PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117746
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Mam pytanie - czy serial przestali już kręcić i nie mają koncepcji na kolejne odcinki bo
pojawiają się bardzo rzadko i w dużych odstępach czasu. Jeśli cała seria została nakręcona
a tak powinno być to powinien co tydzień ukazywać się w amerykańskiej telewizji a tym
samym w internecie a tymczasem po 3 tygodnie albo dłużej czeka się ostatnio na jedną cześć. Czym jest to spowodowane?

pomponik86

Posłuchaj. Prosto i wyraźnie:
* sezon każdy ma 23 lub 24 odcinki i każdy z nich (sezonów) startuje pod koniec września
* Gdyby je emitowano co tydzień, A TEGO NIE MOGĄ ZROBIĆ!, to każdy sezon skończył by się pod koniec lutego lub na samym początku marca
* okres na najnowsze sezony seriali w USA i Kanadzie rozciąga się natomiast od września/października do maja,
* wtedy mają premierę się takie hity jak "Fringe", "Mentalista", "Kośći", "CSI" i nasz serial
* DLATEGO muszą oni rozciągnąć niektóre odcinki i puszczać je co dwa tygodnie.
* gdy mamy wielkie wydarzenie jak wypadek Edie (odc 5x18), przyjazd Patricka Logana na Wisteria Lane (odc. 6x18) lub zastrzelenie się Beth Young (odc. 7x16) to na następny odcinek musieliśmy czekać cały miesiąc.

Tylko dlatego tak robią i nie martw się bo będzie sezon ósmy!
http://gotowenawszystko.blox.pl/2011/04/BEDZIE-OSMY-SEZON-BEDZIE-OSMY-SEZON.html

Spójrz też tu kiedy każdy kolejny odcinek miał emisję:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_odcink%C3%B3w_serialu_Gotowe_na_wszystko

ocenił(a) serial na 7
michu1945

Dzięki bardzo, wiem że oni muszą to jakoś pookładać ale ja lubię oglądać kilka odcinków na raz a z drugiej strony jak już jest nowy odcinek to nie mogę go nie obejrzeć. Jeszcze raz dzięki za info, mam jeszcze parę seriali do nadrobienia :), pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
pomponik86

Ile razy można w kółko pytać o to samo...

pomponik86

"Mam pytanie - czy serial przestali już kręcić i nie mają koncepcji na kolejne odcinki..."

Odpowiem ci tak, pomponiku86 - nie mają koncepcji na kolejne odcinki, ale nadal kręcą.