PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45376
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash

Cravlin

„Fury Rogue” dało mi nadzieję na to, że Rogues mogą być głównymi villainami 5 sezonu. Zwarzając na to, że Amunet jest na wolności to może wypuścić z Iron Heights Weather Wizarda, Top i Mirror Mastera (Na Trickstera nie liczę, bo Mark Hammil pewnie będzie zajęty innymi produkcjami).

ocenił(a) serial na 6
Cravlin

Słaby by to był villain. Flash załatwił każdego z nich w S1/S2/S3, kiedy był dużo wolniejszy i mniej doświadczony. W S2 miał już pokaźną grupkę Rogues z E-2 i też dał im radę.
Teraz ta jego nowa umiejętność spowalniania czasu wiele ułatwia i taki byle villain mu już nie powinien podskoczyć, więc w S5 muszą wrócić do speedstera - RF, Godspeed, inaczej nie będzie to miało sensu.

A Amunet im szybciej usuną (czyt. uśmiercą), tym lepiej. Nie ma bardziej wkur*iającej postaci od niej. Przy niej Iris, to aniołek. Na Amunet nie da się patrzeć przez potworny ryj, ani słuchać przez ten żałosny sposób mówienia (marna parodia Snarta). Jest tak zbędna, że naprawdę nie wiem, co ona tu robi.

ocenił(a) serial na 10
Cravlin

Na chwilę obecną, na villaina przyszłego sezonu typuję Crucifera ;)

Raister

Bardziej by mi pasował na villaina Legend, zwłaszcza że potwierdzili, że w 4 sezonie mają się skupić na mistycznych kreatuarch, a wampiry chyba można do ta zaliczyć. Ale tylko wtedy kiedy zamiast podróżować w czasie, postanowili podróżować po innych Ziemiach. Ale twórcy Flasha powiedzieli kiedyś, że jakoś dowiemy się kto będzie następnym villainem w tym sezonie, tak jak rzucili dwa razy nazwisko DeVoe w poprzednim sezonie. Ja bym się zadowolił Rogues na czele ze Snartem z innej Ziemii, ale Wentworth chyba odszedł na stałe i jego ostatnie pojawienie będzie "Fury Rogue" ale jako Leo-X. Z drugiej strony chciałbym w końcu powrót do Thawne'a.

ocenił(a) serial na 10
Cravlin

Thawne też jest możliwy biorąc pod uwagę końcówkę 17stego odc , tylko czy będą go znowu wciskać jako głównego villaina? Mam wątpliwości. Thawn może mieć ważną rolę ale jako czyjś podwładny a nie główny villain na scenie

Raister

Tak czy siak Thawne i tak prawdopodobnie powróci jako Main Villain, pewnie w ostatnim sezonie. Ale przed tym powinni zrobić sezon z nim i pokazać czemu znienawidził Barry'ego. Tak sobie myślę że 5 sezon jeszcze bez speedstera byłby ok, ale muszą wcisnąć kogoś naprawdę dobrego, a Thawne + jakiś inny speedster (Cobalt Blue albo Daniel West) w 6 sezonie.

ocenił(a) serial na 6
Cravlin

Śmieszy mnie to hajpowanie Rogues. Przecież Flash pokonał ich wszystkich w pojedynczych odcinkach. Większość z nich poupychał w Pipeline jeszcze, gdy był niedoświadczony, a co dopiero teraz.

Serial stoczyłby się jeszcze bardziej, byłoby jeszcze więcej niewytłumaczalnych głupot i debilnych zachowań Allena i całej reszty Teamu.
Wątek z Rogues z resztą był już niejednokrotnie. Pokonał zbieraninę Zooma w S2 bez większych problemów. Teraz ma masę nowych umiejętności, dzięki którym powinien niespeedsterów rozwalać w ułamku sekundy. Dlatego je*anie się z Team Rogues przez 23 odcinki byłoby śmieszne. Rogues byliby spoko w S1, ale tam wiadomo - musiał być Thawne.

