Z racji że tamten temat już się kończy (zostalo 9 postów) zakladam nowy - cz.4
W tym temacie będziemy omawiać dalszą część 3 sezonu The Flash
Pierwsze promo crossovera: https://youtu.be/BEZ-GpdHNYY
Widać tam Barry'ego w nowym kostiumie (który wygląda zajebiście), do crossoverowego teamu dołączy też Kid Flash, który będzie partnerował Nate'owi.
Oprócz tego Patton powiedziała w wywiadzie, że jej przyjaźń z Caitlin mocno się rozwinie w S4, więc niestety Iris będzie nadzwyczaj dużo w tym sezonie...
Dorzucam potwierdzenie info o Amunet Black https://twitter.com/EW/status/899733600031039488
No i jeśli ktoś miałby ochotę poczytać o komiksowym flashu polecam:
https://dcflashsite.wordpress.com/
Wie ktos czy zamienienie sie zooma w black flasha automatycznie skresla jego inne wersje z pozostalych ziem? czy tylko ta konkretna wersje
No to raczej nie będą pokazywać kolejnego Huntera Zoolomona bo to byłaby kolejna kopia Zooma z S2 :P
i z tego widzowie maja byc niby zadowoleni wedlug pani Danielle Panabaker? x D
Prawdopodobnie Caitlin ma bransoletę która blokuje jej moc w 100% i po zdjęciu jej moc po prostu wraca, dlatego wraca jako Killer Frost
Najprawdopodobniej się po prostu ogarnie i usuną ten problem na stałe. KF wróciła do komiksów już jako nie-villain, więc pewnie i w serialu tak zrobią. Bo nudne i głupie byłoby, gdyby wszystko kręciło się wokół tej bransoletki czy wisiorka, i gdyby w każdej chwili mogła stać się znów taką wersją KF jak pod koniec S3.
W S4 Barry ohajta się z Iris. Prawdopodobnie dojdzie do tego w trakcie crossovera. Gdzieś czytałem, że motywem przewodnim tegorocznego crossovera będzie "Romance" xD
Mało tego, przecież Flash nie może istnieć bez dramy, więc Barry ze swoją wkur*iającą żonką będą przechodzić terapię dla par xDDD
Nowe promo:
https://www.youtube.com/watch?v=_age4kYbe6c&index=2&list=LLs19eLhGjFV_VR-iRyMhNh Q
Jak dla mnie wygląda nieźle ;)
Barry tam wygląda nieźle, widać że speed force piętno na nim odcisneło
Jak myślałem, wzorowali się na komiksie flash rebirth co widać po nagłówku ,,Reborn''
Promo 3x01 też wyglądało bardziej niż nieźle, a co było dalej, każdy pamięta.
Wg mnie sama postać Barry'ego zostanie poprawiona. Będzie dojrzalszy, mądrzejszy, samodzielniejszy, pewniejszy siebie, ale pozostałe postacie i fabuła dalej będą stać w miejscu przez co serial będzie gównem.
No ja wiem, i mimo że to promo bardzo mi się podoba to napisałam tylko "nieźle", własnie ze względu na 3x01, którym tak się podniecaliśmy, a wyszło jak wyszło :D
Może na początek dobre i to, że Barry będzie bardziej ogarnięty.
Ciekawi mnie jakby ten serial wygladal gdyby pozbyli sie fillerow i sezon mial 13/16 odcinkow, tak jak daredevil/walking dead
Na to nie ma co liczyć, bo DD to zupełnie inna liga, ale pewne jest, że w S4 Barry zyska nowe umiejętności i będzie już w pełni świadom swoich mocy + ta wcześniej zapowiadana pewność siebie i samodzielność w myśleniu i działaniu. Zawsze to już coś.
Ta jego swiadomosc pelni swojej mocy i samodzielnosc w mysleniu i dzialaniu nie pasuje mi do obrazu wesolego, pogodzonego ze swoim zyciem Flasha jak to tworcy mowili
Swoja droga pisales kiedys o podobienstwie poszczegolnych sezonow flasha z arrowem (ze obydwa sezony 2 mialy mrocznego przeciwnika i klimat itp.)
Z tego co widzialem (bo arrowa nie ogladalem) w trailerze 6 sezonu byl jakis dzieciak ktorym arrow sie zaopiekuje, wydaje mi sie ze dopiero w 6 sezonie flasha zobaczymy w podobnych okolicznosciach dzieciaka flasha, w dodatku wrocil glowny villianin 2 sezonu - deathstroke, wiec moze zobaczymy Zooma pod koniec : P
"Ta jego swiadomosc pelni swojej mocy i samodzielnosc w mysleniu i dzialaniu nie pasuje mi do obrazu wesolego, pogodzonego ze swoim zyciem Flasha jak to tworcy mowili"
Jak to nie pasuje? :P W pełni świadom swoich mocy, samodzielność w myśleniu i działaniu to wypisz-wymaluj nadzieja na lepszego, pogodzonego ze swoim życiem Flasha (który może ale nie musi być wesoły). Właśnie to, że będzie kminił o swoim jestestwie gwarantuje (w założeniu przynajmniej, zobaczymy jak wyjdzie w praniu) Barry'ego, który nie będzie irytował na każdym kroku.
