PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45376
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash

ocenił(a) serial na 6

Tedd Helbing czyli producent wykonawczy Flasha potwierdził, że Tom Felton nie pojawi się już w serialu, więc mimo że tym razem chłopak Caitlin nie zginął, to i tak go więcej na ekranie nie zobaczymy.

Grunt Gustin z kolei potwierdził, że zobaczymy adaptację Crisis On Infinite Earths. Niby dobra wiadomość, ale patrząc na to jak zje*ali Flashpoint, już nie wydaje się tak zajebista.
Powiedział dokładnie, że już na początku show pojawił się ten nagłówek “Flash Missing In Crisis”, więc mimo, że nigdy nie rozmawiali o tym wątku Kryzysu, to wiadomo, że w końcu on się kiedyś pojawi i na pewno nie będą z tym czekać 10 lat (do roku 2024 jak w gazecie, serial ruszył w 2014, co daje 10 lat), tylko zrobią to szybciej.

Może w S5? Skoro i tak zjebią S4, co jest pewne, to może tak jak w Arrow, wrócą z genialnym S5, który przeniesie akcję serialu do 2024 roku i głównym wątkiem sezonu będzie Crisis On Infinite Earths.

I ostatnie info, które nie jest stricte powiązane z serialem, ale film Flash z Ezrą Millerem będzie opowiadał o Flashpoincie.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Ja mam jedynie nadzieje ze Bart Allen pojawi sie tylko okazyjnie albo najlepiej w ogole, wystarczy ze jest "Kid" Wally

Nie wyobrazam sobie tego dzieciaka w serialu

Azazel94

Kurcze, polubiłem tego Julka.. czyli nawet jeśli Caitlin 'ma chłopaka' to trzeba się liczyć z tym, że nie musi zginąć aby się nie pojawić w następnym sezonie.. Ciekawe, jak zje.. znaczy, jak wytłumaczą jego zniknięcie? Złamanym sercem? Oleją, jakby w ogóle nie istniał? xD Osobiście, i jeśli idą w duchu sezonów Arrow i s4 może okazać się za przeproszeniem kupą, obstawiam coś takiego:
- ktoś w jakimś dialogu mówi, że Julka nie ma bo Caitlin odeszła blabla;
- w tym samym odcinku Caitlin wraca do ekipy.
Nom XD

ocenił(a) serial na 6
matiiii

Ona już będzie w teamie od początku odcinka, bo akcja ma skoczyć 5-6 miesięcy do przodu jak zawsze po finale sezonu, więc już będzie z nimi. W tym promo 4x01 widać było, że znów są z Cisco ziomkami, więc wygląda na to, że znowu się zżyli, zapomnieli o wszystkim, więc pewnie jest z nimi od co najmniej kilku tygodni.
Dadzą pewnie jakieś przebitki ze szlochami Iris za Barrym (jak na początku S2, gdzie były szlochy za Ronniem), może pokażą Caitlin, gdzie się włóczyła lub prędzej moment jej powrotu, ale o Julianie nic nie będzie.
Może jak Caitlin wróci, zobaczy, że go nie ma, zapyta co z nim, a oni rzucą tylko, że wrócił do Londynu i tyle.

Nie będą specjalnie ściągać Feltona na kilkusekundowe cameo. Gość ma wywalone na nich. Z tego co widziałem na jego insta był m.in w Pradze, potem w Londynie, więc ma co robić.
A podczas zdjęć w poprzednim sezonie nie nakręcili żadnych dodatkowych scen z nim na zapas, bo tego nie robią.
W takim Arrow, np. w live na insta Amell mówił ostatnio, że robili kilka dni temu dokrętki do scen z finału S5 na potrzeby 6x01. We Flashu jest podobnie. Mają określony plan co kręcą danego dnia zdjęciowego i nie zaprzątają sobie głowy tym, co będzie w nowym sezonie dopóki nie dostaną scenariusza do ręki.

