PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46528
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Oglądałam, zastanawiałam się dlaczego to oglądam, ale jednak oglądałam nadal więc coś w tym jest;) Naciągane jak wyszczuplające gacie mojej grubej ciotki... Skąd oni znają teksty wszystkich piosenek? Jak to możliwe, że zespół umie zagrać wszystko od tak?:D Kto płaci zespołowi i go prowadzi w ogóle :P Czy oni mają jakieś inne zajęcia oprócz hiszpańskiego? Ale przestałam oglądać po odcinku nobilitującym Justina Biebiera (czy jak on się tam ten). Ciekawe ile im zapłacił :P

MountainGee

Może znają wszystkie piosenki, ponieważ jest to serial muzyczny? I jest on robiony na kształt musicalu? Hm?

ocenił(a) serial na 8
MountainGee

Po pierwsze: serial dla nastolatek z kompleksami - a która nastolatka nie ma kompleksów ? proszę cie .. ;P
Po drugie: znają teksty piosenek - przypominam, że to serial komediowy a do tego przerysowany do granic możliwości, więc nie doszukiwałabym się w nim zbyt dużego realizmu ;)

ocenił(a) serial na 3
MountainGee

Ja odpuściłem przy drugim sezonie to serial dla homoseksualistów, zresztą taką widownię zaczął przyciągać. Jeszcze jednego homos. wytrzymywałem, przy ich mnożeniu się - sobie odpuściłem. Nie będę sobie głowy śmieciami zaprzątał.

mlodszylele

Dla całkowitego uszanowania twoich poglądów- błagam, nie rozpoczynaj następnego trollingu na 600 komentarzy.

ocenił(a) serial na 3
ciotkaEliza

Spokojnie, tylko wypowiedziałem swoje zdanie, a tak to teraz tam częściej piszę http://www.filmweb.pl/film/Filadelfia-1993-1222/discussion/homofobia,1532755?pag e=4#post_8123784

ocenił(a) serial na 7
MountainGee

Z tymi piosenkami to nie wiem jaki masz problem? Pamiętaj że oni (można tak założyć) raczej lubią piosenki które śpiewają i wiele razy ich słuchali a że piosenki są w ich ojczystym języku to zapamiętanie tekstu jest znacznie łatwiejsze , jedynie Rachel zna więcej niż reszta piosenek ale ona chce się rozwijać w tym kierunku więc pewnie się nauczyła. Poza tym podczas np śpiewania "no air" czytali z kartek. Trochę wyobraźni następnym razem XD .

Piopal

haha, dokładnie, ja sama znam słowa na pamięć przynajmniej 1/3 piosenek z Glee, bo są mega popularne, znane, dużo z nich to klasyki. łatwo się ich nauczyć, zwłaszcza, gdy jest się anglojęzycznym... gdybym śpiewała lub rozwijała się muzycznie, znałabym jeszcze więcej.
poza tym, oni też się przygotowują do występów. ;)

MountainGee

Skąd oni znają teksty wszystkich piosenek- zauważ, że często oni przygotowuja występy na auli, przez klubem (nawet mówią: przygotowałem piosenkę..)... na pewno cwiczą, a poza tym to młodzież obeznana muzycznie i czasami słysząc jakąś piosenkę w stereo ja zapamiętają i już... ja tez tak czasem mam :).
Jak to możliwe, że zespół umie zagrać wszystko od tak?-1. Patrz odpowiedź pierwsza. 2. New Directions to zdecydowanie dobry chór 3.To przecież musical!
Kto płaci zestpołowi i...- blagam, to przecież chór szkolny, nic nie biorą, tak samo pewnie też jest i z zespołem intrumentalnym, kilku uczniów nie licząc Brada (o Brada się nie pytaj bo sama nie wiem jak do końca z nim jest, może jakiś znajomy Willa), którzy potrafią grać na instrumentach i zgodzili się współpracować z chórem..
Czy oni mają inne zajęcia oprócz hiszpańskiego- hm, naprzykład zastępstwo z matematyki z Shelby, historię i zajecia gospodarcze z tą starą nauczycielką, pominę też matematyczkę, która rozmaiwała z Sue w pierwszych odcinku 3 serii. A Schuester to niby na co awansował?
Justin Bieber- raczej ND za nim nie przepada, przynajmniej takie są moje wrażenia po opinii Artiego o fryzurze Sama.
Reasumując- hm, kwestie przez ciebie przestawione to raczej drobnostki :).