w oczekiwaniu na nowy odcinek - krótkie promo:
http://www.youtube.com/watch?v=1YZ-TY30HMY&feature=player_embedded
kolejne wybory, team Sam&Britt, Rachel i Brody, nowe zajęcie Kurta, wredna Sue... jest na co czekać :)
piosenki [pewnie będzie ich więcej :P]:
"A Change Would Do You Good" - Sheryl Crown
"Mister Monotony"
"The Way You Look Tonight" / "You're Never Fully Dressed Without a Smile"
"Everybody Wants to Rule the World" - Tears for Fears - BLAINE
"Celebrity Skin"
Kilka SPOILERÓW (!) od Ryana Murphiego:
.
.
.
.
.
.
1. Kate Hudson wykona piosenkę z Grease (prawdopodobnie Hopelessly Devoted To You)
2. Prawdopodobnie usłyszymy duet Klaine w - uwaga - odcinku Moulin Rouge!
3. Mama Marley będzie pojawiała się do końca sezonu.
4. Ryan chce, by na jakichś zawodach zostało wykonane Gangnam Style od PSY.
5. Oryginalne piosenki prawdopodobnie pojawią się w wiosennych odcinkach
6. Blaine będzie miał wkrótce "duże solo" w przesłuchaniu do musicalu.
7. Finn wraca w 3 odcinku
8. Solo Kitty będzie miało miejsce w 5 lub 6 odcinku.
9. Rachel będzie miała zajęcia teatralne w NYADA, a wkrótce duże przesłuchanie (niestety - nie Broadway)
Grease! MOULIN ROUGE, doczekałam się! <3 niech to będzie 'Come what may', proszę, błagam, wtedy mogę umierać! :D
...Gangnam Style? serio? rozumiem, robienie idiotycznych piosenek dla brechtu, ale na zawodach? jezu, Ryan, właśnie moje uczucia do Ciebie zmieniły się z miłości w nienawiść. :P jedyna nadzieja, że wykona to inny chór...
czekam na solo Kitty i oby okazało się tragiczne, bym mogła ją dalej nienawidzić. :D
Dla Klaina duet idealny - Come what may ale jeśli w odcinku nie wykonają Tanga Roxanne to się zawiodę.
Chociaż nie wiem kto mógłby wykonać jego pierwszą część bo jest naprawdę trudna wokalnie :D ( przy okazji spiewana w filmie przez Polaka ;D)
w sumie... skoro Rachel teraz tańczy tango na tych zajęciach, to może ona i Brody? on mógłby śpiewać cały utwór :D
"Your song", "One day I'll fly away" i obowiązkowo "Lady Marmalade" - w tym widzę Tinę, Britt, Unique :D jej, mam nadzieję, że to wypali. :)
co do piosenek:
1. "Mister Monotony"
2. "A Change Would Do You Good"
3. "Celebrity Skin"
4. "The Way You Look Tonight" / "You're Never Fully Dressed Without a Smile"
5. "Everybody Wants to Rule the World" - tu powiedziano już, że wykona ją Blaine ;D
+ znalezione w internecie - Kurt dostaje się na staż w Vogue.com, pracując dla Isabelle Klempt, którą zagrać ma Sarah Jessica Parker. W McKinleyu Blaine rywalizuje z Brittany i Samem w wyborach na prezydenta.
no, to widać w promo :D chociaż nie lubię Parker, to cieszy mnie to, że Kurt znajdzie swoje miejsce ;D
wiem, wiem, że widać, ale nie do końca ogarniałam o 2, zresztą to tak dla uogólnienia :D
Piosenki są już dostępne na YT!:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=UIx2X7zV6kA]Celebrity Skin[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=T50348b-4EY&feature=channel&list=UL]The Way You Look Tonight / You're Never Fully Dressed[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=3wC4mhnKnuI&feature=channel&list=UL]Everybod y Wants To Rule The World[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=-55uOkSbAGw&feature=channel&list=UL]A Change Would Do You Good[/url]
Wybaczcie, ale coś mi nie wyszło z linkami, nie jestem zbyt dobra w bbcode ;(. Kopiujcie od http do kwadratowego nawiasu (ale bez niego).
Celebrity Skin takie sobie, chociaż fajnie usłyszeć chłopaków w takim wydaniu... i ogólnie fajna piosenka, taka w stylu garażowego punku/rocka, rzadko śpiewają coś z tego gatunku. :P tylko po co tam Britt na siłę? tzn. rozumiem, to pewnie piosenka związana z tymi wyborami, ale nie pasuje tam kompletnie...