ocenił(a) serial na 6

Niepotwierdzone tytuły 4x02 i 4x03 pochodzące ze strony http://stvplus.com/show/463/The-Flash#episodes

4x02 - Mixed Signals
4x03 - Luck Be A Lady

Długo wyczekiwany nowy kostium dla Flasha: https://i.redd.it/ua044jdxfgcz.jpg

ocenił(a) serial na 6

Zdjęcia z planu 4x03:
Barry w nowym kostiumie:
https://pbs.twimg.com/media/DF4HP7HUMAEWgJP.jpg
https://scontent-waw1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/20478771_25386559845838 4_6868685001693593600_n.jpg
Drugie pochodzi z IG Granta.

A to najprawdopodobniej jest Rebecca Sharpe aka Hazard:
https://imgur.com/a/JWJzh#wypMapU
http://dc.wikia.com/wiki/Rebecca_Sharpe_(New_Earth)

Ponadto Gustin powiedział, że Barry wróci ze Speed Force zupełnie inny, odmieniony (no trudno, żeby wrócił taki sam, chociaż to CW).
Spędził tam pół roku, lecz z jego perspektywy było to jak cała wieczność i przez ostatnie lata w krótkim czasie doświadczył wiele bólu i cierpienia, i teraz wreszcie się z tym pogodzi.
Berlanti mówił o tym, że wróci Flash z S1 czyli więcej humoru, luzu, żartów, mniej szlochów i mroku, bo S3 odkąd pojawił się temat śmierci Iris był zbyt poważny jak na ten serial i teraz będą chcieli sprowadzić go na właściwe tory.

Azazel94

,,Berlanti mówił o tym, że wróci Flash z S1 czyli więcej humoru, luzu, żartów, mniej szlochów i mroku, bo S3 odkąd pojawił się temat śmierci Iris był zbyt poważny jak na ten serial i teraz będą chcieli sprowadzić go na właściwe tory.''

Gdyby to nei było CW, to bym może wziął to bardziej na serio xD

Jeśli choć trochę się to sprawdzi, to bym się cieszył, może Barry będzie trochę bardziej podobny do swojej komiksowej wersji

ocenił(a) serial na 7
dunio_4

Też będę się cieszyć, Flash z S1 jak najbardziej mi pasuje :) I jeśli faktycznie pogodził się z przeszłością i z tym co przeszedł to też super.

ocenił(a) serial na 7
PesiTorres

Ten Barry ktory byl w odcinku z wymazywaniem pamieci byl chyba najlepszy

Wariat_11

I myślę że takiego pokaże Ezra Miller

ocenił(a) serial na 6
Wariat_11

Taki był też ten z E-2, no może odrobinę bardziej pierdołowaty.
Ale na takiego Barry'ego nie ma co liczyć. Może przez 1 odcinek, ale przez resztę sezonu znów będzie rozwydrzonym bachorem pieprzącym w kółko te same frazesy i użalającym się nad sobą, jaki to on jest pokrzywdzony przez los i jak to mu się nic nie udaje, a reszta tej ferajny będzie go pocieszać i wchodzić mu w dupę.

Mnie tam nie zależy na Allenie tryskającym humorem. Mógłby zacząć podejmować sam decyzje, a nie w kółko przez Cisco nawigatora w uchu, bo to już jest śmieszne i żałosne, żeby dorosły, prawie 30-letni facet z takimi umiejętnościami i taką inteligencją nie potrafił sam zrobić akcji, tylko każdy musi nim sterować jak samochodzikiem na pilota.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Tymbardziej ze gdy sam "dzialal" to o wiele lepiej mu to wychodzilo niz z pomoca Cisco

Bardzo chcialbym zobaczyc takiego Barrego jak w odcinku gdy walczyl z Arrowem, gdy przestal sie bawic tylko lecial na calosc i cisnal go jak trzeba : D

Azazel94

Nowy suit prezentuje się zdecydowanie lepiej. Dopiero teraz Gustin nie wygląda jak cosplayer.

