Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash
Savitar jest niczym przy Zoomie, ale fakt ze motyw przyszlosci jest calkiem ok
Ta teoria pojawiła się już po 3x10, więc to nic nowego ze strony tego gościa.
Przekonamy się. Teraz wychodzi na to, że do końca sezonu 0 przerw, więc szybko pójdzie.
https://www.youtube.com/watch?v=KRsifyDj-Ao
Rozmowa savitara z barrym jako julian w odcinku s3 x ep15 Rzuciły mi się dwa momenty, 3:02 oglądając, gdzie Savitar PRZEPRASZA, ( naprawdę czy ktoś inny by to robił niż Barry ) , Iris że musi ona umrzeć albo on, i drugi gdzie mówi że nie zmienią przyszłości, ponieważ i'm the future flash. Jak dla mnie, to wyraźnie mówi FUTURE FLASH, bez przecinka
Czyli moment śmierci Iris, to także powstanie savitara. Czyli na 100% to Barry Allen z przyszłości, w wizji cisco tylko barry był, savitar i Iris, śmierć Iris to po prostu motor napędowy aby Barry stawał się coraz bardziej zły, możliwe że nawet by zabił savitara co by ostatecznie przeniosło go na złą stronę, i wraz z kolejnym rokiem stawał by się coraz bardziej brutalny, i bezwględny
Zastanawia mnie tylko, w którym momencie nasz barry zamknie savitara, ja zakładam że w 2024, i przez odkrycie prawdy że barry=savitar ekipa team flash zamknie go razem z barrym z 2017, możliwe ze po prostu wczesniej nie mieli mocy aby to zrobić, co wyraznie mowi ze wy wszyscy zgotowaliście mi taki los
Nawet Eobard nie wie co się odpier*ala w tym show z liniami czasu: https://youtu.be/N-2FZ312sBI
Niby coś tam ogarnia, niby coś tam narysował i coś wytłumaczył, ale sam mówi, że kreatorzy tego serialu mogą sobie robić z Reverse-Flashem wszystko według swego widzimisię i niby mówi, że to proste, ale jego twarz mówi, że chuja ogarnia :D
S03E21 Barry (Gunt Gustin) podejmuje dramatyczną decyzję, aby zatrzymać Savitara. W międzyczasie H.R (Tom Cavanagh) wciąż naciska na doktor Tracy Brand (gościnnie Anne Dudek), żeby zaprojektowała pułapkę na Savitra. Killer Frost (Danielle Panabaker) powraca z ciekawą propozycją CO O TYM SADZICIE?
Właśnie o tym czytałem i wszedłem, żeby coś na ten temat napisać :D
Ta Tracy Brand jest chyba z przyszłości i niemal na 100% okaże się krewną Eobarda Thawne'a.
Pojawi się także w finale, więc odegra kluczową rolę. Może nawet pojawi się w S4.
Pagey na YT rozkminia, że to H.R. umrze, ale jak dla mnie nie umrze nikt. Jak już ktoś pisał gdzieś wyżej, to będzie upozorowany pogrzeb.
Barry w finale będzie musiał się poświęcić i Speed Force przyjdzie po niego, a ten pogrzeb to będzie ściema dla Singha i reszty paziów, którzy nie wiedzą, że Allen, to Flash.
Tylko trochę wiocha by była, jak Allen wróci (a wróci na pewno). Niby jak to wtedy wytłumaczą, ale na tę chwilę ma to dla mnie największy sens.
Śmierć H.R. nie zrobiłaby na nich takiego wrażenia. Szczególnie tutaj Cisco i Julian sporo szlochają, a obaj nie znosili H.R.
Ciekawe co to będzie za pułapka. Oby nie kolejny hologram. A co do tej tajemniczej propozycji Killer Frost, to nie ma co rozkminiać. Wiadomo, że wróci do Team Flash, zdjęcia z planu finału to potwierdzają (Killer Frost jest na pogrzebie w towarzystwie Wellsa i Wally'ego).