The way you look tonight/You're never fully dressed - omg, to śpiewa Parker? szok, jaki ma przyjemny głos. no i cudnie, że nareszcie usłyszymy Kurta i to w takim duecie! brzmi trochę świątecznie, ale to na pewno będzie urocza scenka. ;)))
Everybody wants to rule the world - Darren gwarancją dobrej piosenki, udowodnione naukowo. nie znałam tej piosenki wcześniej, ale jest bardzo fajna. ;>
A change would do you good - i mamy duet Brochel! :D Rachel w czymś innym niż zwykle, bardziej żywym i energicznym; Brody fajnie wypadł.
ogólnie żadna piosenka nie jest moja ulubioną, więc nie mam z czym porównywać wykonań, ale bardzo możliwe, ze po odcinku niektóre na stałe zagoszczą w mojej mp3. ;D
Już był taki temacik, ale mało osób zwróciło na niego uwagę :)
http://www.filmweb.pl/serial/Glee-2009-494916/discussion/Glee+4x03-+Makeover-+SP OILERY,2018762
odcinek ok, ale chyba mniej mi się podobał niz poprzedni. Kurt w Vouge'u to naprawdę strzał w 10-tkę, widać że się tam odnalazł. Brochel cudni, szkoda że Finn wrócił.... Jednak moim bohaterem jest od dzisiaj Sam, kocham tego człowieka! :) Bez Mercedes za to z Britt i Blainem jest o wiele ciekawszy.
Szkoda, ze Kurt tak oddala się od Blaine'a ale to było do przewidzenia. Widać ze chłopak się odnajduje w tym co robi teraz, aż miło mi się patrzyło. Nawet ciekawsze były ujęcia z NY niż ze szkoły. Kto by pomyślał, że Rachel może się tak zmienić, naprawdę super wyglada. I do przewidzenia, pocałunek no i wraca chłopak :P Ja czekam na Blake'a, podobno ma być od 5 odcinka? Ciekawe co Ryan dla niego wymyślil... Jeśli chodzi o Britney to wole jak tańczy niż spiewa ;O no i up dla Sama, jest genialny :)
fajnie widzieć zadowolonego Kurta, a Rachel... wygląda nieziemsko, bardziej jak Lea niż Rachel. :)
słodkie sceny z Brodym, ale to wejście Finna, cóż... następny odcinek zapowiada się smutno i łzawo, ale czas na zmiany w życiu każdego.
sceny w szkole przyjemne, podobała mi się początkowa piosenka Blaine'a. Sam jest świetny, w tym sezonie poznajemy go na nowo, bardzo dobrze 'piszą' teraz tę postać. :D
Odcinek faktycznie mniej ciekawy niż dwa cuwone poprzednie, ale nie było źle. Jak dla mnie troche za dużo ujęć z NY, żadnej wspólnej piosenki chóru! :(, scen ze szkoły strasznie mało, a do tego ograniczone prawie tylko do wyborów przewodniczącego.
Z powrotu Finna bardzo się cieszę. Co prawda nie był moja ulubioną postacią w poprzednich sezonach, może dlatego, że w każdym odcinku było go mnóstwo, ale zawsze jakoś tak pozytywne mi się na niego patrzyło. Na Rachel się zawiodłam, fakt Brody jest słodki i przeprzystojny, no ale... szkoda mi Finna.
jakby ktoś znalazł napisy to proszę o podanie tutaj linka, bo wyjątkowo mi zależy - jutro tracę neta do środy [wieczność! :D], a chciałabym obejrzeć z tatą przed wyjazdem. ;D
polecam zarejestrować się na glee.fora.pl - oni praktycznie w sobotę już mają napisy .
napiprojekt zazwyczaj też w sobotę znajduje, ale jutro będę już bez internetu, ech :D no trudno, tata poczeka :D
Czy tylko u mnie nie działają napisy? Włączam, odcinek i wyskakuje mi błąd i napisów brak. Ma ktoś jakieś sugestie w czym tkwi problem?
Już naprawiłem. Błąd polegał na tym, że jedna linijka nie miała określonego czasu i trzeba było po prostu dopisać ; )
Mnie osobiście ten odciek najbardziej zaciekawił. Uwielbiam monologi Sue na temat Williama i uczniów oraz to jak SJP zaśpiewała swoją część w duecie z Kurtem. Kobieta ma 47 lat ale jej głos podczas śpiewu nie odbiega od żadnego z nastoletnich aktorów w serialu.
Czemu, czemu, czemu nic się nie działo u Marley i Jake'a?! Takie wspaniałe nowe postaci z nieziemskimi głosami, powinno się im poświęcać przynajmniej 1/4 epizodu! Liczę na rozwinięcie tego wątku w dalszych odcinkach.
Bo Glee aktualnie ma 51515665165 głównych bohaterów i czasami niektóre postacie idą w odstawkę, m.in. Joe, który od premiery chyba się jeszcze nie odezwał, muszą dzielić jakoś wątki by byli wszyscy, ale z tego co kojarzę na promo do 'Break Up' jest Marley, Jake i Kitty to będą.