Azazel94

"Spędził tam pół roku, lecz z jego perspektywy było to jak cała wieczność i przez ostatnie lata w krótkim czasie doświadczył wiele bólu i cierpienia, i teraz wreszcie się z tym pogodzi."
Byłoby fajnie..

Nowy strój bardzo przypadł mi do gustu, ktoś z kostiumologów odwalił kawał dobrej roboty (wreszcie!) albo.. odwiedził w ostatnich miesiącach parę dobrych konwentów :D

ocenił(a) serial na 6

Obsadzono już aktora do roli Ralhpa Dibny aka Elongated Man, który będzie w S4 postacią powracającą z potencjalnym powrotem w S5. Zagra go Hartley Sawyer.

Szukano aktora w typie Ryana Reynoldsa/Chrisa Pratta w wieku 35-39 lat, a obsadzili jakiegoś typa, który ma 32 lata i znany jest z tego, że... ku*wa nikt go nie zna xD
Gość wystąpił łącznie w 18 produkcjach. Wszystkie to jakieś gówniane seriale, mini-seriale, w których grywał jedynie epizody i ze 2 role w filmach krótkometrażowych, np. komedia trwająca zawrotne 3 minuty xD Żadnej głównej roli, żadnego poważnego serialu, żadnego filmu, nic wartego uwagi.
Te wybory CW w obsadzie na S4 są zajebiście beznadziejne. Liczyłem, że po obsadzeniu Thinkera i tej laski jakimiś no-name'ami chociaż w Elongated Mana wcieli się jakieś bardziej znane nazwisko, ale nic z tego.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Na niektórych zdjęciach to on nawet wygląda jak nastolatek, ale z drugiej strony to coś w jego twarzy jest, że pasuje na Elongated Mana. Trochę podobny do komiksowego.

użytkownik usunięty
PesiTorres

Obczajcie fanpage toma cavanagha na fb, wstawil zdjecia na ktorych ma wlosy z 2 sezonu lolz xd
On nie dawno był łysą pałą jak oni to zrobili?

Albo stare zdjęcia albo mu tupet założyli.

ocenił(a) serial na 6

To jego doppelganger.

Azazel94

Wiadomo że doppelganger. Jemu chodziło o to jak Cavanaughowi dorobili do zapałki włosy.

Krąży teoria że Catalyn z trailera jest z innej Ziemi

ocenił(a) serial na 6
Jasir_Karim

A mnie chodziło, że to doppelganger Cavanagha ;) Taki ze mnie śmieszek.

Zdjęcia są nowe, prosto z planu z fanami, więc po prostu zarzucił perukę.

Caitlin będzie z E-1, za to krążą plotki, że Cavanagh wcieli się znów w rolę Wellsa z kolejnej Ziemi i możliwe, że tym razem villaina.
Na początku będzie Harry z E-2, ale potem nie wiadomo co z nim dalej będzie. Cavanagh na Comic-Conie, że sam nie wie co z nim dalej będzie i w kogo się wcieli. Wspominał jedynie o Johnnym Quicku, że ta postać prędzej czy później się pojawi.

ocenił(a) serial na 6

Tytuły kolejnych odcinków S4:
4x04 - Blood Will Run
4x05 - Emergency Stop

Tytuły crossoverowych odcinków:
3x08 Supergirl - Greater Foes
4x08 Flash - Greater Threat
3x08 LoT - Greater Menace
6x08 Arrow - Greater Loss

I pewna nowość.
Teraz crossover nie będzie 4-dniowy, a 2-dniowy.
Poniedziałek 27.11 - Supergirl & Arrow
Wtorek 28.11: Flash & LoT
https://i.redd.it/2pnxqh0f2ddz.jpg

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

Wczoraj gdzieś mignęła mi czyjaś wypowiedź, chyba Gustina, że tym razem crossover będzie w luźniejszej formie. Więcej żartów i nie będzie takiej dramy jak ten poprzedni z inwazją kosmitów, bo to było wg nich zbyt poważne.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

zbyt powazne x DDD

ocenił(a) serial na 6
Wariat_11

100. odcinek Arrow, drama z Flashpointem, fochy Cisco, Stein i jego córka, wszyscy wku*wieni na Barry'ego. Tak, był dosyć poważny.