Ale o czym konkretnie? Linku nie mam. To o Tracy Brand, to są póki co spekulacje, ale wiele osób na zagranicznych forach twierdzi, że Tracy Brand to tak naprawdę Meloni Thawne, więc kto wie. Tam się z reguły w takich spekulacjach nie mylą.
W serialu mogą posłużyć się innym imieniem i nazwiskiem, coby nie psuć niespodzianki. Obie postacie wiele łączy, bo Meloni była naukowcem z przyszłości, a ta Tracy jest jakimś mega geniuszem, który ma zbudować pułapkę na Savitara. Z początku będzie się opierać, ale potem po namowach Joe ulegnie. Skoro wprowadzają taką postać i będzie aż tak ważna w planie uratowania Iris, to musi się coś większego kroić.
Anne Dudek, która ją gra była na planie finałowego odcinka, więc stąd wniosek, że ta postać odegra kluczową rolę, skoro w tak krótkim czasie znajdzie się tak blisko Team Flash i pojawi się na tym pogrzebie.
Meloni urodziła się w XXXI wieku. Jest żoną Dona Allena, syna Barry'ego i Iris, z którym miała syna Barta Allena znanego jako 4. Flash, więc to idealny moment, żeby wprowadzić tę postać do serialu i np. w S5 czy nawet jakoś pod koniec S4 wprowadzić Barta Allena.
W S3 już się nie pieszczą i wprowadzili podróże w przyszłość, więc pewnie niedługo zrobią w serialu dzięki temu jakiś przeskok w dalszą przyszłość.
http://dc.wikia.com/wiki/Meloni_Thawne_(New_Earth)
Tu znajdziesz więcej info o niej.
PRE-FINALE: Barry travels to 2024 to find out Savitar’s identity, where he encounters future versions of himself as well as his Team Flash friends. Upon returning to the present, Barry & Co. meet a scientist (House‘s Anne Dudek) who may be the key to stopping Savitar, but they must — literally, and with great difficulty — fight to keep Killer Frost from getting to her first. Afterward, Caitlin’s icy alter ego makes an interesting proposal.
SEASON FINALE (MAY 23): After discovering Savitar’s true identity, Team Flash prepares for a final, epic battle with the God of Speed… while struggling with a major setback. Expect a season-ending cliffhanger that will leave viewers — and the heroes — questioning how they will move forward in Season 4.
Team Flash dowie się kim jest Savitar dopiero w 3x22 xD
Co prawda my widzowie możemy dowiedzieć się już w 3x19, ale nie zanosi się na to. Rzucą pewnie coś w domysłach.
Z drugiej strony Panabaker na ostatnim Conie mówiła, że każda z postaci będzie odkrywać tożsamość Savitara w innym czasie/po kolei.
Zaraz... czyli że Barry się dowie, ale na potrzeby dramy zachowa to dla siebie? I za każdym razem, kiedy już prawie, prawie będzie chciał powiedzieć komuś, coś mu przeszkodzi? ;P
To z odkrywaniem tożsamości Savitara przed każdego po kolei brzmi słabo, bo żeby to miało wpływ na widza, on musiałby dowiedzieć się na końcu, co brzmi jeszcze słabiej :D
No jeśli Barry by odkrył, że to jego przyszła wersja jest Savitarem, to nic dziwnego, że nie będzie chciał się dzielić z resztą newsem :D
Ja tak sobie myślałem odnośnie savitara i jest duże prawdopodobieństwo że Savitarem będzie ............... H.R
Jak wiemy, tak samo jak savitar HR nazywa Wallego, Wallece. Z planu odcinka ostatniego wiemy że Iris wciąż żyję.
Ostatnio była teoria że HR zginię zmieniając się w Iris dzięki temu jego urządzonku zmieniającym twarz. Savitar mówi że albo Iris zginie albo on (czyli najpewniej jego inna wersja z innego czasu)
CW robi vilianów, którzy nam pomagają w flash, ludzie typują głównie Juliana i Future Barrego jako Savitara, ale jakoś o HR nie, wszyscy piszą że to odgrzewanie z s1. Itd
Tylko że wells to nie wells, a najprawdopodobniej partner wellsa Randalp który się za wellsa podkradł.
