Proszę nie obrażać anime!:) To serial rządzący się innymi prawami, ale na tym forum serial to serial - nie ma rozróżniania na komedie, dramaty, czy specyficzne japońskie anime. Ale fakt, serial jest za nisko w rankingu. Gotowe na wszystko jest fenomenem.
Nie denerwuj mnie .... ranking dla tych swoich anime to sobie rysujcie gdzie indziej ... Faktycznie nie wziąłem pod uwagę , że jakieś kreskówki są wyżej od Desperatek...naprawdę paradoks ...
Pamiętam jak ten serial, chyba jeszcze w wakacje był w pierwszej 10. Nie wiem dlaczego, ale najlepsze seriale ostatnio bardzo spadły w rankingach. Ja również uważam, że to totalny bezsens, bo jak dla mnie DH zasługują na bycie w chociażby pierwszej 20. Natomiast największą porażką rankingu seriali są Przyjaciele, którzy w ciągu niemalże miesiąca spadli z 3 miejsca na 30, a teraz są na 60. Wniosek: Za dużo dzieci na filmwebie. Chyba, że to jacyś przeciwnicy tych seriali. Ja DH i Friends uważam za dwa najlepsze seriale jakie w życiu miałem przyjemność oglądać.
Chciałbym też zauważyć, że w wakacje Friends miało bez mała 40 000 głosów, a teraz jest ich ponad 50 000. Trochę mnie dziwi taki wzrost liczby głosów w ciągu kilku paru miesięcy.
'' Przyjaciół '' i humoru preferowanego przez ten serial nie trawie .. W ogóle go nie trawie ... Też ostatnimi dniami zwróciłem uwagę na ''fale ,, głosów i nie moge wysnuć żadnej teorii ;) Ale dalej trafia mnie nie przeciętne zdziwienie gdy widzę , że Desperatki są niżej od np ....
- ,,Notatnik śmierci '' (miejsce 7) [!!!!!!!] ile tu, na webie, musi być tych zagubionych dzieci ...
-,,Pamiętnik wampirów'' ehm .... zakochane nastolatki ... obejrzałem kilka odcinków i dalej nie rozumiem czemu jest tak wysoko ..
-,, dragon ball Z '' (dobrze , że mam kraty w oknach )
- i w ogóle z kąt tyle tych tandetnych bajeczek japońskich!!!! ... w pierwszej setce ...
- ile jest tego gówna przed np ,, Generation kill'' ???!!!!! aż chce mi się naprawdę z parteru na główkę skoczyć ...
Te ,,mangusy '' wszędzie wejdą ... ja naprawdę chyba skasuje swoje konto tutaj bo z tymi bajeczkami to jest naprawdę przegięte i to ostro /...
za dużo tego jest święta racja. Ja nic nie mam do anime (nie oglądałam tego zbyt wiele, nie wciąga mnie to...) Szkoda, że nie ma osobnych rankingów ja jakieś konkretne typy seriali. To by było uczciwsze, dawałoby lepszy obraz.
"Moim zdaniem nawet pierwsza piątka. Jak jakiś Dragon Ball albo inny badziew może być wyżej..."
Masz rację, wg. mnie 1 miejsce jest najlepsze, myśląc jednak o innych którzy wolą House, czy Lost chociaż pierwsza piątka wypadała by być miejscem tego serialu.
po pierwsze nie wiem co Wy macie do "Death Note"? według mnie zasłużył sobie na wysokie miejsce w serialach, nie oglądaliście, a oceniacie... Anime niestety nie ma osobnego rankingu, dlatego też jest połączony z serialami, bo w sumie i w anime i serialach musisz obejrzeć kilkanaście odcinków aby poznać całą fabułę filmu. Osobiście fanem anime nie jestem, obejrzałem z ciekawości kilka i są ciekawe, jedyne, które na mnie wywarło bardzo pozytywne wrażenie to "death note", polecam ;)
Wiesz mnie to osobiście nie obchodzi ... Dla mnie kultową animacją są np ,,Smipsonowie'' lub ,,królik bugs'' i one naprawdę mają prawo widnieć w top-100 ... Ale to jest już inna bajka nie mam zamiaru rozpisywać się na nowy temat ... Najbardziej boli mnie to , że taki ,,cuś'' jak japońskie gówno , zajmuje pozycje wyższą niż desperatki czy np ,,generation kill'' albo ,,szkoła przetrwania'' ... są to produkcje telewizyjne , które przedstawiają jakąś konkretną wartość ... Dodatkowo ilość anime w top -100 świadczy o tym , że społeczność filmwebu tworzą głównie dzieci ...
Hmm fakt że fajne seriale (filmy też) są specjalnie gnojone przez dzieci neostrady gdy tylko znajdą się za wysoko.
Teraz plaZmus92 są anime wartościowe i produkcje wagonowe nastawione na akcję itp. tak jak i seriale nie wszystkie są doskonałe a raczej większość jest słaba. Niestety widać że jesteś ignorantem i nie akceptujesz niczego co nie amerykańskie i nie przekazujące amerykańskich wartości. Przykro mi ale twoja "dojrzałość" z tego co widzę opiera się na przeświadczeniu "oglądanie "bajek" jest gupie". Dragon Ball faktycznie jest wysoko ale to także jest prawdziwa klasyka (czyż ktoś o tym nie słyszał?). Co do ogólnie "japońskiego gówna" muszę cię rozczarować ale jest kilka produkcji które pod względem fabuły biją na głowę ten serial (no i wartości jakie przekazują). Ty zaś widzisz wszystko przez pryzmat tego czy coś jest filmem czy kreskówką. Po prostu tam wolą czasami kreskę od filmu... Żebym ja namawiał do tolerancji niewiarygodne...
Dla mnie nie ważne na którym tu jest to miejscu, ale ja i tak uważam że to powinno być w pierwszej piątce:)
wiadomo, że i dla mnie powinny znajdować się wyżej niż są, ale niestety ;/
do plaZmus92: Bartosz33_pl bardzo dobrze odpowiedział
zaznaczam, że ja nie jestem fanem anime, obejrzałem kilka i jestem pozytywnie zaskoczony, dlatego też wiem dlaczego niektóre tytuły są tak wysoko. Ostatnio na święta np. oglądałem "o dziewczynie skaczącej przez czas" i jak dla mnie bardzo fajne anime (polecam;p)