PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104147}

Generał Daimos

Tōshō Daimos
1978 - 1979
7,9 6,4 tys. ocen
7,9 10 1 6365
7,3 3 krytyków
Generał Daimos
powrót do forum serialu Generał Daimos

Wersja fabularna

ocenił(a) serial na 10

Co byście powiedzieli na to, aby serial anime "Generał Daimos" miałby zostać nakręcony jeszcze raz, ale tym razem w formie serialu fabularnego z aktorami? Co wy na to? :) Miałbym nawet kilka propozycji względem obsady aktorskiej:

Kazuya - Jamie Thomas King
Kiyosziro - Hayden Christensen
Nana - Elle Fanning
Erika - Natalie Dormer
Richiter - Jonathan Rhys Meyers
Balbas - Sam Neil
Laiza - Natalie Portman
Profesor Izumi - Michael Gambon
Okane - Susan Sarandon
Kairo - Rowan Atkinson
Margarette - Maria Doyle Kennedy
Olban - Robbie Coltrane
Geroyer - Timothy Spall
Miwa - Gary Oldman
Profesor Banks - Vincent Grass
Aizo - Henry Cavill
Baranduk - Patrick Steward
Melwi - James Frain
Herik - Justin Timberlake
Cindy - Perdita Weeks
Reiko - Scarlett Johanson
Himley - Pierfrancesco Favino
Kaya - Ben Barnes
Generał Leon - Ray Winstone
Doktor Ruyazaki - Liam Nesson

Tak właśnie ja bym widział obsadę fabularnej wersji tego serialu. A co wy byście na to powiedzieli? :)

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Wiem o tym i cieszę się, że serial animowany, który obejrzeliśmy razem cię do tego zainspirował :) Tak czy siak talent trzeba mieć i trzeba się z nim urodzić, bo naprawdę trudno się tego nauczyć, choć nie wiem, czy w ogóle jest to możliwe. Chyba nie.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Ja też się z tego cieszę. :) Właśnie. Trzeba po prostu się z tym talentem urodzić, bo nauczyć się go raczej nie jest łatwo.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

Ja też się z tego cieszę. :) Właśnie. Trzeba po prostu się z tym talentem urodzić, bo nauczyć się go raczej nie jest łatwo.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Nie jest łatwo, choć być może nie jest to wcale niemożliwe, jednak mimo wszystko trzeba się z talentem urodzić i dlatego w wersji fabularnej tego anime, jeśli takowa by powstała, to powinni zagrać naprawdę świetni aktorzy.

ocenił(a) serial na 9
kronikarz56

W rzeczy samej.

kronikarz56

Nie zgodzę się do końca z tym cytatem z nonsensopedii choć ma charakter humorystyczny według mnie jedyną postacią u której możemy rzeczywiście stwierdzić brak jakiejkolwiek inteligencji to Reiko :P

ocenił(a) serial na 10
bunga76

Oj tak, panna Reiko zdecydowanie nie zaliczała się do inteligentnych osób. Jej zachowanie, zwłaszcza w obliczu zagrożenia tego dowodzi. Kiyosziro z ulgą powitał jej odejście :)