Żeby ten serial miał ręce i nogi, main villainem musi być speedster. Innej opcji nie ma.
Myślałem, że jak w S4 dadzą tego Thinkera, odejdą na moment od speedstera, to zrobi dobrze serialowi, ale zajebiście bardzo się myliłem, bo nie da się na to patrzeć, a ta ciągła zmiana ciał Thinkera na ciała murzynów i lasek, i to nakrotyzowanie żony jest tak denne, że mój żenadometr już dawno wyje*ało poza skalę.

Albo pójdą w Reverse-Flasha (wątpliwe bardzo), albo innego RF, czyli Daniel West. Cobalt Blue byłby spoko, ale nie ma szans na niego.
Tak sobie myślę, że największe szanse są na Godspeed, mimo że to dosyć świeża postać w komiksach.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Villainem może być też jakaś przestępcza organizacja. Lub nawiedzony miliarder typu Lexa Luthora który nie mając mocy potrafił nieźle namieszać Supermanowi. Następny speedster który przez większośc sezonu byłby szybszy od naszego "the fastest man" to jednak byłoby odgrzewanie starych kotletów :)

ocenił(a) serial na 6

Jutro Jesse se weźmie i umrze. Chyba.

W komiksach zmarła uciekając przed wybuchem bomby. Była za wolna i wybuch ją zmiótł. W jutrzejszym odcinku Flash, Garrick i właśnie Jesse będą walczyć z czasem i bombą.
Ktoś ją podłoży w mieście i będą musieli zapobiec wybuchowi.

Jesse i tak jest zbędna. Odsunęli ją od powracającej roli w S2 i S3. Ostatnio rzuciła Kid Flasha, siedziała na innej ziemi, a doszła też drama z nią i Harrym, który o coś się z nią pokłócił i w ostatnim odcinku w rozmowie z Cecile było to wspomniane. Myślę, że nie bez powodu.

Pewnie zostanie bohaterką, bo zapobiegnie wybuchowi bomby, ale przy tym zginie, a Harry sobie poszlocha kilka odcinków i mu przejdzie. A nie... to CW, więc będzie płakał przez resztę S4 i cały S5. Może mu odpier*oli i zrobią z niego Johnny'ego Quicka czy coś.
I to pewnie będzie jedyna śmierć w tym sezonie. Bo w sumie ile można tych postaci uśmiercać? Co prawda w Arrow w każdym sezonie ktoś pod koniec ginął, ale we Flashu na dobrą sprawę zostaje tylko Joe lub Cecile, a wątpię, żeby któreś z nich zostało uśmiercone, więc Jesse idealnie by się tu nadała.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

https://abload.de/img/injusticegodsamongus2gmqak.jpg

użytkownik usunięty
Azazel94

Śmierć Jesse? Przecież to totalny bezsens. Przecież może sobie siedzieć na tej innej Ziemi spokojnie z 10 sezonów. Komu ona przeszkadza?
Taki Hartley nadal gdzieś tam żyje i nikomu to nie przeszkadza.

ocenił(a) serial na 8

Twórcy w tym sezonie postanowili jak najbardziej zj*bać swój produkt, więc prawdopodobnie ubiją lubianą przez wszystkich Jesse.

ocenił(a) serial na 7
Meximax

problemem tego serialu jest, że Team Flash nie ma życia poza Team Flash - wszystkie dramaty muszą odbywać się wewnątrz grupy, bo każdy kto zagości na dłużej niż jeden odcinek, od razu poznaje tożsamość Flasha.

Straszne jest, że tak naprawdę chyba tylko Joe ma jakieś życie poza Team Flash, Iris chyba całkiem rzuciła gazetę, Barry nie ma pracy, Caitlin i Cisco żyją w Star Labs 24/7, Wells za bardzo też nie może wychodzić na miasto, dodatkowo Iris i Barry są razem, więc nie mają żadnych więzów poza grupą...

