aha, to dobrze, a gdybyś miała porównać ? co i jak jest lepsze w jednym i drugim ? Pytam, ponieważ ja oglądam tylko GossipGirl i moja przyjaciółka Glee tylko i zachęca mnie do obejrzenia, ale... Możesz powiedzieć o podobiznach ?; )
aha, to dobrze, a gdybyś miała porównać ? co i jak jest lepsze w jednym i drugim ? Pytam, ponieważ ja oglądam tylko GossipGirl i moja przyjaciółka Glee tylko i zachęca mnie do obejrzenia, ale... Możesz powiedzieć o podobiznach ?; )
Plotkarę kiedyś oglądałam teraz już jest dla mnie za bardzo zawiła. A Glee jest przezabawne, świetna muzyka. Z kiepskich utworów robią naprawdę coś. Jest też całkiem dobry scenariusz, czasem naprawdę można się wzruszyć, nie wiem co więcej.
W takim razie koniecznie obejrzyj też Glee :D Jest troszkę lżejsze niż GG, ale podejmuje wiele poważnych, w większości licealnych tematów. Jest dużo wątków, jest zabawnie, czasem dramatycznie, można się powzruszać... Dodatkowym walorem Glee jest muzyka, dobili już do 300 piosenek, i naprawdę każdy wśród nich znajdzie coś dla siebie :)
Wg mnie naprawdę powinnaś spróbować obejrzeć Glee, nie jest jakoś bardzo podobne do Plotkary, ale oglądanie to sama przyjemność i łatwo się wciągnąć.
Polecam, bo warto :)
GLEE, poza tym nie da się porównać tych dwóch seriali, są one całkiem inne, lubię GG, ale Glee skradło moje serce i naprawdę polecam obejrzeć:)
Gossip Girl to niby dramat, Glee to komedia/musical. Jakim cudem mamy to porównać ? Każdy serial jest z innej parafii.
Hm... trudny wybór. Pewnie, dlatego, że obydwa seriale opowiadają raczej o czym innym, niby schemat jest ten sam (liceum i skandale), ale jednak reszta zupełnie się różni. W Gossip Girl z każdego odcinka wyciągamy jakiś morał(y), który uosabia się z naszym ówczesnym, choć lekko "przekolorozywanym" życiem, a w Glee z tym też mamy do czynienia, ale jednak tutaj pokazane są te bardziej codziennie zdarzenia z życia, które dzieją się na co dzień (brak tolerancji, kłótnie, brak zdecydowania, co do uczuć, ambicje, nieszczęśliwe miłości, itp...). Lubię obydwa seriale, i obydwa pokazują mi to co mam na co dzień, ale jednak w Glee to wszystko jest bardziej pokazane, jak wszystko jest na prawdę.
Świetny temat, naprawdę jest się nad czym zastanawiać:)
Osobiście wolę Gossip Girl, ale Glee jest zaraz po;)
GLEE. Wspamniały serial z humorem, świetną muzyką, a co najważniejsze poruszający wiele TRUDNYCH I WAŻNYCH życiowych spraw. Można się przy nim pośmiać, zrelaksować, naczyć i zrozumieć wiele rzeczy. <3
GG? Od 3 sezonu zaczęła się beznadziejna, naciągana papka. Telenowele dla nastolatków. Jedynie Blair jest co nieco warta.
_____
GLEE! ♥
Oglądam i to i to i muszę przyznać, że tych seriali nie da się porównać. GG to intrygi, świat bogaczy z UES, świetne ubrania, dramaty itd. Glee to zwariowana szkoła, pełno humoru, muzyka.
Gossip girl oglądam, bo lubię patrzeć na ten ich świat, a Glee oglądam, bo ten serial całkowicie mnie relaksuje i poprawia humor.
Glee.
Przy Plotkarze utknęłam pod koniec czwartego sezonu i nie mogę ruszyć dalej, od s2 zrobiło się tam strasznie nudno.
@Mistral_2
"GLEE, poza tym nie da się porównać tych dwóch seriali, są one całkiem inne, lubię GG, ale Glee skradło moje serce i naprawdę polecam obejrzeć:)"
dokładnie. Lubię GG i Glee ale plotkara nie wzbudza we mnie tylu emocji i nie naładowuje mnie taką energią. no i czasem są takie momenty kiedy odstawiam serial, nie mam ochoty go oglądać. Przy glee tego nie ma. Ale to tylko moje zdanie. gg jest poważniejsze, glee trzeba oglądać z pewnym dystansem.ale i tak polecam <3 napisz jak wrażenia :)