Owszem, masz w pewnym sensie racje, ale to samo bylo jak barry wrocil ze speedforce i byl "zbyt pewny siebie" i wiadomo jak to sie skonczylo
Zjawi sie w tym sezonie kolejny speedster (wiem ma go nie byc ale bedzie) i barry znowu skonczy jak zawsze
Mam jedynie nadzieje ze Zoom wroci bo to jedyna nadzieja na ten serial
Niby czemu nie pasuje? Mnie tam pasuje idealnie.
Wtedy był w Speed Force krótko i za pierwszym razem, kiedy tam się znalazł to było dla niego coś nowego. Podjarał się jak dzieciak, który dostał nową zabawkę i za bardzo kozaczył z tym "If the universe is with us, how could we possibly lose?".
IMO wtedy to była normalna reakcja. Poczuł się zbyt pewnie. Teraz spędził tam około pół roku, co z jego perspektywy było niczym wieczność, tak mówił producent podczas SDCC. Po takim czasie jeżeli nie wróci odmieniony, to ten serial będzie gównem. Zmiana jest potrzebna, inaczej wyjdą z tego zwykłe wakacje w Speed Force.
Zoom nie wróci. Sears tak, ale sam Zoom nie. Sears najprawdopodobniej zagra Accelerated Mana. Myślę, że ta postać jeszcze się pojawi, bo nie bawiliby się w tworzenie kostiumu i cały ten hype dla kilkusekundowego cameo.
Gość, który był wtedy pod maską bardzo przypominał Searsa. Nie było go tam, tylko jakiś inny aktor-dubler, ale to pewnie nie przypadek. Do tego coraz bardziej rozwijają wątek E-19. Ma się pojawić ojciec Gypsy i z tego co gdzieś czytałem, kilku pojedynczych villainów z E-19, więc powrót AM to tylko kwestia czasu.
A co do syna Olivera, to on dowiedział się, że ma dzieciaka właśnie w S4. Potem usunął się z jego życia, żeby go nie narażać. W finale S5 jego matka zginęła, więc teraz w S6 się nim zajmie.
Dlatego ja stawiam, że już w S4 Flasha pokażą wnuka Allena czyli Barta. W S3 Flasha już dawali nawiązania do tego. Kiedy Allen stracił pamięć, kazał na siebie mówić Bart i wg mnie to nie było przypadkowe. Pod koniec S4 wcisną cameo Barta, a pewnie na stałe wejdzie do obsady w S6 jak z dzieciakiem Queena w Arrow.
No serio? Przecież to najmniejszy problem w tym serialu ;)
W komiksach zniknięcie barrego allena wytłumaczyli że allen był koronnym świadkiem i miał inną tożsamość
Ciekawa grafika przedstawiająca jak kształtowała się średnia ocen poszczególnych odcinków na IMDb: https://i.redd.it/wj0kns0wrcmz.png
Najgorszy to ten musicalowy z S3.
Wiadomo już kiedy i o czym będzie najbliższy crossover:
https://i.redd.it/m7g3kd9hninz.png
https://i.redd.it/qiyy88mxqjnz.jpg
Crisis on Earth-X. Na tej Ziemi ̶(̶p̶o̶d̶ ̶t̶y̶m̶ ̶n̶i̶e̶b̶e̶m̶,̶ ̶ż̶y̶c̶i̶e̶ ̶n̶a̶s̶z̶e̶ ̶t̶o̶c̶z̶y̶ ̶s̶i̶ę̶ ̶x̶D̶)̶ Niemcy wygrali II WŚ i Tom Cavanagh wrzucił krótki teaser, gdzie Wells mówi z niemieckim akcentem.
Podczas SDCC Cavanagh mówił, że w S4 zagra Harry'ego, ale też pojawi się kolejna wersja Wellsa i to właśnie będzie ta wersja z E-X.
Emisja w TV 27-28.11. I jak widać na plakacie, podczas tego crossoveru dojdzie do ślubu Iris i Barry'ego.
Jako ciekawostkę podam, że taki scenariusz w którym niemcy wygrali 2 WŚ i rządzą w czasach współczesnych był w serialu animowanym, liga sprawiedliwych w którym flashem był Wally
Tam władzę przejął Vandal Savege, który cofnął się w czasie, przekazał swojej młodszej wersji technologię, zamroził Hitlera, i dzięki technologi zdobył dominującą władzę. W czasach nowożytnych batman był tam głównym dowódcą ruchu oporu.
