PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46528
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

4 sezon

ocenił(a) serial na 8

z gory mowie, NIE chce spojlerow ani nic. jak ktos ma cos takiego pisac, to prosze niechc sie powstrzyma.

Otoz jak myslicie, z czyjego repertuaru skorzystaja w 4 sezonie? Albo jakie piosenki chcieli byscie uslyszec?

Ja uwazam, ze na 90% zrobia utwor Rediohead ( co mnie cieszy ). A chciala bym ... Kings of leon!!

ocenił(a) serial na 8
MaraSzrum

z tego, co kojarzę, to Kings Of Leon odmówili coverowania ich piosenek;D

mysl_o_vitz

taak, to w sumie trochę przykre, ale mają takie prawo. ;)

ja myślę, że na pewno wykorzystają jakieś aktualne hity, niekoniecznie ambitne, np. 'Call me maybe' [skoro 'Baby' i 'Friday' już były...]. chciałabym usłyszeć coś ciekawego, świeżego i mniej znanego, może coś z musicali? trudno przewidzieć to, co urodzi się w głowie Ryana i reszty, bo naprawdę często zaskakują mnie ich wybory. :D

a skąd wiesz o Radiohead? czy to tylko intuicja? :D
ja bym sobie życzyła np. Placebo, więcej Florence. ;)

ocenił(a) serial na 10
MaraSzrum

może w końcu uda się zobaczyć come what may w wykonaniu klaine

ocenił(a) serial na 8
raven46

'Call me maybe' - nieee blagam nie! Sam Darren wypowiadal sie w ostatnim z wywiadow, ( kurde nie pamietam nazwy gdzie.. ) ze pewnie dostanie ta piosenke a jej nie chce ;D

'Come what may' - genialny pomysl <3 uwielbiam Moulin Rouge wiec super bedzie to zobaczyc, chociaz 'cell block tango' wykonali i przyznam zebylam trooche zawiedziona.

A rediohead to tylko takie moje domyly. z chcecia bym zobaczyla 'my sweet prince', czy 'lady of the flowers' w wykonaniu glee, ale nie przez fina i rachel! pierwsza osoba do sweet prince o ktorej pomyslalam byl kurt do lady santana :D

ocenił(a) serial na 8
MaraSzrum

ad placebo jeszcze, dla mnie Rachel i Mercedes maja za mocne glosy w porowaniu do Braiana wiec by tylko zepsuly piosenki... moim zdaniem :)

ocenił(a) serial na 10
MaraSzrum

placebo to byłoby coś, chociaż to chyba zbyt mało melodyjna muzyka dla glee.
cell block tango też mnie nie powaliło. ale come what may to marzenie samego chrisa, więc z pewnością postarałby się

raven46

tak, Placebo jest zbyt 'dziwne' na Glee, ale może, może. :) jeśli już, widziałabym w tym Pucka albo Blaine'a, a z dziewczyn - Santanę ['Protect me' w jej wykonaniu, mm :D] i może Tinę [śpiewała już Lykke Li i Florence, a to też jest specyficzna muzyka :)]. pomarzyć zawsze można. ;)

'Cell Block Tango' nie przebiło oryginału, ale czy ktoś by to przebił? mi się mimo wszystko podobało. :) 'Coma what may' to moje marzenie, fajnie, gdyby Chris to zaśpiewał, ale... szczerze? nie poszłoby mu dobrze. nie wiem, czy ma głos do takich piosenek i czy nie brzmiałoby to trochę boleśnie. :P uwielbiam go i jego głos, ale np. w 'I have nothing' ewidentnie słychać, że nie ma głosu do tej piosenki [podoba mi się jego wykonanie mimo wszystko]. już bardziej Blaine chyba...