W wizji cisco HR stał na dachu gdy Iris umierała, więc mógł on pomagać sobie z przyszłości dowiadując się że to on sam z przyszłości
I tak wolałbym future flasha jako savitara ;-;
Musi się dowiedzieć w 3x19, bo w sumie zapomniałem, a 3x20 będzie nosił tytuł „I Know Your Name”, co jasno wskazuje, że Barruś się dowie, ale jest zbyt miękką pipą, żeby się przyznać przed Team Flash i reszta będzie pewnie po kolei się dowiadywać.
Stawiam na typowego Allena, czyli będzie chodził wiecznie rozdrażniony, ofochany i co chwile będzie go ktoś wołał do drama corridor aż w końcu pęknie przed Joe/Iris i się wygada, ale reszta dowie się później. Może Cisco dozna kolejnej wizji i myk, w 3x20 dowiedzą się wszyscy.
Bo źle się wyraziłem. Ten opis, który wkleiłem nie sugeruje, że Team Flash dowie się w 3x22. To opis odcinków 3x19-3x22, więc mam nadzieję, że nie będą ciągnęli dramy aż do 3x22 z tożsamością Savitara.
Julian żyje w 2024. TO JEST KUR*A NIEMOŻLIWE.
To jakiś fejk/prowo/spóźniony April Fools' Day.
jeśli i tak ostatecznie spróbują zepsuć tę linię czasu, to przecież nie ma znaczenia kto żyje.
Sneak-peek
#1: https://youtu.be/3dduS3KtyRc
#2: https://youtu.be/TK5vpRa5Rqo
No i jak tu nie odnieść wrażenia, że Savitar = Allen xD
Future Allen: Wracaj do domu
Gupi Allen: Daj mi imię
Future Allen: Powiedziałem wypad do domu gnoju!
Gupi Allen: Ale...
Future Allen: Nie ma żadnego ale, nie wiem kto to, idę wypróbować nową odżywkę do włosów. Sup, bro XD
Przecież widać, że wie, ale nie powie, bo to jakaś wersja Allena. Pozostaje pytanie jaka.
Pewnie zdradzą w tym odcinku, że Allen = Savitar, ale rozkminą pozostanie właśnie, która to wersja i jak się nim stał.
Wymyślenie ktora to wersja Allena i jaki origin będzie miał Savitar aby miało ręce i nogi to dopiero challenge przed CW xD
Mnie jeszcze ciekawią te pałeczki H.R. Na cholerę mu one i czemu są tak ważne, że musiał aż tak sięgać po nie, kiedy już zamykał się właz w akceleratorze :D
Albo to jakaś zmyłka, albo to jakiś meta i do czegoś mu one służą. Jedyny meta, który przychodzi mi do głowy i który bawił się takim ustrojstwem to Abra Kadabra, ale jego już mieliśmy w serialu.
Dowód, że Barry to Savitar: https://soundcloud.com/user-408074616/the-flash-season-3x19-promo-radio-rip/s-KW qbU
Wsłuchajcie się dobrze, kiedy pada kwestia w 13. sekundzie.
Savitar mówi głosem Barry'ego...
Promo 3x20: https://youtu.be/nHUe9-GJNZ8
Barry opowiada Savitarowi jak się wszystkiego domyślił, i że zna jego imię, bo... to on sam. Mówi, że to wszystko ma związek z czasem. Przeszłość, teraźniejszość, przyszłość. On doskonale ich zna, bo to Barry.
Pytanie tylko, który Barry. Opcji jest kilka, a skoro ten sezon zaczął się od Flashpointu, przed Flashpointem Savitar nie istniał, to wiele wskazuje na to, że to może być Flashpoint Barry.
I jeszcze ta końcówka „The enemy is... THE FLASH, only on CW” :D
Jak tak zbić to i porównać z tą zabawą przecinkiem przy ”I am the future, Flash”, to wygląda jak celowy zabieg.
Co to za nagranie? To jakiś radio rip. Ktoś to wrzucił wczoraj na neta jako promo 3x19, ale to promo 3x20.
To jakiś przeciek. To miał być oficjalny zwiastun tego odcinka, ale z jakiegoś powodu go zmienili i wypuścili ten, który wrzuciłem w poprzednim poście.
