Jakie piosenki się wam podobają i jakie chcielibyście, żeby zostały wykonane w serialu? Na pewno jakieś by się znalazły. I jaka postać mogłaby wobec tego je wykonać?
Moje propozycje to np (nie wszystkie, tylko te, które pamiętam)
-"Someday Out of the Blue"- przy refrenie mogliby śpiewać wszyscy faceci z New Directions, ale do solówki pasowałby mi tu Puck ze swoją gitarą :)
-"Sous le vent"- wydaje mi się, że duet Kurta i Santany albo Brittany by pasował
-"Glory of Love"- Finnowi by to wyszło, mam takie wrażenie
-"Tell Him" (nie było czasem wykonywane?)- Rachel niezaprzeczalnie, a jako druga osoba to chyba mogłaby być Quinn, ewentualnie Mercedes (ale raczej Quinn by mi się tu podobała)
... wasze propozycje?
Tell Him nie wykonywali. Piosenki samej nie kojarzę, ale znam każdą wykonaną przez Glee.
Skyscraper - Rachel.
Castle Walls - Pezbray aka Quinn & Santana lub Faberry aka Quinn & Rachel.
One And Only - Santana, Mercedes, chciałabym usłyszeć Heather, bo ma niezły głos.
Memory - tu chyba jedynie Lea to udźwignęła, więc...
Flo Welch byłoby by fajnie dostać więcej. Trudno się robi dobre covery jej piosenek, ale w Smash wyszło fajnie, więc Glee też powinno być dobre.
Oh, i jeszcze Skinny Love - nieważne, czy wersja Bon Iver, czy Birdy. Zaśpiewać to mogłyby: Rachel, jednak bardziej skłaniam się do Quinn, choć nie wiem, czy jej głos pasuje, lub Santany - taki głos w takiej piosence byłby ciekawy, zwłaszcza przy wersji Bon Iver. Do wersji Birdy najbardziej pasowałaby Tina, i wreszcie dostałaby piosenkę :)
Hm, w wypadku Skinny Love bym trochę odwróciła- do wersji Birdy bardziej pasuje mi Quinn, ma podobny głos (chociaż fajnie byłoby usłyszeć trochę odmieniony ton przy tej piosence), a przy Bon Iver faktycznie np. Santana brzmiała by ciekawie.
"Tell Him" to duet Barbry Streisand z Celine Dion, dlatego od razu pomyślałam o Lei. Jeżeli chodzi o partnerkę to jednak zdecydowałam się na Diannę (Mercedes nie widzę w w niczym innym niż w jazzie i soulu).
Oh, co za wstyd. Z twórczością pani Streisand mam zamiar jeszcze się zapoznać, gdy znajdę czas.
W sumie ma podobny głos, ale do samej piosenki według mnie najbardziej pasuje Jenna. Bardzo się cieszę na Fighter w wykonaniu Santany (z Blainem?), piosenka i do jej głos i postaci pasuje.
Właśnie, kilka dobrych piosenek Christiny by się przydało.
Nie sądzę, by mieli zamiar robić dużo Barbry w tym sezonie. Tego typu piosenki to tylko na początku, i to z powodu WSS w McKinleyu. Dianna raczej by nie udźwignęła tej piosenki, a Amber faktycznie nie ten styl. (Choć może i byłoby fajnie, coś nowego.) Zostaje Chris. Ale oni już mieli Get Happy/Happy Days Are Here Again. Przykre jest, że ostatnio dużo popu i hitów na kwartał, a mało wiekowych piosenek. Z tego słynęło Glee.
"What a feeling" w wykonaniu Santany. Brakuję mi w Glee tego kawałka, bo mógłby pasować do wielu sytuacji, a wokal Nai moim zdaniem pasuje do niego idealnie.
Nie nie :) Przeniosło mnie w czasy klasyki i chodziło mi o jakąś ciekawą aranżację What a feeling Irene Cary.
Ain't no mountain high enough- hm..któż mogłby to zaśpiewać, może Santana&Sebastian i Quinn&Sam/Rachel&Finn ;)
Numb- cover Jamelii- Santana
Beyonce- Countdown- Rachel
Anastacia- Left outside alone- Rachel, Santana/Mercedes
Nelly Furtado-Try- Quinn
Que Hiciste- Santana
Natasha Bedingfield - Pocketful Of Sunshine- Quinn, Rachel
Haha, Pocketful Of Sunshine! Może nawet być Faberry, a wokół nich 'NE' przebrani za słońca. Tak, tak, tak.
Głównie w 1. było. Odkąd zrobili Friday panny Black kompletnie straciłam respekt do pana Murphdemorta.
No cóż, owszem, "Friday" może nie jest najgustowniejszą piosenką, ale wykonanie Pucka, Sama i Artiego podobało mi się o wiele bardziej niż wersja Rebbeci. Ale racja, od balu, nie licząc po drodze takich szczegółów jak "For Good", czy niektóre kawałki z 3 sezonu, zaczyna się istne łubu dubu.
Oczywiście! Gdy przeczytałam, że robią Friday, pomyślałam, że to spóźniony Primaaprilisowy żart. Ale jak na taką piosenkę wyszło im świetnie. Co nie zmienia faktu, że nawet takie wykonanie nie uratuje Glee przed krytyką z powodu doboru piosenek, przynajmniej z mojej strony.
West Side Story było, Elton John był, ale to, co się szykuje na tegoroczny bal to istna masakra.