ocenił(a) serial na 10
yootsuu

chris ma wysoki głos (wyższy niż większość mężczyzn), ale nie jest to mocny głos, a do i have nothing właśnie taki głos był potrzebny. jego głos najlepiej brzmi w łagodnym repertuarze, w piosenkach, po których może się delikatnie prześlizgiwać.
sądzę, że lepiej brzmiałby w balladzie barbry streisand (też wielkiej diwy) niż whitney, która posiadała oprócz skali, niesamowitą siłę w głosie

raven46

Jak dla mnie w ogóle "I have nothing" wyszło całkiem ładnie, ale, wyjaśniając- owszem, zwrotka 1 wyszła prześlicznie (przy słowach Chrisa "and anything that you do" łzy mi się cisnęly do oczu), ale refren- wyszło trochę takie skowyczenie i pisk... a ja do końca miałam wrażenie, że Chris mógł spokojnie poradzić sobie z nieco tą mocniejszą partią, jak zdarzało mu się właśnie przy repertuarach Barbry lub nawet "4 Minutes" ( nie mówię, żeby zaśpiewał tak mocno jak Whitney, ale żeby trochę przyciskał głosem, by choć trochę zblizyć sie do oryginału)- gdyby tylko zrobił tak, jak zrobiła to Whitney- zaśpiewał ją trochę niżej. A ja zauważyłam, że zrobił na opak- refren był w wyższej linii niż zwrotka, a Houston wcale nie śpiewała go tak wysoko... moim zdaniem Kurt próbował wyskrobać z tego jakaś włąsną interpretację piosenki, ale po prostu trochę mu nie wyszło :(.

MaraSzrum

Ja podziewam się epizodów o Tinie Turner (szkoda, że juz nie ma Mercedes, bo widzę ją wykonującą z impetem "The Best").
A jeśli chodzi o moje marzenia, to chciałabym zobaczyć na ekranie odcinek poświęcony soundrackom Disneya (wiem, że to trochę dziecinne, ale kto się nie zgodzi, ze to chyba najpiękniejsza muzyka filmowa jaka powstała :D). Marzy mi się "Can You Feel the Love Tonight" (jak już ktoś wymyślił w poprzednich postach), "Colours of the Wind" , "Beauty and the Beast", a do tego jeszcze "I'm not say I'm in Love". W "New York" było już wyte przez Sama, Artiego i Pucka "This is the night" dla Finchel, więc mam nadzieję, że powrócą do tematu :)

ciotkaEliza

Dokładnie! Disney to całe moje dzieciństwo i do dziś pamiętam teksty ich piosenek. Króla Lwa czy Herkulesa oglądałem tysiąc razy, a wplecenie ich piosenek do Glee byłoby strzałem w 10. Już sobie wyobrażam gospel z piosenką "Zero to Hero" co to by było za show, czy "Miłość rośnie wokół nas" z Króla Lwa. :D

jakeziom

Tak, i żeby się jeszcze przebrali za postacie z Disneya :) już widzę Joego jako Simbę xD.

jakeziom

Geniusz z tym gospelem! Taki chórek przydałby się w każdej piosence z "Herkulesa", o, i jeszcze żeby dla żartów mieli na sobie te togi co chór bogiń z filmu :D. W ogóle, jak samo jak przy epizodzie z Lady GG, przebieranki przy Disneyu byłyby świetnym pomysłem moim zdaniem :).

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Przecież Mercedes będzie w 4 sezonie, więc może zaśpiewać coś Tiny Turner. Mi się wydaję, że mogą skorzystać z piosenek jakiegoś boysbandu lub lepiej jakiegoś męskiego zespołu rockowego jak np. The Beatles, The Rolling Stones (marzy mi się Satisfaction w wykonaniu Blaina lub Finna). mogliby też zrobić odcinek poświęcony Ericowi Claptonowi, może Eltonowi Johnowi lub Sinatrze.
Co do nowych piosenek to wydaje mi się że mogą zrobic np. Payhone - Maroon 5, to Call me maybe i Dribe By - Train.

ocenił(a) serial na 9
Xraymen

mnie się marzą jakieś musicalowe utwory, np. z Rent 'I'll cover you' byłoby mega! Albo coś z Wicked lub z Przebudzenia Wiosny, Next to Normal. (Byleby nie jakieś Camp Rock czy coś takiego :p) Może jakaś gospelowa piosenka? np. 'Hold on' Whitney Houston , albo Kirk Franklin i 'Lovely Day'. Zgadzam się z Xraymen, było by cudownie zobaczyć odcinek o Sinatrze czy Claptonie! Mogłaby być też jakaś piosenka Amy Winehouse np. Back to Black. do Glee też mi jakoś pasuje Karmin i 'Brokenhearted', albo coś Kings of Leon, Kate Nash, Kate Melua, Oasis, Lennego Kravitza, Nekki...