Nie są wstanie zrobić 40 minut akcji, nie mogą robić dramatów na obrzeżach grupy, więc każdy po kolei dostaje swoje 5 minut by strzelić focha. Nie ma co liczyć na poprawę

użytkownik usunięty
Sushimaster

Za pierwszym razem jak przeczytałem Twoją wypowiedź to nie za bardzo załapałem o co Ci chodzi, ale przed chwilą obejrzałem 2 pierwsze odcinki Smallville i doskonale rozumiem teraz to co napisałeś.
W Smallville na pierwszym planie byli bohaterowie i ich relacje, na które te moce miały pośrednio i bezpośrednio wpływ w odcinkach. Po tych dwóch odcinkach to nadal poza rodzicami Clarka i nim samym nikt nie wie, że ma moce, a we Flashu to praktycznie od razu wszyscy główni bohaterowie dowiadują się o zdolnościach barusia w pierwszym odcinku, a w paru następnych DOSTAJE zdolności ZA DARMO, wystarczy Caitlyn, Cisco czy Wells zrobią szybkie obliczenia w pamięci i powiedzą "YOU CAN DO IT!" i baruś to robi.

Azazel94

W sumie to Jesse ma się pojawić w 15 odcinku 3 sezonu Legend. W tym samym odcinku ma się pojawić znów Constantine, więc jeżeli by już Jesse zginęła to mogli by ją wskrzesić w Legendach ale na to są małe szanse głównie dlatego że ludzie którzy oglądają tylko Flasha albo tylko Legendy by mogli się nie połapać o co chodzi. Poza tym na zdjęciach z odcinka "Run Iris, run" Harry nie wydawał się jakoś zbyt smutny. Ja nadal uważam że to Cecile deadnie w finale sezonu po narodzinach dziecka

Wklejam tu takie coś o postaciach co mają się pojawić w przyszłych odcinkach (15-18) żeby jakoś rozruszać forum bo ostatnio trochę dupa i mało kto tu zagląda...

1) Veronica Dale/Hyrax: An Environmental Activist (back when she was still sane) turned Animal Liberator turned Domestic Terrorist, who's the leader of the Eden Corps - a cult-like organization that proposes to turn back the clock to a pre-industrial age - and if millions of innocent people have to die in the process, well, that's just tough.
2) Jaco Birch: An obsessive music fanatic who worships at the altar of classic heavy metal.
3) Null: An accomplished jewel thief who has escaped capture for a long time. Has the ability to manipulate gravity. Sassy, but dangerous.
4) Crucifer: The leader of the Tenth Circle, Crucifer is a scarred brute who fights Breacher.
5) Edwin: A hippie-type, Edwin has his life upended when he develops a power that makes him very hard to track.

1) to pewnie ta loszka co się będzie chciała wysadzić w jutrzejszym odcinku.
2) w "Run Iris, Run" ma się podobno pojawić jakiś koleś co ma moce związane z ogniem i Iris ma z nim walczyć, więc to chyba ten.
3) na zdjęciach z planu 17 odcinka była dziewczyna z niebieskimi włosami więc to pewnie była ona, poza tym 17 odcinek nazywa się "Null and Annoyed" więc to samo mówi za siebie. Będzie to pewnie jedenasta meta z autobusu (dziesiąty to chyba ten koleś co zamienią DNA z odcinka "Run Iris, Run").
4) Nie wiem kto to ale skoro to wróg Breachera to pewnie Cisco będzie z nim walczył żeby się podlizać teściowi.
5) Myślę że to ostatni meta, poza tym podobno ma moce dzięki którym może podróżować do innych wymiarów czy coś w ten deseń, więc pewnie dzięki niemu Team Flash zlokalizuje kryjówkę DeVoe.

Cravlin

Twoje opisy tych postaci sugerują bohaterów tak podniecających, że nawet pewnie ich randomami nazwać nie można. Kolejne odcinki to zapewne zapychacz na zapychaczu. Czyli jak cały ten sezon. Pytanie - wątek DeVoe to się tam jakoś jeszcze przewija czy koleś/ laska/ koleś/ laska/ koleś postanowił zniknąć na jakiś czas?

ocenił(a) serial na 7
Jasir_Karim

ja chce już wiedzieć jak pokonają w końcu tego devoeeee.

ocenił(a) serial na 8
acronym

Żonka pomoże, nie liczyłbym na jakieś "wow!" czy zwrot akcji.

użytkownik usunięty
Meximax

Bardziej ciekawi mnie jaki jest jego plan

ocenił(a) serial na 7

racja, tym bardziej ze ostatnie kilka odcinkow jakos cicho o tym hm..

ocenił(a) serial na 10
Jasir_Karim

Akurat Hyrax to ciekawa postać która doprowadziła do śmierci Olivera Queena (w komiksach) :)

Tytuł nadchodzącego odcinka:
E21 - Classic Team

Poza tym serial powróci dopiero 10 kwietnia, ale nowe odcinki będą już bez żadnych przerw co tydzień i finał sezonu będzie 22 maja

Cravlin

Sory XD Odcinek ten jednak nie będzie miał takiej nazwy...

