstal choc znajac CW bedzie to zrobione na odwal i tyle, promo 19 odcinka kozackie ciekawie ze nowy odcinek bedzie akurat 25 kwietnia tak samo jak bylo w gazecie ;)
Mysle ze nie zaspojleruje ale tez co bedzie dalej z RF jak wiemy w LoT dzieli i rzadzi a BF jest zamkniety przez niego no robi sie fajnie
Finalowy odcinek jest tez w tym samym dniu w ktorym ginie Iris (nie pamietam jaki)
W promo finalu LoT widac BF wiec pewnie sie uwolni
Faktycznie zapomnialem ze Iris ma zginac w maju(chyba)
I ogladalem zwiastun LoT i teraz dopiero widze ze BF jest na wolnosci czyli mozna przypuszczac ze sie zjawi w Flashu razem z RF