little_emm

Back to black przecież było :D Santana śpiewała, bodajże w drugim sezonie.
Ja tylko powiem, że chciałabym więcej Florence and the Machine i z chęcią usłyszałabym coś z repertuaru Yeah Yeah Yeahs lub Gossip.

ocenił(a) serial na 9
martu23

aaaaa, no rzeczywiście! to w takim razie może "You know I'm no good", tego chyba nie było ;>
oooo, Florence jak najbardziej<3

ocenił(a) serial na 10
little_emm

Macie świetne pomysły, podpisuje się pod wszystko! <3 w szczególności pod odcinek z piosenkami Disney'a.
chętnie usłyszałabym jeszcze kilka jakichś rockowych kawałków, albo coś od Pearl Jam? *.*
+ dlaczego nie ma być Mercedes? ponoć mają być wszyscy!

ocenił(a) serial na 9
nicsienieliczy

będą wszyscy. Znaczy teraz Glee ma być głównie o tych którzy nadal są w New Directions ale Rahchel, Mercedes i reszta postaci również będzie w serialu. :)

ocenił(a) serial na 9
nicsienieliczy

z tego co wiem to ma nie być Damiana McGinty (nie pamiętam jak się nazywa w Glee)

little_emm

Chyba chodzi o Rory'ego :(

nicsienieliczy

Nie mówię, że nie będzie Mercedes w serialu, bo przecież cała obsada powraca- chodzi mi o to, że nie będzie jej już w ND, co zminiejsza jej udział w występach, a i nie jestem pewna jej obecności przy odcinkach specjalnych, np. o Tinie. :(

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

jejku, nie wyobrażam sobie tego! kończę 3 sezon i z każdym odcinkiem jest coraz smutniej :( :(

nicsienieliczy

Spokojnie, na koniec będzie całkiem miło (przynajmniej jeśli chodzi o zawody, jeśli jeszcze tam nie doszłaś). Jedynie przy Goodbye na końcu można uronić małą łzę.. :|

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

skończyłam,wczoraj. Też płakałam, od kiedy Finn rozmawiał z Rachel w aucie :<

little_emm

O, Rent byłby świetny, ja chciałabym "Season of Love"- najlepiej w zestawieniu ND&Tina&Artie.
Z drugiej strony zastanawiam się, czy to nie byłoby śmieszne- aktorka, która gra Shelby odtwarzała równocześnie rolę Maureen w "Rencie" . Mogłoby dojść do spięcia :) (zresztą jak przeglądałam filmografię Idiny Menzel, to sama się zdziwiłam, z ilu obrazów ją kojarzę).

ocenił(a) serial na 9
ciotkaEliza

nooooooooooooooooo, 'Seasons of Love' w wykonaniu ND z pewnością byłoby cudowne! :) Tylko ja zamiast Tiny jakoś wolałabym do tej piosenki Mercedes albo Santane. Tina mi bardziej do jakiejś piosenki z Wicked pasuje :3

little_emm

Tak, Amber i Naya też dałyby sobie fajnie radę (tylko nie wiem, czy soulowo-gospelowa solówka Joanne pasowałaby do Santany). Ale Tina chyba będzie teraz częściej na scenie, a sądzę, że po "Because You Loved Me" dałaby sobie radę. A pzoa tym lubię zestawienie głosów jej i Artiego, a dodatkowo mam wrazenie, że w 4 sezonie mogą do siebie wrócić (oczywiście tylko przypuszczenia), więc pasowałoby fabularnie.

MaraSzrum

Hity będą z pewnością, jak w każdym sezonie. Ja bym bardzo chciała jeszcze usłyszeć "Next to me" (mam wrażenie, że jest to hitem), obojętnie, kto wykonuje- jak dla mnie do tego głos ma dobry zarówno Rachel, Mercedes i Santana, a nawet widzę w tym Kurta- ale większość solówek będzie pewnie teraz miała Tina (moim zdaniem też dobrze synchronizowała by się z tą piosenką :D).
No, i jak zawsze, choc w średnim guście- jeżeli w tym roku Lejdi Zgaga nagra jakiś singiel, to Glee w pewnością go zcoveruje.