Azazel94

Hmm, czyli zarzucili Supergirl w dzień emisji Arrow - pewnie podobny zabieg co z Flashem i LoT, aby jeden popularniejszy serial spowodował większą oglądalność drugiego. Cfane bestie.

Pewnie nie powinienem tego tutaj pisać ale w końcu to jedna rodzina i jedno uniwersum: njus o nowym nabytku castingowym w Supergirl na FW spowodował, że mam ochotę oglądać nowy sezon Super-dzierlatki. Czy stracę wiele nie oglądawszy s2, czy lepiej nadrabiać zaległości? (crossovery, jakiekolwiek z s2, widziałem) I ogólne pytanie, czy s2 jest lepszy od s1 - jeśli ktoś ogląda/ł rzecz jasna bo porzuciłem ten serial po s1 z powodu tego, że było to cholernie słabe.. czy CW zrobiło z tego coś 'lepszego'? :)

ocenił(a) serial na 6
matiiii

Ta zmiana emisji Arrow i LoT jest tylko na czas crossovera. Arrow będzie normalnie w środy, a LoT w czwartki. Nie chcą chyba przeciągać crossovera, więc dają dwa seriale dziennie jeden po drugim i dobrze, bo ostatnio za długo się to ciągnęło.
Pewnie w Supergirl i tak znów będzie krótkie cameo, a nie cały odcinek z crossoverem jak było ostatnio.

Supergirl nie oglądam, ale S2 podobno dużo lepszy niż S1. O kogo ci chodziło z tym nowym nabytkiem?

Azazel94

LoT ma być podobno na stałe we wtorki bo jakiś czas temu widziałem posta o tym

ocenił(a) serial na 6
Cravlin

Racja. Zmienili to jeszcze w poprzednim sezonie i tak ma już zostać. Premiera 10 października.

Azazel94

W sumie chyba zmienili ze względu na oglądalność bo LoT ma chyba najniższą z Arrowverse, nawet chyba niższą niż Supergirl i chyba chcieli jakoś podbić oglądalność w tym sezonie

ocenił(a) serial na 6
Cravlin

Nie do końca to prawda. LoT nie miał takiej słabej oglądalności. Zmienili to, bo pojawiło się okienko w ramówce. Któryś z seriali zakończył emisję, więc wrzucili tam LoT.

Azazel94

Aaa, ok, na czas crossovera, rzeczywiście lepiej się to będzie przez to oglądać, zamiast rozwlekać (i to jeszcze pomiędzy jednym tygodniem a drugim..).
Dzięki za odp. a chodziło mi o Adriana Pasdara - sentyment po 'Herosach' wiecznie żywy :D

ocenił(a) serial na 6

Tęskniliście za dramą Ptysie? No pewnie, że tęskniliście. Kto by nie tęsknił XDDDDDDD

Otóż, po powrocie Barry'ego ze Speed Force, jedna z postaci nie będzie w stanie mu tego wybaczyć, co = kolejna drama a'la Cisco i "zabiłeś mi brata ty skuhwysynu!!1! :((("
Także, spodziewajcie się powtórki z początku S3, a potem to już pewnie będzie jeden wielki kek z tego serialu.