Może być ciekawie w serialu!
Nawet widać tam RF w żółtym kostiumie OMG ! <3 To pewnie zła wersja Flasha, będzie moc
Tam są złe wersje wszystkich. Flasha, Supergirl, Green Arrow itd. To ich sobowtóry z E-X, gdzie Niemcy wygrali II WŚ, więc tam taki GA czy Flash jest villainem zamiast hero/superhero. Więc zobaczymy Barry'ego w kostiumie RF i Olivera w kostiumie a'la Prometheus.
Do tego wróci Snart, a na plakacie nie ma m.in Kid Flasha, Thei, Nate'a, Digga.
Jeżeli o Theę chodzi, to wiele wskazuje na to, że już się w Arrow nie pojawi. Nie było jej na planie żadnego z dotychczas nakręconych 7, czy tam 8 odcinków.
Co do Nate'a i Kid Flasha. Na plakacie ich nie ma, ale obaj byli w pierwszym promo crossovera, które wrzucałem jakieś 2 tygodnie temu.
Na Barry'ego w roli RF czekam od dawna, Amella też zobaczyłbym chętnie w jeszcze bardziej badassowej wersji, czyli jakiegoś villaina.
Tak apropos, Amell podczas Salt Lake City Comic Con powiedział, że gdyby mógł, to zdecydowanie przywróciłby do serialu (przynajmniej na jeden odcinek) Tommy'ego, więc to też może coś oznaczać. Może Tommy dostanie epizod w tym crossoverze, skoro to będzie inna Ziemia.
Nie ma co robic sobie fajerwerków, widac ze ci źli będą mialy kostiumy które juz sa w serialu M.in strój kary gdy byla pod wpływem czerwonego kryptonu czy RF
Bohaterowie wiec będą ci sami
Typ na reddicie o tym pisał, a konkretnie, że Cavanagh na conie popisywał się trzema akcentami, m.in niemieckim i wtedy mówił też, że zagra kolejnego Wellsa z innej Ziemi.
W okładce jest taka postać z medialonem - ZARI
Google nic nie może znaleźć o niej, ma ktoś pomysł kim może ona być?
Podobno jest to jakaś postać o imieniu "Isis" tylko zmienili jej imię w serialu, prawdopodobnie z tych powodów, że tak samo się nazywała jak terrorystyczna organizacja
Te pierwsze doniesienia o tytule crossoveru i o jego fabule to była zmyłka producentów. Prawidłowy tytuł 4x08 to „Crisis on Earth X”.
Opis 4x02 „Mixed Signals”:
BARRY AND IRIS GO TO COUPLES THERAPY XDDDDDDDDDDDD — Barry (Grant Gustin) has his hands full when he takes on a dangerous meta (guest star Dominic Burgess) who can control technology, while also confronting an obstacle in his personal life: the ramifications of abandoning Iris (Candice Patton) for six months to balance the Speed Force. Meanwhile, Gypsy (guest star Jessica Camacho) breaches in for a hot date with Cisco (Carlos Valdes), but she gets annoyed when his work keeps them apart. Alexandra La Roche directed the episode written by Jonathan Butler & Gabriel Garza (402). Original airdate 10/17/2017.
Barry w 2 odcinku będzie miał nieźle doładowany kostium, zaczyna się robić fajnie jeśli chodzi o wizerunek flasha ;]
Szkoda, że żaden geniusz nie pomyślał, żeby zrobić taką scenę w ostatnim odcinku: https://i.redd.it/byobpgqcymsz.jpg
Zamiast tego momentami denny humor na siłę niczym z Supergirl...
Blitzenem (Nazi Flash z E-X) nie będzie Barry, a Wells:
https://i.redd.it/91jei6hpsgsz.png
https://i.redd.it/nocup14owjsz.jpg
Szkoda, chciałem zobaczyć Granta ponownie w roli badassa w kostiumie RF.
Kostium Blitzena oczywiście kopią kostiumu RF, nie wysilili się za bardzo. Mogli jakieś drobne szczegóły pozmieniać, ale poza oczywistym emblematem niczym się on nie różni.
Na dokładkę Snart w nieco poje*anych okularach: https://i.redd.it/vppzfcf66ksz.jpg
A tak btw, ja już przestałem się łudzić, że oni przestaną pisać scenariusz do tego serialu na kolanie.
Allen znika na pół roku, Flash również.
Barry bez kostiumu ma czołowe zderzenie z jakimś autem z januszowatą rodzinką.
Iris mówi do Samuroida na oczach wszystkich, żeby wziął ją, bo Flash po nią przyjdzie.
Nikogo to nie rusza, nikt nie potrafi dodać 2 do 2 i ogarnąć, że Allen = Flash. Pełen podziw dla mieszkańców Central City...