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

Macie swietne pomysly z Disneyem i wg ! Ale co do :
', Rent byłby świetny, ja chciałabym "Season of Love"- najlepiej w zestawieniu ND&Tina&Artie.
Z drugiej strony zastanawiam się, czy to nie byłoby śmieszne- aktorka, która gra Shelby odtwarzała równocześnie rolę Maureen w "Rencie" . Mogłoby dojść do spięcia :) '

po pierwsze faktycznie uwazam ze piosenka byla by super, ale dlaczego myslisz ze bylo by spiecie? przeciez Mercedes i Rachel wykonywaly pisenke 'take me or leave me' ktora byla w Rencie i wykonowala ja takze Idina.

Musze przesluchac te piosenki co podawaliscie. a teraz mnie naszlo, ze nie zdziwie sie jak bedzie 'boyfriend' bibera i 'both of us' B.O.B i Swith czy jak jej tam.
O gadze mam wrazenie ze jakos ucichlo.
Bardzo zaluje ze nie bedzie Damiana bo jestem zakochana w jego glosie ! ('take care of yourself' jest MEGA) dlatego licze, ze wiecej bedzie Joyego i ze Blake wygra The Glee Project 2 :D i osobisie za Tina nie przepadam..

MaraSzrum

Możecie mnie uznać za wariatkę, ale słuchając "Take me or leave me" miałam ochotę na śmiech. W każdej chwili się bałam, że zaraz wejdzie Shelby i się dołączy :). Tak samo bałabym się, gdyby w "Spanish Teacher" wykonywali "Livin La Vida Loca" (pewnie by do tego wciągnęli Davida). Identycznie było wtedy, gdy Finn podsuwał Quinn propozycje imion dla dziecka i powiedział, że Gwyneth Paltrow nazwała swoje dziecko Apple. I co? W drugim sezonie wyskakuje mi Gwyneth przez nosem. To zabawne, ale jestem wyczulona tym punkcie typu "wersja swojej wersji".
A co do Gagi- sądzę, że nie ucichło, bo przecież Kłopotony wykonywały "Edge of Glory". Zgaga w 3 serii pewnie tylko jedna, bo Super Gwiazdulcia w tym roku nie nagrała więcej hitów. Za to trzeba pamiętać, że trochę jej było w 2 sezonie, a w 1 tsunami. Jeżeli w tym roku wymyśli coś "wystrzałowego", to Glee nie zostawi super nitki.
A tak w ogóle- co oni mają z tą Gagą?! Żeby równać ją z Barbrą, Celine, Eltonem czy Arethą, jak chyba robią, to moim zdaniem profanacja. Owszem, głos ma całkiem niezły, trzeba przyznać (kiedyś myślałam inaczej)- widziałam na yt jej występ on live z "Paparazzi" (jedyna piosenka GG, której nie tknęli), i chyba jednak umie śpiewać. Ale nie zaliczam jej do klasyki, bo w klasyce musi być piękno, którego u Gagi nie widzę.
Damiana tez osobiście żałuję, bo to dla mnie najpiękniejszy głos męski w chórze :) i ten jego akcencik. Mam nadzieję jednak, że będzie jak z Samem, na moment zniknie i wróci. Co do Joego to spokojnie, jego postać dopiero co wprowadzono i na pewno się rozwinie :). A Tiny też nie kocham, w każdym sezonie była strasznie święta i jest postacią nijaką. Z tym, że teraz będzie najpewniej liderką chóru i zyska wiele solówek.
P.S- jeśli wielbisz Blake'a każdą ręką i nogą, to witaj w klubie :).