Jeżeli miałbym typować tę postać, to powiedziałbym, że to Iris walnie focha, ale nie. To by było po 1. zbyt proste, a po 2. z tych doniesień z Comic-Conu nie wynika, żeby to ona strzelała fochy.
Bardziej widzi mi się w tej roli tatko czyli Joe, który będzie miał do Barry'ego bół dupska, że porzucił jego córeczkę. W sumie dawno nie było żadnych fochów z udziałem Joe, c'nie? Jakieś tatkowe morały itd.
Nie wiem jak wy, ale ja czekam jak głupi.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Ptysie, jak uroczo :D
No ale musiałeś zdenerwować na noc? No musiałeś? :D

Nie wiem czy to wina zmęczenia, ale trochę nie rozumiem idei tej dramy. Serio, koleś siedzi w "więzieniu" speedforce, przeżywa tam swoje własne piekło i może faktycznie-jak wspomniałeś niedawno-pogodził się z życiowymi ciosami, a jakiemuś durniowi przyjdzie do głowy robić mu z tego powodu jakieś wyrzuty? Na serio? Nie mówię, że mają go głaskać po główce i nosić na rękach, ale ryczeli jak odchodził, a jak wróci to fochy.
Zresztą drama Cisco była straszna... Przez większość sezonu człowiek jakoś o tym zapomniał, ale ostatnio przy okazji oglądania 5. sezonu Arrowa obejrzałam sobie crossover z dominatorsami i tylko się wkurzałam, bo przypomniałam sobie te fochy Cisco.

użytkownik usunięty
PesiTorres

Barry nie przeżywa w Speedforce piekła.. Obejrzyj sobie ending scene 3x23, zobacz co speedforce mówi do iris i barrego.

ocenił(a) serial na 6

To są słowa Gustina z wywiadu. Wg niego, jego postać w Speed Force przeżywa piekło i przez to wróci stamtąd odmieniony.

Azazel94

Jakby miało być zgodnie z komiksem, to focha powinien strzelić Wally.
Ale wolę obrażonego Joe.

ocenił(a) serial na 6

Zdjęcia z planu 4x04, który reżyseruje Tom Cavanagh:
http://hollywoodnorth.buzz/2017/08/season-4-the-flashs-barry-allen-grant-gustin- and-iris-west-candice-patton-directed-by-tom-cavanagh.html

Azazel94

Wygląda na to że widmo sfoszenia padło na IBarry/ BIris.
Iris zdecydowanie nie lubi biegać.

ocenił(a) serial na 6

News dnia: W S4 Barry będzie mądrzejszy i pewniejszy. Team Flash będzie trudno przywyknąć do jego "nowej mądrości". W Speed Force wiele sobie uświadomi, przestanie się obwiniać za rzeczy z przeszłości i ma być zupełnie inny.
A osobą, która będzie miała mu za złe, że poszedł dobrowolnie do Speed Force będzie najpewniej Iris...

I ponownie w kolejnym wywiadzie padają słowa o tym, że S3 był zbyt mroczny i nie mieli zamiaru iść w takim kierunku. Początek S4 będzie jak sama nazwa 4x01 ("Rebirth") wskazuje odroczeniem i Barry ma znów czuć ten fun, jaki czuł na początku S1, kiedy jeszcze bycie Flashem go tak nie przytłoczyło.
Ma przestać tak żyć przeszłością, więc może sama postać Flasha wróci trochę do normalnego poziomu, ale samemu serialowi bym tego nie wróżył, bo w przypadku CW zawsze co się polepszy, to się popieprzy. I może Allena naprawią, ale dramy i tak nie odpuszczą. Stawiam, że coś pomajstrują przy innych postaciach, może tym razem Joe i Wally.