Stwierdzili widocznie, że jest zbyt oczywisty i za wiele zdradza.
całkiem możliwe że barry to savitar, i myślę nawet że to barry który "zaginął w kryzysie" z gazety z przyszłości napisanej przez iris west, a we flashpoincie iris zamienia się na innego redaktora
Albo to "zapętlony" Barry, który za każdym razem trafiał i z tego powodu wraz z czasem stawał się coraz szybszy. Najlepsza opcja żeby był to Flashpointowy Barry czyli taki którym by został gdyby Allen nie prosił RF o zabicie matki. A i jeszcze ten tekst Killer Frost do Barryego że nie jest on bogiem prędkości, czyżby to był taki Easteregg?
To niemiłe. Ja Cię nie obrażam. A wcześniej przyznałem ci rację, więc proszę nie rób tego.
Sorry karolek, ale wymyślasz coraz bardziej zakręcone i niedorzeczne teorie -.- Flashpointowy Barry, ,,zapętlony'' barry? O really? Jakim cudem wpadłeś na takie durnoty?
Zmieniając coś w lini czasu, drugi barry nie zostaje uwięziony w jakimś schronie ... Jezu Karol :x
Ja tam głosu barrego nie słysze, lecz i tak sądzę że to barry :P
Moze jeszcze ronnie?
Serio? :D
Wyraźnie słychać nie do końca zmodulowany głos Allena, kiedy mówi „As I rise...”, a potem już głosem Savitara kończy kwestię „...you'll fall”.
Według mnie jest to H.R, dlaczego? Pod koniec wczorajszego odcinka, gdy Savitar wychodził ze swojej zbroi było widać narzutkę, którą H.R nosi w prawie każdym odcinku. Jednakże z drugiej strony byłoby to słabe posuniecie robiąc villiana 3ciego sezonu tą samą osobą, która była w pierwszym. Co o tym myślicie?
Nie mogę wysłać ssów z tego odcinka... #filmweb
Nie do końca w pierwszym sezonie był to Eobard który dosłownie i w przenośni ukradł życie Wellsowi. Notabene wkurza mnie to że bohaterowie nazywają go Złym Wellsem powinni nazywać fo fałszywym Wellsem. Prawdziwy Wells był dobrym i miłym człowiekiem, tak wynika ze słów naukowiec z Mercury Labs. Jak jej było, dr Tina?
Kiedy Savitar mówił więcej w którymś z poprzednich odcinków ten głos mi strasznie przypominał jigsawa z Piły, a dzisiaj mi w ucho wpadło że Barry z 2024 już używa dużo niższego głosu, niż obecny Barry, ale przed odsłuchaniem tego nie przypuszczałem że aż takie podobieństwo.
No i w promo pada kolejna kwestia "it's all about the future, past and present, i know your identity".
Nie dziwne, że ci go przypominał, bo głos pod Savitara podkłada Tobin Bell, czyli właśnie Jigsaw.
Modulacji głosu Allena użyli już w LoT. Allen z 2056 miał bardzo niski głos. Tu też fajnie z tym pokombinowali.
W sposobie wypowiadania niektórych kwestii przez Savitara ewidentnie słychać Allena. Na reddicie wyłapali to "no", kiedy Caitlin pytała go, czy chce ją uleczyć i wydobyć z niej Caitlin Snow. On odpowiedział, że NIE i pokiwał głową w sposób, który jest charakterystyczny dla Allena.
Takich momentów było więcej. M.in w 3x09 mi się to rzuciło w ucho, a teraz jeszcze ten przeciek z promo 3x20, gdzie wyraźnie słychać tam głos Allena.