ocenił(a) serial na 8
ciotkaEliza

haha, z ta Shelby to na prawde ... nietypowe :D
O gage chodzilo mi ze ucichlo, wlasnie w mediach ucichlo, bo nic ciekawego nei robi. Niby ja uwazaja za kolejna krolowa popu, zaraz po madonnie, alewydaje mi sie, ze to powinno sie oceniac po kilku latach 'gwiazdorzenia' a nie po 2och? 3ech? O Madonnie mozna to spokojnie powiedziec, twozy od X lat, tak samo o Michaelu, tworzyl dluuuugo i nawet teraz jego muzyka jest ponadczasowa, a gaga? wydaje mi sie ze za 20 lat nikt o niej nie bedzie pamietal, jej slawa bedzie dluzsza niz disneyowskich gwiazdeczek, ale nie wydaj mi sie ze prztrwa ponad czasy. ( ogolem uwazam ze w ostatniej dekadzie muzyka sie bardoz popsula i niczym sie nie umywa do muzyki lat 70tych, 80tych, 90tych. wiadomo, znajda sie perelki, ale nie jest tego duzo) Zobaczymy w tym roku. ( ogolem cale moje zycie skupia sie na dacie 13 wrzesnia :D )

I dokladnie, akcent Damiana... moge sluchac wywiadow z nim godzinami :D Ciesze sie, ze Sam bedzie gral w 4 sezonie, teraz przynajmniej nie mam problemu z wyborem, ktorego chlopaka z ND najbardziej lubie, Puck odszedl wiec nie ma problemu :D ( Joe jest okejm, ale do Sama mu niestety troche brakuje, choc te jego dredy i tattoo .. Mmm <3 ) ALe Sam jest najlepszy teraz :) i w 3 sezonie zdecydowanie lepsza fryzure ma niz w 2, w drugiej troche dziwnie wygladal xd tak czy inaczej na Damiana bede czekac :)

P.S - wielbie Blake'a kazda reka i noga !!! :D

MaraSzrum

Tak, ja mam czasem dziwactwa artystyczne :) tak samo trudno słucha mi sie mesh-upów (z wyjątkiem tych z ND).
A jeśli chodzi o media to faktycznie coraz ciszej. Niemniej jednak trzeba pamiętać, że wiele gwiazd robi sobie nagle przerwę w środku kariery, a długo później znowu ekspodują (najczęściej ci, którzy po kilka razy zapowiadają koniec kariery, mistrz w tej profesji- megadiva Tina Turner, chyba ze 6 razy). Tak np wyglądał przypadek Shakiry. Koło 2005-2006 była praktycznie na ustach wszystkich, ikona Ameryki Południowej i twórczyni takich hitów jak "Hips don't lie" czy "Whenever". A potem nagle cisza (chociaż nikt nie zapomniał o jej istnieniu). Dopiero przebudzenie nastąpiło w 2010, gdy nagrała "Wakka Wakka" jako utwór promujący Euro i na chwilę było o niej głośno. A w tym momencie... słyszał ktoś coś o niej? Poza tym Lady GG outrzymywała się z reguły nie na piosenkach, a skandalach, czego przecież jest niewyczerpany zapas.
Nie musisz mi mówić o hitach... na swoim IPodzie mam playlistę o nazwie "60-90" (107 utworów), eh. "Nothing Gonna Stop Us", "Saint Elmo's fire", "The Best", "Hungry Eyes"... tego już nikt nie powtórzy :(.
Jeśli twierdzisz, że Sam będzie w 4 sezonie, to dzięki za informację i naprawdę wprowadziłaś mnie w dobry humor (jakiś brzydal trollował w necie, że Overstreet zrywa umowę z Ryanem). W 2 sezonie wydawał sie wystraszonym chłopcem, który nie co i jak, a w 3 zrobił sie bardziej wyrazisty i zdecydowany, chociażby ze względu na Mercedes. No i chwała również mu za zutylizowanie fryzurki Biebera :). A Damian musi być! Inaczej po prostu kupię bilet, polecę do Irlandii, porwę go, zapakuję w paczkę i wyślę pocztą priorytetową do Ohio!!
A Blake to po prostu bóstwo, nawet nie obchodzi mi jego bieberkowata fryzura :). Bez urazy dla Pucka, ale jego "Waiting for a Girl" podobało mi sie dużo bardziej. W ND przydałby się taki ciepły, prosty głos męski :)

P.S Przepraszam za moje zbyt długie komentarze :)