Cravlin

Potwierdzone nazwy dwóch odcinków:

E21 - Harry and the Harrisons
E22 - Think Fast

Oficjalnie wszystkie seriale Arrowverse dostały zamówienie na kolejne sezony. W sumie nie jest to jakiś wielki news i to raczej było wiadome zwłaszcza w przypadku Flasha...

Cravlin

Nom, flash jest chyba jednym z najbardziej najpopularniejszych seriali w hameryce

dunio_4

Poza tym Flash ma największą oglądalność ze wszystkich seriali na stacji, więc zrobili by największą głupotę gdyby anulowali Flasha, to samo w przypadku Supergirl, która zaraz po Flashu ma najwyższą oglądalność

Finał sezonu będzie się nazywał „We Are The Flash”. To tylko nazwa i nie sądzę, że Iris będzie sypała tym tekstem na prawo i lewo, więc nie róbcie tak jak amerykańce i nie spinajcie dupy o tytuł XD. Myśle, że Team Flash dostanie jakąś pomoc od tajemniczej dziewczyny z ich ślubu

4x18
When Barry and Team Flash find a way to enter The Thinker’s lair, Ralph considers crossing a dangerous line to defeat DeVoe. Meanwhile, Joe is concerned by Harry’s recent behavior.

4x19 — Fury Rogue
When Barry needs help transporting a dangerous meta, he calls on a new friend for help - Citizen Cold; Cisco becomes suspicious of Harry.

4x20 — Therefore She Is
Barry and Team Flash team up with Gypsy to try to thwart The Thinker’s plan. Meanwhile, Cisco and Gypsy have a heart to heart talk about their relationship.

Cravlin

W ciągu dalszym myślę że spełni się wizja Cisco - ta, w której ginie z rąk Thawne / Wellsa, czy kim on teraz jest. Na dobrą sprawę, chociaż nie oglądam już tego szrotu, to czego dowiedziałem się czytając teraz opisy odcinków, sugeruje że Thawne mógł przepompować się ze SpeedForce do głowy Wellsa, tak jak robi to Thinker ze swoimi metami.

Cravlin

Widać coś harremu się przestawi używając tej czapki

https://i.redd.it/enhk32dpx1t01.jpg
^Patrzcie, kto wróci w finale.

Poza tym Katie Cassidy pojawi się w następnym odcinku Flasha, jako Laurel/Black Siren z Ziemii X.

Cravlin

W 20 odcinku powraca Gypsy, a razem z nią...
https://i.redd.it/ymbi3c6zcct01.jpg

Cravlin

No w końcu, już myślałem że tego flasha porzucą wątek

dunio_4

Wygląda tutaj jak Teddy Sears (Zoom) i to chyba nawet jest on

Cravlin

Ja też obstawiałbym że to będzie ten aktor ;d

ocenił(a) serial na 6
Cravlin

Już w poprzednim sezonie dało się zauważyć, że to Sears.

Azazel94

W poprzednim sezonie był grany przez niejakiego Seana Poague i sprawdziłem jego Insta i dodał zdjęcie butów Accelerated Mana, a w opisie ma, że gra właśnie AM we Flashu, więc jednak raczej Sears już odpada