ocenił(a) serial na 6
Azazel94

*odrodzeniem

Azazel94

Bardzo podoba mi się, jeśli to co mówią okaże się rzeczywiście prawdą odnośnie postaci Flasha - fakt, może być drama, może być głupota (głupawka :D), ale jeśli postać Allena będzie 'odświeżona' to będę wniebowzięty (to, co czytam bardzo ale to bardzo mi się podoba: pewniejszy siebie to największy plus, wg mnie (wyobrażam sobie oczami wyobraźni, że kiedy Barry ma kogoś załatwić robi to sam a nie czeka na instrukcje od Cisco czy kogoś innego z ekipy.. jeśli 'mądrość' też będzie dobrze przedstawiona to i głupot nie będzie wyczyniał przy przeciwniku)). Ehh, pod tym względem podoba mi się wizja s4 (i tylko to, że gdzieś w tyle głowy krąży mi przyrównanie do Arrow i kupy z s4, jaką tam zrobili (może oprócz odcinka ze śmiercią pewnej postaci, dla wtajemniczonych) psuje mi niejako oczekiwanie na s4. Nie mniej dużo krytyki przy odcinkach spotyka postać Allena więc gdyby udało im się chociaż odpicować jego postać.. to może nowy sezon będzie lekko strawny.
Tak, wiem, szkoda wybrzydzać przed sezonem i czas pokaże wraz z premierą sezonu ale tak optymistycznie widzę póki co 2 plusy nowego sezonu:
- przeciwnikiem nie jest speedster (o czym wielokrotnie pisałem i chciałem, aby w końcu nie było kolejnego speedstera na sezon :p); może taka zamiana będzie czymś świeżym i.. nie głupim;
- 'nowy' Barry.
Jeśli to zrównoważy choćby wszędobylską drame i głupoty scenarzystów to sezon rzeczywiście MOŻE być bardziej zjadliwy niż s3, imo.

ocenił(a) serial na 6

Guggenheim sprzed chwili na TT: Właśnie ruszyły prace nad Arrowverse Crossover 2017.
https://twitter.com/mguggenheim/status/896130917613187072

Ciekawy kostium. Pod spodem pojawiły się komentarze, że może to kostium Arrow z E-38 czyli Ziemi Supergirl, ale mi to bardziej wygląda na jakieś wdzianko kobiety xD

ocenił(a) serial na 6

Tom Cavanagh potwierdził, że w S4 pojawi się kolejny Wells.
Sezon zacznie się z Harrym z E-2, ale potem pojawi się kolejne wcielenie Wellsa.

Ile można to wałkować... Zostawiliby już tego Harry'ego, który był najlepszą wersją Wellsa i daliby spokój.

Azazel94

"Ile można to wałkować... Zostawiliby już tego Harry'ego, który był najlepszą wersją Wellsa i daliby spokój."
Dokładnie.

matiiii

Eksperymentują, i chcą wymyślić lepszego od tego E2 ;d

Ja powiem tak, że do tego z S1 i S2 raczej nie przebiją, no chyba że daliby Johny Quick, charyzmatycznego ;-)

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Harry z E2 jest najlepszy, ale podoba mi się to eksperymentowanie, niestety będą takie wtopy jak ten ostatni, ale przynajmniej aktor ma trochę więcej zabawy niż reszta.

ocenił(a) serial na 6

Tytuł 4x04 będzie jednak inny, bo „Elongated Journey Into Night” (pierwotnie było to „Blood Will Run”). Chyba nie trzeba mówić co ten tytuł oznacza.
Reżyserem tego odcinka będzie Tom Cavanagh.

Teraz zabierają się za zdjęcia do 4x05, z którego wg Danielle Panabaker widzowie będą bardzo zadowoleni: https://twitter.com/dpanabaker/status/897593828043091969

ocenił(a) serial na 6

Katee Sackhoff dołącza do obsady Flasha jako Amunet Black, a.k.a Blacksmith. Będzie to rola powracająca.
O tej postaci spekulowano od marca. Miała być main villainem S4, ale ostatecznie został nim Thinker, a ona będzie miała kilka epizodów.
Więcej można o niej przeczytać tutaj: http://dc.wikia.com/wiki/Amunet_Black_(New_Earth) Nie chce mi się na razie tego tłumaczyć.