jakiś tvn zrobi polska wersje tego serialu.Kogo byście obsadzili w głównych rolach ??
Szczerze? Nikogo.
DH jest tak charakterystycznym serialem, że odtwarzanie go w Polsce wykręcało by r*j z niesmaku. U nas nie ma takich zachowań, takiej uliczki i NIESTETY takiej tolerancji. To znaczy, toleruje się gejów, ale aktorów, którzy się w nich wcielają, się gnębi.
Jeśli miała by powstać to TYLKO I WYŁĄCZNIE wg mnie znalazły by się w niej takie twarze, które są nowe, lub dawno nie grały. Żadnych Cichocipek, Żmudy-Trzebiatowskiej czy innych aktorów/aktorek, którzy mają parcie na szkło i potem każdy Polak się boi otworzyć lodówkę.
u nas przecież nie ma tolerancji dla gejów i lesbijek ;) ewentualnie lesbijki są akceptowane, więc taki polski andrew (a szczególnie aktor który grałby go jak napisałeś) miałby przerąbane
ja widzę tylko weronikę książkiewicz jako edie, ale to z wyglądu, bo nie oglądam jej i nie wiem nic na temat jej talentu aktorskiego
postacie to raczej by musiały grać dojrzalsze aktorki jak np. stenka,wolszczak,pieczyńska...............a gejów geje jak np jacek poniedziałek
O nie błagam, niech nikt nigdy nie wpadnie na taki pomysł! Juz widzę Mroczków w roli bliźniaków Scavo (hahaha). Moim zdaniem żadem polski serial nie jest nawet w połowie tak dobry jak DH. Polacy robią dobre dramaty, resztę powinni se odpuścić. Tylko by to zepsuli... Po pierwsze tolerancja tak jak mówicie, po drugie znowu pewnie graliby aktorzy, którzy już czatują u mnie w lodówce (tj. Olszówka, Cichopek, Żmuda, Więckiewicz, Karolak, Dereszowska...), po trzecie u nas jest zupełnie inaczej niż w serialowym mieście.
Nawet wole sobie nie wyobrażać co by to było gdyby nagrali polskie DH, bo głowa boli.
Jako Gabrielle obsadziłabym Anie Przybylską:) Obie maja niezły charakterek;p
A dalej to hmm trzeba by było sie poważnie zastanowić:)
a ja bym chciał aby powstał taki polski serial, ale nie na takiej zasadzie jak np. w argentyńskiej wersji gotowych, gdzie są dokładne odpowiedniki amerykańskich wersji i fabuła dokładnie odwzorowana
według mnie powinni po prostu zaczerpnąć motyw życia na przedmieściach (może jak na polskie realia to będzie przekoloryzowane i nierealistyczne, ale to byłaby przecież komedia) i motyw 4 przyjaciółek
mogliby też oczywiście zrobić, że jedna jest piękna (jak gabrielle), druga roztrzepana (jak susan), trzecia idealna gospodyni (bree), pracoholiczka (lynette) i sucz (edie), tyle że bohaterki nie byłyby dokładnie takie same, ale podobne i same losy bohaterek byłyby oczywiście inne niż w oryginale
polska dokładna kopia nie wchodzi w grę (bo przykładem jest żałosna wersja południowo-amerykanska), ale sam motyw mogliby zaczerpnąć, przyzwoita reżyseria do tego; może wyszłaby z tego lekka, 'bajkowa' komedia (coś jak niania), ale z elementami dramatu jak w oryginale
do tego mamy w polsce parę naprawdę wartościowych aktorek, których talent mógłby być wykorzystany
weronika książkiewicz jako sucz musiałaby być, nie ma innej opcji, idealnie pasuje :D
http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/ksia%BFkiwecxzew32.jpg
ania przybylska według mnie śliczna, coś jako odpowiednik gaby
http://www.kozaczek.pl/img_users/1227221642.jpg
małgosia socha z tego co czasem ją widziałem w tv ma według mnie talent komediowy i pasowałaby mi na coś w rodzaju susan, chociaż wygląd nie byłby całkiem podobny
http://tiviguide.pl/pliki/images/cache/ba/ba662380e57018e93d6f73b24060c2a2/90014 0resizeBigger001_1292239477.jpg
agnieszka dygant według mnie jest dobrą aktorką, możnaby ją obsadzić
ania mucha pusta, ale ładna (a przynajmniej dla mnie) mogliby ją wsadzić jako jakąś drugoplanową rólke
dereszowską możnaby gdzieś upchnąć
kobiety koło 50tki jak zaproponował Reznik raczej by sie nie przyjeły,
tzn pasowałyby gdyby to byłby dojrzały serial o dojrzałych kobietach, ale jeżeli już jakaś polska wersja to tylko taka komedyjka według mnie, a tam aktorki po 30 najlepiej by się sprawdziły
NO NIE MOGĘ SIĘ ZGODZIĆ,,CAŁY CZAS JESTEM ZA OPCJA DOJRZALSZYCH AKTOREK ( Z WYJĄTKIEM ODPOWIEDNICZKI GABY) CHOĆ TE MŁODSZE MOŻNA BY BYŁO UCHARAKTERYZOWAĆ.POMYSŁ Z MROCZKAMI JAKO BRACIA SCAVO NAWET NIEZŁY HA HA MOŻE W KOŃCU BY ICH KTOŚ DOCENIŁ.TAK NAPRAWDĘ MAMY WIELU UTALENTOWANYCH AKTORÓW TYLKO BRAKUJE DLA NICH RÓL W DOBRYCH FILMACH(SCENARIUSZ) PRZECIĄGAJĄ SIĘ Z SERIALU DO SERIALU ZARABIAJĄC NA ŻYCIE I NOSZĄ CIĘŻAR KRYTYKI OD STARYCH WYJADACZY KTÓRYM SIĘ KIEDYŚ(ZA KOMUNY)ZAGRALI PARĘ DOBRYCH RÓL.
ja osobiscie nie moge sobie wyobrazic zeby powstalo w Polsce cos podbnego do DH, po pierwsze aktorki majace slowianka urode a wiec inna:) po drugie nie byloby takiego samego klimatu poniewaz w USA inaczej kreci sie filmy, nie wiem na czym rzecz polega bo sie nie znam , ale obraz nakrecony w amerykanskich filmach jest jakis inny niz w polskich
nie ma szans nawet na lekką inspirację, zwłaszcza dobrą...był kiedyś Klub Szalonych Dziewic i mimo pewnej drętwoty i sztuczności dał się zjeść, ale ściągnęli po jednym sezonie...nie żebym wielce żałowała po prostu u nas daleka droga jeszcze, kręta drożyna wręcz. A jak pomyślę o Żmudzie czy kimś w tym stylu w jednej z ról to rozpacz ogarnia, za zbezczeszczenie niedoszłe:)
Oczywiście nie wyobrażam sobie takiego scenariusza ale Beata Kawka podobna jest do Bree.
Świetne spostrzeżenie Agi_24.