Caitlin w promo odcinka 20 mówi, ,,dla niego to wszystko to tylko historia'' Przecież można się domyślić od razu, że historia oznacza przywiązanie do przyjaciół i rodziny dla barrego, głos ewidetnie b. podobny do Barrego
Mnie ciekawi bardziej historia Savitara, bo nie oszukujmy się, ale CW nie potrafi dobrze zakamuflować tożsamość postaci xD A kostium future flasha, i słynne zdanie ,,i'm the future flash'' od razu przychodził na myśl Future flasha
I ciekawe jak będzie barry wyglądał Czy podobny będzie do tego z 2024 czy zupełnie inny
Pewnie kuc total. Może dokleją mu brodę xD
Ja tam już po 3x09 pisałem, że to Future Flash i wrzucałem porównanie kostiumów Future Flasha i Savitara. Wtedy to wydawało mi się głupie i zbyt proste, więc potem dałem się wkręcić CW w teorię o Julianie lub H.R., ale nie ma bata, żeby to nie był Allen.
Nieźle by się CW musiało napocić, żeby upchnąć w tej zbroi kogoś innego i jakoś znośnie wytłumaczyć jego origin.
Nie chcę mi się teraz tego tłumaczyć, ale w komiksach była jeszcze jedna historia o Future Allenie, która wiąże się też z Flashpointem, więc temat doskonale znany z serialu: https://comicvine.gamespot.com/hot-pursuit/4005-74605/
Chodzi ci o Hot Pursuita? Faktycznie był powiązany z Flashpoint, był bezpośrednio przed flashpointem ale on nie był z przyszłości a z innej ziemi z tego co pamiętam.
ej znawcy podrozy w czasie i zmian linni czasowych mam pytanko a nie chce zakladac nowego tematu chodzi mi o te słynne zmiany w przeszlosci i przyszłości a chodzi mi o dwa motywy 1 to wiadomość z 2056 czy jeżeli barry ja slyszal i o tym wie to i czy tak to zrobi bo po prostu tak się musi stać czy terazniejsza linnia czasowa się zmieni i barry nie wysle tej wiadomości 2 sprawa to czy mimo wymazania reverse flasha artykul z 2024 roku z gazety gdzie flash wraz z green arrowem walczyl z Eobardem i zniknal w kryzysie musi się wydarzyc i nic tego nie zmieni bo taka musi być przyszlosc czy jednak zmieniając pewne wydarzenia np.smierc reverse może to zmienić czy jednak Barry i tak spotka jego pozostalosc czasowa i dojdzie to tych wydarzen
Tyle co z tego forum już wyczytałem, to walka w 2024 powinna pozostać bez zmian, bo tam będzie przeszła wersja Eobarda, który był tam, zanim cofnął się do Barrego - zanim został wymazany.
Na to ci nikt nie odpowie, bo podróże w czasie w tym serialu to loteria i tego się nie da na wziąć na logikę.
Będzie tak, jak geniusze od scenariusza sobie to wymyślą, a że nie są zbyt inteligentni, co już wielokrotnie udowadniali (chociażby ostatnio, kiedy w 3x19 udowodnili, że nie potrafią liczyć do 8), może być różnie.
Ja też sam nie do końca się w tym łapię.
Jak dla mnie ten cały kryzys w 2024 powinien mieć miejsce, bo wiąże się ze śmiercią Nory. Co do 2056 pewności nie mam.
Dokładnie. To wszystko jest kompletnie nielogiczne. Jeśli zakładamy, że RF będzie wracał w późniejszych latach to wychodzi na to, że nie da się nic zmienić, bo to już się stało(jeśli on mógł zabić Wellsa, który bez tego normalnie by żył i spowodował wybuch, to Eddie powinien być w stanie go wymazać). Zmiana wymagałaby utworzenia równoległego wszechświata. Tak mi się wydaje. Jeśli nie mam racji to mnie poprawicie.
Reverse flash zawsze będzie wracał, bo to są jego resztki czasowe, moment zabicia matki barrego i wcielenie się w wellsa to jego najpoźniejsza decyzja, wszystko co zrobił wcześniej będzie pokazane
I Barry wiedząc o wiadomości z 2056, i tak wyślę bo przyszłość już automatycznie ustalona z góry
Myślicie, że chcą nas zmylić czy to naprawdę ktoś z tej listy?
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18198378_1379354918823474_42880422 62079678455_n.jpg?oh=49edb3a9a3e240076f62abf9b8ac8da3&oe=5986307B
Grafika z oficjalnego fanpage serialu.