Cravlin

Ten koleś grał AM z maską, bez maski to będzie jakiś popularny aktor

Z każdą postacią tak jest, przecież Zooma z maską nie grał sears

Cravlin

I dupa, na jedną sekundę się pojawił flashyk xD

dunio_4

Accelerated pojawi się zapewne w finale i tym samym powtórzą akcję z Wesley Shippem z finału sezonu drugiego - dlatego jestem niemal pewny, że za białą chustą kryje się Sears... Nie miałbym nic przeciwko temu gdyby Teddy znowu został mentorem Barrego w ewentualnym piątym sezonie... I tym samym zastąpił Cavanaugha, który zapewne nie pojawi się już w serialu. Byłoby to możliwe najlepsze rozwiązanie bo czuć wyczerpujące się pomysły na dalszą eksploatację postaci Harrego. Wells E2 uszkodził sobie mózg i tym samym "powraca" HR... Wątpię żeby CW bawiło się w wyciąganie z Multiverse kolejnego genialnego Wellsa. Chyba że Cavanaugh wróci kiedyś jako Wellsobard

ocenił(a) serial na 7
Jasir_Karim

Już prędzej znajdą złoty środek jak naprawić Harrego z E2.

Wczoraj zostało potwierdzone, że Batgirl i Gotham City pojawią się w tegorocznym crossoverze, który będzie najprawdopodobniej w grudniu. Także setny odcinek Flasha będzie podczas crossoveru

Cravlin

Ale jak to, to mają w końcu te prawa do gotham city i batmana? Dziwne to trochę

ocenił(a) serial na 8
dunio_4

Mogą za przyzwoleniem DC czy tam WB przemycać pewne smaczki - tak jak to było w tym sezonie Arrow, gdy Ollie mówił o Waynie.

Pustki na forum więc może jakoś rozruszam. Wszystko co do tej pory wiadomo o nadchodzących sezonach seriali Arrowverse :

1. W nowych sezonach Flash, Arrow i Supergirl będą miały po 22 odcinki, a Legendy 16.
2. Nowy sezon Flasha będzie 9 października, Supergirl będzie 14 października, Arrow będzie 15 października, a Legendy 22 października.
3. Jak już dla większości wiadomo do obsady głównej Arrow powraca Colton Haynes, który gra Roya Harpera. Nie zobaczymy niestety Paula Blackthorne'a (Quentin) i Willi Holland (Thea). Niestety także znowu zobaczymy New Team Arrow, a co gorsza Felicity i synalek Olivera, William także powrócą :(
4. Do głównej obsady Flasha dołączyli Hartley Sawyer (Ralph), Danielle Nicolet (Cecile) raz Jessica Parker Kennedy (Nora).
5. Do głównej obsady Legend dołączyli Jes Macallan (Ava), Matt Ryan (Constantine) i Courtney Ford (Nora Darkh). Keiynan Lonsdale grający Wally'ego Westa odchodzi z głównej obsady (nareszcie), ale pojawi się w premierze sezonu we Flashu.
6. Do głównej obsady Supergirl dołączył Jesse Rath (Brainiac-5), a z głównej obsady odchodzą Jeremy Jordan (Winn), Chris Wood (Mon-El) i Odette Annable (Sam).
7. Premierowe odcinki sezonów będą się nazywać: Inmate 4587 (Arrow), The American Alien (Supergirl), The Virgin Gary (LOT). Flash nie jestem pewny, ale Danielle Nicolet na InstaStories dodała zdjęcie w garderobie i widać było scenariusz i tytuł odcinka był chyba "Rewind", ale nie mam 100% pewności.
8. Po tegorocznym crossoverze Batwoman dostanie własny serial, który będzie miał premierę gdzieś w 2019 roku. Także Legendy nie będą częścią Crossoveru, ale możliwe, że jakieś postacie z Legend się pojawią.
9. Barry na zdjęciach z planu miał kostium z pierwszego sezonu.

użytkownik usunięty
Cravlin

https://www.youtube.com/watch?v=M2KwVxSn2t0&
Ciekawa teoria nawet

Tytuły odcinków:

The Flash - Episode 5.01 - Nora

The Flash - Episode 5.02 - Blocked

The Flash - Episode 5.03 - The Death of Vibe

The Flash - Episode 5.04 - News Flash

The Flash - Episode 5.05 - All Doll'd Up

The Flash - Episode 5.06 - The Icicle Cometh

Superman oraz Lois Lane pojawią się w tegorocznym crossoverze, który rozpocznie się Flashem 9 grudnia, a zakończy Supergirl 11 grudnia. Arrow będzie drugą częścią crossovera (10 grudnia). Coraz bardziej prawdopodobne, że crossover będzie się toczył na Ziemi 38