Nie znam wszystkich piosenek na bal, i przyznam szczerze- dla świętego spokoju na razie nie chce znać :(
Ojej, znów zboczenie z tematu- to miała być dyskusja o własnych propozycjach.
Powstrzymać się nie mogę - dostajemy duet Pezberry wykonujący Love You Like a Love Song panny Gomez oraz What Makes You Beautiful - oryginał należy do boysbandu zwanego One Direction aka '1D'. (Boysbandy wracają do mody (?). Może czas reaktywować The Justin Bieber Experience?).
E, tam, i tak chyba nikt tego nie czyta.
Martwią mnie odcinki poświęcone disco oraz Whitney. 'Disco sucks' - obecnie tak, chyba możemy się spodziewać małej oglądalności. Whitney - śpiewali już I Will Always Love You i chyba starczy. Amy nie dostała własnego odcinka, nawet nie wspomnieli o jej śmierci, a przypuszczam, że Santana była fanką.
"Rehab" było śpiewane przez Vocal Adrenaline. Santana śpiewała "Back To Black" oraz Valerie, które, jak mniemam, było coverem wersji Amy. Poza tym, Naya jest fanką, więc pewnie przełożyli to też na jej bohaterkę.
Właśnie.
Glee Club najczęściej śpiewa zbiorowe piosenki, więc do tego składu mam jeszcze 2 propozycje:
-"We are the Champions"
-"Burning Heart"- choć tutaj wyróżniłabym jakieś głosy główne, np. Sebastian...albo Artie?
Też mnie teraz wzięło na klasykę :)
O, proszę! "We are the champions" mi się trafiło!!!! :D akurat na odcinek- zawody krajowe.
Myślałam wcześniej również o wpisaniu na moją listę "It's all coming back to me now"... a tu niespodzianka, w wykonaniu Rachel, na zawody. Byłam prze szczęśliwa słysząc ją w serialu, bo to moja ulubiona piosenka :* A w wykonaniu Lei wyszła całkiem przyjemnie :)
A tu pewna informacja co na pewno będzie w S03E20 :) http://avril-lavigne.pl/index.php?function=show_all&no=5895
Ja kompletnie nie w temacie jestem, nie oglądam ;p ale przeczytałam newsa i pomyślałam, że wkleję Wam na forum :))
Avril=Santana=prawdopodobnie genialne wykonanie :)
Jak jeszcze coś znajdziesz, anulka88, to dawaj, DAWAJ!! :D
A mnie marzy się ''Say Say Say'' Paul'a McCartney'a i Michael'a Jackson'a (nie wiem po co piszę wykonawców, większość pewnie zna. ;P) w wykonaniu duetu Blaine&Artie. Myślę, że dwa najlepsze męskie głosy w Glee podołałyby temu zadaniu, oboje śpiewali już Jackson'a, a wyszłoby z pewnością ŚWIETNIE. *___*
ja z chęcią posłuchałabym:
Elton John "can you feel the love tonight" - Quinn i Joe (jak już będą razem, bo muszą być xd)
James Blunt "i'll be your man" - Sam do Mercedes xd
Birdy "skinny love" - Quinn, lub Santana pierwotną wersję.
Florence and the Machine "never let me go" - Rachel i Santana, a w tle dziewczyny z ND
George Michael "freedom" - Finn, Sam, Puck, Joe i Blaine, a refren chłopacy z ND
Rosi Golan i William Fitzsimmons "hazy" - Quinn i Joe / Rachel i Finn
James Blunt "stay the night" - Sam lub Joe, a refren z chłopaki
to tylko niektóre piosenki, które z chęcią bym posłuchała w wykonaniu obsady GLEE, xdd
w tej chwili marzy mi się, żeby kurt zaśpiewał blaine'owi ''your song'' eltona johna. i chciałbym, żeby spełniło się marzenie chrisa o zaśpiewaniu come what may. bo raczej SM rihanny mu nie pozwolą
come what may, to jest piosenka na którą cały czas czekam, to jest dla mnie piosenka tylko i wyłącznie klainowa, za to your song uwielbiam w wykonaniu Ewana McGregora
Marzę o "Seasons of love" z musicalu "Rent" - to idealna dla nich piosenka, bo też na chór wykonawców, tematycznie również pasuje. No i jest naprawdę niesamowicie chwytająca za serce ;)
omg,tak!!! od dawna marzy mi się coś z Rent, najbardziej moje ukochane "I'll cover you", oczywiście dla Klaine
Czytasz mi w myślach! :D Po SOL (moja ulubiona z "Rent") marzy mi się właśnie "I'll cover you", która byłaby idealna dla Klaine ;) Są moją ulubioną parą, chyba umarłabym ze szczęścia po scenie,w której by to śpiewali, najlepiej zakończonej jakimś kissem...
o tak koniecznie, serio to jest piosenka idealna dla nich, pamiętam, że kiedyś był taki spojler, ale okazało się że fake, a ja oczywiście cieszyłam się jak głupia, jeszcze lubię strasznie "light my candle"nie wiem dla kogo ale mogło by się pojawić, a najlepiej cały odcinek poświęcony Rent, oh chybabym umarła, "take me or leave me" już było i wyszło bardzo fajnie
"Take me or leave me" wyszło super ;) Szczególnie Rachel świetnie wypadła w tej piosence ;) Mogliby jeszcze zrobić "La Vie Boheme" - koooocham to!
odcinek o tym musicalu to moje marzenie <3
Seasons of Love to byłoby idealne pożegnanie z Glee :) znam to na pamięć i zawsze chwyta za serducho. tak samo I'll cover you, idealne dla Klaine... :)